10 καλύτερα: Δωρεάν φιλοξενία cPanel (2020) – Απεριόριστοι τομείς και WordPress

Η δωρεάν φιλοξενία cPanel συνδυάζει δύο από τις αγαπημένες μας λέξεις στη βιομηχανία φιλοξενίας ιστοσελίδων – δωρεάν και εύκολη – για να προσφέρουμε τον τέλειο συνδυασμό διαχείρισης διακομιστή σημείου και κλικ σε φιλικές προς τον προϋπολογισμό τιμές.


Όλοι γνωρίζουμε ότι η πρώτη εισβολή στο web hosting είναι μάλλον τρομακτική και κουραστική, ακριβώς όπως η μετάβαση σε έναν νέο οικοδεσπότη. Η χρήση ενός δημοφιλούς πίνακα ελέγχου, ωστόσο, ανακουφίζει άμεσα αυτούς τους πονοκεφάλους. Πύλες όπως το cPanel προσφέρουν έναν γραφικό τρόπο εκτέλεσης σύνθετων λειτουργιών χωρίς τη γραμμή εντολών.

Συνιστάται ιδιαίτερα η χρήση εργαλείων με ένα κλικ του cPanel για εγκαταστάσεις WordPress, αντίγραφα ασφαλείας, πιστοποιητικά SSL και λογαριασμούς email – και δεν χρειάζεται να κοστίσει πολλά. Παρόλο που προτιμούμε ιδιαίτερα τις αναβαθμισμένες δυνατότητες και την ασφάλεια που παρέχονται με προγράμματα φιλοξενίας ιστού χαμηλού κόστους, έχουμε καταρτίσει μια λίστα με τους καλύτερους δωρεάν κεντρικούς υπολογιστές cPanel. Ρίξτε μια ματιά στις λίστες μας για να δείτε ποια είναι η καλύτερη εφαρμογή.

5 Καλύτερες “Σχεδόν Δωρεάν” Web Hosting Με το cPanel

Σίγουρα, είναι εύκολο να μπεις στο δέλεαρ της δωρεάν φιλοξενίας ιστοσελίδων. Δεν είμαστε καν εντελώς αντίθετοι στις βαθιές εκπτώσεις – αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε τα μειονεκτήματα της δωρεάν φιλοξενίας. Δραστικά περιορισμένοι πόροι, μαζί με ανύπαρκτη υποστήριξη, υπερπληθυσμένοι διακομιστές, αργή απόδοση και μη αξιοσημείωτα ονόματα τομέα είναι όλα κοινά με πολλούς δωρεάν παρόχους φιλοξενίας – και μεταξύ των πρώτων στοιχείων που πρέπει να διορθωθούν όταν είστε διατεθειμένοι να δαπανήσετε λίγα δολάρια το μήνα.

Σε αντίθεση με τους δωρεάν οικοδεσπότες, οι εταιρείες που επικεντρώνονται στην οικονομική προσιτότητα δίνουν έμφαση στη φιλική προς το χρήστη λειτουργικότητα και υποστήριξη, σχεδόν πάντα τοποθετώντας το cPanel στην κορυφή της λίστας. Με την πανταχού παρούσα εγκατάσταση cPanel, πολλοί οικοδεσπότες θα μεταφέρουν ακόμη και τον ιστότοπό σας δωρεάν και με μηδενικό χρόνο διακοπής, προσφέροντας την ίδια συνεπή και φιλική προς το χρήστη εμπειρία. Η χούφτα των φιλοξενούμενων παρακάτω θα υπερασπιστεί τον ιστότοπό σας και θα προσφέρει τη θετική εμπειρία, την ανάπτυξη ιστότοπων και την επιχειρηματική επιτυχία που αναζητάτε, όλα με λιγότερα από 5 $ το μήνα.

