Πώς το Wix Design Playground ™ εκπαιδεύει τους επίδοξους σχεδιαστές Ιστού και ενδυναμώνει τους ΜΚΟ με εργαλεία για να εξαπολύσουν τη δημιουργικότητά τους

TL; Δρ: Όταν η ομάδα του Wix ονειρευόταν το Playground, ήθελαν να βοηθήσουν τους σχεδιαστές να γίνουν τόσο άγριοι, τρελοί και καινοτόμοι όσο θα επέτρεπαν οι φαντασίες τους. Και μόλις ξεκίνησε με επιτυχία τη δημιουργική λύση δημιουργίας ιστότοπων, ο Wix αποφάσισε ότι ήθελε να χρησιμοποιήσει το Playground για να βοηθήσει τις κοινότητες. Γι ‘αυτό ξεκίνησε το Wix Design Playground, ένα τριμηνιαίο πρόγραμμα για αρχάριους σχεδιαστές στη Νέα Υόρκη και συνέδεσε αυτούς τους μαθητές με τοπικούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που χρειάζονται βοήθεια για το σχεδιασμό ιστοσελίδων. Μέσω του Design Playground, το Wix δημιουργεί αυτό που αποκαλεί «βρόχο ενδυνάμωσης» που δίνει πίσω ενώ μεταδίδει γνώση.


Όταν η ομάδα Wix ξεκίνησε να δημιουργήσει μια πλατφόρμα ανάπτυξης ιστότοπων που θα εμπνεύσει τους σχεδιαστές να σφυρηλατήσουν ευφάνταστους ιστότοπους, η απλή βελτίωση των καθιερωμένων εργαλείων δεν ήταν αρκετή. Αντ ‘αυτού, η ομάδα αποφάσισε να επικεντρώσει την εμπειρία στον σχεδιαστή παρά στο αποτέλεσμα.

«Γνωρίζαμε ότι θέλαμε να βάλουμε τον δημιουργό στην πρώτη γραμμή – επειδή είναι μέρος των αξιών του Wix και προσθέτει επίσης συναίσθημα και μια αίσθηση ενσυναίσθησης», δήλωσε ο Lior Dahan, Wix Designer, σε μια δημοσίευση ιστολογίου που εισήγαγε τη νέα της πλατφόρμα.

Έτσι ο Wix δημιούργησε μια νέα γλώσσα, μια νέα προοπτική και έναν συναρπαστικό κόσμο στον οποίο οι σχεδιαστές θα μπορούσαν να παίξουν. Γι ‘αυτό και ονόμασαν την καινοτόμο πλατφόρμα ιστού Playground. Ένας άλλος σχεδιαστής του Wix, Amit Asulin, πρόσθεσε ότι η ομάδα βρήκε έμπνευση αναλύοντας τους πειραματικούς, λογικούς και συναισθηματικούς κόσμους.

Στιγμιότυπο οθόνης του Wix Playground

Το Wix Playground είναι σχεδιασμένο με γνώμονα τους σχεδιαστές και παρέχει τα εργαλεία που χρειάζονται για τη δημιουργία εκπληκτικών τοποθεσιών.

Μια πρόκληση που αντιμετώπισε η ομάδα ήταν ότι, ενώ είχε στο μυαλό του ένα κοινό σχεδιαστών, το κοινό προσέγγισε το έργο του με διάφορους τρόπους. Ορισμένοι σχεδιαστές εμπιστεύτηκαν τα ένστικτά τους και δημιούργησαν ιστότοπους χωρίς δομή ή πρότυπο. Άλλοι έλυσαν προβλήματα με ένα λογικό, συλλογικό στυλ. Αυτό σήμαινε ότι το Playground χρειαζόταν την ευελιξία για να δουλέψει για πολλούς τύπους σχεδιαστών, ενώ ταυτόχρονα πυροδότησε το ένα πράγμα που όλοι βραβεύτηκαν – δημιουργικότητα.

Το Playground διευκολύνει τους σχεδιαστές να ανεβάζουν βίντεο από το YouTube ή το Vimeo και αν θέλουν να ασφαλίσουν τις δικές τους φωτογραφίες, μπορούν να εμπιστευτούν την ενσωματωμένη προστασία εικόνας του Playground.

Εκτός από την ενσωμάτωση 100 γραμματοσειρών, το Playground επιτρέπει στους σχεδιαστές να ανεβάζουν τη δική τους. Περιλαμβάνει εργαλεία για την ευκρίνεια των εικόνων και βελτιστοποιεί αυτές τις εικόνες τόσο για επιτραπέζιους υπολογιστές όσο και για φορητές πλατφόρμες. Και με τις δυνατότητές του για διανυσματική τέχνη, διάταξη ιστότοπου και εφέ σχεδίασης, διαθέτει πολλά εργαλεία για να πυροδοτήσει τη δημιουργική φωτιά ενός σχεδιαστή.

