12 πιο ασφαλείς υπηρεσίες φιλοξενίας ιστοσελίδων: Οι ασφαλέστεροι διακομιστές του 2020

Η εύρεση των πιο ασφαλών υπηρεσιών φιλοξενίας ιστοσελίδων μπορεί να φαίνεται εκφοβιστική για πολλούς ιδιοκτήτες ιστότοπων, δεδομένου ότι ακόμη και πολλές παγκόσμιες εταιρείες και εταιρείες Fortune 500 δεν φαίνεται να το κάνουν σωστά.


Το Yahoo, το Facebook, το Marriott και το Equifax είναι μερικές από τις επιχειρήσεις που έχουν βιώσει τις μεγαλύτερες παραβιάσεις δεδομένων του 21ου αιώνα, αποκαλύπτοντας τα ιδιωτικά δεδομένα εκατομμυρίων πελατών. Περίπου οι μισές παραβιάσεις δεδομένων προέρχονται από κακόβουλες ή εγκληματικές επιθέσεις, δίνοντας στους ιδιοκτήτες ιστότοπων άφθονες ευκαιρίες να προστατεύσουν την παρουσία τους στο διαδίκτυο από ευπάθειες.

Ακολουθώντας τις βέλτιστες πρακτικές ασφάλειας φιλοξενίας ιστοσελίδων, όπως επαναλαμβανόμενα αντίγραφα ασφαλείας, παρακολούθηση, εγκατάσταση πιστοποιητικών SSL και τακτική σάρωση για κακόβουλο λογισμικό, θα ξεκινήσετε τη σωστή κατεύθυνση, αλλά δεν υπάρχει υποκατάστατο για την τεχνογνωσία ενός παρόχου φιλοξενίας ιστοσελίδων και την προσοχή στην αιχμή καινοτομίες που προστατεύουν τον ιστότοπό σας και τα δεδομένα χρήστη. Ρίξτε μια ματιά στους οικοδεσπότες με την υψηλότερη βαθμολογία σε όλα τα επίπεδα όσον αφορά την ασφάλεια.

Καλύτερο κοινόχρηστο Web Hosting Security

Τα καλά νέα, ειδικά για τους κατόχους ιστότοπων για πρώτη φορά, είναι ότι η ασφαλής φιλοξενία ιστού δεν χρειάζεται να είναι ακριβή. Ούτε προορίζεται για ιστότοπους υψηλής κυκλοφορίας και ελίτ εταιρείες με τεράστιους τεχνικούς πόρους στη διάθεσή τους. Στην πραγματικότητα, πολλά τυπικά εργαλεία ασφαλείας περιλαμβάνονται δωρεάν, ακόμη και με τα φθηνότερα κοινόχρηστα προγράμματα φιλοξενίας.

Το κόστος ασφάλειας του ιστότοπου μπορεί να είναι εξαιρετικά μικρό στα εισαγωγικά επίπεδα της κοινής φιλοξενίας ιστοσελίδων, με τους αρχάριους να μπορούν να αναλαμβάνουν την ευθύνη για τη δημιουργία ισχυρών κωδικών πρόσβασης και την ενημέρωση των συστημάτων και των προσθηκών διαχείρισης περιεχομένου τους.

Οι καλύτεροι κεντρικοί υπολογιστές, όπως αυτοί που αναφέρονται παρακάτω, θα παρέχουν εργαλεία ασφαλείας όπως δωρεάν πιστοποιητικά SSL, αυτοματοποιημένα αντίγραφα ασφαλείας, σάρωση προστασίας από ιούς ή κακόβουλα προγράμματα και προστασία DDoS. Επειδή εκατοντάδες πελάτες φιλοξενούν τον ιστότοπό τους σε αυτούς τους κοινόχρηστους διακομιστές, οι πάροχοι φροντίζουν σοβαρά όταν προστατεύουν τις πληροφορίες σας. Διαβάστε τις κριτικές μας για περισσότερες πληροφορίες:

Δείτε άλλες ασφαλείς κοινόχρηστες επιλογές φιλοξενίας »

