Το Progress OpenEdge 12 επιτρέπει στους προγραμματιστές να εκσυγχρονίσουν τις κρίσιμες εφαρμογές της αποστολής με πιο στιβαρές δυνατότητες και αρχιτεκτονική

TL; Δρ: Το Progress OpenEdge προσθέτει σημαντική αξία για προγραμματιστές που δημιουργούν ζωτικές εφαρμογές και πρόσφατα κυκλοφόρησε την πιο ισχυρή ενημέρωση στην πλατφόρμα – OpenEdge 12. Ενώ η Progress έχει επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της, η ανάπτυξη του OpenEdge παραμένει προτεραιότητα επειδή περισσότερες από 2.100 επιχειρήσεις το χρησιμοποιούν για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό εφαρμογές απαραίτητες για την επιτυχία τους. Το OpenEdge 12 ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους βελτιώνοντας τη δυνατότητα κλιμάκωσης και τις συνεχείς λειτουργίες, ενώ περιλαμβάνει αυτόματα χαρακτηριστικά επισκευής. Η εταιρεία λέει ότι οι χρήστες που κάνουν αναβάθμιση στην πιο πρόσφατη έκδοση μπορούν να αναμένουν αύξηση έως και 200%.


Όταν το Progress κυκλοφόρησε το OpenEdge 11.7 το 2017, έγινε δεκτό ως η πιο ισχυρή ενημέρωση της δημοφιλούς πλατφόρμας μέχρι σήμερα. Στην πραγματικότητα, μια έκθεση του Forrester στην έκδοση 11.7 επισήμανε δύο επιχειρηματίες που πραγματοποίησαν απόδοση επένδυσης 375% χάρη, εν μέρει, στην ενημερωμένη πλατφόρμα.

Αυτές οι εταιρείες βρήκαν τη μεγαλύτερη αξία στο να μην χρειάζεται να αντιγράψουν και να αντικαταστήσουν εκατομμύρια υπάρχουσες γραμμές κώδικα για να αρχίσουν να αναπτύσσουν νέες εφαρμογές. Αυτή η αποτελεσματικότητα οδήγησε τους δύο συνεργάτες του OpenEdge να κερδίσουν οφέλη 855.000 $ σε επενδύσεις μόλις 180.000 $.

Ωστόσο, παρά τη χρησιμότητά του, το Progress δεν στηρίχθηκε στην επιτυχία που είδε με την έκδοση 11.7. Αντ ‘αυτού, επέστρεψε στην προσπάθεια αναβάθμισης της πλατφόρμας και κυκλοφόρησε το OpenEdge 12 το 2019. Παρόλο που οι πελάτες μόλις αρχίζουν να υιοθετούν την τεχνολογία, η εταιρεία είναι πεπεισμένη ότι η τελευταία έκδοση θα ωφελήσει τις εταιρείες ακόμη πιο σημαντικά από την προηγούμενη επανάληψη.

Στιγμιότυπο οθόνης του banner λογότυπου Progress

Το Progress προσφέρει στους χρήστες μια βελτιωμένη διαδικασία ανάπτυξης εφαρμογών μέσω της πλατφόρμας OpenEdge.

Περισσότερες από 2.100 επιχειρήσεις χρησιμοποιούν το OpenEdge για τη δημιουργία εφαρμογών για χρήση στις δικές τους εταιρείες ή στην ανοιχτή αγορά. Για αυτούς τους πελάτες, το OpenEdge πρέπει να παραμείνει ανταποκρινόμενο λόγω της συνεχώς μεταβαλλόμενης φύσης των κρίσιμων εφαρμογών.

Καθώς οι απαιτήσεις και οι απαιτήσεις των χρηστών αυξάνονται, το OpenEdge ανταποκρίθηκε στο όνομά του – παραμένοντας στην κορυφή του τι χρειάζονται οι προγραμματιστές για να διασφαλίσουν ότι οι εφαρμογές παραμένουν λειτουργικές και χρήσιμες.

«Οι προγραμματιστές πρέπει να λάβουν υπόψη την ανάπτυξη, να βρουν μέρη για την αποθήκευση δεδομένων, να επικεντρωθούν στην εμπειρία των χρηστών και να αναπτύξουν εφαρμογές με υψηλή διαθεσιμότητα και αυξημένη ασφάλεια», δήλωσε η Barbara Ware, Senior Product Marketing Manager για το OpenEdge. «Βοηθάμε τις επιχειρήσεις να ανταποκριθούν σε αυτές τις ανάγκες που αλλάζουν τόσο γρήγορα».

Το OpenEdge 12 αντιμετωπίζει όλες αυτές τις τάσεις, προσφέροντας επεκτασιμότητα, αξιοπιστία, ασφάλεια και ευέλικτη ανάπτυξη – όλα με στόχο την παροχή συνεχούς λειτουργίας.

