Η Εθνική Ακαδημία Μηχανικών: Εξυπηρέτηση των ΗΠΑ μέσω της εκπαίδευσης, της έρευνας και των ανεξάρτητων συμβουλών στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση

TL; Δρ: Η Εθνική Ακαδημία Μηχανικών (NAE) είναι ένα ανεξάρτητο ίδρυμα που έχει δεσμευτεί να υπηρετεί τις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω της τεχνογνωσίας των καταξιωμένων μηχανικών. Η μη κερδοσκοπική ακαδημία, που ιδρύθηκε το 1974, εργάζεται επίσης για την προώθηση μιας ζωντανής βιομηχανίας, καλλιεργώντας μια ομάδα ταλέντων χωρίς αποκλεισμούς και παρέχοντας καθοδήγηση σε όλη τη σταδιοδρομία των μηχανικών. Είτε αξιολογεί τις προκλήσεις είτε δημιουργεί χώρο για μελλοντικές ευκαιρίες, το NAE στοχεύει να είναι μια δημόσια φωνή για τον τομέα της μηχανικής.


Ο αμερικανικός εμφύλιος πόλεμος θεωρείται συχνά ως η πρώτη μάχη υψηλής τεχνολογίας, ειδικά για την εποχή του. Η σύγκρουση λειτούργησε ως καταλύτης για τα επιτεύγματα της επιστήμης και της μηχανικής – από τα σιδερένια πλοία και τους σιδηροδρόμους έως τα μπαλόνια παρακολούθησης και τη στρατηγική χρήση του τηλεγράφου.

Σύμφωνα με τον Al Romig, Εκτελεστικό Διευθυντή της Εθνικής Ακαδημίας Μηχανικών (NAE), ο Πρόεδρος Λίνκολν συμμετείχε προσωπικά στον πόλεμο και συχνά στράφηκε στον τηλεγράφο για να ενημερώνεται για τα αναδυόμενα τεχνικά θέματα. Αλλά δεν ήταν πάντα εύκολο να βρεις λύσεις.

Όταν προέκυψαν προβλήματα, όπως η παρουσία επικίνδυνης διάβρωσης στα σιδερένια πλοία, ο Λίνκολν θα έφτανε σε διάφορες πηγές – το Ναυτικό, ο ναυπηγός, ο σιδηρουργός – αλλά σχεδόν πάντα άφησε άδειο. “Είναι σαφές ότι όποια συμβουλή προσπαθούσε ο Λίνκολν να πάρει τον παλιομοδίτικο τρόπο ήταν βαριά δεμένη με προκατάληψη από οποιονδήποτε έκανε την ερώτηση – επειδή είχαν έναν σκύλο στον αγώνα, για να το πούμε,” είπε ο Al.

Al Romig, Εκτελεστικός Διευθυντής στην Εθνική Ακαδημία Μηχανικών (NAE), και λογότυπο

Ο Al Romig, Εκτελεστικός Διευθυντής, μας έδωσε την πληροφόρηση για το πώς η Εθνική Ακαδημία Μηχανικών (NAE) προωθεί μια ισχυρή βιομηχανία και έθνος.

Το 1863, στο αποκορύφωμα του εμφυλίου πολέμου, ο Λίνκολν υπέγραψε νομοσχέδιο για την ίδρυση της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών (NAS). Η ακαδημία, αποτελούμενη από 50 διακεκριμένους επιστήμονες από κράτη της Ένωσης, έλαβε την εντολή να «ερευνήσει, να εξετάσει, να πειραματιστεί και να αναφέρει οποιοδήποτε θέμα της επιστήμης ή της τέχνης» όποτε ζητηθεί από την κυβέρνηση και χωρίς προκατάληψη.

Η ακαδημία απέτυχε τελικά να βρει έναν τρόπο προστασίας των πυθμένων των σιδερένιων πλοίων, αλλά βρήκε έναν τρόπο να αντισταθμίσει την επίδραση του σιδήρου στις μαγνητικές πυξίδες. Η κυβέρνηση συνέχισε να ζητά μελέτες για άλλα θέματα καθ ‘όλη τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου και μετά, οδηγώντας σε πρωτοποριακή έρευνα για ατομικές βόμβες, αεροσκάφη με τζετ και πυρηνικά πλοία.

