6 ανταγωνιστές Shopify σε σύγκριση (κορυφαίες εναλλακτικές λύσεις του 2020)

Με μια ετήσια έρευνα από την comScore και την UPS που δείχνει ότι οι καταναλωτές αγοράζουν περισσότερα πράγματα στο διαδίκτυο από ότι στα καταστήματα, δημιουργήσαμε μια λίστα με τους κορυφαίους ανταγωνιστές Shopify και πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου για να σας βοηθήσουμε να αξιοποιήσετε την τάση.


Από το drag-and-drop δημιουργούς ιστότοπων έως τις υπηρεσίες cloud εταιρικού επιπέδου, εργαλεία ηλεκτρονικού εμπορίου για να κάνουν τη ζωή ευκολότερη για τους λιανοπωλητές όλων των μεγεθών – καθώς και για τους πελάτες τους.

Το Shopify είναι μια εξαιρετικά δημοφιλής υπηρεσία που προσφέρει δωρεάν δοκιμή 14 ημερών, αλλά η πλατφόρμα δεν είναι για όλους. Είτε αναζητάτε περισσότερες δυνατότητες ή περισσότερη απλότητα, έχουμε συντάξει μια λίστα με έξι εναλλακτικές λύσεις για να σας βοηθήσουμε να αναπτύξετε και να διαχειριστείτε την επιχείρησή σας στο διαδίκτυο.

Shopify ανταγωνιστές για solopreneurs και μικρές επιχειρήσεις

Πριν ξεκινήσουμε, εξοικειωθείτε με όλες τις δυνατότητες και τις τιμές του Shopify, ώστε να μπορείτε να συγκρίνετε τα μήλα με τα μήλα. Όπως μπορείτε να πείτε, μας αρέσει η προσφορά του Shopify, αλλά υπάρχουν σίγουρα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα για την εγγραφή στην υπηρεσία:

Οι περισσότεροι πωλητές δεν είναι μάγοι τεχνολογίας – ξέρουν πώς να ράβουν, να δημιουργούν κοσμήματα ή να σχεδιάζουν το τέλειο μπλουζάκι. Είτε πουλάτε χειροποίητα προϊόντα από το σπίτι είτε διαφημίζετε τις υπηρεσίες της μικρής εταιρείας σας, αρκετές διαδικτυακές πλατφόρμες βοηθούν τους επιχειρηματίες να αφαιρέσουν τους πονοκέφαλους φιλοξενίας ιστοσελίδων παρέχοντας διαισθητικούς δημιουργούς ιστότοπων. Τα αναβαθμισμένα σχέδια περιλαμβάνουν συχνά καλάθι αγορών, επιλογές επεξεργασίας πληρωμών, εργαλεία διαχείρισης αποθέματος και άλλα βασικά στοιχεία του κόσμου του ηλεκτρονικού εμπορίου.

1. Καταστήματα Wix

Παρόλο που οι επιχειρήσεις μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και να παρουσιάσουν τα διαπιστευτήριά τους στο Wix δωρεάν, ένα ηλεκτρονικό κατάστημα δεν εισάγει την εικόνα μέχρι να εγγραφείτε στο πρόγραμμα της εταιρείας 17 $ ανά μήνα. Αυτή η τιμή μπορεί να είναι λίγο απότομη, αλλά το Wix συγκαταλέγεται στους αγαπημένους μας κατασκευαστές ιστότοπων για την απόλυτη χρηστικότητα της πλατφόρμας – απλώς μεταφορά και απόθεση περιεχομένου για να αποκτήσετε το ηλεκτρονικό κατάστημα των ονείρων σας. Επιπλέον, οι νέοι επιχειρηματίες θα εκτιμήσουν σοβαρά ότι η Wix δεν θα λάβει προμήθεια ή περικοπή των πωλήσεών σας.

Τα εργαλεία ηλεκτρονικού εμπορίου στο Wix είναι από τα πιο βασικά και περιορισμένα από τις υπηρεσίες αυτής της λίστας, αλλά οι πωλητές θα απολαύσουν μια βελτιωμένη σουίτα υπηρεσιών για την παρακολούθηση παραγγελιών και αποθέματος, προσφέροντας πολλαπλές επιλογές πληρωμής, κοινή χρήση διαφημιστικών κουπονιών και διαχείριση αποστολής και φόρων.

