Το τοπίο των απειλών υποδομής και γιατί το Nagios XI είναι η επιλογή μας για την ολοκληρωμένη παρακολούθηση της υγείας, τον μετριασμό των κινδύνων και την ανάλυση της κυκλοφορίας

TL; Δρ: Η υποδομή σας κινδυνεύει συνεχώς από εξωτερικές και εσωτερικές απειλές από κάθε κατεύθυνση. Το να είμαστε προληπτικοί για τον μετριασμό αυτών των κινδύνων είναι όλο και πιο σημαντικός και ο ακρογωνιαίος λίθος μιας ενεργού άμυνας είναι η νοημοσύνη. Ο Nagios XI, ο παραλήπτης βραβείων Developers ’Choice ™ του HostingAdvice για την παροχή ολοκληρωμένης διαχείρισης πληροφορικής, παρέχει ισχυρή, άμεσα ενεργή ευφυΐα που βοηθά τον οργανισμό σας να κατανοήσει πλήρως την τρέχουσα κατάστασή του μέσω παρακολούθησης διακομιστή και δικτύου και ελέγχων δεδομένων σε πραγματικό χρόνο. Ο εντοπισμός και η υπεράσπιση ενάντια σε κάθε είδους απειλή και βοηθώντας σας να αποκρούσετε και να αποτρέψετε ζημιές και εξεγέρσεις, καθιστά τον Nagios ισχυρό σύμμαχο στη διαδικτυακή πολεμική ζώνη.


Το Διαδίκτυο είναι μια ζώνη πολέμου. Όταν το δίκτυό σας συνδέεται στο διαδίκτυο, μπαίνει στο κέντρο ενός πεδίου μάχης με απειλές σε κάθε γωνία. Οι επιθέσεις του προγράμματος περιήγησης είναι σαν σφαίρες, που πετούν στους χρήστες και τους διακομιστές σας από όλες τις πλευρές, σε δώδεκα διαφορετικές διαμετρήσεις. Οι επιθέσεις συμβιβαστικών κλειδιών, οι παρεμβολές δεδομένων μεταξύ ατόμων και η κατανεμημένη άρνηση υπηρεσίας (DDoS) αποτελούν συνεχείς κινδύνους για το διαδικτυακό σας πόρο.

Κάθε αυτοματοποιημένη άμυνα αντιμετωπίζεται τελικά από τον αόρατο εχθρό. Το Secure Sockets Layer (SSL) ήταν η πανοπλία που φορούσε για προστασία από τις πιο συνηθισμένες αυτοματοποιημένες απειλές, αλλά το 2016, οι επιθέσεις SSL αυξήθηκαν 11%, σύμφωνα με την έκθεση απειλής McAfee Labs.

Η διατήρηση της ασφάλειας σημαίνει ότι το τμήμα πληροφορικής σας πρέπει να είναι ταυτόχρονα συμβούλιο πολέμου, μονάδα κατά της εξέγερσης και νοσοκομείο για να περιορίσει τις ζημιές και να εκτελέσει έκτακτες χειρουργικές επεμβάσεις στο σύστημά σας. Αυτό επιτυγχάνεται τροφοδοτώντας τις λειτουργίες του αμυντικού σχεδιασμού και της αντι-εξέγερσης με δυνατότητα δράσης. Αυτό είναι που προσφέρει η πλατφόρμα παρακολούθησης υποδομών πληροφορικής Nagios στο οπλοστάσιό σας. Γι ‘αυτό και το HostingAdvice αναγνώρισε το Nagios XI το βραβείο Developers ’Choice ™ για ολοκληρωμένη διαχείριση πληροφορικής.

Ένα τμήμα πληροφορικής που ενεργεί πολύ συχνά σαν μονάδα MASH δεν μπορεί να υποστηρίξει τις προσπάθειές του για την άμυνα και την ανταρσία, και έτσι γίνεται ένα βυθισμένο πλοίο, συνδέοντας τρύπες που πολλαπλασιάζονται μόνο σε ποσότητα και συχνότητα. Το Nagios XI είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για τη διατήρηση της άμυνας σας.

Nagios XI συνοπτικά: ολοκληρωμένη διαχείριση υποδομής πληροφορικής

Το Nagios XI είναι πλήρης παρακολούθηση της υποδομής, παρακολουθώντας την κατάσταση των διακομιστών, των δικτύων και των εφαρμογών. Όπως και ο δικός σας αναλυτής της CIA, αναζητά ασυνήθιστα μοτίβα κυκλοφορίας και επίπεδα στις εφαρμογές, τις υπηρεσίες, τα λειτουργικά συστήματα, τα πρωτόκολλα δικτύου, τις μετρήσεις συστήματος και την υποδομή. Το λογισμικό σάς βοηθά να εντοπίσετε τις επιθέσεις νωρίς, όταν έχετε μόνο μερικούς στρατιώτες να χτυπούν στους τοίχους σας – προτού τα συστήματά σας περιβάλλονται από ορδές.

