“Τι είναι το Shopify;” – 10 απαντημένες συχνές ερωτήσεις και η κριτική των ειδικών μας

Τι είναι το Shopify; Πώς λειτουργεί; Πόσο κοστίζει να έχετε ένα κατάστημα Shopify; Αυτές είναι μερικές μόνο ερωτήσεις που πιθανότατα τρέχουν στον εγκέφαλό σας καθώς κοιτάζετε να μπείτε στον κόσμο του ηλεκτρονικού εμπορίου. Είμαστε εδώ για να απαντήσουμε σε αυτά και πολλά άλλα και να σας βοηθήσουμε να ξεκινήσετε με μια από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες για επιχειρηματίες στον κόσμο.


Πριν από περίπου 10 χρόνια, μια ομάδα σνόουμπορντ έψαχνε έναν αποτελεσματικό τρόπο για να πουλήσει και να παραδώσει εξοπλισμό σνόουμπορντ. Σύντομα συνειδητοποίησαν ότι οι διαθέσιμες διαδικτυακές αγορές δεν ήταν αρκετά εξελιγμένες για να προσφέρουν μια εξατομικευμένη εμπειρία αγορών, επομένως δημιούργησαν τη δική τους πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου για να πάρουν τα προϊόντα τους στα χέρια άλλων τεμαχιστών χιονιού. Η λύση τους θα γίνει τελικά Shopify, το οποίο φιλοξενεί πλέον περισσότερα από 377.000 ενεργά διαδικτυακά καταστήματα που παράγουν πάνω από 29 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις. Το Shopify είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο δημιουργίας ιστότοπων ηλεκτρονικού εμπορίου που επιτρέπει στους εμπόρους να σχεδιάζουν, να αναπτύσσουν, να εμπορεύονται και να πωλούν οποιοδήποτε είδος αγαθών σε καταναλωτές σε όλο τον κόσμο.

1. Τι είναι το Shopify και πώς λειτουργεί?

Εάν θέλετε να πουλήσετε προϊόντα στο διαδίκτυο, αλλά δεν έχετε πολύ (ή οποιαδήποτε) εμπειρία στην ανάπτυξη ιστού ή στην κωδικοποίηση, μην ανησυχείτε. Το Shopify προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δημιουργίας ιστού ηλεκτρονικού εμπορίου με εκατοντάδες πρότυπα έτοιμα να ξεκινήσουν αμέσως.

Η εγγραφή είναι απλή και το Shopify προσφέρει δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 14 ημερών, οπότε οι έμποροι μπορούν να δοκιμάσουν την πλατφόρμα για να δουν αν είναι κατάλληλη για αυτούς. Όλα τα πρότυπα Shopify μπορούν να προσαρμοστούν με εικόνες, λογότυπα, κείμενο και βίντεο για να συμπληρώσουν την εμφάνιση της επωνυμίας σας. Μόλις επιλεγεί το θέμα σας, μπορείτε να ξεκινήσετε την πώληση αμέσως με τα ενσωματωμένα καροτσάκια της πλατφόρμας.

Το Shopify ενσωματώνει περισσότερες από 70 πύλες πληρωμής με αγορές σε περισσότερες από 50 γλώσσες, γεγονός που καθιστά εύκολη την πώληση προϊόντων σε πελάτες οπουδήποτε στον κόσμο. Με διαισθητικά εργαλεία διαχείρισης καταστήματος και περιεχομένου και μια πλήρη σουίτα μάρκετινγκ με πολλές δυνατότητες, όπως εγκαταλειμμένη ανάκτηση καλαθιού και βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης, δεν είναι περίεργο που πολλές επιχειρήσεις χρησιμοποιούν την πλατφόρμα για να αποκτήσουν εμπορεύματα στα χέρια των πελατών.

2. Πώς συγκρίνεται το Shopify με άλλες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου?