Καλύτερη φιλοξενία ιστοσελίδων με ασφαλές email

Περισσότερο από το 90% όλων των διαδικτυακών επιθέσεων ξεκινούν με ηλεκτρονικό ηλεκτρονικό ψάρεμα (phear-phishing), σύμφωνα με έρευνα από τους ειδικούς ασφαλείας της Trend Micro, σηματοδοτώντας ότι οι επιθέσεις μέσω email γίνονται όλο και πιο εξελιγμένες και αποτελεσματικές. Τα επικίνδυνα μηνύματα στοχεύουν να κάνουν τους παραλήπτες να ανοίξουν ένα συνημμένο αρχείο ή να κάνουν κλικ σε έναν μολυσμένο σύνδεσμο, συχνά πλαστοπροσωπώντας έναν εργοδότη ή μια διαδικτυακή υπηρεσία όπως το Microsoft Office 365.

Δεδομένου του βασικού ρόλου που διαδραματίζει το μάρκετινγκ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ανάπτυξη ενός ιστότοπου, με απόδοση επένδυσης 43: 1, σίγουρα θα θελήσετε να προστατεύσετε τον ιστότοπό σας και τον οργανισμό σας από κακόβουλα εισερχόμενα μηνύματα. Επιπλέον, μόλις παραβιαστεί μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να επηρεάσει άλλα εισερχόμενα στον τομέα σας.

Ενώ η καλύτερη άμυνα ενάντια σε επιθέσεις που βασίζονται σε email είναι μια ενημερωμένη, σκεπτική και προσεκτική προσέγγιση για συνημμένα και συνδέσμους από ύποπτους αποστολείς, οι ιδιοκτήτες ιστότοπων θα εξυπηρετηθούν καλά φιλοξενώντας το email τους σε έναν πάροχο που περιλαμβάνει ισχυρά φίλτρα ανεπιθύμητων μηνυμάτων και σαρωτές κακόβουλου λογισμικού. Οι καλύτερες υπηρεσίες φιλοξενίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω ιστού, όπως αυτές που θα επισημάνουμε σύντομα, παρέχουν την κρυπτογράφηση και άλλα εργαλεία που απαιτούνται για την προστασία των εισερχομένων σας.

Δείτε άλλες ασφαλείς επιλογές φιλοξενίας email »

Best Managed Secure Web Hosting

Νιώθετε ήδη συγκλονισμένοι από όλη αυτή τη συζήτηση ασφαλείας φιλοξενίας ιστοσελίδων; Ανησυχείτε ότι δεν διαθέτετε την απαραίτητη εμπειρία για την επαρκή προστασία των δεδομένων σας; Μην ανησυχείτε, είναι απολύτως κατανοητό. Η εκπαίδευση και η κατάρτιση στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο είναι εξαιρετικά απαιτητική, με το 69% των οργανισμών να δηλώνουν ότι οι ομάδες ασφαλείας τους δεν διαθέτουν επαρκές προσωπικό.

Τούτου λεχθέντος, η ασφάλεια του ιστότοπού σας δεν χρειάζεται να είναι η καθημερινή σας ευθύνη. Η διαχειριζόμενη φιλοξενία εξουδετερώνει το άγχος της προστασίας του ιστότοπού σας από ευπάθειες και αναδυόμενες απειλές και το δίνει στους ειδικούς φιλοξενίας που εργάζονται καθημερινά με την υποδομή που τροφοδοτεί τον ιστότοπό σας. Αντί να ξοδεύουν χρόνο με κουραστικές – αλλά εξαιρετικά σημαντικές – εργασίες, όπως η ενημέρωση του WordPress, τα θέματα και τα πρόσθετα, οι διαχειριζόμενοι πελάτες φιλοξενίας μπορούν αντίθετα να επικεντρωθούν στη δημιουργία περιεχομένου, στην τελειοποίηση προϊόντων και αλλιώς στην οικοδόμηση της επιχείρησής τους.

Δεδομένης της πολυτελούς φύσης της διαχειριζόμενης φιλοξενίας, ωστόσο, οι υπηρεσίες μπορεί να είναι λίγο ακριβές. Μπορείτε να βρείτε διαχειριζόμενη φιλοξενία υψηλής αξίας σε όλα τα επίπεδα υπηρεσίας, ειδικά με πιο προσιτά προγράμματα φιλοξενίας VPS, αλλά η διαχειριζόμενη ειδική φιλοξενία αντιπροσωπεύει την κρέμα της καλλιέργειας. Ρίξτε μια ματιά στις κριτικές μας σχετικά με τους διαχειριστές φιλοξενίας κορυφαίου επιπέδου που είναι έτοιμοι να καλύψουν κάθε σας ανάγκη.

