Πώς η πλατφόρμα επικοινωνιών της TeleSign επιτρέπει στις επιχειρήσεις παγκοσμίως να αποτρέψουν την απάτη και να βελτιστοποιήσουν τις προσεγγίσεις στην αφοσίωση των πελατών

TL; Δρ: Για περισσότερο από μια δεκαετία, η TeleSign βοηθά ορισμένες από τις μεγαλύτερες μάρκες και επιχειρήσεις του κόσμου να προστατεύσουν και να αλληλεπιδράσουν με τους χρήστες τους, ενσωματώνοντας εργαλεία επικοινωνίας και ασφάλεια λογαριασμού στα διαδικτυακά σημεία επαφής τους. Η εταιρεία προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση Communications-Platform-as-a-Service (CPaaS) που χρησιμοποιεί φιλικά για προγραμματιστές API και SDK που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι επιχειρήσεις για τον έλεγχο ταυτότητας των χρηστών, τον εντοπισμό και την πρόληψη της απάτης και τη βελτιστοποίηση της επικοινωνίας. Σήμερα, η εταιρεία διαθέτει πάνω από 6 δισεκατομμύρια τέτοιες αλληλεπιδράσεις και συναλλαγές πελατών κάθε χρόνο. Μέσω εύχρηστων εργαλείων, ενός μεγάλου δικτύου επικοινωνιών και διαβουλεύσεων βάσει δεδομένων, το TeleSign προσφέρει στις σύγχρονες επιχειρήσεις μια πολυεπίπεδη προσέγγιση για την ασφάλεια και τις επικοινωνίες για να τις κρατήσει μπροστά από απειλές και να διασφαλίσει ότι η φήμη της επωνυμίας τους παραμένει άθικτη στο διαδίκτυο.


Το 2007, το CRM-γιγαντιαίο Salesforce συνειδητοποίησε ότι το εργαλείο επιβεβαίωσης ταυτότητας που βασίζεται σε email που χρησιμοποιούσε για να εξασφαλίσει λογαριασμούς χρηστών είχε καταστεί ανεπαρκές για να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες προκλήσεις των αναδυόμενων τάσεων στον φορητό υπολογιστή. Το Salesforce γνώριζε ότι οι επιχειρήσεις έπρεπε να εργαστούν με ευελιξία και να επιτρέψουν στις ομάδες τους να συνδεθούν σε εφαρμογές από απόσταση χωρίς να θυσιάσουν την ασφάλεια.

Για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις αυτής της ολοένα και πιο κινητής αγοράς, η Salesforce συνεργάστηκε με την TeleSign, αντικαθιστώντας το σύστημα επαλήθευσης που βασίζεται σε email με την πιο αποτελεσματική λύση ελέγχου ταυτότητας SMS της εταιρείας. Αυτό όχι μόνο λειτούργησε για την καλύτερη προστασία των λογαριασμών χρηστών, αλλά επίσης επέτρεψε στο Salesforce να αξιοποιήσει ευρύτερες βάσεις χρηστών καθώς η χρήση κινητού τηλεφώνου έγινε πιο διαδεδομένη.

“Χρειαζόμασταν έναν συνεργάτη που θα μπορούσε να κλιμακώσει για να υποστηρίξει το συνεχώς διευρυνόμενο παγκόσμιο αποτύπωμά μας”, δήλωσε ο Chuck Mortimore, VP της Product Product Management, Identity και Security. “Η TeleSign έδωσε την κλίμακα που αναζητούσαμε.”

Το κεφάλι του Ryan Disraeli και το λογότυπο TeleSign

Ο Ryan Disraeli της TeleSign μας είπε πώς η εταιρεία βοηθά τις επιχειρήσεις παγκοσμίως να προστατεύσουν τους ιστότοπους και τις εφαρμογές τους.

Χρησιμοποιώντας τη λύση Communications Platform-as-a-Service (CPaaS) της TeleSign για την επαλήθευση μέσω κινητού, η Salesforce μπόρεσε να προσφέρει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας με βάση την προσωπική υπολογιστική συσκευή ενός χρήστη, η οποία, στις περισσότερες περιπτώσεις, ήταν κινητά τηλέφωνα. Με αυτόν τον τρόπο, τόσο ο κωδικός πρόσβασης ενός χρήστη όσο και η κινητή συσκευή θα έπρεπε να παραβιαστούν για να αποκτήσουν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε λογαριασμούς.

Για περισσότερο από μια δεκαετία, η TeleSign βοηθά τις επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο να αλληλεπιδρούν και να προστατεύουν τους χρήστες τους. Τα εύχρηστα API και SDK της εταιρείας διευκολύνουν τις επιχειρήσεις να ενσωματώσουν ασφάλεια στις εφαρμογές ιστού τους.