2. Weebly

Η Weebly προσφέρει πολλά από τα ίδια προνόμια ευκολίας χρήσης με τα αδέλφια της δημιουργίας τοποθεσιών, συμπεριλαμβανομένης μιας διαισθητικής διεπαφής μεταφοράς και απόθεσης και εκατοντάδων εντυπωσιακών θεμάτων. Η εταιρεία έκανε σημαντικές βελτιώσεις στα εργαλεία ηλεκτρονικού εμπορίου της με μια ενημέρωση του 2016 που εισήγαγε εκλεπτυσμένες λειτουργίες με εγκαταλελειμμένα καροτσάκια και υπολογισμό των τιμών τόσο για τους φόρους όσο και για τη ναυτιλία. Σε συνδυασμό με ανανεωμένα εργαλεία μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οι υπηρεσίες δημιουργίας ιστότοπων και ηλεκτρονικού εμπορίου της Weebly παρέχουν στους πωλητές ένα πακέτο all-in-one που είναι δύσκολο να νικήσει.

Λογότυπο και στιγμιότυπα οθόνης Weebly

Η Weebly προσφέρει απόλυτη απλότητα και ευχρηστία στον κατασκευαστή ιστότοπων ηλεκτρονικού εμπορίου.

Η Weebly προσφέρει λειτουργικότητα ηλεκτρονικού εμπορίου μέσω φιλοξενούμενων και αυτο-φιλοξενούμενων λύσεων. Η φιλοξενία μπορεί να είναι λίγο πιο απλή, αλλά σας συνιστούμε να κάνετε το επιπλέον βήμα για να εγγραφείτε σε έναν αξιόπιστο πάροχο φιλοξενίας που περιλαμβάνει το Weebly ως μέρος ενός κοινού προγράμματος φιλοξενίας.

Το SiteGround, για παράδειγμα, θα προσφέρει επίσης στους ιδιοκτήτες καταστημάτων κορυφαία απόδοση, καθημερινά αντίγραφα ασφαλείας και πιο ανταποκριτική υποστήριξη. Εάν θέλετε να εξερευνήσετε άλλες επιλογές ηλεκτρονικού εμπορίου καθώς η επιχείρησή σας και η εξειδίκευσή σας αυξάνονται, το SiteGround προσφέρει εγκαταστάσεις με ένα κλικ για σχεδόν όλες τις άλλες πλατφόρμες στη λίστα μας.

Μεγαλύτεροι ανταγωνιστές Shopify για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις

Καθώς η διαδικτυακή σας επιχείρηση μεγαλώνει, ενδέχεται να βρείτε γρήγορα τις ανάγκες σας ξεπερνώντας τις υπηρεσίες φιλικές για αρχάριους. Η αναβάθμιση του ιστότοπού σας και του καταστήματός σας ξεκλειδώνει μια σειρά από νέες δυνατότητες και εργαλεία για να σας βοηθήσει να συνδεθείτε με πιθανούς πελάτες. Η μετακίνηση από το Wix ή το Weebly μπορεί να είναι πόνος, αλλά οι επιλογές ηλεκτρονικού εμπορίου που παρουσιάζονται σε αυτήν την ενότητα και την επόμενη θα ταιριάζουν με το βήμα της εταιρείας σας για το βήμα καθώς αυξάνετε τις πωλήσεις σας.

3. WordPress και Woocommerce

Φυσικά, είμαστε μεγάλοι θαυμαστές του WordPress, του πιο δημοφιλούς συστήματος διαχείρισης περιεχομένου στον κόσμο. Το WordPress δεν συνοδεύεται από εργαλεία ηλεκτρονικού εμπορίου, αλλά η μητρική εταιρεία Automattic εξαγόρασε το WooCommerce, το σημαντικότερο πρόσθετο WordPress πίσω από το 28% όλων των διαδικτυακών καταστημάτων. Και τα δύο προϊόντα είναι ανοιχτού κώδικα, που σημαίνει ότι μπορείτε να κατεβάσετε και να εκτελέσετε το λογισμικό δωρεάν. Το WooCommerce επιτρέπει στους ιδιοκτήτες καταστημάτων να πωλούν οτιδήποτε, από απτά προϊόντα έως ψηφιακές λήψεις, συνδρομές, περιεχόμενο, ακόμη και τον χρόνο σας.

Λογότυπα WordPress και WooCommerce με στιγμιότυπο οθόνης διεπαφής

Οι χρήστες μπορούν να απολαύσουν τη γνωστή διεπαφή του WordPress ενώ ενσωματώνουν ένα κατάστημα WooCommerce στον ιστότοπό τους.