1. InterServer – Καλύτερη συνολική φιλοξενία cPanel

Καλώντας το cPanel το καλύτερο εργαλείο για τους κατόχους ιστότοπων, το InterServer προσφέρει καλά εξοπλισμένα κοινόχρηστα προγράμματα φιλοξενίας με τον εύχρηστο πίνακα ελέγχου. Οι τρέχοντες χρήστες του cPanel που επιθυμούν να στραφούν στο InterServer θα εκτιμήσουν την δωρεάν υπηρεσία μετεγκατάστασης ιστότοπων της εταιρείας, καθώς και τις συμβάσεις από μήνα σε μήνα που προσφέρουν έναν ευέλικτο και οικονομικό τρόπο για να περιορίσουν την ευτυχία φιλοξενίας σας.

Εκτός από το cPanel, το InterServer προσφέρει απεριόριστο χώρο αποθήκευσης, μεταφορά δεδομένων και λογαριασμούς email. Οι τεχνολογικές δυνατότητες της εταιρείας, όπως ο χώρος αποθήκευσης all-SSD σε συστοιχίες RAID-10 και το δωρεάν δίκτυο παράδοσης περιεχομένου Cloudflare, θα είναι σίγουροι ότι θα συντονιστούν τόσο με αρχάριους όσο και με έμπειρους προγραμματιστές.

Δείτε άλλους κορυφαίους οικονομικούς οικοδεσπότες »

2. Bluehost – Καλύτερο για φιλοξενία WordPress και cPanel

Ένας από τους τρεις μόνο οικοδεσπότες που προτείνει το WordPress, το Bluehost είναι ένα πολύ σεβαστό στήριγμα στον κόσμο της προσιτής φιλοξενίας ιστοσελίδων. Η εταιρεία διαθέτει περισσότερους από 2 εκατομμύρια ιστότοπους σε όλο τον κόσμο πίσω από μια αστρική φήμη για υποστήριξη, εξυπηρέτηση και πλήρως επιλεγμένα σχέδια που είναι φιλικά τόσο για αρχάριους όσο και για έμπειρους ιδιοκτήτες ιστότοπων.

Οι πίνακες ελέγχου είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι στους επίδοξους χρήστες του WordPress, επειδή το λογισμικό απλοποιεί μια κάπως περίπλοκη διαδικασία εγκατάστασης του WordPress που περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας βάσης δεδομένων MySQL μαζί με την επεξεργασία και τη μεταφόρτωση αρχείων PHP. Το Bluehost όχι μόνο δίνει στους χρήστες μια δωρεάν και ειδικά βελτιστοποιημένη εμπειρία cPanel, αλλά η εταιρεία έχει επίσης εξοπλιστεί το cPanel με ένα σενάριο εγκατάστασης με ένα κλικ που αυτοματοποιεί σχεδόν κάθε βήμα της διαδικασίας εγκατάστασης.

Δείτε άλλους κορυφαίους οικονομικούς οικοδεσπότες »

3. HostGator – Καλύτερο για απεριόριστη φιλοξενία cPanel

Με απεριόριστα προγράμματα φιλοξενίας ιστού, οι κάτοχοι ιστότοπων δεν χρειάζεται να ανησυχούν για τον περιορισμό του αριθμού των ιστότοπων που ξεκινούν, του αποθηκευτικού χώρου που χρησιμοποιούν ή της επισκεψιμότητας που εξυπηρετούν. Ναι, ο χώρος στο δίσκο, το εύρος ζώνης και ακόμη και οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν μπορούν ποτέ να είναι πραγματικά απεριόριστες, αλλά αρκετοί κεντρικοί υπολογιστές θα δώσουν στους πελάτες περισσότερο χώρο στην υπόθεση ότι οι περισσότεροι δεν θα χρησιμοποιήσουν όλους τους πόρους που τους έχουν διατεθεί.

Το HostGator, ο αγαπημένος μας κεντρικός υπολογιστής για ανάπτυξη, δεν επιβάλλει όρια ποσότητας αρχείων ή μεταφοράς δεδομένων, ζητώντας μόνο από τους ιδιοκτήτες ιστότοπων να χρησιμοποιούν πόρους συστήματος σε κανονικές λειτουργίες ενός ιστότοπου προσωπικών ή μικρών επιχειρήσεων.