Αφού η Wix δημιούργησε το Playground, η ομάδα δεν ένιωθε ότι είχε τελειώσει τη δουλειά της. Η πλατφόρμα βοήθησε τους σχεδιαστές, αλλά ήθελαν να δημιουργήσει περισσότερα από ιστότοπους. Σύμφωνα με τον Hagit Kaufman, Wix VP of Design & Ο Brand, ο Wix ήθελε το Playground να βοηθήσει στη δημιουργία κοινοτήτων.

Έτσι, η ομάδα ξεκίνησε το πρόγραμμα Wix Design Playground που χρησιμεύει ως αφετηρία για σχεδιαστές που μόλις ξεκινούσαν την καριέρα τους – και ως τρόπος να βοηθήσουν τους ΜΚΟ στη διαδικασία.

Γιατί η ομάδα Wix δημιούργησε μια παιδική χαρά για την κοινότητα σχεδιασμού

Το Playground παρέχει στους καθιερωμένους σχεδιαστές ένα ισχυρό νέο εργαλείο, αλλά το Wix το χρησιμοποιεί επίσης για να υποστηρίξει όσους ταξιδεύουν στο πεδίο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η εταιρεία δημιούργησε ένα τρίμηνο πρόγραμμα που δίνει στους μαθητές χώρο για να μελετήσουν το σχεδιασμό, ενώ μαθαίνουν από ειδικούς στον τομέα.

«Οι μαθητές έρχονται στη Νέα Υόρκη, μαθαίνουν τις συμβουλές και τα κόλπα που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες και επίσης μαθαίνουν πώς να εμπορεύονται τον εαυτό τους. Είναι ένας φανταστικός τρόπος καλλιέργειας νέων ταλέντων », είπε ο Hagit.

Και δεδομένου ότι ο Wix πιστεύει ότι ο καλύτερος τρόπος για να μάθουν το σχεδιασμό ιστοσελίδων είναι με τη δημιουργία ενός ιστότοπου, το πρόγραμμα δίνει στους μαθητές την πραγματική εμπειρία ενώ βοηθούν την κοινότητα.

«Ξεκινήσαμε το κοινωνικό μας καλό έργο και επικοινωνήσαμε με τοπικούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Μοιάζουν με οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση στο ότι συνήθως έχουν παγιδευτεί για μετρητά και χρόνο », δήλωσε ο Hagit,« Η δημιουργία ενός καλού ιστότοπου μπορεί να είναι πολύ δύσκολη. Αλλά στο Wix, γνωρίζουμε ότι ένας όμορφος ιστότοπος αυξάνει την εμπιστοσύνη και σας δίνει ένα πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών σας. “

Στιγμιότυπο οθόνης των λειτουργιών του Wix Playground

Το Wix Playground προσφέρει δυνατότητες που μπορούν να βοηθήσουν τους σχεδιαστές – ανεξάρτητα από το πόσο έμπειροι – να πραγματοποιήσουν το όραμά τους.

Αυτές οι συνεργασίες επιτυγχάνουν δύο ευεργετικά καθήκοντα ταυτόχρονα – δίνουν στους μαθητές την ευκαιρία να δημιουργήσουν ιστότοπους για πραγματικούς πελάτες και να προσφέρουν σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς όμορφους ιστότοπους χωρίς να χρειάζεται να επενδύσουν χρήματα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν για να βοηθήσουν τους δικούς τους πελάτες. Οι μαθητές του Wix Design Playground έπρεπε να επιδείξουν όλες τις δεξιότητες που είχαν μάθει, συμπεριλαμβανομένου του SEO, του μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και της εμφάνισης γκαλερί. Και ο ιστότοπος ήταν το αποκορύφωμα του προγράμματος.

«Οι μαθητές πήραν εργασιακή εμπειρία και ανέπτυξαν τα χαρτοφυλάκια τους. Πρέπει να δουν πώς ο σχεδιασμός επηρεάζει άμεσα τους άλλους και πώς μπορεί να εμπλουτίσει τη ζωή τους. Επιπλέον, είδαν τι χρειάζεται για την έναρξη μιας επιχείρησης στο διαδίκτυο », δήλωσε ο Hagit. «Οι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί είχαν ισχυρούς ιστότοπους και ισχυρές επιχειρηματικές πλατφόρμες, κάτι περισσότερο από κάτι όμορφο να το δουν».

Βοηθώντας ΜΚΟ Ένα έργο ιστότοπου κάθε φορά

Ο στόχος του προγράμματος Wix Design Playground είναι να δημιουργήσει μια κοινότητα όπου όλοι βοηθούν ο ένας τον άλλον και βελτιώνουν τον τόπο όπου εργάζονται – Νέα Υόρκη. Αυτός ήταν ο σκοπός της προσέγγισης μη κερδοσκοπικών οργανισμών και δημιούργησε αυτό που ο Hagit ονόμασε «βρόχο ενδυνάμωσης».

Ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με τον οποίο συνεργάστηκαν οι μαθητές ήταν το CharacTours, το οποίο παρέχει ενημερωτικές και διασκεδαστικές περιηγήσεις με τα πόδια σε όλη τη Νέα Υόρκη. Η CharacTours είδε το πρόγραμμα όχι μόνο ως ευκαιρία επανασχεδιασμού του ιστότοπού του αλλά και ως τρόπου δημιουργίας νέου περιεχομένου και ενίσχυσης της θέσης του στην κοινότητα. Ο επανασχεδιασμένος ιστότοπος απλοποιήθηκε και δημιούργησε μια στρατηγική διαδικτυακή παρουσία.

Αυτό βοηθά την CharacTours να επιτύχει τον τελικό της στόχο – να συνδέσει τους ανθρώπους με το παρελθόν της Νέας Υόρκης και το εξελισσόμενο μέλλον της.

Η γκάμα των οργανισμών με τους οποίους συνεργάζεται η Wix Playground είναι εντυπωσιακή και ο καθένας έχει μια μοναδική αποστολή και μάρκα. Για παράδειγμα, το Inky Blue Animal Rescue εργάζεται για την προώθηση υπεύθυνων και ανθρωπιστικών συμπεριφορών προς τα ζώα μέσω προγραμμάτων εκπαίδευσης, επικοινωνίας και διάσωσης. Χρησιμοποιεί τον νέο της ιστότοπο για να διαφημίζει προγράμματα για νέους και να βοηθά τα ζώα να υιοθετηθούν.

Στη συνέχεια υπάρχει το Start Within Coaching, ένας οργανισμός που ξεκίνησε από την προπονητή διαχείρισης στρες Colette Ellis. Στόχος της ήταν να ενδυναμώσει τις γυναίκες και ήθελε να δώσει στους πελάτες έναν εύκολο τρόπο να κλείσουν ραντεβού στο διαδίκτυο.

Αυτοί και άλλοι οργανισμοί κάνουν απίστευτη δουλειά. Το Wix Design Playground τους βοηθά να το κάνουν καλύτερα.

Το Wix Design Playground επιτρέπει στις φαντασίες να τρέχουν άγρια

Ενώ το Wix Design Playground υπήρξε αναπόσπαστο μέρος της βοήθειας στις κοινότητες, είναι σημαντικό να θυμόμαστε τη δύναμη της πλατφόρμας του ιστότοπου. Ο ευκολότερος τρόπος για να κατανοήσετε τον αντίκτυπο που είχε είναι να ακούσετε σχόλια από τους σχεδιαστές που το χρησιμοποιούν.

Ο Αυστραλός σχεδιαστής Φράνκι Ράτφορντ ήθελε να βάλει 15 χρόνια δουλειάς της σε έναν απλό ιστότοπο με επωνυμία.

«Το κινούμενο βιογραφικό μου, το σύντομο βιογραφικό, οι εικόνες και οι ενότητες μου βοηθούν να παρουσιάσω με σαφήνεια το χαρτοφυλάκιό μου», είπε σε ένα επίκεντρο σχεδιαστών στον ιστότοπο του Playground. “Φαίνεται υπέροχο σε κινητές και επιτραπέζιες εκδόσεις.”

Η Lauren Hom υιοθέτησε την αντίθετη προσέγγιση. Ως σχεδιαστής και γράμμα από το Λ.Α., χρησιμοποιεί τον ιστότοπό της για να βυθιστεί σε έργα πάθους. Και μία από τις πιο σημαντικές πτυχές της ιστοσελίδας της είναι ο συνδυασμός χρωμάτων.

«Ένας κανονικός ιστότοπος χαρτοφυλακίου είναι μια επιμελημένη συλλογή όλης της δουλειάς σας. Αλλά ένα έργο πάθους είναι μια συνεχής σειρά που τείνει να είναι πιο συμπυκνωμένη », είπε στο επίκεντρο της σχεδιαστή της. «Για όσους με ακολουθούν, ξέρετε ότι μου αρέσει το τυρκουάζ. Ήθελα να ενσωματώσω το χρώμα της υπογραφής μου στο πρότυπο. Επέλεξα μια άπειρη κύλιση, ώστε να μπορούσα να προσθέσω όσες εικόνες ήθελα. Το χρώμα φόντου κάθε πίνακα εικόνων είναι μια ελαφριά έκδοση του τυρκουάζ για να προσθέσει κάποιο οπτικό ενδιαφέρον. “

Είτε πρόκειται για μια τεράστια έρευνα για την καριέρα τους ή για την επιμέλεια μικρών εκρήξεων δημιουργικής ενέργειας, πολλοί σχεδιαστές συμφωνούν ότι η χρήση των εργαλείων του Wix Playground απελευθερώνει απεριόριστη φανταστική δύναμη.

Και, μέσω του προγράμματος Wix Design Playground στη Νέα Υόρκη, οι ανερχόμενοι σχεδιαστές μπορούν να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους ενώ βοηθούν μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς στις τοπικές τους κοινότητες. Στη συνέχεια, μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Wix Playground για να δημιουργήσουν τα χαρτοφυλάκια τους και να αποκτήσουν τη δική τους σε μια συναρπαστική βιομηχανία.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map