Το Platform.sh ξεκλειδώνει τη συνεχή ανάπτυξη με μια πλατφόρμα End-to-End που επιτρέπει στους προγραμματιστές να δημιουργούν, να εκτελούν και να κλιμακώνουν εφαρμογές

TL; Δρ: Το Platform.sh εισάγει έναν αξιόπιστο τρόπο για την ασφαλή ανάπτυξη ενημερώσεων που έχουν δημιουργηθεί σε ένα κλωνοποιημένο περιβάλλον παραγωγής αφαιρώντας τυχόν φόβους σχετικά με το σπάσιμο του ιστότοπου ή της εφαρμογής σας στη μέση μιας κρίσιμης αύξησης της κυκλοφορίας. Η πλατφόρμα πολλαπλών σύννεφων της εταιρείας βελτιστοποιεί τη διαμόρφωση και τη διαχείριση υποδομής σε απλά αρχεία YAML, επιτρέποντας στους προγραμματιστές και τις νεοσύστατες εταιρείες να ξεκινούν και να κλιμακώνουν ευκολότερα εφαρμογές με κοντέινερ ή χωρίς κεφαλή. Ο αντιπρόεδρος μάρκετινγκ Chris Yates μοιράστηκε τις δικές του εμπειρίες χρησιμοποιώντας το Platform.sh και πώς η εταιρεία που εστιάζει στο χρήστη στοχεύει συνεχώς στην απλοποίηση της ανάπτυξης και της παράδοσης.


Φανταστείτε ότι είστε υπεύθυνοι για την παρουσία στο διαδίκτυο και τις διαδικτυακές εφαρμογές μιας μεγάλης αλυσίδας λιανικής. Ή ίσως μια επαγγελματική αθλητική ομάδα, ή ίσως τα Academy Awards. Οι πόρτες πρόκειται να ανοίξουν στις πωλήσεις της Black Friday, οι παίκτες σας πρόκειται να ξεκινήσουν το παιχνίδι του πρωταθλήματος ή ο φάκελος Best Picture ανοίγει. Τρομερή στιγμή για να καταρρεύσει ο ιστότοπός σας, σωστά?

Για πολλές τεράστιες επωνυμίες και επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου, αυτές είναι οι απόλυτες χειρότερες στιγμές για την ενημέρωση ενός ιστότοπου ή την ανάπτυξη αλλαγών σε μια εφαρμογή – και επίσης το πιο σημαντικό. Εκεί επίσης ευδοκιμεί το Platform.sh, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να εκτελούν, να αναπτύσσουν και να κλιμακώνουν εφαρμογές με ευελιξία όλο το χρόνο..

Αντλώντας από την εμπειρία δημιουργίας σύνθετων ιστότοπων που βασίζονται σε Drupal για επωνυμίες εταιρικού ηλεκτρονικού εμπορίου, η ηγεσία του Platform.sh παρατήρησε έλλειψη εργαλείων για τη συντήρηση, τη διαχείριση και τη συνεχή ανάπτυξη αυτών των ιστότοπων, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο μάρκετινγκ Chris Yates, ειδικά για επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν ακραίες πιέσεις σε συγκεκριμένες ώρες που δημιουργούν σημαντικό μέρος των εσόδων.

«Αυτό που βρήκαμε είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς τους πελάτες δεν ήταν πρόθυμοι να κάνουν αλλαγές στην εφαρμογή τους κατά τη διάρκεια εκείνων των περιόδων του έτους λόγω του φόβου να σπάσουν τον ιστότοπο και να έχουν διακοπή λόγω των αναπτυξιακών εργασιών που έκαναν», δήλωσε ο Chris. «Αυτό προκαλεί παράλυση όσον αφορά την ικανότητα της εταιρείας να ανταποκρίνεται στην αγορά, να ανταποκρίνεται στους πελάτες της και να ανταποκρίνεται στους ανταγωνιστές της. Δεν μπορούν να καινοτομούν συνεχώς και να ανταποκρίνονται στα πιο σημαντικά ενδιαφερόμενα μέρη τους. “

