Κατανεμημένη βάση δεδομένων SQL της NuoDB: Λύση για επιχειρηματική χρήση με δυνατότητα κλιμάκωσης κατ ‘απαίτηση για περιβάλλοντα που βασίζονται σε σύννεφο και κοντέινερ

TL; Δρ: Η κατανεμημένη βάση δεδομένων SQL της NuoDB είναι μια λύση για επιχειρήσεις που προσφέρει την ίδια επεκτασιμότητα κατ ‘απαίτηση με το cloud. Η πλατφόρμα-αγνωστικική καινοτομία είναι ικανή να λειτουργεί σε ιδιωτικά και δημόσια περιβάλλοντα cloud καθώς και σε εσωτερικούς χώρους. Με την πελατοκεντρική ανάπτυξη και στρατηγικές για τη δημιουργία στρατηγικών συνεργασιών, η ομάδα NuoDB θα συνεχίσει να βοηθά τους οργανισμούς επιχειρήσεων να επιλύσουν μερικές από τις πιο περίπλοκες προκλήσεις της βάσης δεδομένων σήμερα.


Παρά το θόρυβο γύρω από τη FinTech, η βιομηχανία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών έχει κερδίσει τη φήμη ότι υστερεί έναντι άλλων όταν πρόκειται για υιοθέτηση τεχνολογίας.

Είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί: Ο τομέας είναι πολύπλοκος και συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο ρυθμισμένων παγκοσμίως. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι εταιρείες FinTech πρέπει να ασχολούνται με νόμους που διέπουν το πού μπορούν να αποθηκεύουν πληροφορίες. Ταυτόχρονα, ο κλάδος πρέπει να προσφέρει απρόσκοπτη απόδοση όταν ασχολείται με τεράστιους αριθμούς συναλλαγών – μετά από όλα, ένα μόνο σφάλμα μπορεί να έχει καταστροφικές οικονομικές επιπτώσεις.

Ωστόσο, οι σημερινοί πελάτες απαιτούν καινοτομίες που θα κάνουν ευκολότερη και οικονομικότερη τη διαχείριση και μεταφορά χρημάτων, τη λήψη οικονομικών συμβουλών και την αγορά ασφάλισης, μεταξύ άλλων επιχειρηματικών ενεργειών.

Για την παροχή τέτοιων λύσεων με δυνατότητα κλιμάκωσης και αξιοπιστίας, οι προγραμματιστές στο FinTech (και πέραν αυτού) πρέπει να αναζητήσουν λύσεις που ανταποκρίνονται σε κρίσιμες τεχνικές δυνατότητες καθώς μεταβαίνουν στο cloud. Αυτά περιλαμβάνουν την παροχή της επεκτασιμότητας και της ελαστικότητας για την κάλυψη των διακυμάνσεων της ζήτησης και την υποστήριξη επεξεργασίας διαδικτυακών συναλλαγών υψηλής συχνότητας (OLTP).

Λογότυπο NuoDB

Το NuoDB είναι μια επεκτάσιμη, κατανεμημένη βάση δεδομένων SQL, ικανή να λειτουργεί σε ιδιωτικά και δημόσια περιβάλλοντα cloud, καθώς και σε εσωτερικούς χώρους.

Η NuoDB, ο πάροχος μιας κατανεμημένης SQL βάσης δεδομένων cloud, έχει αποστολή να ανταποκριθεί σε αυτές τις απαιτήσεις. Μέχρι πρόσφατα, η εφαρμογή επεκτάσιμης αρχιτεκτονικής σήμαινε την εργασία με μια βάση δεδομένων NoSQL, την απώλεια των πλεονεκτημάτων των παραδοσιακών σχεσιακών βάσεων δεδομένων ή την αξιοποίηση της αρχιτεκτονικής βάσης δεδομένων παλαιού τύπου που βασίζεται σε θραύση και ρητή αναπαραγωγή.

