Το Εργαστήριο Ψηφιακών Υποτροφιών στο Πανεπιστήμιο του Ρίτσμοντ: Παροχή διεπιστημονικής προσέγγισης στη χαρτογράφηση της αμερικανικής ιστορίας

TL; Δρ: Το Ψηφιακό Εργαστήριο Υποτροφιών (DSL) στο Πανεπιστήμιο του Ρίτσμοντ ζωντανεύει έργα ανθρωπιστικών επιστημών μέσω καινοτομιών σε νέα μέσα που έχουν σχεδιαστεί για μελετητές και το ευρύ κοινό. Μέσω του American Panorama, το εργαστήριο εργάζεται για να δημιουργήσει έναν ολοκληρωμένο ψηφιακό άτλαντα της εθνικής μας ιστορίας. Τελικά, ο στόχος είναι να ανακαλύψουμε ιστορικά μοτίβα και αφηγήσεις μέσω των νεότερων πόρων και των πιο συναρπαστικών απεικονίσεων.


Ο Τόμας Χ. Τζόουνς, γεννημένος σκλάβος στο Γουίλμινγκτον της Βόρειας Καρολίνας, ήταν μόλις 9 ετών όταν ο κύριος του τον πούλησε σε μια φυτεία 45 μίλια μακριά από τους αγαπημένους γονείς και τα αδέλφια του. Στην αυτοβιογραφία του του 1862, «Η Εμπειρία του Thomas H. Jones, ο οποίος ήταν σκλάβος για σαράντα τρία χρόνια», ο συγγραφέας χρονολογεί την οδυνηρή ιστορία του χωρισμού από την οικογένειά του από έναν σκλάβος οδηγό.

«Η εμφάνισή του ήταν άσχημη και η φωνή του ήταν άγρια», θυμάται ο Τόμας. «Φοβόμουν πολύ, και άρχισα να κλαίω, κρατώντας τα ρούχα της μητέρας μου, και την παρακαλούσα να με προστατεύσει, και να μην αφήσω τον άντρα να με πάρει. Η μητέρα έκλαψε πικρά και στη μέση των δυνατών της λυγμών, φώναξε με σπασμένα λόγια: «Δεν μπορώ να σε σώσω, Τόμι. ο αφέντης σας έχει πουλήσει, πρέπει να φύγετε. “”

Λογότυπο DSL

Η DSL δημιουργεί έναν ψηφιακό άτλαντα της αμερικανικής ιστορίας.

Η ιστορία του Thomas είναι ένα από τα πολλά τεκμηριωμένα στο The Forced Migration of Enslaved People στις Ηνωμένες Πολιτείες, ένας διαδραστικός χάρτης που δημιουργήθηκε από το Digital Scholarship Lab (DSL) στο Πανεπιστήμιο του Ρίτσμοντ. Ο πόρος συνδυάζει ιστορικά δεδομένα και αφηγήσεις από τη μετεγκατάσταση περίπου 850.000 υποδουλωμένων ανδρών, γυναικών και παιδιών από το 1810 έως το 1860 για να αφηγηθεί μια πιο ολοκληρωμένη ιστορία του αμερικανικού σκλάβου.

Για παράδειγμα, εκτός από την παροχή της αυτοβιογραφικής ιστορίας και του ιστορικού ιστορικού του Thomas, ο χάρτης δείχνει ότι το 1810, περίπου 6.422 άτομα υποδουλώθηκαν επίσης στην κομητεία New Hanover της Βόρειας Καρολίνας.

«Ο στόχος μας με τον χάρτη της αναγκαστικής μετανάστευσης είναι να αποκαλύψουμε ιστορικά μοτίβα σε μια πολύ επαίσχυντη εποχή στην αμερικανική ιστορία», δήλωσε ο Justin M. Madron, Διευθυντής Έργου GIS & Αναλυτής στο DSL. «Δεν πιστεύουμε ότι τα βαθιά ριζωμένα εθνικά ζητήματα μπορούν να επιλυθούν μέσω οπτικοποιήσεων, αλλά θέλουμε να εξυπηρετήσουμε τη γνώση σχετικά με την εμπορευματοποίηση των ανθρώπων. Προσθέτουμε αφηγήσεις επειδή οι άνθρωποι δεν είναι μόνο αριθμοί στους χάρτες. “

Η αναγκαστική μετανάστευση των υποδουλωμένων ανθρώπων στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι μόνο ένα μέρος του ψηφιακού άτλαντα της ιστορίας των Η.Π.Α., την οποία δημιουργεί το Πανεπιστήμιο του Ρίτσμοντ χάρη στην προηγούμενη υποστήριξη του Ιδρύματος Andrew W. Mellon και του Stamen Design. Τελικά, ο στόχος του εργαστηρίου είναι να μετατρέψει την ιστορική έρευνα με μεγάλο όγκο δεδομένων σε προσβάσιμους, οπτικούς πόρους μάθησης μέσω μιας διεπιστημονικής προσέγγισης στη χαρτογράφηση.