Δείτε άλλους κορυφαίους οικονομικούς οικοδεσπότες »

4. Φιλοξενία InMotion – Το καλύτερο για δωρεάν φιλοξενία τομέα με το cPanel

Εκτός από τη δωρεάν πρόσβαση στο cPanel, το InMotion Hosting φορτώνει τους πελάτες με κάθε είδους δυνατότητες χωρίς κόστος, από ένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων μεταφοράς και απόθεσης έως ένα πιστοποιητικό SSL και μετεγκατάσταση ιστότοπου. Το InMotion επιτρέπει επίσης στους νέους πελάτες να εγγράψουν ένα όνομα domain δωρεάν για ένα έτος.

Ο κεντρικός υπολογιστής που εδρεύει στο Λος Άντζελες συνδυάζει απλές καταχωρίσεις ονομάτων τομέα με τη σουίτα εργαλείων διαχείρισης τομέα του cPanel, η οποία καλύπτει την καταχώριση πρόσθετων τομέων, τη δημιουργία υποτομέων, τη διαμόρφωση διακομιστή ονομάτων και την παρακολούθηση αρχείων DNS. Μάθετε περισσότερα για το InMotion στην πλήρη κριτική μας, παρακάτω:

Δείτε άλλους κορυφαίους οικονομικούς οικοδεσπότες »

5. iPage – Η καλύτερη φτηνή φιλοξενία VPS με το cPanel

Μερικοί από τους αγαπημένους μας παρόχους φιλοξενίας χαμηλού κόστους, όπως το iPage και το Hostinger, επιλέγουν να δώσουν στους πελάτες έναν δωρεάν, ειδικά κατασκευασμένο πίνακα ελέγχου που είναι συνήθως κατασκευασμένος ώστε να μοιάζει με τη λειτουργικότητα του cPanel. Αυτοί οι ιδιοκτησιακοί πίνακες ελέγχου είναι συχνά εξίσου φιλικοί προς το χρήστη με εκείνους του cPanel, αλλά επιτρέπουν στους παρόχους να εξοικονομήσουν χρήματα και να έχουν περισσότερο έλεγχο στις διάφορες δυνατότητες και τις εξοικονομήσεις που μπορούν να μεταφέρουν στους πελάτες.

Είναι ενδιαφέρον ότι το iPage επιλέγει να προσφέρει τον εξειδικευμένο πίνακα ελέγχου vDeck ως μέρος των εξαιρετικά προσιτών κοινόχρηστων προγραμμάτων φιλοξενίας, αλλά δίνει στους πελάτες την εμπειρία cPanel με το όνομα-όνομα με εικονικούς και αποκλειστικούς διακομιστές – χωρίς να ξεφεύγουν από τη φήμη της εταιρείας για φιλοξενία φιλική προς τον προϋπολογισμό. Για όσους αναμένουν να κλιμακώσουν τον ιστότοπό τους στα υψηλότερα επίπεδα φιλοξενίας, φροντίστε να λάβετε υπόψη το συνδυασμό iPage και cPanel.

Δείτε άλλους κορυφαίους οικοδεσπότες VPS »

5 καλύτερες «δωρεάν» υπηρεσίες φιλοξενίας cPanel

Παρόλο που προειδοποιούμε τακτικά τους αναγνώστες σχετικά με τους κινδύνους της δωρεάν φιλοξενίας – την χαλαρή ασφάλεια, την αναξιόπιστη υπηρεσία και την ανύπαρκτη υποστήριξη, για να αναφέρουμε μερικές – υπάρχουν μερικές περιπτώσεις όπου κάτι που φαίνεται πολύ καλό για να είναι αληθινό είναι στην πραγματικότητα.

Για παράδειγμα, η δωρεάν φιλοξενία ιστοσελίδων τείνει να είναι μια αξιοπρεπής, συνήθως προσωρινή, επιλογή για προγραμματιστές που θέλουν να δημοσιεύσουν και να δοκιμάσουν γρήγορα μια ιδέα χωρίς να επενδύσουν σε ένα εντελώς νέο πρόγραμμα φιλοξενίας. Οι αρχάριοι ιδιοκτήτες ιστότοπων μπορούν να υγρανθούν με τις υποστηρικτικές τεχνολογίες, όπως το cPanel, που απλοποιούν τη διαχείριση για να διασφαλίσουν ότι η παρουσία τους στο διαδίκτυο μπορεί να επιτύχει μακροπρόθεσμα.