Ανταλλάσσοντας ξεπερασμένες και εγγενώς περιορισμένες βάσεις δεδομένων με την απρόσκοπτη επεκτασιμότητα του NuoDB, τη συνεχή διαθεσιμότητα και τη συνέπεια των συναλλαγών, η εταιρεία εξουσιοδοτεί τους προγραμματιστές να κατασκευάζουν SQL κρίσιμες εφαρμογές που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των σημερινών καταναλωτών..

«Τα υψηλά ποσοστά διαθεσιμότητας και χρόνου λειτουργίας είναι τα κορυφαία οφέλη που προσφέρει η NuoDB στις επιχειρήσεις», δήλωσε ο Ariff Kassam, CTO της NuoDB. “Στον σημερινό κόσμο της άμεσης πρόσβασης και των πάντα ενεργών υπηρεσιών, η βάση δεδομένων πρέπει πάντα να είναι διαθέσιμη.”

Εκτός από την παραμονή σε λειτουργία παρά τις αστοχίες και τις διακοπές λειτουργίας, το NuoDB επιτρέπει στους χειριστές να αυξάνουν την απόδοση και την απόδοση απλά προσθέτοντας κόμβους. Παρέχει επίσης την ευελιξία να τρέχει εσωτερικά, στο cloud ή σε υβριδικά περιβάλλοντα cloud.

Προχωρώντας προς τα εμπρός, η πελατοκεντρική ανάπτυξη της εταιρείας και οι στρατηγικές για τη δημιουργία στρατηγικών συνεργασιών θα βοηθήσουν τη NuoDB να συνεχίσει να επιλύει μερικές από τις πιο περίπλοκες προκλήσεις της βάσης δεδομένων σήμερα, εμποδίζοντας τους οργανισμούς να εμποδίσουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες και την ανάπτυξη εφαρμογών.

Κατασκευάστηκε από Visionaries στον Κατανεμημένο χώρο SQL

“Το NuoDB ιδρύθηκε πριν από περισσότερα από 10 χρόνια από τους Barry Morris και Jim Starkey με βάση μια απλή ιδέα: Οι παραδοσιακές βάσεις δεδομένων SQL δεν ξεπερνούν πολύ ένα ενιαίο σύστημα”, δήλωσε ο Ariff. “Ο αρχικός στόχος ήταν η δημιουργία μιας βάσης δεδομένων SQL που προσαρμόζεται εύκολα (προσθέτοντας περισσότερα συστήματα) και παρέχει αδιάλειπτη πρόσβαση κατά την αφαίρεση των συστημάτων.”

Παρά το γεγονός ότι ο Barry και ο Jim είναι πρωτοπόροι στον κλάδο των βάσεων δεδομένων και βοσκήσαν το NuoDB τα πρώτα χρόνια, χρειάστηκε σημαντική δουλειά και χρόνος για να δημιουργήσει μια βάση δεδομένων από την αρχή. Μέχρι τις 9 Απριλίου 2012, η ​​εταιρεία κυκλοφόρησε μια έκδοση Beta της βάσης δεδομένων πριν κυκλοφορήσει το NuoDB 1.0 στις 15 Ιανουαρίου 2013.

«Την ίδια περίπου στιγμή που ξεκίνησε το NuoDB, οι βάσεις δεδομένων NoSQL – που δημιουργήθηκαν επίσης για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις απόδοσης και διαθεσιμότητας των παραδοσιακών βάσεων δεδομένων SQL – έγιναν δημοφιλείς”, δήλωσε ο Ariff. “Ωστόσο, για τη βελτίωση της απόδοσης και της διαθεσιμότητας, οι βάσεις δεδομένων NoSQL χαλάρωσαν τις απαιτήσεις συνοχής (θεώρημα CAP), συμμόρφωση με ACID και άκαμπτα σχήματα, και επίσης απομακρύνθηκαν από τη γλώσσα SQL.”

