13 Οφέλη των Υπηρεσιών Φιλοξενίας Ιστού – Και 9 Μειονεκτήματα (2020)

Με τη δυνατότητα μετάδοσης της επωνυμίας ή του μηνύματός σας σε εκατομμύρια αναγνώστες και δυνητικούς πελάτες σε όλο τον κόσμο, τα οφέλη των υπηρεσιών φιλοξενίας ιστοσελίδων είναι δελεαστικά – αλλά οι ταλαιπωρίες της δημιουργίας αυτού του ιστότοπου μπορούν να σας κάνουν να αναρωτηθείτε αν η προσοχή αξίζει καθόλου.


Το να ξεκινήσετε με το σωστό σχέδιο φιλοξενίας είναι σαν να βρείτε το τέλειο ζευγάρι παντελόνι – μια στενή προσαρμοσμένη εφαρμογή που είναι άνετη, αλλά αφήνει περιθώριο ανάπτυξης. Θέλετε να βρείτε πολλά χωρίς να ξοδέψετε τόνο χρόνο για ψώνια, να δοκιμάσετε πράγματα και ενδεχομένως να χρειαστεί να τα επιστρέψετε.

Ένα πρόγραμμα φιλοξενίας που είναι πολύ μεγάλο θα φορολογήσει τον προϋπολογισμό και τη λογική σας, ενώ κάτι πολύ μικρό επηρεάζει αρνητικά την ικανότητα του ιστότοπού σας να αναπτυχθεί και να αποδώσει όπως έχει σχεδιαστεί. Ας δούμε τα διάφορα οφέλη των υπηρεσιών φιλοξενίας ιστοσελίδων, μαζί με τις μειονεκτήματα που μπορεί να επηρεάσουν την απόφασή σας.

Οφέλη & Μειονεκτήματα της “Κοινόχρηστης” φιλοξενίας

Οι περισσότεροι κάτοχοι ιστότοπων εισέρχονται στον κόσμο της φιλοξενίας ιστοσελίδων εγγραφόμενοι σε κοινόχρηστο πρόγραμμα φιλοξενίας. Σε αυτό το επίπεδο, εκατοντάδες ή και χιλιάδες πελάτες μοιράζονται τον αποθηκευτικό χώρο και τους πόρους υπολογιστών ενός διακομιστή. Η εξαιρετικά δημοφιλής υπηρεσία είναι ιδιαίτερα φιλόξενη για αρχάριους και μικρές επιχειρήσεις λόγω των υψηλών επιπέδων υποστήριξης πελατών, εύχρηστων εργαλείων και ολοκληρωμένων επιλογών.

Οι κοινόχρηστοι πάροχοι φιλοξενίας φροντίζουν όλες τις τεχνικές πτυχές της υποδομής ενός ιστότοπου, χειρίζονται την ασφάλεια της υποδομής, ενημερώσεις και άλλες εργασίες συντήρησης. Οι πελάτες πρέπει απλώς να επικεντρωθούν στη δημιουργία ενός διαδικτυακού αντιπροσώπου παρουσίας για τους εμπορικούς και εμπορικούς τους στόχους, καθώς τα περισσότερα βασικά κοινόχρηστα προγράμματα φιλοξενίας περιλαμβάνουν δωρεάν εγγραφή ονόματος domain, απεριόριστους λογαριασμούς email, λειτουργικότητα ηλεκτρονικού εμπορίου, δημιουργία ιστοσελίδας μεταφοράς και απόθεσης και εκατοντάδες εγκαταστάσεις με ένα κλικ για δημοφιλή προγράμματα λογισμικού όπως το WordPress, το Joomla και το Drupal.

Επειδή υπάρχουν πολλοί ιστότοποι στον ίδιο διακομιστή, υπάρχει κοινή ευθύνη για την ασφάλεια και τη σταθερότητα. Οι γειτονικοί ιστότοποι μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την απόδοση ή τη διαθεσιμότητα ενός διακομιστή, απαιτώντας ένα άδικο μερίδιο επεξεργασίας, αποστολή ανεπιθύμητων μηνυμάτων ή θύμα ευπάθειας ασφαλείας.