Μέσω ευαίσθητων, προσαρμόσιμων οθονών δικτύου, το Nagios XI σάς επιτρέπει ακόμη και να δείτε ενδείξεις πριν από την επίθεση, σημειώνοντας τα λεπτά σημάδια των εχθρικών παραγόντων αναγνώρισης που κρύβονται στο σκοτάδι ακριβώς πέρα ​​από την προβολή των κανονικών σας φυλακών.

Στιγμιότυπο οθόνης της διεπαφής Nagios XI

Το Nagios XI περιλαμβάνει μια νέα διεπαφή χρήστη που παρέχει μια προσαρμόσιμη επισκόπηση των λειτουργιών σας.

Δεν φαίνεται μόνο προς τα έξω. Το Nagios XI είναι επίσης μια προβολή ακτίνων Χ στις λειτουργίες του δικού σας οργανισμού. Με την καταχώριση της βοήθειας εξειδικευμένων χειριστών από μια ομάδα εκατοντάδων πρόσθετων τρίτων, όπως το NCPA, το JSend NSCA και το Birdseye, μπορείτε να εντοπίσετε, να παρακολουθήσετε και να απειλήσετε με ειδικούς φόρους κατανάλωσης που το έχουν ήδη ξεπεράσει τις άμυνες σας.

Μπορείτε επίσης να εντοπίσετε εσωτερικά προβλήματα στα αρχικά τους στάδια. Οι διαρροές δεδομένων και οι συμβιβασμοί δικτύου που ξεκινούν από τον άνθρωπο γίνονται ορατοί και ξεριζώνονται πριν θέσουν πραγματικό κίνδυνο ασφάλειας.

Το Nagios Log Server ™ διευκολύνει την εύρεση και τον έλεγχο των δεδομένων

Η παρακολούθηση των λειτουργιών της υποδομής σας πραγματοποιείται μέσω επιθετικού ελέγχου σε ένα ευέλικτο σύστημα καταγραφής δεδομένων. Ο διακομιστής Nagios Log Server είναι αυτό το επιδέξιο σύστημα.

Μπορείτε να ζητήσετε τα δεδομένα καταγραφής σας με εκατοντάδες διαφορετικούς τρόπους, προσδιορίζοντας το διάνυσμα οποιασδήποτε τρέχουσας ή πρώην απειλής. Μόλις βρεθεί το σημείο εισόδου, τα δεδομένα του Nagios Log Server θα σας επιτρέψουν να εντοπίσετε την πορεία της απειλής στον τελικό της στόχο. Στη συνέχεια, μπορείτε να μονώσετε τα υπόλοιπα συστήματα από αυτόν τον παραβιασμένο χρήστη, το σύστημα, το πρωτόκολλο ή την εφαρμογή ενώ το θεραπεύετε.

Στιγμιότυπο οθόνης του πίνακα ελέγχου του διακομιστή καταγραφής Nagios

Ο πίνακας ελέγχου για τον διακομιστή καταγραφής Nagios διατηρεί καρτέλες σε κάθε εισερχόμενο συμβάν και είναι εύκολα κοινόχρηστο με συναδέλφους.

Χρησιμοποιώντας τις προηγμένες προσαρμόσιμες ειδοποιήσεις ενσωματωμένες στο Nagios Log Server, μπορείτε να κάνετε καλύτερα από τη θεραπεία μιας επίθεσης – μπορείτε να την απωθήσετε σε πραγματικό χρόνο. Το εργαλείο προσδιορίζει τους προδρόμους της εξωτερικής εισβολής και τον εσωτερικό συμβιβασμό και σας ειδοποιεί αμέσως.

Αυτό σας δίνει την ευκαιρία να δράσετε έγκαιρα για να αποφύγετε οποιαδήποτε πραγματική ζημιά. Αντί της καραντίνας και της θεραπείας ενός συμβιβασμένου χρήστη, συστήματος, πρωτοκόλλου ή εφαρμογής, μπορείτε να αποτρέψετε την επίτευξη αυτού του στόχου. Και, σε πολλές περιπτώσεις, μπορείτε να εμβολιάσετε την υπόλοιπη υποδομή προτού η αρχική παραβίαση γίνει πραγματική λοίμωξη ή ζημιά στο σύστημα.

Το Nagios Network Analyzer ™ δείχνει τη δραστηριότητα του δικτύου και την υγεία στο βάθος

Η απάντηση και η προστασία από απειλές είναι μόνο μέρος της αποστολής της διαχείρισης της υποδομής. Είναι επίσης σημαντικό να παρακολουθείτε τη γενική υγεία του δικτύου για να διευκολύνετε τις κανονικές λειτουργίες.