Τα εργαλεία επεκτασιμότητας βοηθούν τις εταιρείες να αναπτυχθούν χωρίς διακοπή λειτουργίας

Η πρόοδος εντόπισε θεμελιώδεις αλλαγές που χρειάζονταν οι προγραμματιστές όταν εργάζονταν στο OpenEdge 12. Μία από τις σημαντικότερες ανάγκες ήταν η δυνατότητα κλιμάκωσης. Για να καλύψει αυτή τη ζήτηση, η Progress παρουσίασε multi-threading για να επιτρέψει στην πλατφόρμα να επεξεργάζεται ταυτόχρονα απομακρυσμένα αιτήματα πελατών. Σε παλαιότερες εκδόσεις, ο διακομιστής εκτέλεσε αυτά τα αιτήματα ξεχωριστά.

«Το OpenEdge 12 μπορεί να πυροδοτήσει έναν νέο αντιπρόσωπο ή δύο πράκτορες αντί για έναν», δήλωσε ο Rob Straight, Διευθυντής Διαχείρισης Προϊόντων στην Progress.

Άλλες αλλαγές περιλαμβάνουν αυτόνομα στατιστικά στοιχεία ενημέρωσης που επιτρέπουν πιο αποτελεσματικά ερωτήματα SQL και τροποποιήσιμους πίνακες εικονικού συστήματος (VST) σε στόχους αναπαραγωγής.

Εκτός από αυτά τα εργαλεία κλιμάκωσης, το Progress έχει επίσης τροποποιήσει τη δυνατότητα συνεχούς λειτουργίας του. Αυτό το επιτυγχάνει με μερικούς τρόπους. Πρώτον, η αναπαραγωγή ροής αρχείων AI αποτρέπει την απώλεια δεδομένων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με τη μετάδοση μπλοκ AI στον στόχο ανάκτησης.

Αυτές οι βελτιώσεις θα οδηγήσουν την Πρόοδο στον τελικό της στόχο. «Το ιερό grail είναι συνεχής ανάπτυξη, για να προβάλλεις τις δυνατότητές σου στους χρήστες σου το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο Rob.

Το Progress έχει επίσης τα βλέμματα που θέτει σε έναν φιλόδοξο και προκλητικό στόχο: παρέχοντας στους πελάτες χρόνο λειτουργίας 99,999%. Αυτή η επιθυμία να εξαλειφθεί ο χρόνος διακοπής ήταν μια εταιρική αποστολή που καλύπτει πολλές εκδόσεις του προϊόντος.

Στιγμιότυπο οθόνης του προγράμματος Progress εννέα βημάτων για 99,999% uptime

Το Progress OpenEdge 12 προσφέρει στις επιχειρήσεις βοήθεια σε κάθε βήμα στο 99,999% uptime.

Το Progress καλεί αυτόν τον στόχο Five 9s (99,999%) και προσφέρει έναν χάρτη πορείας εννέα βημάτων σε εταιρείες που βρίσκονται στο δρόμο για την επίτευξή του.

Για να βοηθήσει με αυτόν τον στόχο, ο Διακομιστής Εφαρμογής Προόδου (PAS) για το OpenEdge HealthScanner αναπτύσσεται στο τέλος της διαδικασίας. Μειώνει τους κινδύνους αποτυχίας και αυξάνει τον χρόνο λειτουργίας, αυτοματοποιώντας τον παράγοντα ανακύκλωσης και εντοπίζοντας ανωμαλίες απόδοσης, ενώ το προφίλ απόδοσης εκτελεί ανάλυση ριζικής αιτίας σε περιβάλλοντα παραγωγής.

Αυτός ο τύπος προληπτικής σάρωσης βοηθά στον εντοπισμό μικρών προβλημάτων και την επίλυσή τους προτού έχουν την ευκαιρία να γίνουν απειλές για έναν διακομιστή.

«Θα θέλαμε να έχουμε μόνο περίπου πέντε λεπτά προγραμματισμένης ή μη προγραμματισμένης διακοπής λειτουργίας σε ένα χρόνο. Και θέλουμε να βοηθήσουμε όλους τους πελάτες μας να το επιτύχουν », είπε ο Rob.

Οι στόχοι απόδοσης επιτρέπουν στους προγραμματιστές να δημιουργούν πιο χρήσιμες εφαρμογές

Πώς κατάφερε το Progress να κάνει το OpenEdge τόσο χρήσιμο; Ξεκινά με την καθοδήγηση από επιταγές εφαρμογής που παρέχουν αξία σε έναν οργανισμό μέσω της επεκτασιμότητας και της ευελιξίας.

«Προσδιορίζουμε τις επιταγές που είναι υψηλές προτεραιότητες για την επιχείρησή τους και στη συνέχεια τους δίνουμε ένα σημείο εισόδου σε αυτήν την αρχιτεκτονική», εξηγεί η Barbara. “Από εκεί, μπορούν να αρχίσουν να επιτυγχάνουν στόχους που είναι συγκεκριμένοι για την επιχείρησή τους.”