Με την πάροδο του χρόνου, συνεργαζόμενοι οργανισμοί δημιουργήθηκαν με την ίδια πράξη ενσωμάτωσης του Κογκρέσου που ίδρυσε το NAS, συμπεριλαμβανομένης της Εθνικής Ακαδημίας Μηχανικών (NAE) και της Εθνικής Ακαδημίας Ιατρικής (NAM). Σήμερα, και οι τρεις οργανισμοί εμπίπτουν στην ομπρέλα των Εθνικών Ακαδημιών Επιστημών, Μηχανικών και Ιατρικής.

Το NAE, όπου ο Al υπηρετεί ως Εκτελεστικός Διευθυντής, επικεντρώνεται στην εξυπηρέτηση των ΗΠΑ και στην προώθηση της βιομηχανίας μέσω της τεχνογνωσίας των ολοκληρωμένων μηχανικών. Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός εργάζεται επίσης για να καλλιεργήσει μια συνολική δεξαμενή ταλέντων και συνεχίζει να παρέχει καθοδήγηση σε όλη τη σταδιοδρομία των μελών. Είτε πρόκειται για την αξιολόγηση των προκλήσεων είτε για τη δημιουργία μελλοντικών ευκαιριών, η NAE στοχεύει στη βελτίωση της ευημερίας των Ηνωμένων Πολιτειών, προωθώντας μια ισχυρή βιομηχανία μηχανικών.

Ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα που προωθεί μια ζωντανή βιομηχανία

Ο Randy Atkins, Διευθυντής Επικοινωνιών στο NAE, μας είπε ότι η ακαδημία περιλαμβάνει όλους τους κλάδους της μηχανικής, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών, μηχανολογικών, ηλεκτρολογικών, βιολογικών και μηχανολόγων υπολογιστών. Έχει επίσης περισσότερα από 2.000 ομότιμα ​​μέλη, συμπεριλαμβανομένων ξένων μελών, επαγγελματιών, ακαδημαϊκών και κυβερνητικών αξιωματούχων, που παρέχουν εξειδίκευση στις σχέσεις μεταξύ μηχανικής, τεχνολογίας και ποιότητας ζωής.

Αν και η ΝΑΕ ιδρύθηκε ως μέρος μιας πράξης του Κογκρέσου και παρέχει υπηρεσίες μέσω έργων που εκτελούνται από το Εθνικό Συμβούλιο Πόρων (NRC), η ακαδημία λειτουργεί ανεξάρτητα από την κυβέρνηση. Στην πραγματικότητα, τα μέλη της επιτροπής αναλαμβάνουν ερευνητικό έργο εθελοντικά και χωρίς πληρωμή – παρόλο που είναι μερικοί από τους πιο αξιόλογους μηχανικούς στο επάγγελμα.

«Συμβουλεύουμε την κυβέρνηση για ζητήματα πολιτικής και περίπου το 70% της χρηματοδότησής μας προέρχεται από την κυβέρνηση, αλλά δεν είμαστε μέρος της κυβέρνησης», δήλωσε ο Randy. «Όταν μας ζητείται να αναφέρουμε ένα θέμα, συγκεντρώνουμε την καλύτερη εξειδίκευση στη χώρα για τη διεξαγωγή σπουδών, που συνήθως διαρκούν ένα ή δύο χρόνια, και παρέχουμε μια έκθεση αξιολόγησης από ομοτίμους που περιλαμβάνει συστάσεις και διέπεται από αυστηρή σύγκρουση κανόνες ενδιαφέροντος. “

Το 2012, για παράδειγμα, το NAE παρείχε μια ανάλυση σχετικά με την έκρηξη, την πυρκαγιά και τη διαρροή πετρελαίου Deepwater κατόπιν αιτήματος του Υπουργείου Εσωτερικών και σε συνεργασία με το NRC. Η έρευνα της ακαδημίας εξέτασε πιθανές αιτίες και συνέστησε μέτρα για την αποφυγή μελλοντικών περιστατικών.

Εκτός από τις μελέτες NRC, το NAE αντιμετωπίζει σημαντικά οικονομικά και κοινωνικά θέματα στη μηχανική και την τεχνολογία μέσω ενός αυτοχρηματοδοτούμενου ανεξάρτητου προγράμματος σπουδών. Πρόσφατα, το έργο αυτό επικεντρώθηκε στην εξισορρόπηση της προστασίας του περιβάλλοντος και της οικονομικής ανάπτυξης, στη διασφάλιση της εθνικής ευημερίας σε μια παγκόσμια οικονομία και στη διαμόρφωση ενός πολύ ικανού εργατικού δυναμικού μέσω της εκπαιδευτικής υποστήριξης.