«Συνεργαζόμαστε αυτήν τη στιγμή με εννέα από τις 10 κορυφαίες ιδιοκτησίες ιστού στις ΗΠΑ και 20 από τις 25 κορυφαίες μάρκες παγκοσμίως», δήλωσε ο Ryan Disraeli, συνιδρυτής της TeleSign. “Είμαστε μια εταιρεία Communications-Platform-as-a-Service που βασίζεται στην ασφάλεια.”

Σύμφωνα με τον Ryan, η TeleSign παρέχει σε αυτές τις επιχειρήσεις λύσεις επικοινωνίας για τα πάντα, από κωδικούς ασφαλείας και εφάπαξ κωδικούς πρόσβασης έως ειδοποιήσεις, ειδοποιήσεις και πληροφορίες δεδομένων. Η Ryan μας είπε ότι οι λύσεις CPaaS της TeleSign επιτρέπουν στους προγραμματιστές να ενσωματώνουν το μεγαλύτερο μέρος κάθε είδους επικοινωνιών στα διαδικτυακά σημεία επαφής τους.

Μια Εταιρεία Πλατφόρμας Επικοινωνιών που ιδρύθηκε για την Ασφάλεια

Η TeleSign ιδρύθηκε το 2005 από τους Darren Berkovitz, Ryan Disraeli και Stacy Stubblefield. Σήμερα, η εταιρεία παρέχει λύσεις ασφαλείας που βασίζονται σε επικοινωνίες σε επιχειρήσεις σε περισσότερες από 200 χώρες σε όλο τον κόσμο.

“Αρχίσαμε αρχικά ως εταιρεία που παρέχει έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων με έναν κωδικό πρόσβασης μέσω SMS και φωνητικής κλήσης”, δήλωσε ο Ryan.

Η TeleSign εφάρμοσε αυτήν τη μέθοδο πριν από την κοινή χρήση του ελέγχου ταυτότητας για κινητά, που ουσιαστικά στριμώχνει την πρώιμη αγορά της. Δεδομένης της φήμης της ως πρωτοπόρου στις μεθόδους επαλήθευσης, το TeleSign εξελίχθηκε φυσικά από την παροχή λύσεων ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων στην προσφορά μιας πολύ ευρύτερης ποικιλίας προϊόντων – τα περισσότερα από τα οποία είχαν ως στόχο την προστασία λογαριασμών χρηστών και την αποτροπή παράνομης δημιουργίας λογαριασμού.

“Πρόσθετες υπηρεσίες που έχουμε δημιουργήσει με τα χρόνια σχετίζονται με την ταυτότητα πίσω από τους τοπικούς αριθμούς τηλεφώνου”, δήλωσε ο Ryan. «Μπορούμε να δούμε οποιονδήποτε αριθμό τηλεφώνου στον κόσμο και να δούμε πόσο πιθανό είναι να είναι πραγματικό».

Οι απατεώνες δημιουργούν ψεύτικους λογαριασμούς email και κοινωνικών μέσων για τη διάδοση ανεπιθύμητων μηνυμάτων, ηλεκτρονικού ψαρέματος και καμπανιών κακόβουλου λογισμικού. Η απαίτηση των χρηστών να εγγράφουν αριθμούς τηλεφώνου – ειδικά νόμιμοι αριθμοί από πραγματικά τηλέφωνα – εμποδίζει τη δημιουργία αυτών των λογαριασμών, καθώς η απόκτηση πολλαπλών νέων αριθμών είναι μια σημαντική επένδυση χρόνου και χρήματος.

«Η μεγαλύτερη απειλή προέρχεται από διαδικτυακούς εγκληματίες, καθώς οι χρήστες μοιράζονται συνήθως τους κωδικούς πρόσβασης σε πολλούς ιστότοπους», δήλωσε ο Ryan. “Εάν παραβιαστεί αυτός ο κωδικός πρόσβασης, τότε θα μπορούσαν να παραβιαστούν λογαριασμοί ολόκληρου του δικτύου.”

Η ανάλυση αριθμών τηλεφώνου και τα μέτρα καταπολέμησης της απάτης διευκολύνονται με τα API πληροφοριών της TeleSign.

API φιλικά για προγραμματιστές & SDK για την ασφάλεια των επιχειρήσεων & Οι πελάτες τους

Το TeleSign παρέχει μια σειρά API και SDK φιλικών για προγραμματιστές για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να καταπολεμήσουν την απάτη, να προστατεύσουν τους λογαριασμούς τους στους τελικούς χρήστες και να επικοινωνήσουν με τους πελάτες τους. Τα API πληροφοριών, όπως το Score και το PhoneID, αξιολογούν τη νομιμότητα των αριθμών τηλεφώνου. Η βαθμολογία προσδιορίζει χαρακτηριστικά όπως διεύθυνση IP, αναγνωριστικό συσκευής, τύπο τηλεφώνου και εταιρεία κινητής τηλεφωνίας.