Με τη μαζική ανάπτυξη των διαδικτυακών αγορών και τις βελτιωμένες επιλογές για κινητά για την αγορά αγαθών, τόνοι εταιρειών συρρέουν στη βιομηχανία με την ελπίδα να βοηθήσουν περισσότερους επιχειρηματίες να ξεκινήσουν την επιχείρησή τους στο διαδίκτυο. Το Shopify είναι μια από τις αγαπημένες μας πλατφόρμες για διάφορους λόγους, αλλά αξίζει να συγκρίνουμε τη διεπαφή χρήστη, τις δυνατότητες και την τιμή με άλλα συστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου εκεί έξω για να βεβαιωθούμε ότι είναι η σωστή εφαρμογή – όπως και τα ψώνια σύγκρισης για να βρούμε την καλύτερη προσφορά, τέλειο μέγεθος ή σωστά εργαλεία.

Ρίξτε μια ματιά σε τρεις άλλες εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων και παρόχους λογισμικού που συνιστούμε τακτικά στους αρχάριους ιδιοκτήτες ιστότοπων:

Δείτε άλλες κορυφαίες επιλογές ηλεκτρονικού εμπορίου »

3. Τι μπορείτε να πουλήσετε στο Shopify?

Η κόρη της Tina Roth Eisenberg ήταν οπαδός των προσωρινών τατουάζ. Η Τίνα, ωστόσο, βρέθηκε συνεχώς να παραπονιέται για την κακή ποιότητα και το σχεδιασμό της τέχνης για το δέρμα. Έτσι προσκάλεσε μια σειρά καλλιτεχνών και σχεδιαστών για να δημιουργήσει το Tattly – μια υψηλότερης ποιότητας, πιο δημιουργική λύση στα άσχημα προσωρινά τατουάζ που εφάρμοζε στο δέρμα της κόρης της. Η Tattly είναι πλέον μια ακμάζουσα επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου, χάρη σε μεγάλο βαθμό στο πόσο εύκολο ήταν για την Tina να σηκωθεί και να λειτουργήσει με το Shopify.

Στιγμιότυπο οθόνης των προσφορών προϊόντων του ιστότοπου Shopify Tattly

Από το φαγητό και το ποτό έως τη μόδα και την τέχνη, το Shopify επιτρέπει στους εμπόρους να πωλούν οποιοδήποτε είδος προϊόντος.

Προσωρινά τατουάζ, καφές, καλές τέχνες, ρούχα και τρόφιμα είναι μερικά μόνο από τα εμπορεύματα που πωλούνται σε ιστότοπους Shopify. Όπως σημειώνει η MonetizePros, είτε πρόκειται για φυσικό είτε ψηφιακό προϊόν ή υπηρεσία, οι έμποροι μπορούν να το παραθέσουν προς πώληση. Με περισσότερες από 377.000 βιτρίνες που τροφοδοτούνται από το Shopify, οι καταναλωτές μπορούν να βρουν προϊόντα που πωλούνται σε πολλές κατηγορίες, από διακόσμηση σπιτιού έως χειροτεχνία και βιβλία.

4. Τι κοστίζει το Shopify?

Τα σημεία τιμολόγησης του Shopify εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τον τύπο της επιχείρησης που εκτελείτε. Για νέες επιχειρήσεις, το Basic Shopify για $ 29 το μήνα προσφέρει όλες τις δυνατότητες που χρειάζονται οι επιχειρηματίες για να ανοίξουν ηλεκτρονικά. Το βασικό πρόγραμμα παρέχει δύο λογαριασμούς προσωπικού, απεριόριστη αποθήκευση και λίστες προϊόντων, 24ωρη υποστήριξη, δωρεάν πιστοποιητικό SSL και ανάλυση απάτης, μεταξύ άλλων χαρακτηριστικών.

Βασικό Shopify
Αγοράστε
Προηγμένο Shopify

Μηνιαία τιμή29 $79 $299 $
Τέλη συναλλαγών στο διαδίκτυο2,9% + 0,30 $2,6% + 0,30 $2,4% + 0,30 $
Τέλη συναλλαγής εντός προσώπου2,7%2,5%2,4%

Δοκιμάστε το Shopify ΔΩΡΕΑΝ για 14 ημέρες »

Για καθιερωμένες επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου, το τυπικό σχέδιο 79 $ ανά μήνα του Shopify είναι ιδανικό για τη δημιουργία προγραμμάτων αφοσίωσης επωνυμίας που χρησιμοποιούν διαφημιστικά εργαλεία όπως δωροκάρτες και κουπόνια. Αυτό το σχέδιο έρχεται επίσης με ένα εργαλείο ανάκτησης καλαθιού αγορών, το οποίο κάνει θαύματα για να επιστρέψετε στους αναποφάσιστους πελάτες και να ανακτήσετε τα χαμένα έσοδα.

