Remoto: Μια πλατφόρμα λύσεων συνδεδεμένων αυτοκινήτων που επιτρέπει στους αυτοκινητοβιομηχανίες και τους εμπόρους να προσθέτουν αξία στις σχέσεις πελατών

TL; Δρ: Η Bright Box σχεδίασε τη λύση εξοπλισμού αυτοκινήτου συνδεδεμένης με Remoto για να καλύψει τις ανάγκες ολόκληρης της αλυσίδας πωλήσεων αυτοκινήτων – συμπεριλαμβανομένων κατασκευαστών, αντιπροσώπων και ιδιοκτητών αυτοκινήτων. Η Remoto παρέχει σε αυτοκινητοβιομηχανίες και εμπόρους ψηφιακά εργαλεία για τη δημιουργία σχέσεων μετά την πώληση με αγοραστές αυτοκινήτων που οδηγούν σε διατήρηση πελατών και μελλοντικές ροές εσόδων. Και οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων μπορούν να ελέγχουν τις λειτουργίες στα αυτοκίνητά τους, να βλέπουν ειδοποιήσεις συντήρησης και να λαμβάνουν προσφορές για υπηρεσίες την κατάλληλη στιγμή μέσω της συνδεδεμένης πλατφόρμας. Το Remoto επιτρέπει επίσης στους εμπόρους να εντοπίζουν γρήγορα την τοποθεσία του αποθέματος και να παρέχουν τον τύπο της απόκρισης εμπειρίας πωλήσεων που απολαμβάνουν οι πελάτες.


Εκατομμύρια συνδεδεμένα οχήματα βρίσκονται ήδη στους δρόμους μας και δεν θα περάσουν πολύ καιρό πριν όλα τα νέα αυτοκίνητα εξοπλιστούν με ασύρματη πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Μία πρόβλεψη προέβλεπε ότι η παγκόσμια αγορά συνδεδεμένων αυτοκινήτων θα αυξηθεί κατά 270% τα επόμενα χρόνια, με περισσότερα από 125 εκατομμύρια συνδεδεμένα επιβατικά οχήματα να έχουν αποσταλεί έως το 2022.

Ο συνδεδεμένος χώρος του αυτοκινήτου θα προκαλέσει επίσης την αλλαγή των παραδοσιακών μοντέλων λιανικής αυτοκινήτου ώστε να περιλαμβάνει περισσότερη ψηφιακή δέσμευση με αγοραστές αυτοκινήτων. Σήμερα, πολλοί από αυτούς τους αγοραστές βλέπουν την υποστήριξη μετά την πώληση και τις τεχνολογικές υπηρεσίες ως αναπόσπαστο μέρος της αγοράς τους – κάτι που είναι καλό νέο για εμπόρους αυτοκινήτων που θέλουν να αυξήσουν τη διατήρηση των πελατών.

Ωστόσο, το μειονέκτημα για πολλούς αντιπροσώπους ήταν να βρει έναν τρόπο να παραμείνει σε επαφή με συνδεδεμένους αγοραστές αυτοκινήτων, να κατανοήσει τις ανάγκες τους και να εντοπίσει ευκαιρίες εσόδων.

Το Bright Box σχεδίασε την πλατφόρμα αυτοκινήτου που συνδέεται με το Remoto για να χρησιμεύσει ως αγωγός. Το υλικό του παρέχει ένα σύστημα ψηφιακής υποστήριξης που αξιοποιεί την ιδέα του συνδεδεμένου αυτοκινήτου για να ωφελήσει όλα τα επίπεδα στην αλυσίδα εφοδιασμού – αυτοκινητοβιομηχανίες, έμποροι και ιδιοκτήτες οχημάτων.

Λογότυπο Remoto

Το Remoto παρέχει μια βελτιωμένη εμπειρία για εμπόρους και αγοραστές.

Για το Bright Box, η ιδέα της ένωσης των εμπόρων και των πελατών τους δεν είναι καινούργια. Η εταιρεία βοηθά τους εμπόρους αυτοκινήτων να παραμείνουν σε επαφή με τους πελάτες τους από το 2012.

“Ξεκινήσαμε με μια πλατφόρμα βάσει συνδρομών για τους εμπόρους και τους πελάτες τους που επέτρεψαν βασικές εφαρμογές – συμπεριλαμβανομένης της κράτησης δοκιμαστικής μονάδας και της προβολής ενός καταλόγου ανταλλακτικών αυτοκινήτων”, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Bright Box Alexander Dimchenko. “Ωστόσο, τα σχόλια από τους αντιπροσώπους έδειξαν ότι οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων δεν χρησιμοποιούσαν την εφαρμογή όσο περίμενα.”

