Ποιος κάνει το WordPress;

Όταν κάποιος μιλά για ένα δωρεάν εργαλείο blogging και διαχείρισης περιεχομένου που βασίζεται στη MySQL και την PHP, το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό είναι το WordPress. Για αυτό το θέμα, όταν οι άνθρωποι μιλούν για ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου ή έναν ιστότοπο σε όλο το θέμα του WordPress έχει το κεφάλι του.


Παίζοντας μαμά σε περισσότερους από 60 εκατομμύρια ιστότοπους, το WordPress είναι το # 1 σύστημα blogging στον κόσμο. Στην πραγματικότητα, το WordPress διαχειρίζεται περισσότερο από το 22% των ιστότοπων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αυτή τη στιγμή «Χτυπήστε το κουμπί»

Το 2003, το WordPress κυκλοφόρησε για πρώτη φορά ως πιρούνι και επίσημος διάδοχος του cafelog, πιο γνωστός ως b2, από τους Mike Little και Matt Mullenweg.

Για πρώτη φορά γράφτηκε από τον Michel Valdrighi στο PHP για χρήση μαζί με τη MySQL. Μετά από μόνο ένα χρόνο, ο Valdrighi σταμάτησε να ενημερώνει το blog b2, το οποίο ώθησε τον τότε 18χρονο Mullenweg, ο οποίος χρησιμοποίησε το b2 εκείνη τη στιγμή, να ξεκινήσει το πιρούνι του.

Δεδομένου ότι το b2 ήταν GPL, ο Mullenweg μπόρεσε να διακλαδώσει το λογισμικό b2 για να το ενημερώσει και να καλύψει τις δικές του ανάγκες blogging, εξαλείφοντας έτσι τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν οι εκδότες Ιστού.

Τα υπόλοιπα, όπως λένε, είναι η ιστορία του WordPress.

Εργασία με το CNET

Τον Οκτώβριο του 2004, ο Mullenweg εγκατέλειψε το κολέγιο και μετακόμισε από το Χιούστον στο Σαν Φρανσίσκο για να εργαστεί για το CNET και να τους βοηθήσει με blogs και διάφορα άλλα νέα μέσα ενημέρωσης.

Λίγες μέρες αργότερα, ο Mullenweg ανακοίνωσε το bbPress, ένα πρόγραμμα λογισμικού που έγραψε από το μηδέν.

Ο Mullenweg και η ομάδα του WordPress κυκλοφόρησαν το WordPress 1.5 Strayhorn το 2005. Η κυκλοφορία παρουσίασε μαζί του νέα θέματα, χαρακτηριστικά εποπτείας και ένα νέο σχεδιασμό frontend και backend. Ο Mullenweg έφυγε αργότερα από το CNET τον Οκτώβριο του 2005.

Η έναρξη της Automattic Inc..

Η Automattic Inc. ιδρύθηκε από τη Mullenweg το 2005.

Η ιδέα πίσω από το Ίδρυμα Ανάπτυξης Ιστού Auttomatic Inc. ήταν κυρίως να δημιουργήσει μια ομάδα ομπρέλα που θα υποστήριζε πολλούς προγραμματιστές ανοιχτού κώδικα. Ωστόσο, δεν θα ήταν μη κερδοσκοπικό, διότι θα είχε περισσότερο αντίκτυπο στον κόσμο ως κερδοσκοπικό.

Εν ολίγοις, το όραμα ενός ατόμου (Matt Mullenweg), να έχει μια εγκατάσταση τόσο εύκολη όσο το Blogger, να αναλύει παρόμοια με το TextPattern, μαζί με την ευελιξία και το hackability του MovableType και b2, μετέτρεψε τον κόσμο των εκδόσεων Ιστού όπως το γνωρίζουμε.

Μάρκετινγκ και έλξη

Η σημασία της τεχνικής υποστήριξης δεν μπορεί ποτέ να υπονομευτεί.

Ο λόγος που ο Mullenweg ήταν επιτυχής μέχρι στιγμής είναι επειδή πιστεύει ότι κάνει την τεχνική υποστήριξη ο ίδιος, κυριολεκτικά, και ήταν ο μόνος εκπρόσωπος υποστήριξης στα φόρουμ του WordPress στα πρώτα στάδια της ανάπτυξης του WordPress.