Ο Ariff είπε ότι ο Barry και ο Jim δεν πίστευαν ότι ήταν καλή ιδέα να θυσιάσουμε τη συνέπεια ή τη γλώσσα SQL. Ένιωσαν ότι οι οργανισμοί χρειάζονταν μια οριζόντια επεκτάσιμη βάση δεδομένων SQL. Σήμερα, οι περισσότερες βάσεις δεδομένων NoSQL παρέχουν κάποιο επίπεδο συμβατότητας SQL και βασικές δυνατότητες συναλλαγών, αλλά εξακολουθούν να μην αντιμετωπίζουν την έλλειψη συνέπειας.

«Αυτός είναι ο λόγος που βλέπουμε τώρα νέες επιχειρήσεις να παρέχουν αυτό που αναφέρεται ως κατανεμημένες δυνατότητες SQL», είπε. “Το γεγονός ότι η NuoDB παρέχει μια κατανεμημένη λύση SQL από την αρχή λέει κάτι για το όραμα των ιδρυτών μας, της τεχνολογίας μας και της ομάδας μας.”

Υποστήριξη ψηφιακών μετασχηματισμών που βασίζονται σε σύννεφο

Σήμερα, περισσότερο από μια δεκαετία από την ίδρυση της εταιρείας, η ομάδα NuoDB έχει παρατηρήσει αρκετές αλλαγές στον κατανεμημένο χώρο βάσης δεδομένων SQL και σχεσιακή βάση δεδομένων. Ο μεγαλύτερος, είπε ο Ariff, ήταν η κίνηση προς κατανεμημένους υπολογιστές, η οποία ενισχύθηκε από την αυξημένη υιοθέτηση του cloud και των σχετικών τεχνολογιών. Καθώς περισσότερες εταιρείες άρχισαν να μεταφέρουν τα συστήματά τους στο cloud, οι πάροχοι εργάστηκαν για να διασφαλίσουν ότι οι λειτουργίες τους θα μπορούσαν να υποστηρίξουν συστήματα μεγάλης κλίμακας.

“Αυτό οδήγησε σε τεχνολογίες όπως εμπορευματοκιβώτια, συστήματα ενορχήστρωσης εμπορευματοκιβωτίων και αγωγούς συνεχούς ολοκλήρωσης και συνεχούς παράδοσης (CI / CD)”, δήλωσε ο Ariff. “Η μετάβαση σε κατανεμημένες αρχιτεκτονικές έχει επηρεάσει όλα τα επίπεδα της αρχιτεκτονικής του συστήματος, συμπεριλαμβανομένης της βάσης δεδομένων.”

Κλίμακα χωρίς συμβιβασμούς

Η επαναστατική βάση δεδομένων SQL προσφέρει τα οφέλη που χρειάζονται οι προγραμματιστές χωρίς τις συνήθεις θυσίες.

Με αυτή τη μετατόπιση, οι παραδοσιακοί προμηθευτές βάσεων δεδομένων SQL έπρεπε να προσθέσουν λύσεις ή πρόσθετα για να παραμείνουν σχετικοί.

Ωστόσο, η θεμελιώδης αρχιτεκτονική του NuoDB παρέμεινε η ίδια και η αρχική αποστολή της εταιρείας – οικοδόμηση μιας λύσης που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των οργανισμών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που μεταφέρουν τις κρίσιμες εφαρμογές τους στο cloud – συνεχίζει να λειτουργεί ως ο πρωταρχικός της διαφοροποιητής.

«Για τους πελάτες μας, πιστεύω ότι το γεγονός ότι είμαστε μια κατανεμημένη βάση δεδομένων και εξακολουθεί να είναι SQL είναι αυτό που τους προσελκύει και διατηρεί», είπε ο Ariff. «Ακόμα και σήμερα, οι άνθρωποι εξακολουθούν να μην πιστεύουν ότι έχουμε πραγματικά διανεμηθεί και εξακολουθούν να παρέχουν συμμόρφωση με τα ACID. Ουσιαστικά, το γεγονός ότι κάνουμε αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι αυτό που μας καθορίζει σήμερα ».

