RimuHosting με έδρα τη Νέα Ζηλανδία – Προσπαθώντας να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις τεχνολογίας-Savvy σε όλο τον κόσμο να βάλουν τις ρίζες τους για ισχυρή διαδικτυακή ανάπτυξη

TL; Δρ: Με έδρα το Κέιμπριτζ της Νέας Ζηλανδίας, η RimuHosting στοχεύει να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να ξεπεράσουν τον ανταγωνισμό τους από το 2003. Οι ευέλικτες και αξιόπιστες εικονικές, μεταπωλητές και εξειδικευμένες λύσεις της εταιρείας απευθύνονται σε sysadmins και προγραμματιστές και υποστηρίζονται από έμπειρη υποστήριξη 24/7. Με κέντρα δεδομένων στις ΗΠΑ, την Αυστραλία, την Αγγλία, τη Γερμανία και τη Νέα Ζηλανδία, οι πελάτες της RimuHosting έχουν πρόσβαση σε λύσεις υποδομής σε όλο τον κόσμο.


Το δέντρο Rimu, ένα αειθαλές κωνοφόρο που προέρχεται από τη Νέα Ζηλανδία, έχει μέση διάρκεια ζωής από 800 έως 900 χρόνια. Όταν μεγαλώνει πλήρως, το δέντρο φτάνει σε ύψος έως και 165 πόδια, το στέμμα του συχνά υψώνεται πάνω από το θόλο του δάσους.

Ως το δεύτερο πιο συνηθισμένο δέντρο στην περιοχή, το Rimu είναι ένα βασικό στοιχείο των καταπράσινων δασών της Νέας Ζηλανδίας. Είναι επίσης πώς το RimuHosting με έδρα τη Νέα Ζηλανδία πήρε το όνομά του.

«Σκεφτόμαστε το δέντρο Rimu ως εταιρική φιλοσοφία», δήλωσε ο Simon Davies, Σύμβουλος Πωλήσεων στο RimuHosting. «Εξυπηρετούμε ως ο κύριος κορμός και τα κλαδιά που βγαίνουν από αυτό είναι αντιπροσωπευτικά των πελατών μας.»

Υπάρχει ένα μεγάλο ελάττωμα σε αυτήν την αναλογία, αλλά λειτουργεί υπέρ της εταιρείας. Ενώ το δέντρο Rimu είναι γνωστό για τον αργό ρυθμό ωρίμανσής του, το RimuHosting γνώρισε ταχεία ανάπτυξη. Στην πραγματικότητα, η εταιρεία κέρδισε μια θέση στη λίστα Fast 50 της Deloitte New Zealand – τιμή που αναγνωρίζει και γιορτάζει τις νεοσύστατες νεοσύστατες επιχειρήσεις – τόσο το 2008 όσο και το 2011.

Το λογότυπο της RimuHosting

Το RimuHosting που εδρεύει στη Νέα Ζηλανδία πήρε το όνομά του από το διαδεδομένο δέντρο Rimu της χώρας, το οποίο μεγαλώνει έως και 165 πόδια.

Σήμερα, η RimuHosting στοχεύει να διασφαλίσει ότι οι sysadmins και οι προγραμματιστές σε όλο τον κόσμο μπορούν να αξιοποιήσουν την σταθερά ριζωμένη υποδομή της εταιρείας – συμπεριλαμβανομένων αξιόπιστων εικονικών, μεταπωλητών και αποκλειστικών επιλογών διακομιστή – προς όφελός τους. Με κέντρα δεδομένων που καλύπτουν τον κόσμο και υποστήριξη υψηλού επιπέδου 24/7, προχωρούν πολύ καλά για την επίτευξη αυτού του στόχου.

24/7 Υποστήριξη που εξυπηρετεί μια γεωγραφικά διαφορετική βάση πελατών

Αν και η έδρα της RimuHosting βρίσκεται στο Cambridge της Νέας Ζηλανδίας, το κύριο κέντρο δεδομένων της εταιρείας βρίσκεται στο Ντάλας, με επιπλέον εγκαταστάσεις στο Ώκλαντ της Νέας Ζηλανδίας. καθώς και την Αυστραλία, τη Γερμανία και την Αγγλία.

«Έχουμε ένα μείγμα περιφερειακών πελατών, ένα καλό ποσό στις πολιτείες και, στη συνέχεια, αρκετά στην Ευρώπη», είπε ο Simon. «Ήταν πολύ ωραίο να βλέπουμε ότι η διαφορετική πελατειακή μας βάση συνεχίζει να αυξάνεται».

Κάθε κέντρο δεδομένων έχει όλα τα κουδούνια και τα σφυρίχτρα που θα περίμενε κανείς από έναν αξιόπιστο πάροχο υποδομής, όπως μια περιττή αδιάλειπτη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, μια γεννήτρια εφεδρικών αντιγράφων, μια παρακολούθηση κλειστού κυκλώματος, ένα περιττό σύστημα κλιματισμού, πρόσβαση με κλειδί κάρτας, προφυλακτήρες ασφαλείας που λειτουργούν 24 / 7, και 24ωρη παρακολούθηση διακομιστή.