Η προσέγγιση Platform.sh στο polyglot, η φιλοξενία πολλαπλών cloud παρέχει διαμόρφωση και διαχείριση υποδομής από άκρο σε άκρο, δίνοντας στις νεοσύστατες επιχειρήσεις και τις επιχειρήσεις την ευκαιρία να εξορθολογίσουν τις ροές εργασίας γύρω από την ανάπτυξη και την επιτυχία των επιχειρήσεων αντί για κουραστική συντήρηση διακομιστή.

«Με έναν τρόπο αυτοεξυπηρέτησης, δημιουργήσαμε ένα σύνολο εργαλείων που θα θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε και χρησιμοποιήσαμε για την πραγματοποίηση αλλαγών σε μια εφαρμογή ιστού που βρίσκεται υπό πίεση και υψηλά επίπεδα κυκλοφορίας», δήλωσε ο Chris. “Είμαστε πραγματικά μια πλατφόρμα ως υπηρεσία που παρέχει μια πλατφόρμα από άκρο σε άκρο για την κατασκευή, συντήρηση, φιλοξενία και κλιμάκωση των εφαρμογών τους.”

Τα στοιχεία ελέγχου έκδοσης παρέχουν εποπτεία σε ροές εργασίας και υποδομές

Ο Chris Yates δεν είναι ο τυπικός αντιπρόεδρος μάρκετινγκ. Ως πρώην προγραμματιστής και διευθυντής διαφόρων ομάδων μηχανικών και προϊόντων, είναι περισσότερο εξοπλισμένος από τους περισσότερους για να μιλάει με γνώση της τεχνολογίας, ενώ επεκτείνει την εμβέλεια της πλατφόρμας. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμος στο Platform.sh, όπου διπλασιάζεται ως χρήστης που δεσμεύει κώδικα σχεδόν καθημερινά.

«Αυτό που πραγματικά λατρεύω για το Platform.sh είναι ότι για κάθε αλλαγή που θέλω να κάνω στον ιστότοπο, είτε προσθέτω απλώς μια νέα ανάρτηση ιστολογίου, πειραματίζομαι με κάποιες αλλαγές σε μια σελίδα προορισμού ή εφαρμόζω κάποια νέα διαδραστική δυνατότητα, κάθε Μία από αυτές τις αλλαγές είναι ένας κλάδος στο σύστημα ελέγχου έκδοσης μου », είπε.

Στιγμιότυπο οθόνης του ταμπλό Platform.sh

Το Platform.sh αντλεί έμπνευση από συστήματα ελέγχου εκδόσεων που οι προγραμματιστές είναι ήδη εξοικειωμένοι με τον εξορθολογισμό των εφαρμογών.

Με υποστήριξη για οποιοδήποτε πλαίσιο PHP, μαζί με Python, Ruby, Go, Node.js και Java, το Platform.sh βασίζεται σε συστήματα ελέγχου Git και πηγής για την παρακολούθηση ενημερώσεων κώδικα, καθώς και στοιχεία ροής εργασίας και διαμόρφωση υποδομής. Οι χρήστες δημιουργούν και επεξεργάζονται αρχεία YAML για να καθορίσουν τι χρειάζεται μια εφαρμογή, από γλώσσες προγραμματισμού και λογισμικό έως βάσεις δεδομένων και τοπική αποθήκευση ή δίκτυο.