Δείτε άλλες ασφαλείς διαχειριζόμενες επιλογές φιλοξενίας »

Οι περισσότεροι ασφαλείς διακομιστές Web Hosting

Στο βασικό επίπεδο, οι αποκλειστικοί διακομιστές αντιπροσωπεύουν τον πιο ασφαλή τύπο φιλοξενίας. Με μόνο έναν ενοικιαστή να καταλαμβάνει τον διακομιστή, δεν υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με το πώς η κακή ασφάλεια άλλων πελατών φιλοξενίας μπορεί να επηρεάσει το μηχάνημα που υποστηρίζει τον ιστότοπο ή την εφαρμογή σας. Ωστόσο, οι αφοσιωμένοι πελάτες φιλοξενίας θα έχουν την τελική ευθύνη για την προστασία του περιβάλλοντός τους.

Η χρήση ολόκληρου διακομιστή σημαίνει ότι έχετε έναν μεγάλο οργανισμό ή βλέπετε πολλή κίνηση στο διαδίκτυο – αυξάνοντας τον στόχο στην πλάτη σας και καθιστώντας σας μια πιο πολύτιμη ευκαιρία για εγκληματίες. Σάρωση κακόβουλου λογισμικού, ισχυροί κωδικοί πρόσβασης, παρακολούθηση δικτύου και τείχη προστασίας είναι ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια του διακομιστή σας.

Χωρίς έκπληξη, οι καλύτεροι πάροχοι φιλοξενίας αυξάνουν τα μέτρα ασφαλείας τους για να ταιριάζουν με τα αυξανόμενα μερίδια. Επειδή οι αγαπημένες μας εταιρείες προσφέρουν προσαρμοσμένες ρυθμίσεις παραμέτρων ασφαλών διακομιστών, διατηρούν μια επιτόπια παρουσία και πρακτική υποστήριξη για άμεση ανταπόκριση σε μια απειλή. Ακολουθούν οι κριτικές μας για τους καλύτερους κεντρικούς υπολογιστές για ασφαλείς διακομιστές:

Δείτε άλλες ασφαλείς επιλογές φιλοξενίας διακομιστή »

Τι είναι η ασφαλής φιλοξενία?

Η ασφάλεια φιλοξενίας ιστού είναι ζωτικής σημασίας για τη φήμη και τη μακροζωία ενός ιστότοπου. Οι βλαβερές συνέπειες μιας παραβίασης δεδομένων, η οποία μπορεί να είναι δαπανηρή και δύσκολη στον έλεγχο, μπορεί να εκδηλωθεί με διαφορετικούς τρόπους: επιστροφή χρημάτων στους πελάτες, πρόστιμα από ρυθμιστικές αρχές, στενότερος έλεγχος και λιγότερες πωλήσεις. Η φήμη και η αξιοπιστία της επωνυμίας σας μπορούν να εξαφανιστούν σε μια στιγμή.

Υπάρχουν ασφαλείς λύσεις φιλοξενίας σε όλες τις διαμορφώσεις διακομιστή για προστασία από επιθέσεις και προστασία της επιτυχίας σας στο διαδίκτυο. Δεν υπάρχει μοναδικό στοιχείο ή δυνατότητα που να καθιστά ασφαλές ένα πρόγραμμα φιλοξενίας ιστού, αλλά είναι μια συλλογή εργαλείων και τεχνολογιών που συμβάλλουν στη συνολική προστασία του ιστότοπού σας. Αυτές οι δυνατότητες σηματοδοτούν ότι ένας πάροχος ή σχέδιο φιλοξενίας λαμβάνει σοβαρά υπόψη την ασφάλεια του ιστού:

 • Πιστοποιητικό SSL
 • Σαρωτής κακόβουλου λογισμικού και ιών
 • Αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας και επαναφορές
 • Τείχη προστασίας διακομιστή και / ή εφαρμογής
  • Παρακολούθηση δικτύου
  • Προστασία DDoS
  • Φίλτρα ανεπιθύμητων μηνυμάτων για email
  • Απόρρητο ονόματος τομέα

Εκτός από τις υπηρεσίες που αναφέρονται παραπάνω, άλλα σήματα ενός αξιόπιστου και ασφαλούς παρόχου φιλοξενίας περιλαμβάνουν την επιλογή προστασίας λογαριασμών με έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων και τη δυνατότητα ορισμού δικαιωμάτων χρήστη ή φακέλων με κωδικό πρόσβασης, μαζί με ασφαλείς υπηρεσίες επεξεργασίας πληρωμών και περιεχόμενο δίκτυο παράδοσης.

