Τι είναι το VPS Hosting; – 5 απαντημένες ερωτήσεις (Ορισμός, κόστος, κορυφαίοι οικοδεσπότες)

Τι είναι η φιλοξενία VPS, μπορείτε να ρωτήσετε – και πού ταιριάζει μεταξύ όλων των επιλογών φιλοξενίας ιστοσελίδων εκεί έξω; Λοιπόν, πολλοί γνωρίζουν την αναλογία στέγασης όταν μιλούν για φιλοξενία ιστοσελίδων: Η κοινόχρηστη φιλοξενία νοικιάζει ένα διαμέρισμα, το VPS είναι σαν να κατέχεις ένα condo και οι αποκλειστικοί διακομιστές ισοδυναμούν με την ιδιοκτησία του σπιτιού σου. Έχουμε χρησιμοποιήσει τη σύγκριση αρκετά, αλλά ήρθε η ώρα για κάτι νέο.


Ξεκινώντας να ανακαλύπτουμε και να χρησιμοποιούμε το Pizza-as-a-Service για να περιγράψουμε μοντέλα cloud service, είμαστε έτοιμοι να συγκρίνουμε όλα τα πράγματα που φιλοξενεί ο Ιστός με την πίτσα. Γρήγορα, Το VPS σημαίνει εικονικό ιδιωτικό διακομιστή και βρίσκεται μεταξύ κοινών και αποκλειστικών σχεδίων στο φάσμα φιλοξενίας. Όταν πρόκειται για πίτσα (όπως αναπόφευκτα όλα τα πράγματα), το VPS ισοδυναμεί με τη διάσπαση μιας πίτσας με έναν φίλο και την επιλογή των συγκεκριμένων toppings που θέλετε σε κάθε μισό.

Ας ρίξουμε μια ματιά στους κορυφαίους οικοδεσπότες και τις υπηρεσίες που προτείνουμε προτού ορίσω τη φιλοξενία VPS και να περιγράψουμε τα νόστιμα, τυριά πλεονεκτήματα.

1. Ποιες είναι οι καλύτερες υπηρεσίες φιλοξενίας VPS; (Κορυφαία 3)

Όταν είστε έτοιμοι να αναβαθμίσετε τη φιλοξενία σας σε πρόγραμμα VPS, δείτε εάν ο τρέχων οικοδεσπότης σας προσφέρει την υπηρεσία. Εάν μας ακούσατε και έχετε εγγραφεί σε έναν από τους κορυφαίους κοινόχρηστους παρόχους φιλοξενίας μας, είναι πιθανό η εταιρεία να μετεγκαταστήσει τους ιστότοπους, τις εφαρμογές και τα αρχεία σας σε ένα πρόγραμμα VPS δωρεάν.

Διαφορετικά, ρίξτε μια ματιά στους τρεις αγαπημένους μας παρόχους VPS παρακάτω. Όταν κάνετε αγορές, δώστε προσοχή σε ποιες εταιρείες προσφέρουν πιο ισχυρή και γρήγορη αποθήκευση SSD, πλεονάζουσα και επεκτάσιμη υποδομή cloud, διαχειριζόμενες ενημερώσεις κώδικα και ενημερώσεις και στιγμιαία παροχή.

Δείτε περισσότερους κορυφαίους οικοδεσπότες VPS »

2. Τι σημαίνει η φιλοξενία VPS?

Όσον αφορά τους διαφορετικούς τύπους προγραμμάτων φιλοξενίας που διατίθενται, μπορείτε να σκεφτείτε την κοινή φιλοξενία ως την ήδη φτιαγμένη, φθηνή πίτσα που μπορείτε να μοιραστείτε με επτά ή οκτώ φίλους – δεν υπάρχει λίγος λόγος στα toppings και θα πάρετε μόνο μια φέτα ή δύο, ακόμη και αν το στομάχι σας μεγαλώνει περισσότερο.

Με τη φιλοξενία VPS, εσείς και ένα άλλο άτομο μπορείτε να επιλέξετε από συστατικά υψηλότερης ποιότητας και να αποφασίσετε εάν ο ανανάς, για παράδειγμα, θα πρέπει να πηγαίνει μόνο σε μέρος της πίτσας. Η ειδική φιλοξενία, από την άλλη πλευρά, παρομοιάζει με την παράλειψη του μενού παράδοσης υπέρ της δημιουργίας της δικής σας και της μη κοινοποίησης με κανέναν άλλο. Έχετε τον απόλυτο έλεγχο για τη γεύση της πίτσας σας, παρόλο που κάποιος άλλος μπορεί να μαγειρέψει την πίτα στο φούρνο του.

Γραφική απεικόνιση των τύπων φιλοξενίας

Η φιλοξενία VPS προσφέρει στους πελάτες περισσότερους πόρους και ευελιξία χωρίς να επενδύουν σε έναν ειδικό διακομιστή.