Αναπτύσσοντας μια Συμμετοχή Συμμετοχής Ταλέντων μέσω Εκπαιδευτικών Πρωτοβουλιών

Δεν είναι μυστικό ότι υπάρχει ένα εμφανές χάσμα μεταξύ των φύλων στον τομέα της μηχανικής. Σύμφωνα με την Εταιρεία Γυναικών Μηχανικών, ο αριθμός των γυναικών στα επαγγέλματα μηχανικών στις ΗΠΑ δεν έχει αυξηθεί από τις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Η ΝΑΕ ελπίζει να το αλλάξει αυτό βοηθώντας στη δημιουργία ενός πιο ολοκληρωμένου ταλέντου. Για να ενθαρρύνει την εκπροσώπηση των γυναικών στον κλάδο της μηχανικής, η Επιτροπή για την Ποικιλομορφία του Μηχανικού Εργατικού Δυναμικού του NAE συνέβαλε στη δημιουργία του ιστότοπου EngineerGirl, ενός ενημερωτικού πόρου που έχει σχεδιαστεί για να ευαισθητοποιήσει σχετικά με συναρπαστικές ευκαιρίες για κορίτσια και γυναίκες στον παραδοσιακά άνδρα. Ξεκίνησε το 2001, ο ιστότοπος περιλαμβάνει συνεντεύξεις με γυναίκες μηχανικούς, πληροφορίες σχετικά με διάφορες σταδιοδρομίες μηχανικής, υποτροφίες, διαγωνισμούς και ευκαιρίες δικτύωσης, μεταξύ άλλων χρήσιμων πληροφοριών.

EngineerGirl εικόνες

Το EngineerGirl βοηθάει την εθνική προσοχή στις ευκαιρίες μηχανικής για κορίτσια και γυναίκες.

Το EngineerGirl επικεντρώνεται σε κορίτσια που φοιτούν στο γυμνάσιο που είναι συνήθως ηλικίας 11 έως 13 ετών. «Επιλέξαμε να επικεντρωθούμε σε αυτήν την ομάδα, γιατί αν κοιτάξετε τους νεότερους μαθητές, τα κορίτσια και τα αγόρια φαίνεται να έχουν το ίδιο ενδιαφέρον, το ίδιο κίνητρο και την ίδια ικανότητα σε όλους πράγματα που σχετίζονται με τα μαθηματικά και την επιστήμη », είπε ο Al. «Όταν φτάσουν σε αυτήν τη μέση ηλικία, αρχίζετε να βλέπετε το ενδιαφέρον ενός κοριτσιού να μειώνεται – για οποιονδήποτε λόγο, δεν είναι ωραίο για τα κορίτσια να κάνουν επιστήμη και μηχανική.”

Η ιδέα πίσω από το EngineerGirl είναι να δείξει στις νέες γυναίκες πόσο θεαματική σταδιοδρομία μπορεί να είναι η μηχανική. Ας πούμε, για παράδειγμα, ο όγδοος μαθητής ενδιαφέρεται να κατασκευάσει αυτοκίνητα. «Μέσω του ιστότοπου, μπορεί να συνδεθεί με έναν μηχανικό που εργάζεται για μια εταιρεία όπως η GM, η Toyota και να μάθει πώς είναι να κατασκευάζεις αυτοκίνητα ως γυναίκα μηχανικός», δήλωσε ο Al.

Το EngineerGirl διοργανώνει επίσης έναν ετήσιο διαγωνισμό γραφής για μαθητές από την τρίτη έως τη 12η τάξη. Το φετινό θέμα επικεντρώθηκε σε δημιουργικά έργα μυθοπλασίας που γιορτάζουν το σχεδιασμό της μηχανικής και την επίλυση προβλημάτων. Οι έρευνες δείχνουν ότι το 40% των συμμετεχόντων στο διαγωνισμό είναι πιο πιθανό να εξετάσουν το ενδεχόμενο να ακολουθήσουν καριέρα στον τομέα της μηχανικής μετά την εμπειρία του διαγωνισμού.