Το Nagios Network Analyzer μοιάζει με διόπτρες οπτικής βελτίωσης, ρυθμιζόμενου ζουμ, παρέχοντας στους διαχειριστές δικτύου μια κρυστάλλινη ματιά στις πηγές κίνησης και επισκεψιμότητας του δικτύου τους. Χρησιμοποιεί δειγματοληψία και μέτρηση τόσο sFlow όσο και JFlow για ακριβή εικόνα pixel με μεγέθυνση 500x.

Στιγμιότυπο οθόνης του πίνακα ελέγχου Nagios Network Analyzer

Το Nagios Network Analyzer διασφαλίζει την ασφάλεια και την αξιοπιστία του συστήματός σας μέσω της παρακολούθησης της κυκλοφορίας και του εύρους ζώνης.

Περιστρέψτε τον τροχό εστίασης με έναν τρόπο για να παρακολουθήσετε την κυκλοφορία δικτύου για να εντοπίσετε τις διαρροές και τις ροές του και να ανακατανείμετε πόρους κατά τη διάρκεια μη αναμενόμενης μέγιστης δραστηριότητας.

Περιστρέψτε τον τροχό εστίασης λίγο περισσότερο για να δείτε πέρα ​​από τα επίπεδα κίνησης στις πηγές του για να προσδιορίσετε ποιες εφαρμογές, πρωτόκολλα δικτύου και διακομιστές στέλνουν και λαμβάνουν πάρα πολλά, πολύ λίγα ή αρκετά δεδομένα. Στρέψτε το ακόμη περισσότερο για μεγέθυνση των προβολών των δεδομένων που χρησιμοποιούνται από μεμονωμένα σημεία πρόσβασης, χρήστες και ερωτήματα.

Υπερασπιστείτε και κατανοήστε την υποδομή πληροφορικής σας με τον Nagios ως σύμμαχο

Η υποδομή σας κινδυνεύει συνεχώς από πολλές εξωτερικές και εσωτερικές απειλές, με περισσότερες να εμφανίζονται καθημερινά. Το Nagios XI είναι πλήρης παρακολούθηση της υποδομής, παρακολουθώντας την κατάσταση των διακομιστών, των δικτύων και των εφαρμογών. Ο διακομιστής καταγραφής Nagios σάς επιτρέπει να βρίσκετε και να ελέγχετε τα δεδομένα σας με ευκολία, ενώ παράλληλα έχετε αρκετό χρόνο για να έχετε δυνατότητα δράσης, ιδιαίτερα με το ισχυρό σύστημα ειδοποιήσεων. Με το Network Analyzer, μπορείτε εύκολα να παρακολουθείτε και να διατηρείτε την υγεία του δικτύου σας μέσω ακριβούς δειγματοληψίας και μέτρησης.

Ο Μάο Τσε Τουνγκ είπε διάσημα, «η μόνη πραγματική άμυνα είναι η ενεργή άμυνα». Η υπεράσπιση της υποδομής του οργανισμού σας σημαίνει ότι ένα επιφυλακτικό τμήμα πληροφορικής παρακολουθεί ενεργά και εξελίσσεται συνεχώς αυτήν την άμυνα. Όταν μιλάμε για την ελευθερία και την ακεραιότητα των συστημάτων δεδομένων και της υποδομής πληροφορικής, η καλύτερη άμυνα είναι η νοημοσύνη.

Το Nagios XI παρέχει βαθιά νοημοσύνη που βοηθά τον οργανισμό σας να κατανοήσει την τρέχουσα κατάστασή του, συμπεριλαμβανομένης της υγείας και της άμυνας, καθώς και το σχέδιο για μελλοντικές επιχειρήσεις και αντι-εξέγερση, γι ‘αυτό είναι το Developers ’Choice ™ μας για ολοκληρωμένη διαχείριση πληροφορικής. Σύμφωνα με τον Alex Syse, στρατηγικό μάρκετινγκ του Nagios, η εταιρεία δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης.

«Η ομάδα μας στο Nagios Enterprises εργάζεται δυναμικά για να πάρει τις λύσεις μας σε νέα ύψη», είπε. «Έχουμε μερικά υπέροχα νέα χαρακτηριστικά στον αναπτυξιακό μας σχεδιασμό και δεν μπορούμε να περιμένουμε να τα μοιραστούμε. Το Uptime είναι πιο κρίσιμο τώρα από ποτέ και είμαστε περήφανοι που βοηθάμε χιλιάδες εταιρείες παγκοσμίως να εξοικονομήσουν χρόνο και χρήμα στον αγώνα τους ενάντια στις απειλές πληροφορικής ».

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me