Χρησιμοποιώντας Υποστήριξη επιχορήγησης για να Ζωντανέψετε το Ιστορικό σε Ψηφιακή Μορφή

Το DSL ξεκίνησε το 2017 από τον Edward Ayers, καθηγητή Tucker-Boatwright για τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες και τον Ομότιμο Πρόεδρο, ο οποίος διετέλεσε Πρόεδρος του Πανεπιστημίου του Ρίτσμοντ από το 2007 έως το 2015. Εκτός από την ίδρυση του DSL, έχει ανακηρυχθεί Εθνικός Καθηγητής της Χρονιάς από το Ίδρυμα Carnegie, έλαβε το Μετάλλιο Εθνικών Ανθρωπιστικών Επιστημών από τον Πρόεδρο Ομπάμα, κέρδισε το Βραβείο Bancroft για διακεκριμένο γράψιμο στην αμερικανική ιστορία και υπηρέτησε ως πρόεδρος του Οργανισμού Αμερικανών Ιστορικών.

“Είναι ένα μεγάλο όνομα στις ψηφιακές ανθρωπιστικές επιστήμες και ένας από τους πρώτους ανθρώπους που χρησιμοποίησαν τον υπολογιστή ως εργαλείο για την οπτικοποίηση της ιστορίας”, δήλωσε ο Justin. «Από τότε παραιτήθηκε ως πρόεδρος του Πανεπιστημίου του Ρίτσμοντ και επί του παρόντος υπηρετεί ως Senior Research Fellow στο DSL.»

Εικόνες των χαρτών στο έργο American Panorama

Το έργο American Panorama μεταφέρει τους μαθητές βαθιά στην ιστορία των ΗΠΑ σε επίπεδα αλληλεπίδρασης.

Εκτός από τον Justin, το εργαστήριο διευθύνεται από τον διευθυντή Robert K. Nelson, τον οπτικοποιητή και τον σχεδιαστή ιστοσελίδων Nathanial Ayers, και τον ερευνητή Lauren Tilton. Από τότε που έλαβε επιχορήγηση 750.000 $ από το Ίδρυμα Andrew W. Mellon το 2013, η ομάδα επικεντρώθηκε στη δημιουργία ενός ψηφιακού άτλαντα της ιστορίας των ΗΠΑ, γνωστού ως American Panorama. Αν και η επιχορήγηση έληξε πριν από περισσότερα από δύο χρόνια, η DSL συνεχίζει να υποστηρίζει το έργο με τη δική του εσωτερική ανάπτυξη.

Ο άτλας έχει χτιστεί σε ένα ίδρυμα μετά από έργα DSL, όπως το «Visualization Emancipation», το «Voting America» και το «Redlining Richmond», για να βοηθήσουν τους μαθητές να αποκτήσουν γνώσεις για το περίπλοκο παρελθόν της Αμερικής.

«Χαρτογραφούμε θέματα που κυμαίνονται από το ιστορικό του πληθυσμού που γεννήθηκε από το εξωτερικό και τα ταξίδια των προέδρων και των γραμματέων του κράτους στις εκλογές του Κογκρέσου», δήλωσε ο Justin. “Λειτουργεί η γκάμα και εργαζόμαστε πάντα σε νέους χάρτες και ιδέες για το μέλλον.”

Μια πλήρης εικόνα: Αριθμοί, απεικονίσεις και αφηγήσεις

Ο Justin μας είπε ότι η οπτική χαρτογράφηση και τα ιστορικά δεδομένα συμβαδίζουν, αν και η τεχνική δεν έχει αξιοποιηθεί συχνά στην εξερεύνηση του παρελθόντος της χώρας μας.

«Υπάρχουν πολλές ανεκμετάλλευτες δυνατότητες εκεί», είπε. «Είμαστε όλοι πολύ εξοικειωμένοι με τους χάρτες – τους βλέπουμε στα τηλέφωνά μας εβδομαδιαίως, αν όχι καθημερινά – και είναι ένας ενδιαφέρων τρόπος για να δείτε το ιστορικό γιατί όλα συμβαίνουν στο χώρο και στο χρόνο.»

Για παράδειγμα, ο χάρτης του Executive Abroad της DSL, μέρος του American Panorama, χρησιμοποιεί μια αζιμουθιακή προβολή που τοποθετεί την Ουάσιγκτον, D.C., στο κέντρο με τον κόσμο που είναι γύρω του για να χαρτογραφήσει διεθνή ταξίδια. Χρησιμοποιώντας το χάρτη, οι θεατές μπορούν να δουν πού ακριβώς ταξίδεψε κάθε ηγέτης με λίγα μόνο κλικ.