ΟΦΕΛΗ:

 • Εξαιρετικά προσιτές τιμές
 • Εύκολο να μάθουν και να διαχειριστούν οι αρχάριοι
 • Τόνοι δωρεάν πρόσθετων υπηρεσιών

ΣΧΕΔΙΑ:

 • Περιορισμένες πηγές
 • Λιγότερος έλεγχος ασφάλειας και απόδοσης

Παρά τα μειονεκτήματα της κοινής φιλοξενίας, η υπηρεσία παραμένει μια κορυφαία εισαγωγή στον σχεδιασμό και τη διαχείριση ιστότοπων. Το πλήρες φάσμα πελατών, από έμπειρους προγραμματιστές έως bloggers για πρώτη φορά, μπορεί να υπερέχει σε ένα κοινόχρηστο περιβάλλον φιλοξενίας. Αυτά τα σχέδια λειτουργούν καλά για επαγγελματικά χαρτοφυλάκια, ιστότοπους μικρών επιχειρήσεων, διαδικτυακά καταστήματα, προσωπικά ιστολόγια και πολλά άλλα.

Όταν αναζητάτε έναν κοινόχρηστο πάροχο φιλοξενίας, προσέξτε απεριόριστους πόρους όπως αποθήκευση, εύρος ζώνης, βάσεις δεδομένων και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Τα προνόμια όπως τα δωρεάν πιστοποιητικά SSL και η πρόσβαση σε ένα δίκτυο παράδοσης περιεχομένου ή στο πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων ασφαλίζουν περαιτέρω τον ιστότοπό σας, τον βοηθούν να φορτώνει γρηγορότερα και φαίνεται πιο ελκυστικά οπτικά. Έχουμε ελέγξει και παραθέσει τους τρεις αγαπημένους μας παρόχους κοινόχρηστων υπηρεσιών φιλοξενίας παρακάτω, παρουσιάζοντας την αναβαθμισμένη υποδομή τους, την προσωπική υποστήριξη και την εξαιρετική προσιτή τιμή. Κάντε κλικ σε μια κριτική για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς ένας συγκεκριμένος κεντρικός υπολογιστής μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του ιστότοπού σας.

Δείτε άλλους κορυφαίους κοινόχρηστους οικοδεσπότες »

Οφέλη & Μειονεκτήματα της φιλοξενίας “Cloud”

Καθώς ο ιστότοπός σας κερδίζει και δημιουργεί τα ακόλουθα, είστε έτοιμοι να πραγματοποιήσετε αναβάθμιση σε μια νέα υπηρεσία – μην είστε ο κοινόχρηστος καταναλωτής φιλοξενίας του οποίου ο επιτυχημένος ιστότοπος κατακλύζει τον διακομιστή και επηρεάζει τους συναδέλφους πελάτες. Ευτυχώς, οι περισσότεροι πάροχοι θα μεταφέρουν με ευχαρίστηση τον ιστότοπό σας και τα αρχεία σας σε προγράμματα υψηλότερης βαθμίδας που προσθέτουν περισσότερο χώρο αποθήκευσης, εύρος ζώνης και βελτιωμένο έλεγχο. Οι απόφοιτοι της κοινής φιλοξενίας ιστοσελίδων έχουν συνήθως δύο επιλογές – cloud ή virtual private server hosting – και οι δύο εισάγουν μια ιδέα που ονομάζεται virtualization.

Με τη φιλοξενία cloud, τα αρχεία του ιστότοπού σας θα εξαπλωθούν σε ένα δίκτυο πολλαπλών διακομιστών. Με τόσους πολλούς διακομιστές να μοιράζονται τον φόρτο εργασίας, ο ιστότοπός σας θα φορτώνεται γρήγορα ανεξάρτητα από την κίνηση. Οι πόροι υπολογιστών αυξάνονται γρήγορα προς τα πάνω και προς τα κάτω για να προσαρμόζονται στην άνοδο και τη ροή των επισκεπτών και το περιττό υλικό σημαίνει ότι ο ιστότοπός σας δεν θα πέσει σε λειτουργία εάν διακοπεί ένας διακομιστής.