Οι επιχειρήσεις που έχουν φτάσει στο σημείο που έχει νόημα για την κλιμάκωση μπορούν να επωφεληθούν από το προηγμένο πρόγραμμα Shopify 299 $ ανά μήνα. Αυτή η επιλογή έχει όλα τα πλεονεκτήματα των βασικών και τυπικών προγραμμάτων Shopify, αλλά περιλαμβάνει επίσης λειτουργίες όπως ένα προηγμένο πρόγραμμα δημιουργίας αναφορών και υπολογισμένες τιμές αποστολής από τρίτους. Το προχωρημένο πρόγραμμα συνοδεύεται επίσης από την καλύτερη έκπτωση αποστολής Shopify και τις χαμηλότερες τιμές πιστωτικών καρτών.

5. Τι είναι το Shopify Lite?

Με μόλις 9 $ ανά μήνα, οι έμποροι στο διαδίκτυο μπορούν να ρυθμίσουν το Shopify Lite για πώληση σε κοινωνικά μέσα, αυτοπροσώπως ή σε υπάρχοντα ιστότοπο. Με την υπηρεσία, οι επιχειρηματίες του Shopify Lite μπορούν να παρουσιάσουν και να πουλήσουν προϊόντα στη νέα ενότητα του Facebook.

Στιγμιότυπα οθόνης των κουμπιών Shopify Lite Buy Now σε ρολόγια και συνομιλία στο Facebook Messenger

Το Shopify Lite επιτρέπει στους εμπόρους να προσθέτουν κουμπιά Αγορά τώρα σε υπάρχοντες ιστότοπους και να πραγματοποιούν και να παρακολουθούν τις πωλήσεις μέσω συνομιλίας στο Facebook.

Το Messenger και η συνομιλία υποστηρίζονται τόσο στα διαδικτυακά καταστήματα όσο και στις επιχειρηματικές σελίδες του Facebook. Αυτές οι δυνατότητες επιτρέπουν στους πελάτες να αγοράζουν προϊόντα μέσω συνομιλίας και παρακολούθησης παραγγελιών σε πραγματικό χρόνο.

Το Shopify Lite δίνει επίσης στους εμπόρους τη δυνατότητα να προσθέσουν κουμπιά Αγορά τώρα σε εικόνες προϊόντων για να μετατρέψουν τους υπάρχοντες ιστότοπους σε ακμάζουσες επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου. Και με την εφαρμογή POS, οι έμποροι μπορούν να πουλούν και να δέχονται πληρωμές οπουδήποτε.

6. Τι είναι το Shopify Plus?

Το Shopify δεν είναι μόνο για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις – Το Shopify Plus παρέχει μια πλήρως φιλοξενούμενη, SaaS eCommerce πλατφόρμα για επιχειρήσεις και ταχέως αναπτυσσόμενους εμπόρους με σχετικά χαμηλό κόστος σε σύγκριση με τις παραδοσιακές λύσεις ηλεκτρονικού εμπορίου για επιχειρήσεις.

Οι έμποροι του Shopify Plus απολαμβάνουν απεριόριστες πωλήσεις, επισκέπτες και προϊόντα με περισσότερους από 29.000 πυρήνες CPU και αποθηκευτικό χώρο 13PB. Το Shopify αφιερώνει τους Διαχειριστές επιτυχίας σε κάθε λογαριασμό Shopify Plus για να βοηθήσει στη στρατηγική των προσπαθειών μάρκετινγκ και στη βελτίωση των εμπειριών των πελατών.