Πελατοκεντρική ανάπτυξη από έμπειρους επαγγελματίες

Σύμφωνα με την ομάδα της NuoDB, η βιομηχανία βάσεων δεδομένων έχει φτάσει σε ένα μοναδικό σημείο καμπής όπου το σύννεφο, τα κοντέινερ, οι μικροϋπηρεσίες και η γενική κίνηση για καινοτομία έχουν δημιουργήσει σημαντική ζήτηση για νέες τεχνολογίες βάσεων δεδομένων.

«Ορισμένες από τις νεότερες επιχειρήσεις κοινωνικής δικτύωσης ή μέσω διαδικτύου, όπως το Netflix, έχουν ήδη σχεδόν όλες τις εφαρμογές τους στο cloud», δήλωσε ο Ariff. «Ωστόσο, οι παραδοσιακές επιχειρήσεις με σημαντικό τεχνικό χρέος έχουν μετακινήσει μόνο ένα μικρό μέρος. Αυτή τη στιγμή, αυτοί οι οργανισμοί αναζητούν έναν τρόπο χαμηλού κινδύνου για να υιοθετήσουν νεότερη τεχνολογία και η NuoDB είναι μοναδικά τοποθετημένη για να το παρέχει αυτό λόγω του τρόπου με τον οποίο χτίσαμε ».

Για να μετακινηθείτε στο cloud ή σε κατανεμημένα περιβάλλοντα, αυτές οι συμβατικές επιχειρήσεις χρειάζονται ένα σχεσιακό σύστημα διαχείρισης βάσεων δεδομένων SQL (RDBMS), όπως το NuoDB, που συμπεριφέρεται σαν μια παραδοσιακή βάση δεδομένων SQL, αλλά βασίζεται στη σύγχρονη αρχιτεκτονική και τεχνολογίες.

Ο Ariff είπε ότι η επιτυχία της NuoDB εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ικανότητα της εταιρείας να αναπτύξει το προϊόν χρησιμοποιώντας μια πελατοκεντρική προσέγγιση.

«Είμαστε μοναδικά επικεντρωμένοι στους πελάτες μας», είπε. «Δεδομένου ότι έχουμε έναν καλό συνδυασμό παραδοσιακών, σύνθετων επιχειρήσεων καθώς και νεότερων νεοσύστατων εταιρειών FinTech, ισορροπούν πάντα την ανάγκη υιοθέτησης νέων τεχνολογιών έναντι της επανάληψης των υφιστάμενων δυνατοτήτων».

Ο Ariff πιστώνει την ομάδα του NuoDB για κάθε μέρα να ανταποκρίνεται στην πρόκληση.

«Όταν δημιουργείτε κάτι τόσο σκληρό όσο μια κατανεμημένη βάση δεδομένων SQL, πολλοί άνθρωποι συμβάλλουν στην επιτυχία σας», είπε. «Εκτιμούμε αυτές τις συνεισφορές και όλους τους ανθρώπους που έχουν μεγαλώσει και μάθει μαζί μας».

Νέο: Μια συνεργασία με την Rancher Labs στην περαιτέρω FinTech

Το μέλλον είναι λαμπρό για το NuoDB.

Κατά τη διάρκεια του KubeCon North America 2019, η εταιρεία ανακοίνωσε συνεργασία με την Rancher Labs, την πιο υιοθετημένη λύση διαχείρισης της βιομηχανίας Kubernetes, για να βοηθήσει την εταιρεία Χονγκ Κονγκ FinTech WeLab να δημιουργήσει μια εικονική τράπεζα.

Η συνεργασία θα παρέχει την απαραίτητη υποδομή για το WeLab για να φέρει επανάσταση στην τραπεζική εμπειρία για τους τοπικούς πελάτες.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορούμε να βοηθήσουμε τις αμφισβητούμενες τράπεζες να αξιοποιήσουν τη δύναμη της Kubernetes να αναπτύξει κρατικές εφαρμογές SQL εντός και πέρα ​​από τα σύννεφα», δήλωσε ο Ariff.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me