Οικονομική ευκαιρία μέσω του STEM: Techbridge Girls Champions Technology-Focused Education for Girls in Low-Income Communities

TL; Δρ: Η Techbridge Girls είναι σε αποστολή να ενθαρρύνει τα κορίτσια σε κοινότητες χαμηλού εισοδήματος να επιτύχουν οικονομική κινητικότητα μέσω πολύπλευρων προγραμμάτων STEM. Ο οργανισμός, ο οποίος θα γίνει 20 το επόμενο έτος, στοχεύει να εξυπηρετήσει 1 εκατομμύριο κορίτσια έως το 2030. Μέσω του υψηλής ποιότητας προγραμματισμού και ενός συστήματος υποστήριξης εμπλεκόμενων ενηλίκων, η Techbridge Girls εργάζεται για να εξοπλίσει στοιχειώδη μέσα από κορίτσια γυμνασίου και τις κοινότητές τους με εμπνευσμένο εμπλουτισμό STEM εμπειρίες.


Καθώς η Αμερική στοχεύει να παραμείνει ανταγωνιστική στην παγκόσμια οικονομία μέσω της εκπαίδευσης STEM υψηλής ποιότητας, υπάρχει μια ομάδα πολιτών που συχνά αγνοούνται: κορίτσια και νέες γυναίκες, ειδικά μειονότητες σε κοινότητες χαμηλού εισοδήματος που παρακολουθούν σχολεία υψηλής φτώχειας με λιγότερους πόρους.

Η κατάσταση είναι ακόμη πιο απογοητευτική όταν εξετάζετε τα οφέλη που η πρόσβαση σε μια ποιοτική εκπαίδευση STEM θα μπορούσε να προσφέρει αυτό το δημογραφικό. Σύμφωνα με μια ανάλυση του Pew Research Center για τα στοιχεία του Γραφείου Απογραφής των ΗΠΑ το 2018, οι εργαζόμενοι στο STEM απολαμβάνουν ένα πλεονέκτημα αμοιβής έως και 26% σε σύγκριση με τους εργαζόμενους εκτός STEM με παρόμοια εκπαιδευτικά επιτεύγματα. Ο μέσος εργαζόμενος πλήρους απασχόλησης STEM κερδίζει 54.745 $ ετησίως, ενώ ένας παρόμοιος μορφωμένος εργαζόμενος εκτός STEM κερδίζει 40.505 $.

Nikole Collins-Puri, Διευθύνων Σύμβουλος της Techbridge Girls

Ο Nikole Collins-Puri, Διευθύνων Σύμβουλος, μας έδωσε μια εσωτερική ματιά στο πώς η Techbridge Girls επεκτείνει τις ευκαιρίες STEM για τους συμμετέχοντες.

Η Techbridge Girls επιδιώκει να παρέχει δίκαιη πρόσβαση σε αυτές τις οικονομικές ευκαιρίες μέσω της ισότητας στην εκπαίδευση. Η Δρ. Linda Kekelis ξεκίνησε το μη κερδοσκοπικό οργανισμό το 2000, αγνοώντας την ιδέα ότι τα κορίτσια δεν ενδιαφέρονται για την επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά.

«Μέσω της έρευνας, της λογοτεχνίας και των συνεντεύξεων με άλλους οργανισμούς που εξυπηρετούν τη νεολαία, διαπίστωσε ότι δεν είναι ότι τα κορίτσια δεν τους αρέσει το STEM – είναι ότι έχουμε δημιουργήσει κακές εμπειρίες και παιδαγωγική και δεν κατάφερα να τις εκθέσουμε στο STEM στην πραγματικότητα κόσμο, τους κλειδώνοντας από ευκαιρίες », δήλωσε η Nikole Collins-Puri, CEO της Techbridge Girls. «Τα Techbridge Girls γεννήθηκαν από την επιθυμία να το διορθώσουν».