Στην φιλοξενία VPS, ένας διακομιστής έχει χωριστεί σε εικονικοποιημένα διαμερίσματα ή εικονικές μηχανές. Εχεις περισσότερος πόρος ελέγχου και υπολογιστών από την κοινή φιλοξενία πακέτα (με άλλα λόγια, περισσότερη πίτσα για να ικανοποιήσει την αυξανόμενη όρεξή σας), αλλά εξακολουθείτε να μοιράζεστε το υλικό με άλλους πελάτες VPS, ενώ η επισκεψιμότητά σας αυξάνεται στο σημείο όπου ένας αποκλειστικός διακομιστής έχει την πιο οικονομική και απόδοση απόδοσης.

Ένα VPS εκτελεί το δικό του αντίγραφο του λειτουργικού συστήματος και λειτουργεί ως ανεξάρτητος αποκλειστικός διακομιστής, παρόλο που ο φυσικός διακομιστής ενδέχεται να περιέχει πολλά εικονικά περιβάλλοντα. Οι χρήστες έχουν δικαιώματα διαχειριστή για το VPS τους και μπορούν να εγκαταστήσουν τις δικές τους παρουσίες διαφόρων εφαρμογών, όπως Apache, PHP ή MySQL.

3. Τι είναι το “Cloud” VPS Hosting?

Όπως συμβαίνει με όλες αυτές τις αναλογίες φιλοξενίας, το cloud hosting καθιστά τα πράγματα λίγο πιο θολά και δύσκολα εξηγούνται. Επιστρέφοντας στην πίτσα, η φιλοξενία cloud VPS μοιάζει περίπου με το φαγητό σε έναν προσιτό μπουφέ πίτσας. Μπορείτε να πάρετε φέτες από διάφορους τύπους πίτσας και να επιστρέψετε στον μπουφέ για περισσότερα αν ή όταν πεινάτε.

Ένα VPS που βασίζεται σε σύννεφο αντλεί πόρους από μια εικονική μηχανή, αλλά το περιβάλλον αποτελείται από πολλούς διαφορετικούς διακομιστές που συγκεντρώνονται ή συνδέονται μεταξύ τους. Κάθε διακομιστής cloud βοηθά στην εκτέλεση ενός συγκεκριμένου συνόλου εργασιών και άλλοι διακομιστές είναι έτοιμοι να συμπληρώσουν σε περίπτωση που κάτι αποτύχει ή διακοπεί. Αυτό καθιστά τη φιλοξενία cloud VPS εξαιρετικά απόδοση, επεκτάσιμη και αξιόπιστη.

Για να εφαρμοστεί πραγματικά η αναλογία της πίτσας, ωστόσο, πρέπει να κάνουμε μερικές περίεργες τροποποιήσεις. Τα περισσότερα σχέδια φιλοξενίας cloud VPS υιοθετούν ένα μοντέλο pay-as-you-go, χρεώνοντας πελάτες για ακριβώς τους υπολογιστικούς πόρους ή τους πόρους αποθήκευσης που χρησιμοποιούνται. Έτσι, το cloud VPS μοιάζει εντελώς με το φαγητό σε μπουφέ πίτσας – δηλαδή, αν επισκέπτεστε κάποιον που σας χρεώνει από τη φέτα και σας επιτρέπει να επαναφέρετε την αφαιρετή πίτσα στον μπουφέ. Ανεξάρτητα, φροντίστε να δείτε τους τρεις αγαπημένους μας παρόχους φιλοξενίας cloud VPS:

Δείτε περισσότερους κορυφαίους υπολογιστές cloud »

4. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και πόσο κοστίζει?

Μετάβαση από ένα κοινόχρηστο πρόγραμμα φιλοξενίας σε ένα VPS ξεκλειδώνει μια σειρά νέων λειτουργιών. Το να μπορείτε να διαμορφώσετε το περιβάλλον σας μέσω πλήρους πρόσβασης root είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα της φιλοξενίας VPS, μαζί με τις αξιοσημείωτες αυξήσεις στην απόδοση και τη σταθερότητα, επειδή λιγότεροι πελάτες μοιράζονται τους πόρους υπολογιστών.

Εάν η πρόσθετη τεχνική ευθύνη σας εκφοβίζει, πολλοί πάροχοι φιλοξενίας αρχίζουν να προσφέρουν διαχειριζόμενες υπηρεσίες σε επίπεδο VPS. Αυτό σημαίνει ότι οι ειδικοί της εταιρείας και το προσωπικό υποστήριξης θα χειριστούν τα πάντα, από τις ρυθμίσεις διακομιστή και την εγκατάσταση λογισμικού έως τη βελτιστοποίηση πλατφόρμας και τη βελτιωμένη ασφάλεια. Ο οικοδεσπότης σας θα φροντίσει για τη συντήρηση και την ενημέρωση της υποδομής, ώστε να μπορείτε να εστιάσετε στην εταιρεία, την εφαρμογή ή τον ιστότοπό σας.

Εικόνα του προσωπικού τεχνικής υποστήριξης που εργάζεται σε ένα κέντρο δεδομένων

Πολλοί πάροχοι φιλοξενίας VPS προσφέρουν διαχειριζόμενες υπηρεσίες, όπως ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας ή ενημερώσεις λειτουργικού συστήματος.