Η πλατφόρμα Shopify Plus είναι επεκτάσιμη και μπορεί να βοηθήσει οποιαδήποτε επιχείρηση να δημιουργήσει αποτελεσματικές λύσεις ηλεκτρονικού εμπορίου με δυνατότητες, όπως:

  • Απεριόριστο εύρος ζώνης και συναλλαγές
  • 99,99% χρόνος λειτουργίας
  • 4 εκατομμύρια επιτυχίες ανά δευτερόλεπτο
  • Περισσότερες από 1.000 εφαρμογές
  • 40+ εργαλεία μετεγκατάστασης
  • Έως 10.000 πληρωμές ανά λεπτό
  • Επίπεδο 1 PCI DSS συμβατό

Οι γίγαντες της βιομηχανίας, από την Google έως τις LA Lakers, εκμεταλλεύονται το Shopify Plus λόγω των πολλών εργαλείων και πλεονεκτημάτων.

7. Τι κάνει το Shopify για να μεγαλώσει το ηλεκτρονικό σας κατάστημα?

Επειδή το Shopify προσφέρει μια ολοκληρωμένη σουίτα μάρκετινγκ, οι επιχειρήσεις βρίσκουν ότι είναι εύκολο να κλιμακωθούν και να βρεθούν μπροστά σε νέο κοινό. Η πλατφόρμα προσφέρει δυνατότητες SEO, όπως προσαρμόσιμες επικεφαλίδες, τίτλους και μετα-ετικέτες, έτσι ώστε οι ιστότοποι ηλεκτρονικού εμπορίου να μπορούν να κατατάσσονται ψηλά στα αποτελέσματα αναζήτησης. Οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να δημοσιεύουν αξιολογήσεις προϊόντων φιλικών προς το SEO, οι οποίες επίσης θαυμάζουν για την οικοδόμηση της αξιοπιστίας μιας επιχείρησης.

Στιγμιότυπο οθόνης της φόρμας αίτησης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Shopify

Το Shopify προσφέρει μια ολοκληρωμένη σουίτα μάρκετινγκ με χαρακτηριστικά όπως καμπάνιες μέσω email και εργαλεία ανάκτησης καλαθιού αγορών.

Οι έμποροι Shopify μπορούν να αξιοποιήσουν τις ενοποιήσεις μάρκετινγκ μέσω email με το MailChimp και να προσφέρουν δωροκάρτες και κουπόνια για να προσελκύσουν και να διατηρήσουν πιστούς πελάτες. Τα διαφημιστικά προγράμματα της Google και η πλήρης ενοποίηση με τις κύριες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων λειτουργούν για την προώθηση της προσέγγισης των ιστότοπων Shopify και την αύξηση των εσόδων.

8. Τι είναι οι πληρωμές Shopify (POS)?

Όχι μόνο οι καταναλωτές μπορούν να χρησιμοποιούν όλες τις κύριες πιστωτικές κάρτες κατά το check out σε έναν ιστότοπο Shopify, αλλά και οι έμποροι μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν το σύστημα POS του Shopify για να δέχονται πληρωμές με πιστωτικές κάρτες στο κατάστημα ή σχεδόν σε οποιαδήποτε τοποθεσία.

Φωτογραφία του Shopify POS

Το Shopify POS επιτρέπει στους εμπόρους να δέχονται πιστωτικές κάρτες στο κατάστημα ή εν κινήσει με πολύ χαμηλές χρεώσεις συναλλαγής.

Με τον αναγνώστη καρτών Shopify, οι επιχειρήσεις μπορούν να απολαύσουν χαμηλές τιμές – έως 2,4% – σε όλες τις συναλλαγές με πιστωτική κάρτα. Το σύστημα POS συγχρονίζει τις λεπτομέρειες πληρωμής με παραγγελίες, προσφέροντας στους εμπόρους την ορατότητα των εισερχόμενων εσόδων. Το Shopify δημιουργεί επίσης απαντήσεις αντιστροφής χρέωσης, ώστε οι επιχειρήσεις να μπορούν να ανακτήσουν τις χαμένες πωλήσεις.

9. Σε ποια γλώσσα γράφεται το Shopify?