Σήμερα, σχεδόν 20 χρόνια αργότερα, ο οργανισμός εξακολουθεί να επικεντρώνεται στην παροχή υψηλής ποιότητας προγραμματισμού εμπλουτισμού, έτσι ώστε τα κορίτσια να βλέπουν το STEM ως πιθανότητα στο μέλλον τους και, το πιο σημαντικό, ένα μονοπάτι προς την οικονομική κινητικότητα.

Προσπαθώντας να εξυπηρετήσω 1 εκατομμύριο κορίτσια έως το 2030

Στα 20 χρόνια ύπαρξής της, η Techbridge Girls έχει εξυπηρετήσει περισσότερα από 7.000 κορίτσια, 20.000 εκπαιδευτικούς, 1.400 μέλη της οικογένειας, 1.500 πρότυπα, και 1.000 εθελοντές, καθώς και επιπλέον 70.000 μαθητές μέσω των ιδιόκτητων, πιστοποιημένων από το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών STEM μαθημάτων.

Και, μέχρι το 2030, ο οργανισμός ελπίζει να προσεγγίσει 1 εκατομμύριο κορίτσια μέσω μιας συνεργασίας με το Expand Your Horizons που θα ενισχύσει τις δυνατότητες του προγραμματισμού σε ολόκληρη τη χώρα.

Από τώρα, ο οργανισμός λειτουργεί από περιφερειακά γραφεία στην Καλιφόρνια, το Pacific Northwest και την Ουάσιγκτον, D.C. για να παραδώσει προγράμματα STEM υψηλής ποιότητας σε κορίτσια K-12 από κοινότητες χαμηλού εισοδήματος και πόρους.

«Έχουμε τη δυνατότητα να κολλήσουμε με τα κορίτσια μας, αρκεί να θέλουν να μείνουν μέσα στο Techbridge Girls», είπε η Νικόλ. «Συνεργαζόμαστε στρατηγικά με σχολεία και ΜΚΟ που είναι επιλέξιμα για τον Τίτλο 1 για να δημιουργήσουμε μονοπάτια που θα πάρουν τα κορίτσια μας από το δημοτικό έως το γυμνάσιο».

Χάρτης Techbridge Girls

Η Techbridge Girls έχει παρουσία από ακτή σε ακτή και ισχυρή στρατηγική επέκτασης.

Σε επίπεδο δημοτικού σχολείου, το πρόγραμμα Inspire ™ επικεντρώνεται στην προώθηση του ενθουσιασμού για το STEM σε κορίτσια τέταρτης και πέμπτης τάξης μέσω πρακτικών δραστηριοτήτων σε διάφορους κλάδους. Στο γυμνάσιο, το πρόγραμμα Changemakers ™ εκπαιδεύει τα κορίτσια σχετικά με τις τεχνικές και μαλακές δεξιότητες που απαιτούνται για να πετύχουν στους τομείς STEM. Και στο γυμνάσιο, το πρόγραμμα Achievers ™ συνδέει τα κορίτσια με πόρους STEM μέσω προγραμμάτων κολλεγίων και διαπιστευτηρίων.

«Το πρώτο μας βήμα είναι η άρση των εμποδίων στην υψηλής ποιότητας, δίκαιη εκπαίδευση STEM και εμπειρίες εμπλουτισμού στην κοινότητα χαμηλού εισοδήματος», δήλωσε ο Νικόλ. «Τους εκθέτουμε σε καριέρα στο STEM, τους παρουσιάζουμε σε πρότυπα που είναι επαγγελματίες και βρίσκουμε πρακτικές δραστηριότητες που σχετίζονται με τον πολιτισμό και ανταποκρίνονται στο φύλο στις εμπειρίες που έχουν στις δικές τους κοινότητες».

Δημιουργία ενός συστήματος υποστήριξης για ενήλικες και ευκαιρίες μετά το σχολείο

Το δεύτερο βήμα, είπε ο Νικόλ, είναι να ενεργοποιήσει ένα σύστημα υποστήριξης ενηλίκων που θα βοηθήσουν τα κορίτσια να παρακολουθήσουν το ακαδημαϊκό τους ταξίδι.