Εικόνα ενός ατόμου που εργάζεται σε ένα κέντρο δεδομένων

Η εταιρεία προσπαθεί να διασφαλίσει ότι τα κέντρα δεδομένων της είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλή και αξιόπιστα.

Και, αν κάτι πάει στραβά, το προσωπικό υποστήριξης της RimuHosting 24/7 είναι διαθέσιμο για να μπείτε. «Έχουμε ζωντανή συνομιλία, ώστε οι πελάτες να μπορούν να μπουν μέσα και θα δούμε αμέσως το αίτημά τους», είπε ο Simon. “Θα πηδήξουμε δεξιά και θα λύσουμε τα προβλήματά τους – και θα αλληλεπιδράσουν με τα ίδια μέλη του προσωπικού που πραγματικά δημιούργησαν τον διακομιστή.”

Ο Simon είπε ότι η RimuHosting δεν πιστεύει στο κλιμακωτό μοντέλο υποστήριξης πελατών – και αυτό είναι καλό για τους πελάτες. Αντ ‘αυτού, το προσωπικό υποστήριξης της εταιρείας είναι όλοι υψηλού επιπέδου τεχνολογίες που επικεντρώνονται στο να διευκολύνουν τη ζωή των πελατών, ανεξάρτητα από το πρόβλημα που έχουν.

«Παρόμοιοι οργανισμοί έχουν διαφορετικά επίπεδα υποστήριξης, αλλά πηγαίνουμε κατευθείαν στην πηγή», είπε ο Simon. «Έχω διαβάσει μερικές από τις μαρτυρίες που έχουν γράψει οι πελάτες και ξέρω ότι μπορεί να είμαι μεροληπτική, αλλά ήταν εμπνευσμένη. Μιλούν για την υπηρεσία που τους προσφέραμε σε αντίθεση με την αναμονή για βοήθεια, η οποία προκαλεί αμέσως απογοήτευση. Εκεί ξεχωρίζουμε. “

Ευέλικτες και αξιόπιστες εικονικές λύσεις, μεταπωλητές και αποκλειστικές λύσεις

Από το 2017, υπήρχαν περίπου 8,4 εκατομμύρια κέντρα δεδομένων σε όλο τον κόσμο. Αυτές τις μέρες, το να ξεχωρίζεις σε μια θάλασσα φιλοξενίας παρόχων και να προσελκύεις νέους πελάτες είναι πολύ ψηλός – αλλά σίγουρα δεν είναι αδύνατο.

«Η αγορά έχει γίνει πολύ πιο κορεσμένη», είπε ο Simon. «Δεδομένου του ανταγωνισμού, είμαστε υπερήφανοι που διασφαλίζουμε ότι η εξυπηρέτηση πελατών και η αξιοπιστία μας είναι κορυφαίες. Στόχος μας είναι να είμαστε ώμοι πάνω από τους υπόλοιπους. “

Για το RimuHosting, ο Simon μας είπε ότι σημαίνει να προσφέρουμε 24/7 υποστήριξη πελατών. συμφωνία σε επίπεδο υπηρεσίας 99,9% uptime · εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών · και ευέλικτες υπηρεσίες φιλοξενίας που κυμαίνονται από εικονικές επιλογές και επιλογές μεταπωλητών έως αποκλειστικούς διακομιστές. «Πρόκειται για μια πολυεπίπεδη προσέγγιση», είπε.

Γραφική απεικόνιση τύπων διακομιστή

Οι ευέλικτες και αξιόπιστες υπηρεσίες φιλοξενίας της RimuHosting περιλαμβάνουν VPS, μεταπωλητές και αποκλειστικές λύσεις διακομιστή.

Ο Simon είπε ότι η εταιρεία μεγιστοποιεί την απόδοση VPS περιορίζοντας τον αριθμό των διακομιστών ανά πυρήνα CPU. Τουλάχιστον, κάθε VPS διαθέτει εγγυημένη ισχύ επεξεργασίας 480Mhz. Επιπλέον, η χρήση της CPU του RimuHosting είναι κατά μέσο όρο μόνο στο 16% – πράγμα που σημαίνει ότι οι διακομιστές δεν φορτώνονται πλήρως και επομένως θα είναι πιο ευαίσθητοι.

Οι πελάτες που αναζητούν περισσότερη μνήμη, χώρο στο δίσκο, CPU και εύρος ζώνης μπορούν να επιλέξουν τις αποκλειστικές επιλογές διακομιστή της RimuHosting μέσω κέντρων δεδομένων στο Ώκλαντ, το Μπρίσμπεϊν, το Ντάλας και το Λονδίνο. Η εταιρεία διαθέτει επίσης μια επιλογή φιλοξενίας VPS-on-dedicated στην οποία η μνήμη του διακομιστή, ο χώρος στο δίσκο, η CPU και ο δίσκος I / O είναι αποκλειστικά αποκλειστικά για το VPS του πελάτη.