«Έχουμε ένα σύστημα συνεχούς ολοκλήρωσης και συνεχούς ανάπτυξης που διαβάζει αυτά τα αρχεία και δημιουργεί αυτά τα περιβάλλοντα για τον χρήστη», δήλωσε ο Chris. «Για κάθε αλλαγή, θέλω να δημιουργήσω ένα υποκατάστημα ή ένα αίτημα τραβήγματος και το Platform.sh δημιουργεί αυτόματα ένα περιβάλλον στιγμιαίου κλώνου της στοίβας παραγωγής, είτε είναι κάτι απλό όπως ο ιστότοπός μου μάρκετινγκ ή μια εφαρμογή ηλεκτρονικού εμπορίου με εκατομμύρια προϊόντα σε μια βάση δεδομένων. “

Αυτό το κλωνοποιημένο περιβάλλον δίνει στους προγραμματιστές την αυτοπεποίθηση να συγχωνεύσουν τις αλλαγές στην παραγωγή, γνωρίζοντας ότι αυτός ή αυτή λειτουργούσε με την ίδια ακριβώς υποδομή, κώδικα και δεδομένα που εκτελούνται επί του παρόντος στην παραγωγή.

“Όλα όσα έχετε κάνει θα λειτουργούν στην παραγωγή όταν κάνετε συγχώνευση, το μόνο που χρειάζεται για να το αναπτύξετε επειδή το έχετε δοκιμάσει σε κάτι που ταιριάζει με το byte για το byte”, δήλωσε ο Chris. “Αυτό είναι ένα πραγματικό πρόγραμμα αλλαγής παιχνιδιών από την πλευρά του προγραμματιστή, αλλά και από την άποψη του ιδιοκτήτη μιας επιχείρησης ή του διαχειριστή έργου – δεν χρειάζεται να υποστηρίξω κανέναν. Όλες οι δοκιμές μου θα λειτουργήσουν ακριβώς όπως θα έκαναν στην παραγωγή και μπορώ να είμαι πολύ σίγουρος όταν κάνω την αλλαγή τη Black Friday. Κάνω την ίδια ακριβώς διαδικασία με αυτοματοποιημένο τρόπο σε κάτι που αντικατοπτρίζει την παραγωγή. Ξέρω ότι πρόκειται να λειτουργήσει. “

Mainstreaming Containers and the Shift Προς Σύνθετες Εφαρμογές

Ενισχύοντας την άνοδο του Platform.sh, σύμφωνα με τον Chris, είναι η αυξανόμενη δημοτικότητα των microservices – με τον Docker να ηγείται της χρέωσης από το 2014 και τον Kubernetes ένα χρόνο αργότερα. Η εταιρεία ξεκίνησε την τάση δημιουργώντας μια πλήρως πλατφόρμα εφαρμογής εμπορευματοκιβωτίων πριν την πλατφόρμα ενορχήστρωσης εμπορευματοκιβωτίων Kubernetes.

«Χρειάζονται μερικές παρόμοιες προσεγγίσεις, καθώς αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να βοηθήσουμε τους προγραμματιστές και τους οργανισμούς που εργάζονται για να επικεντρωθούν σε αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό για αυτούς», δήλωσε ο Chris. “Δεν αρκεί να συντηρούμε διακομιστές ή κοντέινερ εφαρμογών, είναι να γράφεις καλό κώδικα που να παρέχει λειτουργίες που απαιτούν οι πελάτες και τα ενδιαφερόμενα μέρη. Επιτρέπουμε στους πελάτες μας να αναιρέσουν τυχόν ανησυχίες σχετικά με τη συντήρηση, για να καταλάβουν πώς πρέπει να συνεργαστούν διαφορετικά στοιχεία της στοίβας τους και να τα μεταφέρουμε σε ένα απλό αρχείο διαμόρφωσης. “

Εικόνα της ομάδας Platform.sh

Η ομάδα Platform.sh κατοικεί σε τέσσερις παγκόσμιες τοποθεσίες: Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο.

Συγκρίνοντας το Platform.sh με μια πιο σύγχρονη διαχείριση do-it-yourself σε σύγκριση με την πιο παραδοσιακή, συμβατική συντήρηση ενός VPS, ο Chris αναγνώρισε τον Docker και τον Kubernetes για να ενθουσιάσει τον ενθουσιασμό για τη μετάβαση σε αρχιτεκτονικές μικροϋπηρεσιών. Ομοίως, παρατήρησε επίσης μια μετατόπιση της βιομηχανίας προς αποσυνδεδεμένες ή χωρίς κεφαλές εφαρμογές που συνδυάζουν πολλαπλά στοιχεία και ανεξάρτητες λειτουργίες.