«Πρόκειται για τη δέσμευση των οικογενειών παρέχοντας τους πόρους που χρειάζονται και αναγνωρίζοντας τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν στην ενθάρρυνση των κοριτσιών προς το STEM», δήλωσε ο Νικόλ. «Εισάγει επίσης επαγγελματικά πρότυπα της βιομηχανίας, τα οποία είναι εξοπλισμένα για να αλληλεπιδρούν, να προσλαμβάνουν και να συνδέονται με τα κορίτσια μας, ώστε να μπορούν να οραματίζονται την καριέρα τους στο STEM.»

Φωτογραφίες συμμετεχόντων στο Techbridge Girls

Η Techbridge Girls εργάζεται για να εξοπλίσει στοιχειώδη έως κορίτσια γυμνασίου με εμπειρίες εμπλουτισμού STEM.

Προς το σκοπό αυτό, η οργάνωση επικεντρώνεται επίσης στην επαναφορά των αποφοίτων στην πίστα για να χρησιμεύσει ως πρότυπο για νέες γενιές νεαρών γυναικών. «Εάν η βιομηχανία δεν είναι σε θέση να παράγει πρότυπα που προέρχονται από το ίδιο υπόβαθρο και τις εμπειρίες των κοριτσιών μας, τότε μπορούμε να ενεργοποιήσουμε τους αποφοίτους μας για να είμαστε αυτό το παράδειγμα στο μέλλον», δήλωσε ο Νικόλ..

Η Techbridge Girls θέλει να αλλάξει την αφήγηση γύρω από την αξία που θα προσφέρει μια ισχυρότερη γυναικεία παρουσία στο εργατικό δυναμικό STEM. Είναι γνωστό ότι η μεγαλύτερη εθνοτική και διαφορετική διάσταση του φύλου στο τεχνολογικό εργατικό δυναμικό έχει καλή επιχειρηματική λογική, οδηγώντας σε περισσότερη καινοτομία και υψηλότερα έσοδα. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

«Πρέπει επίσης να αναγνωρίσουμε ότι δεν είναι απλώς ένας αντίκτυπος στη βιομηχανία, αλλά είναι μια οικονομική επιτακτική ανάγκη να συμπεριλάβουμε έναν πληθυσμό κοριτσιών σταδιοδρομίας STEM που, με ή χωρίς πτυχίο τεσσάρων ετών, μπορούν να επιτύχουν μισθό», δήλωσε ο Nikole . «Αλλάζετε την πορεία του μέλλοντός τους, της φτώχειας, αλλά και οικονομικά για τη χώρα μας συνολικά».

Ο αντίκτυπος των εμπειριών εμπλουτισμού STEM υψηλής ποιότητας

Τα τελευταία 15 χρόνια, η Techbridge Girls λειτουργεί με επιχορήγηση από το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών που επιβάλλει μια αυστηρή διαδικασία αξιολόγησης προγραμμάτων.

Κάθε χρόνο, τρίτοι αξιολογητές πραγματοποιούν μια αξιολόγηση βάσει αποτελεσμάτων για να εκτιμήσουν την αποτελεσματικότητα του οργανισμού στη βοήθεια των κοριτσιών στην ανάπτυξη τεχνικών δεξιοτήτων και ικανοτήτων. Αυξήστε την αυτοπεποίθηση, την επιμονή και τις ηγετικές δεξιότητες. και να προωθήσει μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση και ενδιαφέρον για την καριέρα της επιστήμης, της τεχνολογίας και της μηχανικής.

Η αξιολόγηση αξιοποιεί μεθόδους ποσοτικής και ποιοτικής αξιολόγησης, συμπεριλαμβανομένων ερευνών, συνεντεύξεων, παρατήρησης και ομάδων εστίασης, για την αξιολόγηση του αντίκτυπου των προγραμμάτων άμεσης εξυπηρέτησης και ανάπτυξης ικανοτήτων τόσο στα κορίτσια όσο και στα εκπαιδευτικά. «Γνωρίζουμε ότι το πρόγραμμά μας λειτουργεί λόγω του επιπέδου αυστηρότητας στην αξιολόγησή μας», δήλωσε ο Νικόλ. “Είναι ένα βασικό μέρος του ποιοι είμαστε ως οργανισμός.”