Εικόνα του δωματίου διακομιστή με γραφικό σύννεφο

Το Cloud hosting, όπου πολλοί διακομιστές μοιράζονται τον φόρτο εργασίας, διαθέτει υψηλά επίπεδα πλεονασμού και επεκτασιμότητας.

Ωστόσο, καθώς κλιμακώνετε τις τάξεις φιλοξενίας ιστοσελίδων, όλο και περισσότερο αναμένεται από τον κάτοχο της ιστοσελίδας. Ενώ οι πελάτες μπορούν συχνά να αγοράζουν διαχειριζόμενες υπηρεσίες, όπου ο πάροχος φροντίζει για βασική συντήρηση υλικού και ασφάλειας, έχουν μεγαλύτερο έλεγχο στον τρόπο λειτουργίας του ιστότοπού τους και ανταποκρίνεται σε διάφορα σενάρια.

ΟΦΕΛΗ:

 • Αυτόματη και επεκτάσιμη κατανομή πόρων
 • Βελτιωμένη απόδοση και αξιοπιστία
 • Δομή τιμών πληρωμής-όπως-πηγαίνετε

ΣΧΕΔΙΑ:

 • Πιο περίπλοκη διαχείριση
 • Το κόστος μπορεί να είναι πιο δύσκολο να προβλεφθεί

Η φιλοξενία cloud μπορεί να έχει ποικίλες μορφές, από τις αρκετά απλές και χωρίς προβλήματα υπηρεσίες, όπως αυτές που έχουμε παραθέσει παρακάτω, έως τις πιο περίπλοκες πλατφόρμες που διατίθενται μέσω των Υπηρεσιών Ιστού Amazon, Microsoft Azure και Google Cloud Platform. Όποια διαδρομή κι αν ακολουθήσετε εξαρτάται από την κίνηση, τους στόχους, την τεχνική εμπειρία και τον προϋπολογισμό σας.

Μεγαλύτερες επιχειρήσεις με έμπειρους προγραμματιστές ή διαχειριστές συστήματος θα τα πάνε καλά με το AWS, αλλά τείνουμε να προτείνουμε στους περισσότερους οργανισμούς να διευκολύνουν τη μετάβαση από την κοινή χρήση φιλοξενίας βρίσκοντας έναν πάροχο φιλοξενίας cloud που διατηρεί ορισμένες από τις φιλικές προς το χρήστη δυνατότητες των κοινών ομάδων φιλοξενίας. Οι εταιρείες που αναφέρονται παρακάτω παρέχουν στους ιδιοκτήτες ιστότοπων την επεκτασιμότητα και την ευελιξία του cloud, ενώ βελτιστοποιούν τις κουραστικές και τεχνικές διαδικασίες διαμόρφωσης, ανάπτυξης και διαχείρισης.

Δείτε άλλους κορυφαίους κεντρικούς υπολογιστές cloud »

Οφέλη & Μειονεκτήματα της φιλοξενίας “VPS”

Ενώ το cloud hosting αντιπροσωπεύει ένα μικρότερο βήμα από την κοινή φιλοξενία ιστοσελίδων, οι εικονικοί ιδιωτικοί διακομιστές θεωρούνται συνήθως ως η πιο αποτελεσματική γέφυρα μεταξύ κοινόχρηστης φιλοξενίας και αποκλειστικών διακομιστών. Αντί να χωρίζει έναν διακομιστή με χιλιάδες άλλους ιδιοκτήτες ιστότοπων (ή να πληροί το τεράστιο λογαριασμό για την κατοχή ολόκληρου του διακομιστή), οι εικονικοί πόροι ιδιωτικού διακομιστή διανέμονται σε λίγες μόνο δεκάδες πελάτες.