Επειδή κάνετε λήψη και εγκατάσταση του WordPress και του WooCommerce στο δικό σας πρόγραμμα φιλοξενίας, διατηρείτε τον πλήρη έλεγχο και την κυριότητα των δεδομένων σας. δεν παρακολουθείτε τις ιδιοτροπίες ή την επιτυχία μιας εταιρείας τρίτου μέρους. Μην ανησυχείτε για να βυθίσετε τα δάχτυλα των ποδιών σας σε μια αυτο-φιλοξενούμενη λύση. Οι κορυφαίοι πάροχοι φιλοξενίας WordPress παρέχουν εξαιρετική υποστήριξη, απόδοση και ασφάλεια προσαρμοσμένες στο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου.

4. BigCommerce

Οι έμποροι που πωλούν μέσω του BigCommerce βλέπουν τις επιχειρήσεις τους να αυξάνονται κατά 28% σε ετήσια βάση – διπλασιάζοντας τον μέσο όρο της βιομηχανίας, σύμφωνα με έρευνα της Ipsos. Η υψηλής ισχύος φιλοξενούμενη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου επικεντρώνεται τόσο στις τεχνικές πτυχές του χρόνου λειτουργίας και της απόδοσης όσο και στην ενίσχυση των πωλήσεων με κορυφαία εργαλεία μάρκετινγκ και μετατροπής.

Στιγμιότυπα οθόνης της διεπαφής BigCommerce

Μην αφήσετε την απλή διεπαφή να σας ξεγελάσει – το BigCommerce διαθέτει πολλές λειτουργίες σε ένα διαισθητικό πακέτο.

Ωστόσο, με τιμές που κυμαίνονται από $ 30 έως 250 $ το μήνα, το BigCommerce είναι μακράν η πιο ακριβή πλατφόρμα στη λίστα εναλλακτικών Shopify. Ωστόσο, οι πωλητές μπορούν να ξεκινήσουν με μια δωρεάν δοκιμή 15 ημερών για να βεβαιωθούν ότι η πλατφόρμα αξίζει την επένδυση. Ακόμα και στο χαμηλό επίπεδο, τα σχέδια BigCommerce επιτρέπουν στους επιχειρηματίες να πωλούν απεριόριστα προϊόντα μέσω πολλαπλών καναλιών χωρίς χρεώσεις συναλλαγής. Σχέδια υψηλότερου επιπέδου εισάγουν πολλές δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένων εγκαταλειμμένων εργαλείων καλαθιού, παρακολούθησης απάτης, αναλυτικών στοιχείων και πιο ισχυρών επιλογών αναζήτησης και φιλτραρίσματος.

Shopify ανταγωνιστές για το ηλεκτρονικό εμπόριο επιχειρήσεων

Καθώς τα ποσοστά πωλήσεών σας αυξάνονται, το ίδιο ισχύει και για τα μερίδια που περιβάλλουν την ηλεκτρονική σας επιχείρηση Τα χιλιοστά του δευτερολέπτου έχουν σημασία στο ηλεκτρονικό εμπόριο, είτε για φόρτωση σελίδας είτε για διακοπή λειτουργίας – η Amazon υπολόγισε ότι θα έχασε τις πωλήσεις 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων κάθε χρόνο εάν οι σελίδες τους φόρτωσαν πιο αργά. Ως εκ τούτου, οι μεγάλες επιχειρήσεις χρειάζονται μια πλατφόρμα και φιλοξενία ηλεκτρονικού εμπορίου που μπορούν να αντέξουν στις αυξήσεις της κυκλοφορίας και τις πωλήσεις της Black Friday.

5. Διάχυση

Όπως και με το BigCommerce, η 15χρονη πλατφόρμα Volusion προσφέρει μια φιλοξενούμενη λύση ηλεκτρονικού εμπορίου που μπορεί να χειριστεί τις απαιτήσεις των μεγαλύτερων επιχειρήσεων. Το καλά στρογγυλό σύστημα βγαίνει από το κουτί με εκπληκτικά 900 χαρακτηριστικά που έχουν βοηθήσει τους πωλητές να κάνουν πωλήσεις άνω των 24 δισεκατομμυρίων δολαρίων – τέσσερις φορές περισσότερο από τους ανταγωνιστές τους. Εκτός από ένα έξυπνο εργαλείο δημιουργίας ιστότοπων και μάρκετινγκ, η Volusion χρησιμοποιεί κορυφαία μέτρα ασφαλείας για τη διατήρηση της συμμόρφωσης με το PCI και την προστασία των δεδομένων των πελατών.