Πολλά από τα έργα χαρτών της DSL επικεντρώνονται σε θέματα της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν οποιοδήποτε σημείο στο χάρτη για να λάβουν πιο λεπτομερείς πληροφορίες. Για παράδειγμα, κάνοντας κλικ στον Μπαράκ Ομπάμα από τη γραμμή Προέδρων και κάνοντας κλικ στο σημείο δεδομένων για το Λονδίνο στον χάρτη, εμφανίζεται μια λίστα με τρία ταξίδια. Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού, από τις 31 Μαρτίου έως την 1η Απριλίου 2009, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ συναντήθηκε με τη βασίλισσα Ελισάβετ Β και τον πρωθυπουργό Μπράουν και παρακολούθησαν τη συνάντηση κορυφής της Οικονομικής Διάσκεψης της G-20.

Ο Justin είπε ότι όλοι οι χάρτες της DSL έχουν παρόμοιες λειτουργίες αλλά ποικίλλουν αισθητικά. «Αντιμετωπίζουμε κάθε χάρτη ως δικό του έργο», είπε. «Ένας λόγος είναι ότι η τεχνολογία αλλάζει. Πρώτα απ ‘όλα, θέλουμε να χρησιμοποιούμε τις νεότερες βιβλιοθήκες και τις πιο συναρπαστικές απεικονίσεις ανά πάσα στιγμή. “

Το DSL επιτρέπει επίσης στην αφήγηση και την ιστορία να καθοδηγεί κάθε χάρτη, αντί να επιτρέπει στην υποδομή να επιβάλλει ένα συγκεκριμένο σχέδιο. «Προσπαθούμε να το κάνουμε οπτικά ενδιαφέρον, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να μάθουν νέα πράγματα», είπε ο Justin.

Σχεδιασμένο για το ευρύ κοινό και τους μελετητές

Ως επί το πλείστον, ο Justin είπε ότι το αντικείμενο των έργων DSL δημιουργείται οργανικά.

«Οι πρώτες μορφές δημιουργήθηκαν από άποψη λειτουργικότητας, οπότε όταν πήραμε την επιχορήγησή μας, θέλαμε να δημιουργήσουμε βασικές λειτουργίες χαρτών που θα μπορούσαμε να επαναχρησιμοποιήσουμε – χρονοδιαγράμματα κ.λπ.», είπε. “Αλλά πιο πρόσφατα, εστιάζουμε σε ιστορικά γεγονότα που είναι εγκαίρως.”

Για παράδειγμα, το εργαστήριο δούλεψε να εκπονήσει τον χάρτη εκλογής της Βουλής των Αντιπροσώπων (1840-2018) για να αντιστοιχεί στις εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών του 2018. Ο χάρτης, που απεικονίζει τα μεταβαλλόμενα μοτίβα μεταξύ αστικών και αγροτικών περιοχών και μεταξύ περιοχών, μπορεί να προβληθεί τόσο από το κερδίζοντας κόμμα όσο και από τη δύναμη της νίκης.

Ο χάρτης του Εκτελεστικού Εξωτερικού, από την άλλη πλευρά, γεννήθηκε από δεδομένα που συλλέχθηκαν σε ένα πρώτο σεμινάριο για τη Ρητορική Ζωή των Χαρτών που διδάχθηκε στο Πανεπιστήμιο του Ρίτσμοντ. Ως επί το πλείστον, το DSL επικεντρώνεται σε ζητήματα κοινωνικής δικαιοσύνης, όπως η συστηματική άρνηση παροχής υπηρεσιών σε κατοίκους συγκεκριμένων περιοχών, η οποία καλύπτεται στην Ανισότητα χαρτογράφησης: Redlining in New Deal America.

“Τελικά, αν κάποιος αλληλεπιδρά με έναν χάρτη για πέντε λεπτά ή 30 λεπτά, θέλουμε να φύγει με κάποια νέα γνώση”, δήλωσε ο Justin. «Το κοινό-στόχος μας είναι το ευρύ κοινό και οι μελετητές, επομένως έχουμε την πρόκληση να σχεδιάσουμε ένα ευρύ κοινό».

Μελλοντικοί χάρτες: Εκλογές, Δυτικοί Οικισμοί και Εθνικά Πάρκα

Όσο για το μέλλον, ο Justin είπε ότι η DSL δουλεύει σκληρά για τη χαρτογράφηση όλων των προεδρικών εκλογών από το 1788 έως σήμερα. Το εργαστήριο σχεδιάζει επίσης να απεικονίσει δήμους και επιχορηγήσεις γης στη Δύση και την ιστορία των εθνικών πάρκων.

Φυσικά, η ιστορία είναι ζωντανό πράγμα και η DSL δεσμεύεται να ενημερώσει τους υπάρχοντες χάρτες της, όπως απαιτείται.

“Υπάρχουν σίγουρα μερικοί που θα επανεξετάσουμε – για παράδειγμα, ο redlining map που βρίσκεται επί του παρόντος στον ιστότοπο είναι η έκδοση 2.0”, δήλωσε ο Justin. “Όταν αποκτώνται νέες γνώσεις και πληροφορίες, είναι σημαντικό να επιστρέψετε και να προσθέσετε περισσότερες λεπτομέρειες.”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map