Καθοδήγηση ειδικών καθ ‘όλη τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας

Όμως οι προσπάθειες της NAE δεν τελειώνουν με την πρόωρη πρόσληψη. Ο Al είπε ότι το NAE διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο προγραμμάτων που στοχεύουν σε διάφορα σημεία στη ζωή ενός ατόμου, από το νηπιαγωγείο έως τη συνταξιοδότηση, το οποίο προορίζεται να καλλιεργήσει, να μεγαλώσει και να κατακτήσει το πνευματικό κεφάλαιο του μηχανικού εργατικού δυναμικού..

Το 2012, για παράδειγμα, η Chevron A.S. Inc. συνέβαλε 1,5 εκατομμύρια δολάρια στην LinkEngineering σε συνεργασία με την Achieve Inc., την Εθνική Ένωση Εκπαιδευτικών Επιστημών, την Αμερικανική Εταιρεία Μηχανικής Εκπαίδευσης και την Διεθνή Ένωση Τεχνολογίας και Μηχανικών Εκπαιδευτικών. Σήμερα, η πρωτοβουλία προσφέρει καθοδηγούμενη από την έρευνα καθοδήγηση σε όσους ασχολούνται με την εκπαίδευση μηχανικών στο νηπιαγωγείο έως τη 12η τάξη, παρέχει πληθώρα υλικών και πόρων προγράμματος σπουδών και συνδέει εμπειρογνώμονες με τη σχολική εκπαίδευση με δημοτικά, μεσαία και γυμνάσια..

Σε πανεπιστημιακό επίπεδο, το πρόγραμμα Grand Challenges Scholars (GCSP), εμπνευσμένο από το NAE αλλά δεν ελέγχεται από την ακαδημία, διευρύνει την εμβέλεια των προπτυχιακών σπουδών στον τομέα της μηχανικής στην παγκόσμια κοινότητα με την ελπίδα της επίλυσης παγκόσμιων προβλημάτων, όπως η παροχή καθαρού νερού σε όλους στον πλανήτη. Τα πανεπιστήμια που συμμετέχουν στο πρόγραμμα επικεντρώνονται στην καλλιέργεια των ικανοτήτων που απαιτούνται για την επίλυση αυτών των προβλημάτων.

«Έτσι, εκτός από το ταλέντο που χρειάζεστε ως μηχανικός, φαίνεται να καλλιεργείτε την ικανότητά σας να εργάζεστε πολυπολιτισμικά, να εργάζεστε με πολυεπιστημονικό τρόπο, για να βεβαιωθείτε ότι έχετε σκεφτεί αν η ιδέα σας έχει καλή επιχειρηματική λογική ή όχι και αν θα κάνει πραγματικά τον κόσμο καλό », είπε ο Αλ. “Αυτή τη στιγμή έχουμε περίπου 60 προγράμματα στις ηπειρωτικές ΗΠΑ, περίπου οκτώ διεθνή.”

The Next Frontier: Εμπειρογνωμοσύνη σε όλη την καριέρα σας

Οι μηχανικοί που βρίσκονται στο στάδιο της μέσης σταδιοδρομίας και εντός 12 ετών από ένα προχωρημένο πτυχίο, έχουν επιδείξει επίτευγμα στην έρευνα μηχανικής και την τεχνική εργασία, ενδιαφέρονται για τις μηχανικές εξελίξεις σε άλλους τομείς και έχουν τη δυνατότητα να είναι μελλοντικός ηγέτης στην αμερικανική μηχανική μπορούν να συμμετάσχουν στα NAE Πρόγραμμα Frontiers of Engineering (FOE).

Σύνορα της Μηχανικής

Το πρόγραμμα Frontiers of Engineering βοηθά στη διευκόλυνση της συνεργασίας σε όλους τους τομείς.

«Το FOE είναι ένα πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για άτομα ηλικίας περίπου 40 ετών, δίνουν ή χρειάζονται πέντε χρόνια», δήλωσε ο Al. «Η ιδέα ήταν να συγκεντρώσουμε μια ομάδα ηγετικών μηχανικών για λίγες μέρες για να προωθήσουμε τη διασταύρωση των ιδεών και ελπίζουμε να δημιουργήσουμε συμμαχίες με άλλους νέους μηχανικούς που θα σας οδηγήσουν στη ζωή σας».

Ο Αλ είπε ότι τα τελευταία χρόνια, περίπου το 20% αυτών που εξελέγησαν στο NAE ως μέλη ήταν απόφοιτοι του FOE.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me