Πώς μπορώ να φιλοξενήσω έναν ασφαλή ιστότοπο?

Η εύρεση ενός αξιόπιστου παρόχου φιλοξενίας με γνώμονα την ασφάλεια είναι μόνο ένα κομμάτι του παζλ. Ακριβώς όπως το ρητό, “Μπορείτε να οδηγήσετε ένα άλογο στο νερό, αλλά δεν μπορείτε να το πιείτε”, η πιο προστατευμένη εταιρεία φιλοξενίας μπορεί εύκολα να διεισδύσει εάν ο κάτοχος ιστότοπου δεν προβεί στις κατάλληλες ενέργειες. Ένας οικοδεσπότης μπορεί να παράσχει όλα τα πιο πρόσφατα μέτρα ασφαλείας, αλλά δεν θα κάνει κανένα καλό εάν δεν τα χρησιμοποιήσετε ποτέ.

Στιγμιότυπο οθόνης του ιστότοπου χρησιμοποιώντας HTTPS

Τα πιστοποιητικά SSL διασφαλίζουν ότι οι επισκέπτες σας θα επικοινωνούν με τον ιστότοπό σας μέσω του πιο ασφαλούς πρωτοκόλλου HTTPS.

Η ασφάλεια του ιστότοπου είναι μια ευθύνη που μοιράζεται μεταξύ των κατόχων ιστότοπων και των παρόχων φιλοξενίας. Αφού εντοπίσετε και αγοράσετε ένα πρόγραμμα φιλοξενίας, βεβαιωθείτε ότι δημιουργείτε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης. Στη συνέχεια, ρυθμίστε πραγματικά τις διάφορες δυνατότητες ασφαλείας που σας έφεραν. Οι κεντρικοί υπολογιστές που περιλαμβάνουν δωρεάν πιστοποιητικό SSL πιθανότατα θα σας κατευθύνουν στη δυνατότητα AutoSSL στο cPanel για μια εξαιρετικά απλή διαδικασία εγκατάστασης. εάν δεν διαθέτετε δωρεάν πιστοποιητικό SSL, ελέγξτε τις δωρεάν και αυτοματοποιημένες επιλογές από το LetsEncrypt.

Ο πίνακας ελέγχου φιλοξενίας είναι επίσης εκεί όπου πιθανότατα θα γυρίσετε για να διαμορφώσετε τα αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας και να εγκαταστήσετε την πιο πρόσφατη έκδοση του WordPress ή άλλου δημοφιλούς λογισμικού. Να είστε εξαιρετικά συνετοί σε ποιες πλατφόρμες επιλέγετε και ακόμη περισσότερο σε θέματα, plugins και άλλα πρόσθετα που εγκαθιστάτε. Το πιο σημαντικό, μείνετε ενημερωμένοι για όλες αυτές τις ενημερώσεις!

Είναι η κοινή χρήση φιλοξενίας ασφαλής?

Σε γενικές γραμμές, καμία υπηρεσία φιλοξενίας ιστοσελίδων δεν είναι πάντα 100% ασφαλής. Οι καλύτερες εταιρείες προστατεύουν από όλες τις γνωστές ευπάθειες, αλλά οι εισβολείς αναζητούν πάντα νέους τρόπους για να εκθέσουν τις αδυναμίες του δικτύου. Επιπλέον, οι οικοδεσπότες δεν μπορούν να εμβολιάσουν πλήρως την ανθρώπινη συμπεριφορά, όπως αντιδράσεις σε ύποπτα ή μολυσμένα μηνύματα email.