Έτσι, η εταιρεία εισήγαγε τη λύση αυτοκινήτου συνδεδεμένης με το Remoto, η οποία είναι μια συσκευή υλικού και μια εφαρμογή για κινητά που ενσωματώνονται στο σύστημα υπολογιστή ενός αυτοκινήτου για να ελέγχουν εξ αποστάσεως τις λειτουργίες του.

“Για παράδειγμα, μπορείτε να ανοίξετε και να κλείσετε πόρτες, να ξεκινήσετε τον κινητήρα ή να ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό και ούτω καθεξής”, δήλωσε ο Αλέξανδρος.

Μαζί με τις απομακρυσμένες λειτουργίες, το Remoto μπορεί επίσης να ειδοποιεί τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων όταν απαιτείται συντήρηση και να βοηθά τους εμπόρους να εντοπίζουν γρήγορα προβλήματα. Αυτές οι δυνατότητες μπορούν να εξοικονομήσουν χρόνο, χρήματα και να οδηγήσουν σε διαρκές σχέσεις με τους πελάτες καθ ‘όλη τη διάρκεια ζωής ενός αυτοκινήτου – και όχι μόνο.

Βοηθώντας τις αυτοκινητοβιομηχανίες να φέρουν ταχύτερα αυτοκίνητα στην αγορά

Στη σημερινή ανταγωνιστική αγορά αυτοκινήτων, οι έμποροι δεν το απολαμβάνουν όταν οι πελάτες οδηγούν ένα αυτοκίνητο από την παρτίδα μόνο για να μην τους ξαναδεί. Μια συνεχιζόμενη σχέση με αγοραστές αυτοκινήτων οδηγεί όχι μόνο σε ευκαιρίες εξυπηρέτησης μετά την πώληση, αλλά αυξάνει επίσης την πιθανότητα να επιστρέψουν όταν έρθει η ώρα για ανταλλαγή για ένα νεότερο μοντέλο.

“Το Remoto του Bright Box επιτρέπει στους κατασκευαστές αυτοκινήτων και στους αντιπροσώπους τους να χτίζουν και να διαχειρίζονται πολύτιμες, ανθεκτικές σχέσεις με αγοραστές συνδεδεμένων αυτοκινήτων”, δήλωσε ο Alexander. «Η πλατφόρμα αξιοποιεί τις εξελίξεις στις τεχνολογίες cloud, mobile και ακόμη και AI.»

Για τις αυτοκινητοβιομηχανίες, ένα πρωταρχικό πλεονέκτημα της πλατφόρμας Remoto είναι η ταχύτητα ανάπτυξης. Η αυτοκινητοβιομηχανία ευδοκιμεί σε καινοτομίες και αυτές πρέπει να κυκλοφορήσουν στην αγορά το συντομότερο δυνατό.

Στιγμιότυπο οθόνης του οικοσυστήματος Remoto

Η πλατφόρμα Remoto παρέχει εργαλεία για όλα τα επίπεδα της αυτοκινητοβιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένων των κατασκευαστών, των εμπόρων και των καταναλωτών.

«Το Remoto προσφέρει μια λύση σε μικρότερο χρονικό διάστημα από οτιδήποτε άλλο εκεί έξω», είπε ο Alexander. «Προσφέρει ήδη συμβατότητα με πολλές μάρκες αυτοκινήτων.»

Οι καταναλωτές μπορούν να βρουν τεχνολογία Bright Box ενσωματωμένη σε αυτοκίνητα από παγκόσμιες μάρκες, όπως BMW, Honda, KIA, MG / SAIC, Mitsubishi, Nissan, Hyundai, Toyota. Σύμφωνα με τον Alexander, η εταιρεία ξεχωρίζει επίσης στην αγορά επειδή μπορεί να ενημερώσει και να εφαρμόσει νέα προϊόντα σε μήνες, σε αντίθεση με τα χρόνια.

«Τώρα ο χρόνος κυκλοφορίας μας είναι τρεις έως τέσσερις μήνες, ενώ οι ανταγωνιστές μας χρειάστηκαν έως και δύο χρόνια», είπε.

Και η Bright Box πέτυχε αυτήν την επιτάχυνση αναπτύσσοντας την τεχνολογία της εσωτερικά, αντί να την αναθέσει σε τρίτους. Αυτό σημαίνει επίσης καλύτερη εξυπηρέτηση από άτομα που κατανοούν τα προϊόντα – επειδή τα έφτιαξαν.

