Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Vodien, Alvin Poh, συζητά το 15ετές ιστορικό του οικοδεσπότη για την παροχή ασφαλών, σταθερών και γρήγορων λύσεων Ιστού σε πελάτες παγκοσμίως

TL; Δρ: Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, οι συνιδρυτές της Vodien Alvin Poh και ο John Jervis Lee συνειδητοποίησαν ότι υπήρχε ένα κενό στην αγορά φιλοξενίας της Νοτιοανατολικής Ασίας. Οι περισσότεροι από τους μεγάλους παρόχους που εξυπηρετούν την περιοχή δεν ήταν σε θέση να εγγυηθούν αξιόπιστο χρόνο λειτουργίας και η εξατομικευμένη υποστήριξη έλειπε εντελώς. Τότε το ντουέτο αποφάσισε να δημιουργήσει μια λύση. Από το 2002, η Vodien παρέχει την υποδομή και πρακτική εξυπηρέτηση πελατών που απαιτούν οι πελάτες τους για να πετύχουν στην ανταγωνιστική διαδικτυακή αγορά. Πρόσφατα καθίσαμε με τον Alvin, ο οποίος μας είπε πώς η Vodien συνεχίζει να δίνει προτεραιότητα στην ταχύτητα, τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την υποστήριξη, για να προωθήσει την αποστολή της να φέρει τεχνολογίες φιλοξενίας αιχμής σε όλες τις γωνιές του χάρτη.


Το 2002, οι επιλογές φιλοξενίας ήταν μάλλον περιορισμένες, αφήνοντας πολλούς ιδιοκτήτες ιστότοπων άλλη επιλογή από το να συνεργαστούν με έναν από τους λίγους γίγαντες οικοδεσπότες της ημέρας. Δυστυχώς, τα απρόσωπα εταιρικά περιβάλλοντα αυτών των μεγάλων παρόχων συχνά έκαναν τους πελάτες να νιώθουν χαμένοι στη μάχη και να αντιμετωπίζονται λιγότερο σαν άτομα και περισσότερο σαν τους αριθμούς που δεν γράφονται στα εισιτήρια υποστήριξής τους.

Η φιλοξενία ήταν ιδιαίτερα σπάνια στη Νοτιοανατολική Ασία, καθώς οι περισσότεροι από τους κορυφαίους παρόχους φιλοξενίας βρίσκονταν στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη ή την Αυστραλία. Εν τω μεταξύ, μερικοί επίδοξοι φοιτητές πανεπιστημίου στη Σιγκαπούρη σχεδίαζαν να ιδρύσουν τη δική τους πελατοκεντρική εταιρεία φιλοξενίας η οποία ήταν έτοιμη να αλλάξει τους κανόνες.

Ο Alvin Poh και ο John Jervis Lee φοιτούσαν στο πανεπιστήμιο στις αρχές της δεκαετίας του 2000 ενώ το φως του φεγγαριού ήταν ειδικοί στο σχεδιασμό ιστοσελίδων. Το ντουέτο είχε δημιουργήσει γρήγορα μια πιστή πελατειακή βάση και άρχισε να φιλοξενεί μερικούς από τους πελάτες του σχεδιασμού ως πρόσθετη υπηρεσία. Εκείνη την εποχή, ο Alvin και ο John συνεργάστηκαν με αρκετούς οικοδεσπότες μέσω σχεδίων μεταπωλητών. Ωστόσο, στο σύντομο χρονικό διάστημα της μεταπώλησης, οι δύο παρατήρησαν ορισμένα μειονεκτήματα τόσο στη γενική όσο και στην τοπική αγορά.

Φωτογραφία του John Jervis Lee και του Alvin Poh και του λογότυπου Vodien

Ο John Jervis Lee (L) και ο Alvin Poh (R) δημιούργησαν το Vodien για να καλύψουν την ανάγκη για αξιόπιστες λύσεις φιλοξενίας στη Νοτιοανατολική Ασία.

«Ως μεταπωλητές και οι ίδιοι οι πελάτες, συνειδητοποιήσαμε ότι υπήρχαν πολλά προβλήματα με την επιχείρηση φιλοξενίας», δήλωσε ο Alvin. «Υπήρχαν αρκετές εταιρείες φιλοξενίας, αλλά κανείς δεν μπορούσε να προσφέρει καλή υποστήριξη πελατών ή αξιόπιστο χρόνο λειτουργίας».