Παρόλο που οι πελάτες VPS μοιράζονται το ίδιο υποκείμενο υλικό, ένα επίπεδο εικονικοποίησης δημιουργεί αποτελεσματικά ξεχωριστές μηχανές ικανές να λειτουργούν το δικό τους λειτουργικό σύστημα. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες έχουν τον απόλυτο έλεγχο, αλλιώς γνωστό ως πρόσβαση root, στα προγράμματα λογισμικού και στις διαμορφώσεις ασφαλείας που τροφοδοτούν τον ιστότοπό τους. Οι υπολογιστικοί πόροι είναι αφιερωμένοι σε κάθε εικονική μηχανή, που σημαίνει ότι θα μπορείτε να βασίζεστε σε ένα συγκεκριμένο χώρο αποθήκευσης και εύρος ζώνης για την παράδοση του ιστότοπού σας.

Εικόνα των χεριών που λειτουργούν σε έναν διακομιστή

Οι διαχειριζόμενες υπηρεσίες, όπου ένας οικοδεσπότης βοηθά στη διατήρηση και ενημέρωση του περιβάλλοντος, αποτελούν βασικό πλεονέκτημα για πολλά σχέδια VPS.

Επιπλέον, μπορείτε να προσθέσετε ή να καταργήσετε την ισχύ επεξεργασίας για να κλιμακώσετε το κοινό του ιστότοπού σας. Με μεγάλη δύναμη, ωστόσο, έρχεται μεγάλη ευθύνη. Δεδομένης της υποδομής, οι διαμορφώσεις VPS δεν είναι τόσο άμεσα επεκτάσιμες όσο η φιλοξενία cloud. Παρόλο που η πρόσβαση στο root επιτρέπει στους έμπειρους χρήστες να δημιουργήσουν το περιβάλλον ώστε να ταιριάζουν ακριβώς με τους στόχους απόδοσης, ασφάλειας και αξιοπιστίας τους, όσοι δεν διαθέτουν τα τεχνικά μπλοκ μπορούν γρήγορα να βρεθούν σε έναν κόσμο πληγωμένου.

ΟΦΕΛΗ:

 • Πλήρης έλεγχος στο περιβάλλον σας
 • Αφιερωμένοι πόροι σε καλή τιμή
 • Λεπτομερή απόδοση και ασφάλεια
 • Οι διαχειριζόμενες υπηρεσίες καλύπτουν τα τεχνικά θέματα

ΣΧΕΔΙΑ:

 • Απαιτείται περισσότερη συντήρηση και συντήρηση
 • Μπορεί να είναι δαπανηρή με διαχειριζόμενες υπηρεσίες
 • Ακόμα στο έλεος ενός κοινόχρηστου διακομιστή

Ευτυχώς, πολλοί πάροχοι VPS δίνουν στους πελάτες τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τους δικούς τους τεχνικούς διακομιστών για τη διαχείριση των κουραστικών πτυχών των εικονικών διακομιστών, όπως ενημερώσεις λειτουργικού συστήματος και ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας. Συνήθως, με πρόσθετη χρέωση, οι διαχειριζόμενες υπηρεσίες σάς επιτρέπουν να εστιάζετε στην κατασκευή του ιστότοπου ή του διαδικτυακού καταστήματος των ονείρων σας χωρίς να μπλοκάρετε σε εγκαταστάσεις λογισμικού ή στη διεπαφή γραμμής εντολών.

Όταν αναζητάτε κορυφαία φιλοξενία VPS, φροντίστε να βρείτε έναν κεντρικό υπολογιστή που παρέχει ισχυρό υλικό για την τροφοδοσία αυτών των ειδικών πόρων. Οι μονάδες δίσκου στερεάς κατάστασης ή SSD, για παράδειγμα, διαβάζουν και γράφουν δεδομένα έως και 20 φορές ταχύτερα από τους παραδοσιακούς σκληρούς δίσκους. Οι παρακάτω πάροχοι είναι οι αγαπημένοι μας για φιλοξενία VPS και συνδυάζουμε τέλεια υπολογιστές υψηλής απόδοσης με ένα ευρύ φάσμα επιλογών λογισμικού και χρήσιμη υποστήριξη για να κάνετε τη μετάβαση στο VPS να φιλοξενεί ένα αεράκι.