Οι έμποροι απολαμβάνουν τα εργαλεία διαχείρισης αποθεμάτων και σχέσεων πελατών

Το Remoto υποστηρίζει επίσης μια σειρά από βασικά χαρακτηριστικά που έχουν σχεδιαστεί για τη βελτιστοποίηση της διαχείρισης τόσο των αποθεμάτων όσο και των σχέσεων με τους πελάτες. Αυτές οι δυνατότητες συχνά βοηθούν τις αυτοκινητοβιομηχανίες και τους εμπόρους στο δρόμο ενός αυτοκινήτου προς την αγορά.

Αυτό συμβαίνει επειδή οι συσκευές Remoto επιτρέπουν στους εμπόρους να βλέπουν την ακριβή τοποθεσία καθενός από τα οχήματά τους.

«Μπορούν να εξοικονομήσουν πολύ χρόνο εντοπίζοντας το σωστό όχημα στη σωστή παρτίδα», είπε ο Αλέξανδρος.

Οι έμποροι μπορούν επίσης να αναλύσουν δεδομένα εφαρμογών για αυτοκίνητα – συμπεριλαμβανομένων των διανυθέντων χιλιομέτρων, των σκληρών επιταχύνσεων και του μεγάλου φρεναρίσματος – και να προσκαλέσουν τους πελάτες για υπηρεσίες συντήρησης όταν τους ζητηθεί. Μπορούν επίσης να ελέγξουν την κατάσταση της μπαταρίας του αυτοκινήτου από απόσταση και να είναι έτοιμοι να το αλλάξουν εάν είναι απαραίτητο.

Στιγμιότυπο οθόνης του γραφήματος Remoto

Οι έμποροι που αξιοποιούν το Remoto συνήθως βλέπουν αύξηση στη διατήρηση των πελατών με την πάροδο του χρόνου.

«Οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι έμποροι θέλουν οι πελάτες τους να επιστρέψουν σε αυτούς, ώστε να μπορούν να αυξήσουν τη διατήρηση των πελατών καθ ‘όλη τη διάρκεια ζωής ενός αυτοκινήτου. Για να το επιτύχουν αυτό, πρέπει να γνωρίζουν περισσότερα για τους πελάτες τους. Έτσι, οι έμποροι πρέπει να μείνουν σε επαφή μαζί τους », είπε ο Αλέξανδρος. “Με το Remoto, οι έμποροι μπορούν να κάνουν εξατομικευμένες προσφορές ή ακόμη και να στέλνουν σημαντικές ειδοποιήσεις push όταν χρειάζεται.”

Η εταιρεία επισήμανε το ιστορικό βελτιώσεων διατήρησης υπηρεσιών και δήλωσε ότι βλέπει αύξηση του ποσοστού διατήρησης τουλάχιστον 20% με τη συνδεδεμένη βάση πελατών αυτοκινήτων.

Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα για τους εμπόρους που δανείζουν αυτοκίνητα είναι ότι μπορούν να εντοπίσουν και να παρακολουθούν γρήγορα τα χιλιόμετρα σε αυτά τα οχήματα με δυνατότητα Remoto. Μπορούν επίσης να λαμβάνουν ειδοποιήσεις όταν συγκεκριμένα οχήματα εισέρχονται – ή φεύγουν – προκαθορισμένες γεωγραφικές περιοχές.

Οι θετικές εμπειρίες πελατών αυξάνουν την ιδιοκτησία αυτοκινήτων προστιθέμενης αξίας

Για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, το Remoto παρέχει έναν τρόπο για να τονίσει τις δυνατότητες της νέας εποχής της συνδεδεμένης οδήγησης, είπε ο Alexander. Η εξαιρετική εμπειρία των πελατών είναι ζωτικής σημασίας για να διασφαλιστεί ότι οι οδηγοί θα κάνουν την εφαρμογή Remoto βασικό στοιχείο της ιδιοκτησίας του συνδεδεμένου αυτοκινήτου τους.

«Οι αγοραστές αυτοκινήτων μπορούν να πάρουν μεγαλύτερη αξία από την επένδυσή τους με μια σειρά από χαρακτηριστικά που εστιάζουν στον οδηγό», δήλωσε ο Alexander. «Κάνουμε τα οχήματα πιο ελκυστικά με χαρακτηριστικά όπως τηλεχειριστήριο αυτοκινήτου, έλεγχο υγείας αυτοκινήτου, δείκτες κατάστασης οχήματος, i-Keys smartphone, πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου και άλλες βολικές δυνατότητες.»