Έχοντας από πρώτο χέρι εμπειρία με κακή υπηρεσία φιλοξενίας, ο Alvin και ο John επικέντρωσαν την προσέγγισή τους στην επίλυση προβλημάτων πελατών.

«Θα είχαμε ακόμη και αρκετές εταιρείες φιλοξενίας με τις οποίες θα συνεργαζόμασταν, απλώς επειδή διαπιστώσαμε ότι δεν μπορούσαμε να βασιστούμε σε καμία εταιρεία», είπε ο Alvin. «Αφού το μάθαμε αυτό, αποφασίσαμε να κάνουμε τη βουτιά και να ξεκινήσουμε τη δική μας φιλοξενία.»

Η δημιουργία του ζευγαριού, Vodien, τελικά θα γίνει ένας από τους πιο δημοφιλείς οικοδεσπότες της Σιγκαπούρης, εξυπηρετώντας χιλιάδες ιστότοπους παγκοσμίως και κερδίζοντας πιστοποιήσεις ICANN και APNIC.

Αγκαλιάζοντας το Cloud Virtualization για βέλτιστη απόδοση ιστότοπου

Με περισσότερα από 15 χρόνια εμπειρίας φιλοξενίας, η Vodien έχει παρακολουθήσει πολλές συναρπαστικές τεχνολογικές τάσεις – κυρίως, την ευρεία υιοθέτηση του cloud computing και της εικονικοποίησης. Με την εικονικοποίηση, η κλιμάκωση έγινε ευκολότερη από ποτέ, επιτρέποντας στους κεντρικούς υπολογιστές να μετατρέψουν έναν φυσικό διακομιστή σε πολλά εικονικά περιβάλλοντα.

«Όταν ανακαλύψαμε την εικονικοποίηση, ξέραμε ότι ήταν ο τρόπος να προχωρήσουμε», είπε ο Άλβιν. “Όλοι οι διακομιστές μας έκτοτε έχουν εικονικοποιηθεί για ευκολία διαχείρισης και επεκτασιμότητας, κάτι που μας βοήθησε πολύ.”

Φωτογραφία της ομάδας Vodien

Η ομάδα των παθιασμένων επαγγελματιών της Vodien είναι αφιερωμένη στην εξέλιξη των προσφορών προϊόντων παράλληλα με τις εξελίξεις στην τεχνολογία.

Εκτός από την ενημέρωση των τάσεων, η Vodien εφευρίσκει συνεχώς την υποδομή της. Η αργή εξυπηρέτηση και ο αναξιόπιστος χρόνος λειτουργίας ήταν από τους κύριους λόγους για τους οποίους ο Alvin ήταν δυσαρεστημένος με την αρχική αγορά φιλοξενίας. Καθώς η τεχνολογία προχωρούσε και η βάση πελατών της Vodien μεγάλωνε, το παλιό υλικό θα αντικαθίστατο συνεχώς.

“Τα σχέδια χώρου στο δίσκο 500MB ήταν περισσότερο από επαρκή στο παρελθόν, αλλά, αυτές τις μέρες, τα σχέδια 5GB είναι το ελάχιστο”, δήλωσε ο Alvin. «Ως πάροχος φιλοξενίας, αυτό αλλάζει τον τρόπο χειρισμού της υποδομής backend όσον αφορά την αποκατάσταση καταστροφών, τα αντίγραφα ασφαλείας και τις αποκαταστάσεις, και την ταχύτητα εισόδου / εξόδου.»

Συγκεκριμένα, το Vodien έχει αντικαταστήσει όλους τους σκληρούς δίσκους με SSD για να βελτιώσει την απόδοση τα τελευταία χρόνια. Οι SSD παρέχουν πολλά πλεονεκτήματα έναντι των παραδοσιακών σκληρών δίσκων – συμπεριλαμβανομένης μιας σημαντικής αύξησης της ταχύτητας ανάγνωσης / εγγραφής. Επιπλέον, οι SSD δεν διαθέτουν τα κινούμενα μέρη που υπάρχουν σε σκληρούς δίσκους που είναι επιρρεπείς σε αστοχία. Με την εφαρμογή καλύτερου υλικού, η Vodien κατάφερε να προσφέρει μερικές από τις πιο αξιόπιστες υπηρεσίες φιλοξενίας στη Σιγκαπούρη.