Άλλοι πελάτες, όπως σχεδιαστές ιστοσελίδων που επιθυμούν να φιλοξενήσουν τους ιστότοπους των πελατών τους, ενδέχεται να στραφούν στις προσφορές μεταπωλητών της εταιρείας. Εάν δεν είστε βέβαιοι ποιο σχέδιο είναι καλύτερο για εσάς, ο Simon συνιστά τη συμπλήρωση μιας φόρμας σχολίων ή την επικοινωνία με το προσωπικό υποστήριξης μέσω ζωντανής συνομιλίας.

Έμπειρη υπηρεσία που απευθύνεται σε Sysadmins και προγραμματιστές

Ο Simon μας είπε ότι το RimuHosting προσελκύει συχνά προγραμματιστές και sysadmins που αναζητούν μια ισχυρή υπηρεσία που απευθύνεται σε λάτρεις της τεχνολογίας. «Πάντα θα σας δώσουμε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε και πιστεύω ότι απευθύνεται στους χρήστες ανώτερου επιπέδου που εκτιμούν ότι γνωρίζουν τεχνικές λεπτομέρειες», είπε.

Είστε αυτοαποκαλούμενος geek Linux; Για έμπειρους χρήστες ή όσους επιθυμούν να πειραματιστούν με το λειτουργικό σύστημα, το RimuHosting προσφέρει προγράμματα φιλοξενίας που χρησιμεύουν ως εναλλακτική λύση για τα εργαλεία με έναν διακομιστή Linux στο σπίτι. Με πρόσβαση root σε έναν ειδικό διακομιστή Linux που τρέχει έναν ενημερωμένο πυρήνα Linux, ο Simon μας είπε ότι τα προγράμματα φιλοξενίας VPS της εταιρείας δίνουν στους χρήστες την ευκαιρία να ασκήσουν τις δεξιότητές τους.

«Τα χαμηλά σημεία τιμών είναι πάντα υπέροχα, αλλά οι πελάτες μας γνωρίζουν ότι πρέπει να δεις ολόκληρο το πακέτο», είπε ο Simon. «Το προσωπικό μας αποτελείται από geeks, και οι πελάτες μας είναι geeks, και εκτιμούν την εξαιρετική εξυπηρέτηση. Είμαστε όλοι στον ίδιο χώρο. “

Σύμφωνα με τον Simon, έτσι η RimuHosting έχει κερδίσει τη φήμη για εξαιρετική υποστήριξη. «Είμαστε πραγματικά περήφανοι που αντιμετωπίζουμε προβλήματα υψηλού επιπέδου και τα επιλύουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε», είπε. «Νομίζω ότι λειτουργεί ως διαφοροποιητής μας.»

Άλλοι διαφοροποιητές, σύμφωνα με το RimuHosting, περιλαμβάνουν το γεγονός ότι ο μέσος πελάτης της εταιρείας ήταν πιστός για τουλάχιστον 18 μήνες, 19 στους 20 πελάτες παραμένουν στην εταιρεία μετά τους δύο πρώτους μήνες, το 60% των νέων επιχειρήσεων έρχεται από στόμα σε στόμα, και το προσωπικό ανταποκρίνεται στα περισσότερα αιτήματα υποστήριξης εντός δύο λεπτών.

Η ακρόαση είναι το κλειδί: Μια διαδικασία ανάπτυξης εστιασμένη στον πελάτη

Όσον αφορά την ανάπτυξη προϊόντων, ο Simon μας είπε ότι τα σχόλια των πελατών είναι το κατευθυντήριο φως. «Σε αυτό το κλίμα, αν δεν ακούτε τους πελάτες σας, τους κάνετε κακό», είπε. “Λαμβάνουμε υπόψη όλα τα σχόλια, τα καλά και τα κακά, επειδή τα κακά σχόλια είναι καλά με μια έννοια – αν το γυρίσετε, είναι μια μαθησιακή εμπειρία.”

Για το σκοπό αυτό, ο Simon είπε ότι η εταιρεία υιοθετεί μια ανοιχτή προσέγγιση στην καινοτομία. «Εάν οι πελάτες σας είναι ειλικρινείς μαζί σας, θα πρέπει να τους ακούσετε», είπε. «Προσπαθούμε να βοηθήσουμε τους πελάτες μας με οποιονδήποτε τρόπο μπορούμε να κάνουμε την υπηρεσία φιλοξενίας τους να λειτουργεί με τον τρόπο που την χρειάζονται».

Φυσικά, η RimuHosting εξετάζει προσεκτικά κάθε πρόταση και την επίδραση που μπορεί να έχει οποιαδήποτε αλλαγή σε όλο τον κόσμο στους πελάτες.

«Αλλά δεν πρόκειται να είμαστε εντελώς άκαμπτοι και να πούμε,« Αυτό αντίκειται στην πολιτική της εταιρείας », είπε. “Δεν είμαστε εδώ μόνο για να σας προσφέρουμε μια υπηρεσία – είμαστε κάπως σε συνεργασία με εσάς. Εάν έχετε κάποιο πρόβλημα, θα συνεργαστούμε μαζί σας για να το λύσουμε. “

Με τέτοιου είδους υπηρεσίες, το RimuHosting ανταποκρίνεται στο όνομά του.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map