Οι χρήστες της εφαρμογής Remoto μπορούν επίσης να κανονίσουν γρήγορα και εύκολα νέες δοκιμές αυτοκινήτων, αποφεύγοντας τη μακρά διαδικασία κλήσης σε αντιπροσώπους.

Ένας άλλος βασικός διαφοροποιητής που αναφέρεται από τον Alexander είναι ότι το Bright Box συλλέγει συνεχώς σχόλια από τους πελάτες της Remoto. Και, με βάση τις κριτικές τους, η εταιρεία βελτιώνει τα προϊόντα και την αξία της.

«Αναγνωρίζουμε τα χαρακτηριστικά που οι πελάτες αυτοκινήτων επιθυμούν περισσότερο και εστιάζουμε σε αυτά τα χαρακτηριστικά», δήλωσε ο Alexander.

Ο Alexander προβλέπει ουσιαστικό ρόλο για την τεχνητή νοημοσύνη στην υποστήριξη ψηφιακών λύσεων διατήρησης πελατών. Η Bright Box πιστεύει ότι οι προηγμένες τεχνολογίες μπορούν να δημιουργήσουν συναρπαστικές δυνατότητες για ανάγνωση και ανάλυση δεδομένων που προέρχονται από διάφορες πηγές αυτοκινήτων.

Το Bright Box δημοσίευσε ακόμη και μια λευκή βίβλο με τίτλο «Πώς η τεχνητή νοημοσύνη μεταμορφώνει μοντέλα δημιουργίας εσόδων από την αυτοκινητοβιομηχανία», στην οποία περιγράφει τις βασικές ευκαιρίες για τα κανάλια πωλήσεων αυτοκινήτων να βελτιστοποιούν τη γκάμα των δεδομένων που δημιουργούνται από συνδεδεμένα αυτοκίνητα..

Remoto: Προώθηση της ψηφιακής καινοτομίας στη βιομηχανία αυτοκινήτων

Το Bright Box επικεντρώνεται σε καινοτόμα προϊόντα που αντικατοπτρίζουν την ίδια ψηφιακή εμπειρία χρήστη με την οποία οι αγοραστές αυτοκινήτων έχουν συνηθίσει σε άλλους τομείς της ζωής τους – συμπεριλαμβανομένων λύσεων που βασίζονται σε σύννεφο και συσκευών που λειτουργούν με τεχνολογία AI. Για να το επιτύχει αυτό, το Remoto στοχεύει να είναι επεκτάσιμο και αξιόπιστο. αλλά η ταχύτητα ανάπτυξης είναι επίσης ένας σημαντικός διαφοροποιητής.

Τα συνδεδεμένα αυτοκίνητα θα εξυπηρετούν πολλούς σκοπούς εκτός από τη μεταφορά ατόμων στον επόμενο προορισμό τους. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν επενδύσει εκατομμύρια στην τεχνολογική ανάπτυξη και θέλουν έναν τρόπο βελτιστοποίησης της απόδοσής τους. Παρόλο που η δυνατότητα άμεσης δέσμευσης των πελατών είναι μια συζήτηση στην αυτοκινητοβιομηχανία, οι περισσότεροι κατασκευαστές εξακολουθούν να βασίζονται στους προμηθευτές τους για να χτίσουν σχέσεις αγοραστών.

Και η ψηφιακή αφοσίωση είναι η προτιμώμενη μέθοδος αλληλεπίδρασης για τους περισσότερους πελάτες σήμερα. Με εργαλεία όπως το Roboto, οι έμποροι μπορούν να συνδεθούν με πελάτες, να τους διατηρήσουν και να διασφαλίσουν ότι παραμένουν κοντά στα κορυφαία εργαλεία ψηφιακών πωλήσεων. Για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, η συνδεσιμότητα επηρεάζει όλο και περισσότερο τις αποφάσεις αγοράς ως προστιθέμενη αξία σε μια αγορά.

Ο Alexander είπε ότι πιστεύει ότι τα συνδεδεμένα αυτοκίνητα θα φέρουν μια νέα εποχή ευκαιριών εσόδων με γνώμονα την τεχνολογία για την αυτοκινητοβιομηχανία.

«Αναζητούμε συνεχώς τρόπους για να βελτιώσουμε την πλατφόρμα Remoto», είπε. «Και η κουλτούρα της εταιρείας Bright Box επενδύεται σε μια υγιή προθυμία να αναλάβει κινδύνους και να επικεντρωθεί στη χρήση τεχνολογιών αιχμής».

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me