Τα premium σχέδια έρχονται με εύρος ζώνης 35 GB, υποστήριξη προτεραιότητας και ακόμη και έναν ειδικό διαχειριστή λογαριασμού. Εκτός από τις ενοποιήσεις με το eBay και το Amazon, η Volusion επιτρέπει στους πωλητές να λαμβάνουν παραγγελίες μέσω τηλεφώνου και να επεξεργάζονται μαζικά παραγγελίες. Η συνεργασία με το δίκτυο παράδοσης περιεχομένου Akamai, ή το CDN, εγγυάται την ταχεία παράδοση ιστότοπου, όπου ζουν οι πελάτες σας.

6. Magento σε έναν αποκλειστικό ή εικονικό διακομιστή

Ένα άλλο βασικό στοιχείο στο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου ανοιχτού κώδικα, η Magento ανανέωσε τις επιχειρηματικές της προσφορές ξεκινώντας μια υπηρεσία που βασίζεται σε σύννεφο τον Απρίλιο του 2016. Το Magento Enterprise Cloud Edition είναι μια διαχειριζόμενη υπηρεσία που φιλοξενεί την επιχείρησή σας στο περιβάλλον cloud της εταιρείας. Παρόλο που εκτιμούμε τον τρόπο με τον οποίο το Magento συνδυάζει τη χρηστικότητα και την απλότητα με τις υψηλές ανάγκες των επιχειρήσεων, προτείνουμε να τοποθετήσετε το Magento στον δικό σας αποκλειστικό ή εικονικό διακομιστή.

Λογότυπο και στιγμιότυπο οθόνης Magento

Η πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα της Magento ξεκινά από νεοσύστατες εταιρείες έως γνωστές μάρκες, όπως οι Burger King και Coca-Cola.

Οι αγαπημένοι μας οικοδεσπότες για αποκλειστική φιλοξενία προσφέρουν κορυφαίο υλικό και προσαρμοσμένες διαμορφώσεις για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης του χρόνου φόρτωσης, εκτός από το ότι συμπεριλαμβάνουν τις ίδιες διαχειριζόμενες υπηρεσίες και εξειδικευμένο προσωπικό υποστήριξης.

Βρίσκουμε ότι το Liquid Web, ειδικότερα, υπερέχει προσφέροντας λειτουργικές μονάδες στερεάς κατάστασης και συστοιχίες RAID και εγγυώντας 100% χρόνο λειτουργίας. Εάν το Magento μοιάζει με τη σωστή πλατφόρμα για την επιχείρησή σας, αλλά δεν είστε σίγουροι αν είστε έτοιμοι για έναν αποκλειστικό εικονικό διακομιστή, οι κορυφαίοι κεντρικοί υπολογιστές Magento παρέχουν εγκαταστάσεις με ένα κλικ στο κοινόχρηστο επίπεδο φιλοξενίας και θα σας βοηθήσουν να κλιμακώσετε τον διακομιστή τάξεις.

Οι εναλλακτικές λύσεις Shopify διαθέτουν εργαλεία ηλεκτρονικού εμπορίου υψηλής αξίας και χαμηλού κόστους

Ίσως ακόμα να βυθιστώ σε μια θάλασσα μεγάλου μεγέθους κουτιά από χαρτόνι των οποίων τα περιεχόμενα με περιμένουν ανυπόμονα να τα συναρμολογήσω και να τα καθίσω, αλλά τα νέα μου έπιπλα βεράντας είναι μια απόδειξη της αξίας μιας απρόσκοπτης διαδικτυακής εμπειρίας αγορών. Η επιχείρησή σας εξαρτάται από τα εργαλεία που χρησιμοποιείτε για την προώθηση του ιστότοπού σας, τη διαχείριση αποθέματος και τη διεκπεραίωση πληρωμών και αποστολών. Αφιερώστε χρόνο για να βρείτε την πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου που λειτουργεί για τις συγκεκριμένες ανάγκες και στόχους σας.

Για εμάς, η δύναμη και η δημοτικότητα του WordPress κυριαρχεί. Παρόλο που το σύστημα διαχείρισης περιεχομένου και οι σχετικές επιλογές προσθηκών ηλεκτρονικού εμπορίου είναι δωρεάν, υπάρχουν πολλά χρήματα που μπορείτε να κερδίσετε εγκαθιστώντας τα εργαλεία σε έναν από τους προτεινόμενους κεντρικούς υπολογιστές WordPress. Καλή πώληση!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me