Κατά την αναζήτηση δωρεάν φιλοξενίας cPanel, φροντίστε να διαβάσετε τη λεπτή εκτύπωση. Πολλές εταιρείες που εμφανίζονται στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης επιδιώκουν να αξιοποιήσουν την αξιοπιστία της μάρκας cPanel χωρίς να προσφέρουν πραγματικά τη συγκεκριμένη πλατφόρμα. Με όλα αυτά, ρίξτε μια ματιά στις πιο αξιόπιστες και γνωστές εταιρείες δωρεάν φιλοξενίας που προσφέρουν πραγματικά το cPanel:

6. x10 Φιλοξενία

x10 Λογότυπο φιλοξενίαςΜε την υποστήριξη των ειδικών αυτοματισμού στο SingleHop και το προηγμένο υλικό του cloud hosting x10Hosting προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες φιλοξενίας κορυφαίου επιπέδου για περισσότερο από μια δεκαετία. Εκτός από τον απεριόριστο χώρο στο δίσκο και τη μεταφορά δεδομένων, η εταιρεία προσφέρει την πλήρη στοίβα LAMP – Linux, Apache, MySQL και PHP – σε συνδυασμό με γρήγορες μονάδες στερεάς κατάστασης και την επιλογή μεταξύ του τελευταίου cPanel ή ενός προσαρμοσμένου πίνακα ελέγχου που στοχεύει να κάνει cPanel ακόμα καλύτερα.

 • Αποθήκευση και εύρος ζώνης: Απεριόριστος
 • Τομείς και email: Έως δύο τομείς πρόσθετου και έναν υποτομέα, καθώς και τρεις λογαριασμούς email
 • Άλλα προνόμια: Διακομιστές cloud με SSD, πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων, σενάρια εγκατάστασης 300+ με ένα κλικ, PHP και MySQL

Εγγραφείτε για x10hosting »

7. FreeHosting.com

Λογότυπο FreeHosting.comΔιαθέτοντας ίσως το πιο προφανές όνομα τομέα, το FreeHosting.com βοηθά 15.000 πελάτες να εξυπηρετούν 9 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε μέρα. Εκτός από τα δωρεάν και πληρωμένα προγράμματα φιλοξενίας, η εταιρεία είναι επίσης ένας από τους λίγους δωρεάν παρόχους φιλοξενίας που εγγράφουν τομείς για πελάτες. Το FreeHosting.com λειτουργεί κέντρα δεδομένων στη Γαλλία και τη Γερμανία και προσφέρει εφάπαξ αναβαθμισμένες πληρωμές σε όσους δεν είναι αρκετά έτοιμοι για έναν λογαριασμό πληρωμένης φιλοξενίας. Αυτά τα πρόσθετα περιλαμβάνουν πρόσθετα γραμματοκιβώτια, υποτομείς, βάσεις δεδομένων, υποστήριξη και πιστοποιητικά SSL, μεταξύ άλλων χαρακτηριστικών.

 • Αποθήκευση και εύρος ζώνης: Χώρος δίσκου 10 GB και εύρος ζώνης χωρίς μέτρηση
 • Τομείς και email: Ένας λογαριασμός υποτομέα και email
 • Άλλα προνόμια: Δημιουργία ιστότοπων με περισσότερα από 170 διαθέσιμα πρότυπα, 400+ σενάρια εγκατάστασης με ένα κλικ, απεριόριστους λογαριασμούς FTP, PHP 7 και MySQL

8. GigaRocket

Λογότυπο GigaRocketΜε στόχο να βοηθήσει τους μαθητές σχεδιασμού ιστοσελίδων και τις μικρές επιχειρήσεις να ξεκινήσουν στο διαδίκτυο, το GigaRocket παρέχει δωρεάν φιλοξενία σε όσους συνεισφέρουν ποιοτικές αναρτήσεις στα φόρουμ κοινότητας της εταιρείας. Σε αντάλλαγμα, οι πελάτες λαμβάνουν σύγχρονα περιβάλλοντα φιλοξενίας με γνώμονα την απόδοση με επεξεργαστές Intel Xeon, διακομιστές διαδικτύου NGINX και Apache και ένα δίκτυο παράδοσης περιεχομένου. Η ενεργή κοινότητα διασφαλίζει ότι η υποστήριξη είναι πολύ πάνω από τον μέσο όρο, αλλά να γνωρίζετε τους λογαριασμούς email POP3 (αντί για IMAP).