Λόγω των αναβαθμισμένων δυνατοτήτων, πόρων και υποστήριξης, τα προγράμματα φιλοξενίας VPS είναι κατανοητά πιο ακριβά από την κοινόχρηστη φιλοξενία. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι το VPS είναι απαγορευτικό του κόστους ή ότι δεν μπορείτε να βρείτε καλές υπηρεσίες σε εξαιρετικές, προσιτές τιμές. Απλά, χωρίς ραφή σχέδια VPS από σεβαστούς, αξιόπιστους παρόχους φιλοξενίας ξεκινούν συνήθως περίπου 30 $ ανά μήνα – αν και πολλοί από τους αγαπημένους μας οικοδεσπότες VPS μας επιτρέπουν να σας προσφέρουμε έκπτωση.

Καθώς προσθέτετε πόρους και διακομιστές υπολογιστών στο σύμπλεγμα VPS, ωστόσο, αναμένετε να αυξηθούν αυτές οι τιμές. Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα της φιλοξενίας VPS, ειδικά της γεύσης στο cloud, είναι η δυνατότητα γρήγορης κλιμάκωσης της υποδομής σας για την κάλυψη των απαιτήσεων κίνησης. Μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε διακομιστές, συχνά με αυτοματοποιημένο τρόπο, με ένα ή δύο κλικ με το ποντίκι και να πληρώσετε μόνο για αυτό που χρησιμοποιείτε.

5. Τι χρησιμοποιείται για το VPS Hosting και ποιος το χρειάζεται?

Η φιλοξενία VPS είναι η υπηρεσία επιλογής για μικρές ή μεσαίες επιχειρήσεις μικρές ή μεσαίες επιχειρήσεις που αναζητούν περισσότερο έλεγχο, ευελιξία και απόδοση από την κοινή φιλοξενία, αλλά χωρίς την απαιτούμενη επένδυση για να μετακινηθείτε σε έναν ειδικό διακομιστή. Ενώ ο καθένας από τους μπερδεμένους κατόχους ιστοτόπων για πρώτη φορά έως έμπειρους μεμονωμένους προγραμματιστές συμπληρώνει τις κοινές κατηγορίες πελατών φιλοξενίας, οι χρήστες VPS έχουν συνήθως επαγγελματική εμπειρία ή κρίσιμες επιχειρηματικές ανάγκες από τη φιλοξενία τους.

Η διαθεσιμότητα, η ασφάλεια και η ταχύτητα είναι πολύ σημαντικά για τις επιχειρήσεις. Τα προγράμματα φιλοξενίας VPS παρέχουν αυτό και όλο και περισσότερο, αυτοματοποιώντας συχνά διαδικασίες ρουτίνας, συμπεριλαμβανομένης της παρακολούθησης ασφάλειας και της εξισορρόπησης φορτίου και την εκκίνηση πρόσθετων διακομιστών και υπολογιστικών πόρων. Παρόλο που η εγκατάσταση της υποδομής και των διαδικασιών VPS μπορεί να είναι λίγο πιο έντονη (ή όχι, εάν έχετε ένα διαχειριζόμενο πρόγραμμα φιλοξενίας), η αυτοματοποίηση και οι προστιθέμενες υπηρεσίες από πακέτα VPS συχνά κάνουν τις εμπειρίες των πελατών να μοιάζουν με την κοινή ρύθμιση φιλοξενίας Ρουτίνα.

Λοιπόν, πώς μπορεί ένας εικονικός διακομιστής να βοηθήσει να κλιμακώσει την επιχείρησή σας?

Ακριβώς όπως οι σεφ πίτσας πετούν τη ζύμη στον αέρα για να την επεκτείνουν, τα σχέδια φιλοξενίας VPS μπορούν να ανεβάσουν την επιχείρησή σας σε νέα ύψη. Καθώς προχωράτε (ελπίζουμε με έναν από τους προτεινόμενους οικοδεσπότες μας), ελπίζουμε ότι οι περιπέτειες φιλοξενίας VPS σας θα είναι εξίσου συναρπαστικές και νόστιμες με το να συναντήσετε μια πίτσα αργά το βράδυ που σερβίρει ζεστές, φρέσκες φέτες πίτσας κοτόπουλου βουβάλου.

Με μεγαλύτερο διαχειριστικό ρόλο στο περιβάλλον φιλοξενίας σας, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι ο εικονικός ιδιωτικός διακομιστής σας είναι τέλεια προσαρμοσμένος στις ανάγκες του ιστότοπού σας ή της εφαρμογής σας. Η κορυφαία απόδοση και ασφάλεια θα ενισχύσει την αξιοπιστία της επωνυμίας σας μεταξύ δυνητικών καταναλωτών.

Κορυφαία συστατικά, όπως δυνατότητα κλιμάκωσης, πλεονάζουσα υποδομή cloud, απόλυτη ευελιξία και χρέωση “pay-as-you-go”, σας δίνουν μια γεύση από τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει ένας οικοδεσπότης VPS.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me