Αυτή η εστίαση βοήθησε πολλούς πελάτες να δουν σημαντική βελτίωση μετά την αναβάθμιση στην έκδοση 12 – με ορισμένους οργανισμούς να βλέπουν έως και 200% βελτίωση στην απόδοση απόδοσης δεδομένων.

Αν και ορισμένες επιχειρήσεις ενδέχεται να δουν αυξητικές βελτιώσεις – σε σύγκριση με τη δραματική βελτίωση που έχουν δει άλλες – η Progress είναι πεπεισμένη ότι όλοι οι πελάτες της θα παρατηρήσουν βελτιώσεις απόδοσης μετά την αναβάθμιση.

Ίσως το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του OpenEdge 12 είναι ότι οι προγραμματιστές πρέπει απλώς να κάνουν αναβάθμιση στην πιο πρόσφατη έκδοση, όχι να ξαναγράψουν κώδικα ή να μετεγκαταστήσουν αρχεία. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να δουν αυτόματα μια αύξηση της απόδοσης.

Και με τις τελευταίες εκδόσεις, το OpenEdge 12 επιτρέπει στους προγραμματιστές να επωφεληθούν από νέες τεχνολογίες και τεχνικές χωρίς να χρειάζεται να ξεκινήσουν από το μηδέν στην επανεγγραφή κώδικα.

Η πλατφόρμα προσφέρει έναν αναλυτή πηγαίου κώδικα που αναζητά σφάλματα σύνταξης, μεταβλητές που δεν χρησιμοποιούνται, πάρα πολλά ευρετήρια και παρόμοιες ανωμαλίες.

“Βελτιώσαμε τον μεταγλωττιστή, ώστε οι πελάτες μας να μπορούν να προσαρμόσουν αυτούς τους αυστηρούς κανόνες σύνταξης”, δήλωσε ο Rob.

Το σύστημα παρακολούθησης διακομιστή OpenEdge κάνει αυτόματες επισκευές

Αν και το OpenEdge 12 ακολούθησε τα τακούνια του OpenEdge 11.7, ο Rob είπε ότι οι αλλαγές θα κάνουν το προϊόν χρήσιμο για τα επόμενα χρόνια..

«Ένα από τα βασικά κίνητρά μας ήταν να δημιουργήσουμε μια πλατφόρμα που θα μπορούσε να καλύψει τις τεχνολογίες που θα χρειαστούν οι άνθρωποι για τα επόμενα πέντε έως 10 χρόνια», είπε.

Επιπλέον, το OpenEdge 12 είναι μια λύση που ταιριάζει σε όλα, γι ‘αυτό το Progress συνεργάζεται με πελάτες για να διασφαλίσει ότι χρησιμοποιούν το προϊόν πιο αποτελεσματικά και ευεργετικά. Για παράδειγμα, το OpenEdge Information Hub παρέχει βίντεο και περιεχόμενο για να διδάξει στους χρήστες πώς να αξιοποιήσουν στο έπακρο το προϊόν.

Αυτοί οι πόροι περιλαμβάνουν καθοδήγηση σχετικά με την επικοινωνία και τον καθορισμό στόχων.

«Οι συνομιλίες θα πρέπει να είναι σε εξέλιξη και τα ορόσημα πρέπει να είναι συγκεκριμένα για τους επιχειρηματικούς στόχους», δήλωσε η Barbara.

Για το σκοπό αυτό, οι πελάτες έχουν ήδη πολλές επιλογές για εξατομίκευση και αυτοματοποίηση της πλατφόρμας. Για παράδειγμα, το OpenEdge 12 προσφέρει δυνατότητες παρακολούθησης που ειδοποιούν τους χρήστες όταν ένας διακομιστής εφαρμογών μπορεί να αρχίσει να πάει άσχημα.

“Εάν συμβεί αυτό, το ίδιο το σύστημα μπορεί να πει,” Ίσως πρέπει να ενεργοποιήσετε έναν νέο διακομιστή εφαρμογών, να ξεκινήσετε την ανακατεύθυνση αιτημάτων στον νέο και να κλείσετε τον παλιό “”, δήλωσε ο Rob.

Η πρόοδος έχει πολλές διαφορετικές διαδικασίες και υπηρεσίες και, παρά την επιτυχία της τελευταίας έκδοσης, συνεχίζει να εστιάζει την προσοχή και τους πόρους στη βελτίωση του OpenEdge. Άλλωστε, πολλές εταιρείες βασίζονται σε αυτό για να εκσυγχρονίσουν τις βασικές τους εφαρμογές. Αυτό σημαίνει ότι η πλατφόρμα δεν πρέπει μόνο να ενημερώνεται αλλά και μπροστά από την καμπύλη – μια εργασία που έχει επιτελέσει το Progress με το OpenEdge 12.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me