Για εμπόρους που γνωρίζουν κώδικα ή για όσους χρησιμοποιούν ομάδες ανάπτυξης, το Shopify είναι γραμμένο στη γλώσσα προτύπου Open-source, Ruby Liquid. Το ιστολόγιο του Shopify παρουσιάζει συχνά βέλτιστες πρακτικές για το Liquid, ώστε οι έμποροι να μπορούν να προσαρμόζουν πρότυπα και να διορθώνουν προβλήματα μετά τη ζωντανή προβολή των ιστότοπων.
Οι προγραμματιστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Liquid για να προσθέσουν λειτουργικότητα σε πρότυπα χωρίς να ξεκινήσουν από ένα νέο θέμα. Η γλώσσα είναι εύκολη για τους έμπειρους προγραμματιστές και το Shopify διευκολύνει την εκμάθηση των βασικών στοιχείων μέσω του πολύτιμου κέντρου βοήθειας.

10. Τι είναι το θέμα Shopify?

Εάν συναντήσετε έναν όμορφο ιστότοπο Shopify και θέλετε να βασίσετε το θέμα του ιστότοπού σας στη σχεδίαση, είναι απλό να ανακαλύψετε ποιο πρότυπο χρησιμοποιείται. Το μόνο που έχετε να κάνετε για να μάθετε το όνομα του θέματος είναι να επισκεφθείτε τον εν λόγω ιστότοπο, κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε την επιλογή Επιθεώρηση.

Στιγμιότυπο οθόνης επιθεώρησης σεναρίου

Είναι απλό να καταλάβετε ποιο θέμα του Shopify χρησιμοποιεί ένας ιστότοπος κάνοντας δεξί κλικ και ελέγχοντας το στοιχείο σεναρίου.

Στο πλαίσιο επιθεώρησης, απλώς βρείτε και κάντε κλικ στην πρώτη ετικέτα σεναρίου. Αυτό θα επεκτείνει την ετικέτα και θα μπορείτε να δείτε το όνομα του θέματος. Αυτή η τεχνική μπορεί να χρησιμοποιηθεί πριν από τη δημιουργία του ιστότοπού σας ηλεκτρονικού εμπορίου για να διασφαλίσετε ότι επιλέγετε το θέμα που είναι κατάλληλο για την επιχείρησή σας.

11. Τι χρησιμοποιούν οι εταιρείες Shopify?

Δεν υπάρχει έλλειψη ιστότοπων Shopify στον Ιστό, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες έμποροι πωλούν αγαθά μέσω των ηλεκτρονικών καταστημάτων τους στο Shopify. Αυτές οι επιχειρήσεις κυμαίνονται σε μέγεθος, από μικρά καταστήματα mom-and-pop έως μεγάλες παγκόσμιες επιχειρήσεις και περιλαμβάνουν μερικά από τα πιο δημοφιλή ονόματα στον Ιστό.

Οι μικρές επιχειρήσεις, όπως η Tattly and Mouth (ένας ιστότοπος ηλεκτρονικού εμπορίου τροφίμων και ποτών βάσει συνδρομών), εκμεταλλεύονται το Shopify επειδή είναι μια απλή λύση για την αποτελεσματική πώληση προϊόντων στο διαδίκτυο. Μεγάλες επιχειρήσεις σε επίπεδο επιχείρησης, όπως το Budweiser, το World Wildlife Fund και η Tesla, χρησιμοποιούν την πλατφόρμα του Shopify λόγω της επεκτασιμότητας και της προσέγγισής του.

Εξακολουθείτε να έχετε ερωτήσεις; Βρείτε απαντήσεις στην κριτική μας στο Shopify

Το Shopify έχει διανύσει πολύ δρόμο από τότε που σχεδιάστηκε για πρώτη φορά ως χώρος πώλησης προϊόντων snowboard. Η πλατφόρμα είναι πλέον ένας από τους πιο δημοφιλείς κατασκευαστές ιστού ηλεκτρονικού εμπορίου στην αγορά.

Εάν αναζητάτε περισσότερες πληροφορίες, δώστε την κριτική μας στο Shopify. Σε αυτό, ρίχνουμε μια ολοκληρωμένη ματιά στο σύνολο χαρακτηριστικών, το κόστος και την ευκολία χρήσης του Shopify, μεταξύ άλλων θεμάτων.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me