Δείτε άλλους κορυφαίους οικοδεσπότες VPS »

Οφέλη & Μειονεκτήματα του “Dedicated Server” Hosting

Παρόλο που οι πελάτες VPS απολαμβάνουν αποκλειστικούς πόρους, εξακολουθούν να επηρεάζονται από θορυβώδεις γείτονες που επηρεάζουν τον φυσικό διακομιστή μέσω ανεπιθύμητων μηνυμάτων, εκτεθειμένων τρωτών σημείων ασφαλείας ή υπερβολικής κατανομής πόρων. Για όσους δεν θέλουν να κάνουν κοινή χρήση, οι αποκλειστικοί διακομιστές βρίσκονται στην κορυφή του σωρού φιλοξενίας ιστού.

Ένας αποκλειστικός διακομιστής είναι ακριβώς αυτό που μοιάζει – ένας διακομιστής αφιερωμένος πλήρως σε έναν ιστότοπο ή μια εφαρμογή. Αυτό σημαίνει 100% έλεγχο του εύρους ζώνης, του χώρου αποθήκευσης και της διεύθυνσης IP, συν όλα τα στοιχεία που σχετίζονται με την ασφάλεια, την απόδοση, την αξιοπιστία και το λογισμικό. Ως αποτέλεσμα, οι αποκλειστικοί διακομιστές αντιπροσωπεύουν το creme de la crème των υπηρεσιών φιλοξενίας. Οι κάτοχοι ιστότοπων ή οι προγραμματιστές εφαρμογών μπορούν να διαμορφώσουν τέλεια το μηχάνημα ειδικά για τις ακριβείς απαιτήσεις και προδιαγραφές τους.

Εικόνα διακομιστών σε ένα κέντρο δεδομένων

Οι αποκλειστικοί διακομιστές δίνουν στους ιδιοκτήτες ιστότοπων την ελευθερία να διαμορφώσουν και να ασφαλίσουν το περιβάλλον τους σύμφωνα με τις ακριβείς απαιτήσεις τους.

Φυσικά, έχοντας ένα ολόκληρο μηχάνημα στον εαυτό σας συνοδεύεται από μια μεγάλη τιμή (αν και υπάρχουν φτηνοί αποκλειστικοί διακομιστές). Και όλη η ευθύνη διαμόρφωσης και συντήρησης των σχετικών στοιχείων διακομιστή απαιτεί μεγάλη εμπειρία. Παρόμοια με τη φιλοξενία VPS, πιθανότατα μπορείτε να πληρώσετε για διαχειριζόμενες υπηρεσίες για να βοηθήσετε στη διαχείριση του φόρτου εργασίας, αλλά αυτό το πρόσθετο κόστος μπορεί να είναι αρκετό για να σπάσει τελικά τον προϋπολογισμό.

ΟΦΕΛΗ:

 • Αποκλειστική πρόσβαση σε πόρους διακομιστή
 • Καλύτερη ασφάλεια, απόδοση και αξιοπιστία
 • Απεριόριστες προσαρμογές και έλεγχος

ΣΧΕΔΙΑ:

 • Η πιο ακριβή επιλογή φιλοξενίας
 • Απαιτείται τεχνική εμπειρία

Παρά το κόστος και τους πιθανούς πονοκεφάλους της διαχείρισης διακομιστή, η αφοσιωμένη φιλοξενία εξακολουθεί να χτυπά τη φιλοξενία του ιστότοπού σας Μπορείτε να αξιοποιήσετε τα πλεονάζοντα τροφοδοτικά και τα παγκόσμια δίκτυα του παρόχου φιλοξενίας, καθώς και την υποστήριξη πελατών όλο το εικοσιτετράωρο. Επιπλέον, πολλοί κεντρικοί υπολογιστές θα σας βοηθήσουν με τη βασική ρύθμιση και συντήρηση του διακομιστή και θα προσθέσουν εύκολα άλλες υπηρεσίες υποστήριξης.