Αυτά τα χαρακτηριστικά ελέγχονται έναντι μιας μαζικής κοινοπραξίας δεδομένων για να προσδιοριστεί οποιαδήποτε σχέση με γνωστή απάτη. Η βαθμολογία χρησιμοποιεί επίσης μηχανική εκμάθηση για να αναγνωρίζει ύποπτα αιτήματα κωδικού πρόσβασης και άλλα ανώμαλα μοτίβα επισκεψιμότητας. Στους αριθμούς δίνεται βαθμολογία με βάση τον κίνδυνο απάτης.

Παρόμοια με τη βαθμολογία, το PhoneID αποκαλύπτει σχετική τοποθεσία και στοιχεία επικοινωνίας, καθώς και εάν ένας αριθμός είναι συνδεδεμένος και ικανός να λαμβάνει μηνύματα SMS.

Χρησιμοποιώντας το PhoneID, οι επιχειρήσεις μπορούν να προσφέρουν μια πιο προσαρμοσμένη εμπειρία χρήστη βάσει της τοποθεσίας του χρήστη και άλλων λεπτομερειών με βάση τα συμφραζόμενα.

«Ως εταιρεία επικοινωνιών που ιδρύθηκε με ασφάλεια, έχουμε επενδύσει πολλά στην εκμάθηση μηχανών και τη νοημοσύνη δεδομένων με την πάροδο των ετών, ειδικά σε αριθμούς τηλεφώνου», δήλωσε ο Ryan. “Επίσης, τα δεδομένα και η ευφυΐα πίσω από έναν αριθμό τηλεφώνου μπορούν τελικά να χρησιμοποιηθούν για καλύτερη εμπειρία χρήστη.”

Για τη βελτιστοποίηση των επικοινωνιών, το API ανταλλαγής μηνυμάτων της Telesign και το API φωνής επιτρέπουν στους προγραμματιστές να ενσωματώνουν SMS και φωνητικά μηνύματα τόσο σε επιτραπέζιους όσο και σε εφαρμογές για κινητά. Το API ανταλλαγής μηνυμάτων χρησιμοποιείται για την παροχή αυτοματοποιημένων, αλλά εξατομικευμένων μηνυμάτων πελατών που σχετίζονται με ειδοποιήσεις λογαριασμού, υπενθυμίσεις πωλήσεων και ακόμη και υποστήριξη. Αυτά τα μηνύματα συμβάλλουν στην αύξηση των ποσοστών μετατροπής και στη μείωση των εισερχόμενων κλήσεων υποστήριξης. Το Voice API παρέχει έγκαιρες, εξατομικευμένες πληροφορίες μέσω φωνητικών ειδοποιήσεων, υπενθυμίσεων, ειδοποιήσεων, εφάπαξ κωδικών πρόσβασης (OTP) και άλλων αυτοματοποιημένων μηνυμάτων και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την παροχή υποστήριξης κειμένου σε ομιλία για την παράδοση μηνυμάτων σε τηλέφωνα που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν SMS, διεύρυνση της προσέγγισης χρηστών.

Το TeleSign προσφέρει μια ποικιλία κιτ ανάπτυξης λογισμικού (SDK) που επιτρέπουν στους προγραμματιστές να ενσωματώνουν εύκολα μέτρα ελέγχου ταυτότητας σε εφαρμογές και ιστότοπους για κινητά. Το App Verify SDK επιτρέπει την επαλήθευση με ένα κλικ χρησιμοποιώντας συνδέσμους εφαρμογών, μειώνοντας τον αριθμό των μη αυτόματων αλληλεπιδράσεων χρήστη και αυξάνοντας τα ποσοστά μετατροπών.

Για πιο παραδοσιακό έλεγχο ταυτότητας, τα API επαλήθευσης SMS και επαλήθευσης φωνής διευκολύνουν την εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων με αυτοματοποιημένους κωδικούς πρόσβασης, παράδοση σε πραγματικό χρόνο και υποστήριξη για μακρά και διαχωρισμένα μηνύματα. Προκειμένου να προστατευτεί από επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing) και μεσαίους, το TeleSign προσφέρει το Push Verify SDK, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να επαληθεύουν λογαριασμούς που βασίζονται στον ιστό χρησιμοποιώντας ειδοποιήσεις εφαρμογών για κινητά..

Μείνετε μπροστά από τις απειλές με μια πολυεπίπεδη προσέγγιση στην προστασία εφαρμογών

Μια πολυεπίπεδη προσέγγιση της ασφάλειας είναι ο καλύτερος τρόπος για την αποτελεσματική προστασία τόσο των επιχειρηματικών περιουσιακών στοιχείων όσο και των δεδομένων των πελατών, καθώς η απόλυτη απόδειξη ταυτότητας είναι σχεδόν αδύνατη.