Τα αποτελέσματα από το 2017 έως το 2018 δείχνουν ότι το Techbridge Girls έχει σημαντικό αντίκτυπο. Για παράδειγμα, το 96% των κοριτσιών στο πρόγραμμα δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι η μηχανική είναι μια καλή καριέρα για τις γυναίκες, το 98% των γονέων είπε ότι το πρόγραμμα αύξησε την εμπιστοσύνη των κοριτσιών τους στο STEM και το 100% των δασκάλων δήλωσαν ότι οι μαθητές αύξησαν την κατανόησή τους πώς να προετοιμαστείτε για καριέρα στο STEM.

Και, σύμφωνα με μια διαχρονική μελέτη που διεξήχθη με την Oakland Unified School District στην Καλιφόρνια, οι συμμετέχοντες στο Techbridge Girls έχουν περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν αυξημένη αυτοπεποίθηση, βελτιωμένη ακαδημαϊκή απόδοση και μεγαλύτερη τάση να ακολουθήσουν τους σπουδαστές και τις σταδιοδρομίες του κολεγίου STEM.

«Τα κορίτσια μας εγγράφονται σε μαθήματα λογισμού πιο συχνά», είπε η Νικόλ. «Έχουν επίσης υψηλότερους βαθμούς σε αυτά τα μαθήματα. Αποφοιτούν με υψηλότερα ποσοστά. Έχουν υψηλότερη απόδοση στο τεστ τυπικής κατάστασης άλγεβρας. Και είναι πιο πιθανό από τον εθνικό μέσο όρο να ακολουθήσουν πτυχίο STEM και καριέρα. “

Νέες Συνεργασίες και 20η επέτειος

Τελικά, το STEM δεν είναι το τελικό παιχνίδι για τα Techbridge Girls, αλλά ένα όχημα με το οποίο οι συμμετέχοντες μπορούν να φτάσουν στην οικονομική ελευθερία. «Δεν αφορά μόνο το να κάνουμε τα κορίτσια μας στο STEM – είναι αυτό που τους επιτρέπει να κάνουν το STEM με τη ζωή τους στο σύνολό τους», δήλωσε ο Νίκολα. «Ανοίγει πόρτες που οδηγούν σε οικονομική κινητικότητα γι ‘αυτούς, η οποία είναι μια απόλυτη αλλαγή από πού προέρχονται».

Καθώς ο οργανισμός ετοιμάζεται να γιορτάσει την 20η επέτειό του το 2020, επικεντρώνεται στο να βοηθήσει ακόμη περισσότερες νέες γυναίκες να βρουν επιτυχία μέσω συναρπαστικών και εμπνευσμένων εμπειριών STEM. Η συνεργασία της με την Expand Your Horizons είναι μέρος αυτής της προσπάθειας. «Η νέα συνεργασία θα επιτρέψει στην Techbridge Girls να βρίσκεται σε 43 πολιτείες σε ολόκληρη τη χώρα, προσλαμβάνοντας πάνω από 25.000 κορίτσια ετησίως», δήλωσε ο Νικόλ..

Η Techbridge Girls αναπτύσσεται επίσης εσωτερικά και η ομάδα προσέλαβε πρόσφατα τρεις αποφοίτους ως μέλη του προσωπικού. «Ο οργανισμός μας αντιπροσωπεύει το υπόβαθρο των συμμετεχόντων μας – είναι εξαιρετικά διαφορετικό», δήλωσε ο Νικόλ. «Νομίζω ότι γι ‘αυτό έχουμε τόσο αντίκτυπο στη δουλειά που κάνουμε με τα κορίτσια και τα εκπαιδευτικά μας».

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me