Η κοινή φιλοξενία συνήθως φέρνει τη χειρότερη φήμη όσον αφορά την ασφάλεια, αλλά αυτό το κόκκινο γράμμα μπορεί να μην αξίζει εντελώς. Οι κάτοχοι ιστότοπων έχουν πολύ χαμηλά επίπεδα πρόσβασης στις εσωτερικές λειτουργίες του διακομιστή τους, ελαχιστοποιώντας το πρόβλημα που μπορούν να βρουν και αναθέτοντας μεγαλύτερη ευθύνη στους διαχειριστές IT και δικτύου του κεντρικού υπολογιστή.

Με την εικονική και αποκλειστική φιλοξενία διακομιστή, το βάρος τοποθετείται ακριβώς στους ώμους των κατόχων ιστότοπων για να προστατεύουν τα δεδομένα τους. Το VPS και η ειδική φιλοξενία αποκτούν την καλύτερη διαφημιστική εκστρατεία όσον αφορά την ασφάλεια των περιβαλλόντων, αλλά αυτό είναι συνήθως για εξαιρετικά τεχνικούς και έμπειρους χρήστες. Εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων για να σχεδιάσετε και να ξεκινήσετε τον ιστότοπό σας, πιθανότατα δεν πρόκειται να προστατεύσετε αποτελεσματικά ένα VPS ή έναν αποκλειστικό διακομιστή.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι οι κοινόχρηστοι πελάτες φιλοξενίας δεν είναι ευάλωτοι. Με εκατοντάδες ή χιλιάδες άλλους ιστότοπους που βρίσκονται στον ίδιο διακομιστή, βασίζεστε σε όλους που τηρούν αυστηρά πρότυπα κωδικοποίησης και βέλτιστες πρακτικές ασφαλείας. Είναι σπάνιο, αλλά ένας παραβιασμένος ιστότοπος μπορεί να εκθέσει ολόκληρο τον διακομιστή σε μια επίθεση.

Μάθετε πώς να αντιμετωπίζετε κοινά ζητήματα ασφαλείας στο Web Hosting

Είτε η αντιληπτή απειλή βασίζεται σε ανθρώπινο σφάλμα είτε σε κακόβουλους εισβολείς τρίτων, πολλοί από τους παρόχους φιλοξενίας και συμπεριλαμβάνουν λειτουργίες ασφαλείας που έχουμε καλύψει θα προστατεύσουν τα δεδομένα του ιστότοπού σας και των πελατών σας από κοινές ευπάθειες ασφάλειας ιστότοπου. Ως συνεργάτες της ασφάλειας του διαδικτύου, ακολουθεί η αστυνομική μας ομάδα με τους συνηθισμένους υπόπτους και αδυναμίες:

 • Ενέσεις SQL
 • Σενάριο μεταξύ ιστότοπων
 • Παραποίηση πλακιδίων αιτήσεων
 • Επιθέσεις ωμής βίας
 • Κατεστραμμένος έλεγχος ταυτότητας
 • Ανασφαλείς άμεσες αναφορές αντικειμένων
 • Ευαίσθητη έκθεση δεδομένων
 • Χρήση κώδικα με γνωστές ευπάθειες

Όπως μπορείτε να δείτε, οι παραβιάσεις δεδομένων συμβαίνουν για διάφορους λόγους, από αδύναμα πρότυπα κωδικοποίησης έως υποκρυπτογράφηση κρυπτογράφησης που εκθέτει τα δεδομένα και τα αρχεία κατά τη μεταφορά μεταξύ του υπολογιστή σας και του διακομιστή σας ή μεταξύ επισκεπτών και του προγράμματος περιήγησης ιστού τους. Μόλις παραβιαστεί αυτή η σύνδεση, οι επιτιθέμενοι έχουν πολύ πιο εύκολο χρόνο να αποκτήσουν πρόσβαση και να προκαλέσουν καταστροφή.

Σε περίπτωση αμφιβολίας, φροντίστε να επικοινωνήσετε με τον πάροχο φιλοξενίας σας και να ζητήσετε βοήθεια. Οι ιστότοποι είναι μια δύσκολη και τεχνική επιχείρηση, οπότε είναι εντάξει να το αναγνωρίζετε όταν είστε επικεφαλής. Λαμβάνοντας υπόψη τις τρομερές συνέπειες που συνδέονται με τη λανθασμένη ασφάλεια του ιστότοπου, σίγουρα θα θέλετε να κάνετε λάθος από την πλευρά της προσοχής.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me