«Από την προοπτική ενός προϊόντος, εξετάζουμε συνεχώς νέες απειλές και τρόπους με τους οποίους οι εγκληματίες προσαρμόζονται στις νέες τεχνολογίες», δήλωσε ο Ryan. “Τελικά, συμβουλεύουμε τους πελάτες μας να μην βασίζονται σε καμία τεχνολογία.”

Η χρήση δυναμικών δεδομένων, όπως μοτίβα συμπεριφοράς και ιστορικά αριθμών, επιτρέπει στις επιχειρήσεις να αξιολογήσουν την πιθανότητα κινδύνου με το χαμηλότερο περιθώριο σφάλματος. Ο έλεγχος ταυτότητας χρηστών πριν από την εγγραφή, καθώς και η επισήμανση λογαριασμών με ύποπτη δραστηριότητα βοηθούν τις επιχειρήσεις να φιλτράρουν προληπτικά τους χρήστες υψηλού κινδύνου.

Επειδή οι ανταγωνιστές συχνά διστάζουν να μοιράζονται πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια μεταξύ τους, η TeleSign έχει εφαρμόσει ένα συμβουλευτικό συμβούλιο που επιτρέπει στις εταιρείες να συζητούν για κοινές απειλές. Αυτό είναι ένα αντίμετρο για το πώς συνεργάζονται οι απατεώνες κατά την επινόηση νέων εκμεταλλεύσεων.

«Με την πάροδο των ετών, καταφέραμε να διευκολύνουμε συμβουλευτικά συμβούλια σε όλη τη βάση των πελατών μας», δήλωσε ο Ryan. “Οι εταιρείες μπορούν να συνεργαστούν καλύτερα όσον αφορά το να μιλούν για τις απειλές που βλέπουν και ενδεχομένως να μοιράζονται δεδομένα για να διασφαλίσουν ότι καταπολεμούν προληπτικά αποτελεσματικά την απάτη.”

Επιπλέον, τα API και SDK της TeleSign προσφέρονται με ολοκληρωμένη υποστήριξη. Συνδυάζοντας μεθόδους επαλήθευσης πολλαπλών παραγόντων με πληροφορίες επικοινωνίας και συνεργατική υποστήριξη, το TeleSign επιτρέπει στις επιχειρήσεις να καλύπτουν όλες τις βάσεις τους.

Δέσμευση να διευρύνει τα αμφίδρομα εργαλεία επικοινωνίας για τη βελτίωση του UX

Για να συμβαδίσει με τις εξελισσόμενες μεθόδους απάτης, καθώς και για τη βελτίωση των εμπειριών των χρηστών, η TeleSign σχεδιάζει να επεκταθεί στα υπάρχοντα εργαλεία επικοινωνίας της. Η αμφίδρομη συνομιλία προσθέτει μια προσωπική πινελιά στις αλληλεπιδράσεις των πελατών. Με την άμεση επαφή των πελατών, οι εταιρείες μπορούν να συγκεντρώσουν πολλές πληροφορίες για να εξατομικεύσουν την εμπειρία.

«Προσπαθούμε να διευρύνουμε τις αμφίδρομες μεθόδους επικοινωνίας μας, βελτιώνοντας την κάλυψη παγκοσμίως», δήλωσε ο Ryan. “Όσον αφορά τις μεθόδους επαλήθευσης, έχουμε μια σουίτα που ονομάζεται Εφαρμογή επαλήθευσης, η οποία παρέχει πολύ καλύτερη εμπειρία χρήστη.”

Οι επιλογές με ένα κλικ της επαλήθευσης εφαρμογών διευκολύνουν την επαλήθευση για τους τελικούς χρήστες, διατηρώντας παράλληλα την ασφάλεια. Ως αποτέλεσμα, τόσο η ικανοποίηση των πελατών όσο και τα ποσοστά μετατροπών βελτιώνονται.

Το TeleSign ωφελεί τις επιχειρήσεις και τους τελικούς χρήστες τους, συνδυάζοντας επικοινωνίες με ασφάλεια για να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη της εταιρείας Εταιρείες, όπως η Salesforce, οι οποίες δεσμεύονται πλήρως να παρέχουν το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας, βασίζονται στο TeleSign για να βοηθήσουν στην εκπλήρωση αυτής της υπόσχεσης. Διατηρώντας τους νόμιμους χρήστες ασφαλείς από απάτες, οι επιχειρήσεις προστατεύουν τα περιουσιακά τους στοιχεία και τα στοιχεία των πελατών τους, γεγονός που τελικά οδηγεί σε βελτιωμένη φήμη επωνυμίας και ποσοστά διατήρησης πελατών.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me