Αυτό, με τη σειρά του, του επέτρεψε την πρόσβαση στους χρήστες που θα έδιναν τη συμβολή τους στην υπηρεσία, η οποία του επέτρεψε να δώσει προτεραιότητα στην ανάπτυξή της, καθιστώντας την καλύτερη και καλύτερη κάθε φορά.

Η συνομιλία με τους χρήστες, η παρακολούθηση της χρήσης της υπηρεσίας, η ακρόασή τους και, στη συνέχεια, η προσπάθειά τους να τους βοηθήσουμε είναι καθοριστικής σημασίας για την ανάπτυξη της έλξης. Αυτή η στρατηγική ήταν και είναι η στρατηγική του Mullenweg, και έχει πολύ καλύτερα αποτελέσματα από το να εξετάζουμε τις ιδέες στην περίληψη.

Ο Matt Mullenweg ξοδεύει ένα τεράστιο κομμάτι του χρόνου του σε επαφή με τους χρήστες με τον δικό του τρόπο, γι ‘αυτό και κατάφερε να αντιμετωπίσει θέματα ανησυχίας και να τα αντιμετωπίσει. Γι ‘αυτό θεωρείται ένας από τους πρωτοπόρους του Διαδικτύου.

Πώς διατηρείται?

Το WordPress ξεκίνησε για πρώτη φορά αποκλειστικά για σκοπούς blogging, αλλά έκτοτε εξελίχθηκε σε ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου. Με τα αμέτρητα θέματα, τα widget και τα πρόσθετα του, το WordPress φαίνεται να περιορίζεται μόνο στη φαντασία ενός ατόμου.

Ως μια δωρεάν πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα, το λογισμικό βασίζεται μόνο στην υποστήριξη από ομοτίμους από την αφοσιωμένη διαδικτυακή κοινότητά του, η οποία περιλαμβάνει επίσης δοκιμαστές WordPress και εθελοντές ομάδων, εκτός από την κύρια υποστήριξη του είναι το WordPress.org.

Ο Matt Mullenweg και ο Mike Little ήταν συνιδρυτές του έργου. Οι βασικοί προγραμματιστές ή κύριοι προγραμματιστές στο WordPress περιλαμβάνουν τους Matt Mullenweg, Ryan Boren, Mark Jaquith, Andrew Ozz, Andrew Nacin και Peter Westwood.

Εκτός από αυτές, υπάρχουν ομάδες σχεδιαστών, συμβάλλοντας προγραμματιστές, τεκμηρίωση και υποστήριξη, καθώς και μια ομάδα από ανώτερα emeriti προγραμματιστών, μεταξύ άλλων.

Η προσέγγιση του WordPress

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το WordPress έχει αναλάβει τον κόσμο του blogging και του CMS. Για να αποκτήσετε μια ιδέα για τη δημοτικότητά του, η έκδοση 3.8 του WordPress έχει ληφθεί περισσότερες από 16 εκατομμύρια φορές από τον Ιανουάριο του 2014.

Μερικοί από τους πιο δημοφιλείς ιστότοπους που χρησιμοποιούν το WordPress είναι WordPress.com, WordPress.org, Outbrain.com, Zedo.com, Naver.jp, Clickbank.com, Clicksor.com, Techcrunch.com, Getresponse.com, Goodgamestudios.com, Pcmag.com, India.com και Indianexpress.com.

Αυτό ισχύει μόνο για να δείξει την εκτεταμένη εμβέλεια του WordPress ως πλήρης υπηρεσία blogging, CMS και web hosting. Το WordPress VIP είναι το προεπιλεγμένο εργαλείο ψηφιακών εκδόσεων μεγάλων εκδοτικών εταιρειών όπως το Forbes.com.

Αν σας αρέσουν οι αριθμοί, το WordPress διαθέτει έναν στους έξι ιστότοπους, που αγγίζει σχεδόν 60 εκατομμύρια άτομα, με περίπου 100.000 νέους ιστότοπους να εμφανίζονται κάθε μέρα.

Το WordPress προσελκύει πλέον περισσότερους από 330 εκατομμύρια επισκέπτες. Ναι, είναι 330 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε μήνα που βλέπουν συνολικά 3,4 εκατομμύρια ιστοσελίδες.

Πηγές φωτογραφιών: telegraph.co.uk

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me