Ενώ εξετάζετε αποκλειστικούς κεντρικούς υπολογιστές διακομιστών, δώστε προσοχή τόσο στις διαμορφώσεις υλικού όσο και στις πρόσθετες υπηρεσίες όπως μετεγκαταστάσεις, αντίγραφα ασφαλείας, παρακολούθηση και υποστήριξη. Εφόσον θα έχετε έναν ολόκληρο υπολογιστή στον εαυτό σας, θα θέλατε ολόκληρη η υποδομή να εκσυγχρονίσει την παρουσία του οργανισμού σας στο διαδίκτυο και να προσφέρει κορυφαία απόδοση, ασφάλεια και αξιοπιστία. Ρίξτε μια ματιά στους τρεις αγαπημένους μας παρόχους παρακάτω και κάντε κλικ στις κριτικές για να μάθετε περισσότερα.

Δείτε άλλους κορυφαίους κεντρικούς υπολογιστές διακομιστών »

Εκμεταλλευτείτε το Professional Web Hosting για να αναπτύξετε την επιχείρησή σας

Ας ελπίσουμε ότι, μέχρι τώρα έχετε μια αίσθηση του τύπου της υπηρεσίας φιλοξενίας ιστοσελίδων που θα λειτουργεί καλύτερα για τον ιστότοπό σας ή την online επιχείρησή σας. Η κατανόηση του τύπου της διαμόρφωσης του διακομιστή (κοινόχρηστος, cloud, εικονικός ή αποκλειστικός) είναι ένα τεράστιο πρώτο βήμα, παρόμοιο με το να γνωρίζετε το μέγεθος του παντελονιού σας. Η εύρεση του σωστού παρόχου και του σχεδίου είναι πιο αντιπροσωπευτική της εύρεσης του καταστήματος, της επωνυμίας ή της ζώνης που κάνει την εμφάνιση ακριβώς σωστή.

Οι πάροχοι φιλοξενίας Ιστού υπάρχουν σε μια ποικιλία υφασμάτων, χρωμάτων και στυλ, οπότε φροντίστε να βρείτε μια γνωστή και σεβαστή επωνυμία για την παροχή μιας κρίσιμης αποστολής υπηρεσίας όπως η φιλοξενία Ιστού. Επιλέγοντας έναν οικοδεσπότη επαγγελματικού επιπέδου, είναι πιο πιθανό να βρείτε τις επιπλέον δυνατότητες και εργαλεία για να κάνετε τις εμπειρίες σας πιο ευχάριστες. που δεν του αρέσει επιπλέον τσέπες?

Ξέρετε πώς το ποδόσφαιρο περιγράφεται συνήθως ως παιχνίδι ίντσας; Λοιπόν, η ανάπτυξη της επιχείρησής σας στο διαδίκτυο σε μια πολυσύχναστη αγορά εταιρειών φιλοξενίας ιστοσελίδων, είναι ένα παιχνίδι χιλιοστών του δευτερολέπτου. Σύμφωνα με το Google, μια καθυστέρηση μισού δευτερολέπτου στη φόρτωση των αποτελεσμάτων σε μείωση της επισκεψιμότητας κατά 20% και ο χρόνος φόρτωσης σελίδας μόλις 400 χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο αργός μπορεί να οδηγήσει σε εκατομμύρια εγκαταλειμμένες περιόδους σύνδεσης κάθε μήνα.

Κρυμμένοι πολύτιμοι λίθοι υπάρχουν σε κάθε επίπεδο διαμόρφωσης φιλοξενίας. Οι κοινόχρηστοι διακομιστές, για παράδειγμα, πρέπει να είναι ολοκληρωμένα σχέδια που παρέχουν όλα όσα χρειάζεστε για να ξεκινήσετε και να αναπτυχθείτε. Οι επιλογές Cloud και VPS πρέπει να έχουν την δυνατότητα κλιμάκωσης και πρόσβασης για να βελτιώσουν την απόδοση και την ασφάλεια, ενώ τα ειδικά προγράμματα φιλοξενίας διακομιστών βασίζονται σε εντυπωσιακές ταχύτητες δικτύου. Κάθε επίπεδο φιλοξενίας συνοδεύεται από μια ποικιλία προνομίων και μειονεκτημάτων – κάτι που σας ενδιαφέρει περισσότερο?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me