 • Αποθήκευση και εύρος ζώνης: Χώρος δίσκου 5 GB και εύρος ζώνης 50 GB
 • Τομείς και email: Ένας υποτομέας και 25 διευθύνσεις email POP3
 • Άλλα προνόμια: Softaculous script installer, προστασία DDoS, Let’s Encrypt SSL Certificate, Cloudflare content delivery network, CloudLinux, NGINX, PHP 7 και MySQL

9. InfinityFree

Λογότυπο InfinityFreeΠερισσότερα από 300.000 άτομα επιλέγουν το InfinityFree για απεριόριστες υπηρεσίες φιλοξενίας ιστοσελίδων χωρίς κόστος. Όπως πολλοί πάροχοι, η εταιρεία απαιτεί από τους χρήστες να εγγράφουν έναν υποτομέα, αλλά τους επιτρέπει να κατευθύνουν την επισκεψιμότητα σε προσωπικούς τομείς που έχουν εγγραφεί αλλού. Το InfinityFree προσφέρει 99,9% χρόνο λειτουργίας. Αν και η τιμή είναι συνήθης μεταξύ των λογαριασμών φιλοξενίας επί πληρωμή, είναι πολύ πάνω από τον μέσο όρο στον χώρο της δωρεάν φιλοξενίας. Η υπηρεσία υποστηρίζεται από το iFastNet, το οποίο προσφέρει premium αναβαθμίσεις, αλλά το InfinityFree θα προσφέρει δωρεάν για τη ζωή φιλοξενία χωρίς διαφημίσεις.

 • Αποθήκευση και εύρος ζώνης: Απεριόριστος
 • Τομείς και email: Ένας υποτομέας και 10 διευθύνσεις email
 • Άλλα προνόμια: Πιστοποιητικό SSL, δίκτυο παράδοσης περιεχομένου Cloudflare, υπηρεσία DNS, PHP και MySQL

10. GoogieHost

Λογότυπο GoogieHostΗ GoogieHost ιδρύθηκε το 2012 για να καταστήσει τις διαδικτυακές φιλοξενίες και τις εγγραφές τομέα πιο προσιτές σε όσους έχουν προϋπολογισμό, εξυπηρετεί πλέον περισσότερους από 100.000 πελάτες. Η εταιρεία αρχικά χρεώνει 1 $ το μήνα, αλλά άλλαξε σε μη κερδοσκοπικό οργανισμό που προσφέρει τις υπηρεσίες του δωρεάν. Το GoogieHost λειτουργεί διακομιστές στις Η.Π.Α., στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη Νέα Ζηλανδία και προσφέρει έναν προσαρμοσμένο πίνακα ελέγχου για όσους θέλουν να κοιτάξουν πέρα ​​από το cPanel. Εκτιμούμε την άνω μέση εγγύηση χρόνου λειτουργίας 99,95%, μαζί με την υποστήριξη που παρέχεται μέσω εισιτηρίων μέσω email και συζητήσεων.

 • Αποθήκευση και εύρος ζώνης: Χώρος δίσκου 1 GB και απεριόριστο εύρος ζώνης
 • Τομείς και email: Ένας ιστότοπος σε απεριόριστους υποτομείς με δωρεάν λογαριασμούς email
 • Άλλα προνόμια: Διακομιστές cloud με SSD, πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων, σενάρια εγκατάστασης 300+ με ένα κλικ, πρόσβαση SSH, hotlink και προστασία από ανεπιθύμητα μηνύματα, PHP και MySQL

Τι είναι το cPanel Hosting?