Μια στρογγυλεμένη προσέγγιση που δίνει προτεραιότητα στην ταχύτητα, τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την υποστήριξη

Όταν ο Alvin και ο John ίδρυσαν το Vodien, οραματίστηκαν έναν στρογγυλό οικοδεσπότη που δεν ήταν μόνο προσιτός, αλλά αυτός που έδινε επίσης προτεραιότητα στην αξιοπιστία, την απόδοση και την εξυπηρέτηση πελατών.

«Ως φιλοξενία πελατών πριν και ως ιδιοκτήτες επιχειρήσεων τώρα, γνωρίζουμε ότι άλλοι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων έχουν έναν τόνο πράγματα που πρέπει να ανησυχούν – η φιλοξενία δεν πρέπει να είναι ένας από αυτούς», δήλωσε ο Alvin. “Αυτός είναι ο λόγος πίσω από τα Τέσσερα Ses της ταχύτητας, της σταθερότητας, της ασφάλειας και της υποστήριξής μας.”

Γραφική λίστα των 4 Ses του Vodien

Ο Alvin μας είπε ότι η φιλοσοφία του Vodien επικεντρώνεται στα Four Ses: Ταχύτητα, Ασφάλεια, Σταθερότητα και Υποστήριξη.

Με μια ιστορία στο σχεδιασμό ιστοσελίδων, η Vodien ήταν πάντα πολύ εξοικειωμένη με τις ανάγκες των πελατών της σχετικά με το χρόνο λειτουργίας και την πρακτική υποστήριξη.

Οι προσφορές υπηρεσιών της Vodien διαχειρίζονται πλήρως, πράγμα που σημαίνει ότι ο οικοδεσπότης φροντίζει για αντίγραφα ασφαλείας και σάρωση κακόβουλου λογισμικού, μεταξύ άλλων τεχνικών καθηκόντων. Επιπλέον, οι πελάτες μπορούν να λάβουν βοήθεια μέσω της λειτουργίας ζωντανής συνομιλίας 24/7 του Vodien.

Παρόλο που εδρεύει στη Σιγκαπούρη, η Vodien διαθέτει πελάτες σε όλο τον κόσμο, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει βοήθεια όπου κι αν ζει ο πελάτης. Όσον αφορά την απόδοση και την αξιοπιστία, η συνεχής συντήρηση της υποδομής της Vodien διαβεβαιώνει τους πελάτες ότι τα δεδομένα τους υποστηρίζονται επαρκώς και ότι – σε σπάνια περίπτωση διακοπής λειτουργίας – οι ιστότοποι μπορούν να αποκατασταθούν γρήγορα.

Παροχή καινοτόμων λύσεων που μιλούν άμεσα στις ανάγκες των πελατών

Ο Alvin και ο John εμπνεύστηκαν να ξεκινήσουν το Vodien για να εξυπηρετήσουν καλύτερα τους πελάτες τους και να βελτιώσουν την τοπική σκηνή φιλοξενίας. Με πάθος για καινοτομία, το ντουέτο μπόρεσε να αναπνεύσει νέα ζωή στον χώρο φιλοξενίας της Νοτιοανατολικής Ασίας.

«Ο Vodien έχει μια ισχυρή κουλτούρα δημιουργίας και καινοτομίας για την επίλυση πραγματικών προβλημάτων», δήλωσε ο Alvin.

Ως αποτέλεσμα, η Vodien έχει τώρα πολλές ομάδες υπεύθυνες για την αξιολόγηση των τάσεων της αγοράς. Αφού συγκεντρωθούν αρκετές πληροφορίες, οι ομάδες εντοπίζουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της αγκαλιάς κάθε τάσης. Εάν μια ιδέα προκαλεί αρκετό ενδιαφέρον, τότε θα υπόκειται σε μελέτες σκοπιμότητας. Τέλος, αυτές οι ιδέες μετατρέπονται σε πραγματικές λύσεις για την κάλυψη των απαιτήσεων της αγοράς.

Από το 2002, η τεχνολογία φιλοξενίας έχει αλλάξει δραστικά καθώς οι διακομιστές έχουν γίνει μεγαλύτεροι και γρηγορότεροι, φιλοξενώντας όλο και περισσότερους ιστότοπους σε όλο και πιο συμπαγές υλικό.

«Πάντα αλλάζουμε συνεχώς», είπε ο Άλβιν. “Μπορεί να βελτιώσει τους διακομιστές μας για καλύτερη ασφάλεια ή να αναδιαρθρώσει τις ομάδες και τις διαδικασίες μας για να ανταποκριθεί σε μια αυξανόμενη πελατειακή βάση ή να βελτιστοποιήσει τους διακομιστές μας για καλύτερη διαχείριση πόρων, αλλά η κατεύθυνση της εταιρείας είναι να βελτιώνεται συνεχώς.”