«Λιγότερες και λιγότερες εφαρμογές περιλαμβάνουν μία γλώσσα ή πλαίσιο», είπε. “Πρέπει να είστε σε θέση να υποστηρίξετε μια ποικιλία εργαλείων από την πλευρά της φιλοξενίας για να εκτελέσετε αυτές τις εφαρμογές, αλλά πρέπει επίσης να έχετε υποστήριξη για μια ποικιλία φόρτων εργασίας εργαλείων για τη συνεχή κατασκευή αυτών των εφαρμογών και την ανάπτυξη αυτών των εφαρμογών στην παραγωγή.”

Το Platform.sh δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες να δημιουργήσουν γρηγορότερα και να ξεκινήσουν νωρίτερα

Σε ένα νεύμα προς πελάτες όπως η αλυσίδα λιανικής, η αθλητική ομάδα, η έκθεση βραβείων και μαζί με αμέτρητες άλλες γρήγορες διαδικτυακές επιχειρήσεις, ο Κρις ανέφερε τον άγραφο κανόνα προγραμματιστή να μην αναπτύσσεται τις Παρασκευές – εκτός εάν θέλετε να περάσετε το σαββατοκύριακο σας διορθώνοντας κάτι που έσπασε στο τέλος της μέρας.

«Στην πραγματικότητα το έχουμε θέσει στο μυαλό του και έχουμε υιοθετήσει το Deploy Fridays ως ένα από τα εσωτερικά μας συνθήματα», είπε. “Η ιδέα που έχουμε είναι ότι όλα πρέπει να είναι τόσο αυτοματοποιημένα και τόσο αξιόπιστα ώστε να μπορείτε να εμπιστεύεστε τη διαδικασία σας και να αναπτύσσετε όποτε θέλετε.”

Οι υπάλληλοι του Platform.sh πραγματικά έλεγξαν τα συστήματα συγχώνευσης αρχείων καταγραφής τη Μαύρη Παρασκευή πέρυσι για να δουν πώς η εταιρεία εξυπηρετούσε αυτούς τους πελάτες – και ήταν ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα.

«Είχαμε τεράστια δραστηριότητα, καθώς οι άνθρωποι έκαναν αλλαγές, κάνοντας βελτιώσεις, αντιδρούσαν στην αγορά και έφτασαν μπροστά στους ανταγωνιστές», δήλωσε ο Chris.

Αντί να περιγράψει το Platform.sh ως εταιρεία φιλοξενίας ή επιχείρηση που παράγει χρήσιμα εργαλεία προγραμματιστή, ο Κρις είπε ότι επιλέγει να πει στους ανθρώπους ότι ο οργανισμός βρίσκεται στην «επιχείρηση χρόνου-αξίας». Όταν μιλούσε σε νεοσύστατες εταιρείες τεχνολογίας πρώτου σταδίου, παρατήρησε ότι το Platform.sh είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για την επίλυση της ισορροπίας της τακτοποίησης των πραγμάτων και της γρήγορης εκτόξευσής τους..

“Εάν μπορείτε να αλλάξετε αυτήν την προσπάθεια που θα κάνατε στην υποδομή πίσω σε αυτό το χαρακτηριστικό ή τη δημιουργία αξίας, μπορείτε να κινηθείτε πολύ πιο γρήγορα με την ίδια ομάδα”, είπε. «Τα κομμάτια διαχείρισης υποδομής και διεργασιών αφαιρούν χρόνο από την επίλυση προβλημάτων πελατών και την παροχή καλύτερων προϊόντων από τους πιθανούς ανταγωνιστές σας. Γι ‘αυτό προσπαθούμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να επικεντρωθούν και να κινηθούν γρηγορότερα. “

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map