Παρόμοια με τη φράση “Φιλοξενία WordPress” ή “φιλοξενία ηλεκτρονικού εμπορίου”, η φιλοξενία cPanel αναφέρεται στο λογισμικό που βοηθά τους διαχειριστές να δημοσιεύουν, να ασφαλίζουν και να λειτουργούν με άλλο τρόπο τον ιστότοπό τους. Σε αντίθεση με τα συστήματα frontend, όπως το WordPress και το Magento, που παράγουν εμπειρίες στον ιστότοπο που απευθύνονται σε πελάτες, ωστόσο, το cPanel ασχολείται αποκλειστικά με τη διαχείριση διακομιστή backend.

Στιγμιότυπο οθόνης του ταμπλό cPanel

Από βάσεις δεδομένων και τομείς έως την ασφάλεια και το λογισμικό, το cPanel προσφέρει έναν γραφικό τρόπο διαχείρισης ενός ιστότοπου και ενός διακομιστή.

Αντί να χρησιμοποιεί τη γραμμή εντολών, το cPanel προσφέρει οπτική διεπαφή point-and-click για συντονισμό αντιγράφων ασφαλείας, εγκατάσταση λογισμικού, εγκατάσταση πιστοποιητικών SSL και ρύθμιση λογαριασμών email, μεταξύ δεκάδων άλλων εργασιών. Αρχικά αναπτύχθηκε ως πίνακας ελέγχου για μια εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων που βασίζεται σε Linux, το cPanel βοήθησε στην εκκίνηση περισσότερων από 70 εκατομμυρίων τομέων από την έναρξη της εταιρείας το 1997.

Χρήστες όπως το cPanel για την αποδοτικότητα και τον αυτοματισμό που η πλατφόρμα εισάγει σε κοινόχρηστο, VPS ή αποκλειστική φιλοξενία. Επιπλέον, η συνεπής εμπειρία χρήστη σε χιλιάδες οικοδεσπότες που προσφέρουν το cPanel επιτρέπει στους ιδιοκτήτες ιστότοπων να μεταφέρουν πιο απρόσκοπτα την παρουσία τους στο διαδίκτυο σε νέους παρόχους φιλοξενίας.

Χωρίς cPanel?

Ακόμα κι αν αυτό το άρθρο αφορά δωρεάν ή σχεδόν δωρεάν φιλοξενία cPanel, η ίδια η πλατφόρμα δεν είναι πραγματικά δωρεάν. Ίσως με μεγαλύτερη ακρίβεια, το cPanel είναι συχνά δωρεάν στους πελάτες φιλοξενίας ιστοσελίδων – αλλά όχι στους ίδιους τους κεντρικούς υπολογιστές. Ουσιαστικά, οι διαχειριστές διακομιστών και οι πάροχοι φιλοξενίας που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το cPanel πρέπει να αγοράσουν άδεια χρήσης λογισμικού που κυμαίνεται από περίπου 15 $ έως 45 $ ανά μήνα.

Στιγμιότυπο οθόνης των επιλογών τιμολόγησης cPanel

Παρόλο που οι κοινόχρηστοι πελάτες φιλοξενίας συνήθως λαμβάνουν το cPanel δωρεάν, οι διαχειριστές διακομιστών πρέπει να αγοράσουν μια άδεια.

Μέσω του συνοδευτικού λογισμικού WHM του cPanel, οι οικοδεσπότες μπορούν στη συνέχεια να δημιουργήσουν επιπλέον λογαριασμούς cPanel για πελάτες και να τους προσφέρουν ως πρόσθετο πλεονέκτημα. Το WHM, συντομογραφία του Web Host Manager, προσθέτει ένα άλλο επίπεδο αυτοματισμού και ελέγχου σε λογαριασμούς cPanel, απόδοση διακομιστή, καθώς και ασφάλεια δεδομένων.

Σκεφτείτε το cPanel ως πύλη διαχείρισης για μεμονωμένους ιστότοπους, ενώ το WHM επιβλέπει ολόκληρο τον διακομιστή. Οι κοινόχρηστοι φιλοξενούμενοι πελάτες λαμβάνουν συχνά έναν δωρεάν λογαριασμό cPanel, ενώ VPS και αποκλειστικοί διαχειριστές διακομιστών μπορεί να κληθούν να πληρώσουν το λογαριασμό για την άδεια.

Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις στο cPanel?

Παρόλο που το cPanel είναι η κυρίαρχη πύλη διαχείρισης στον κλάδο φιλοξενίας ιστοσελίδων, δεν είναι καθόλου η μόνη επιλογή σας. Έχουμε γράψει τον απόλυτο οδηγό για πάνελ ιστού, καλύπτοντας σχεδόν 20 διαφορετικές επιλογές όσον αφορά τις συμπεριλαμβανόμενες λειτουργίες, τη συμβατότητα του λειτουργικού συστήματος και την υποστήριξη πολλών διακομιστών.

Ο Plesk, ο πλησιέστερος ανταγωνιστής του cPanel, προσφέρει πολλές από τις ίδιες δυνατότητες προσθέτοντας υποστήριξη για περιβάλλοντα φιλοξενίας που βασίζονται σε Windows. Εξετάσαμε περισσότερες λεπτομέρειες συγκρίνοντας τις διαφορές μεταξύ Plesk και cPanel, αλλά μπορείτε να είστε σίγουροι ότι μπορείτε να βρείτε έναν πίνακα ελέγχου που να ταιριάζει στις ακριβείς ανάγκες σας. Μερικοί άλλοι κορυφαίοι διεκδικητές περιλαμβάνουν:

 • DirectAdmin
 • InterWorx
 • ISPConfig
 • Σεντόρα
 • VirtualMin
 • Webmin
 • Πυρήνας-διαχειριστής
 • Froxlor

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, περισσότερες από τις μισές από τις κορυφαίες επιλογές του πίνακα ελέγχου παραπάνω είναι προγράμματα ανοιχτού κώδικα διαθέσιμα δωρεάν. Ενώ η υποστήριξη ενδέχεται να υποβιβάζεται σε φόρουμ κοινότητας, οι πίνακες ελέγχου ανοιχτού κώδικα συχνά περιλαμβάνουν επιπλέον λειτουργικότητα και οι προγραμματιστές σε όλο τον κόσμο δημιουργούν πρόσθετα πρόσθετα και προσαρμογές.

Η δωρεάν φιλοξενία ιστοσελίδων είναι ένα ορυχείο – το cPanel προσφέρει λίγη νομιμότητα

Όπως ελπίζατε να μάθετε σε αυτό το άρθρο, οι δωρεάν υπηρεσίες φιλοξενίας μπορεί να είναι κάπως σαφείς: Μπορείτε γρήγορα να βρεθείτε στον κόλπο με κακόβουλο λογισμικό ή να συναντήσετε έναν οικονομικά αποδοτικό χώρο δοκιμών για την επόμενη μεγάλη ιδέα σας.

Λογότυπο cPanel και WHM

Με περισσότερες από δύο δεκαετίες, το cPanel και το WHM είναι αξιόπιστες μάρκες φιλοξενίας ιστοσελίδων.

Για να καταστεί το προϊόν τελικά κερδοφόρο (παρασύροντάς σας σε πληρωμένες, αναβαθμισμένες υπηρεσίες), οι δωρεάν πάροχοι φιλοξενίας συχνά μειώνουν το κόστος που θεωρούν περιττό. Δυστυχώς, το cPanel εμπίπτει συχνά σε αυτήν την κατηγορία. Οι οικοδεσπότες που συνεχίζουν να προσφέρουν τον δημοφιλή πίνακα ελέγχου, ωστόσο, δείχνουν την προσοχή τους στην τεχνολογία και τις θετικές εμπειρίες των χρηστών αντί να συλλέγουν τα δεδομένα σας.

Μην φοβάστε να βασιστείτε σε δημοφιλή προγράμματα όπως το cPanel για τη διαχείριση της εμπειρίας φιλοξενίας σας. Η πλατφόρμα χρησιμεύει ως κόμβος για όλες τις σχετικές διαδικτυακές υπηρεσίες σας και ανοίγει πολλές πόρτες σε νέο λογισμικό, υπηρεσίες, ακόμη και παρόχους φιλοξενίας. Προχωρήστε με αυτοπεποίθηση!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me