Οι προσπάθειες της Vodien να παραμείνει γρήγορη έχουν σίγουρα αποδώσει – το μερίδιο αγοράς της στην τοπική αγορά είχε φτάσει το 12,46% το 2014 και συνεχίζει να επεκτείνεται. Το 2014 ήταν επίσης η χρονιά που ο Vodien έγινε διαπιστευμένος καταχωρητής τομέα ICANN, καθιστώντας τον έναν από τους τρεις μόνο διαπιστευμένους καταχωρητές στη Σιγκαπούρη – και έναν από τους 11 στη Νοτιοανατολική Ασία.

Ως αποτέλεσμα, το Vodien έχει τη δυνατότητα να καταχωρεί πολλές επεκτάσεις ονομάτων τομέα, συμπεριλαμβανομένων των .asia, .biz, .info, .net και .org. Με σχεδόν στιγμιαίες δυνατότητες εγγραφής τομέα, το Vodien επιτρέπει στις επιχειρήσεις να αποκτήσουν γρήγορα ένα βήμα στη δημιουργία της διαδικτυακής τους παρουσίας.

Επόμενο: Μια συνεργασία για να φέρουμε την τεχνολογία αιχμής σε μια ευρύτερη αγορά

Αν και η Vodien εξυπηρετεί κυρίως την αγορά της Σιγκαπούρης, έχει συγκεντρώσει μια τεράστια, διεθνή πελατεία με την πάροδο των ετών. Με πελάτες σε όλη τη Νοτιοανατολική Ασία, τη Δυτική Ευρώπη, ακόμη και τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, η Vodien φιλοξενεί χιλιάδες τομείς στους διακομιστές της. Στο πλαίσιο του σχεδίου της για περαιτέρω επέκταση, η Vodien άρχισε πρόσφατα να συνεργάζεται με την Dreamscape Networks.

«Μία από τις μεγαλύτερες εξελίξεις μας συνέβη τον Ιούλιο του 2017, όπου ο Vodien συγχωνεύτηκε με το Dreamscape», δήλωσε ο Alvin. «Ως ομάδα, μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα δυνατά σημεία κάθε οργανισμού για να επεκταθεί στη Νοτιοανατολική Ασία μέσω ενός συνδυασμού οργανικής ανάπτυξης και εξαγορών».

Το Dreamscape, με έδρα το Dubai Internet City, είναι μια LLC που επιδιώκει να επεκτείνει τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που σχετίζονται με την τεχνολογία παγκοσμίως. Το Dreamscape βοηθά τις νέες επιχειρήσεις να δημιουργήσουν και να αναπτύξουν την παρουσία τους στο διαδίκτυο με μια μεγάλη ποικιλία εμπορικών σημάτων, από εταιρείες σχεδιασμού ιστοσελίδων και μάρκετινγκ έως καταχωρητές ονομάτων τομέα και υπολογιστές cloud. Μεταξύ άλλων πρόσφατων εξαγορών από την Dreamscape είναι μια σειρά από αυστραλιανές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένου του καταχωρητή Enetica και του παρόχου φιλοξενίας Webcity. Με την ενοποίηση πολλών παρόχων υπηρεσιών σε μία οντότητα, το Dreamscape βοηθά αυτές τις τοπικές εταιρείες να αξιοποιήσουν μια ευρύτερη παγκόσμια αγορά.

«Η Vodien θα είναι η αφοσιωμένη μάρκα φιλοξενίας του συγκροτήματος και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με το τι ισχύει για το μέλλον», δήλωσε ο Alvin..

Ξεκινώντας ως επιχείρηση μικρών επιχειρήσεων με επικεφαλής δύο φοιτητές πανεπιστημίου, η Vodien πήρε τη Σιγκαπούρη από καταιγίδα και κατάφερε να αλλάξει την αγορά φιλοξενίας της για πάντα. Κοιτώντας μπροστά, ο Alvin και ο John περιμένουν με ανυπομονησία το έργο του πάθους τους να γίνει μια ευρύτερη παγκόσμια επιρροή.

«Ως πρώτοι πελάτες της βιομηχανίας φιλοξενίας, γνωρίζουμε τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πελάτες και δημιουργήσαμε την επιχείρησή μας για την επίλυση αυτών των προβλημάτων», δήλωσε ο Alvin..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me