Πώς το λογισμικό MindManager Mind-Mapping επιτρέπει στις επιχειρήσεις να βελτιώνουν καλύτερα τις διαδικασίες, να συντονίζουν έργα και να αυξάνουν την παραγωγικότητα

TL; Δρ: Ιδρύθηκε το 1998 ως ατομική λύση χαρτογράφησης μυαλού, το MindManager εξελίχθηκε γρήγορα σε ένα ολοκληρωμένο εργαλείο σχεδιασμού και ανάπτυξης στρατηγικής που χρησιμοποιείται τώρα από ΜΜΕ και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο. Το λογισμικό Mindjet MindManager της Corel παρέχει μια πιο αποτελεσματική προσέγγιση στην επίλυση προβλημάτων. Το εργαλείο λειτουργεί με τον τρόπο που σκέφτονται οι άνθρωποι, φέρνοντας στο προσκήνιο μη γραμμικές ιδέες και διαδικασίες σκέψης για να δώσουν στους χρήστες μια παγκόσμια, ευρεία εικόνα για το τι διακυβεύεται σε ένα δεδομένο έργο. Για σχεδόν 20 χρόνια, το MindManager βοηθά τις επιχειρήσεις να εμπνεύσουν τη δημιουργικότητα, να αυξήσει τα επίπεδα παραγωγικότητας και να ζωντανέψει τις ιδέες τους.


Η Ekso Bionics ασχολείται με την αλλαγή ζωής. Η εταιρεία είναι επιφορτισμένη με το φαινομενικά αδύνατο καθήκον να βοηθήσει άτομα με παράλυση, κυρίως εκείνοι που έχουν υποστεί τραυματισμούς ή εγκεφαλικά επεισόδια στο νωτιαίο μυελό, να ξαναγυρίσουν.

«Δημιουργούμε εξωσκελετούς», δήλωσε ο Karl Gudmundsson, VP of Marketing της Ekso. «Με το Ekso, οι άνθρωποι μπορούν ενδεχομένως να έχουν διαφορετική απάντηση στην ερώτηση που ρωτούν πάντα:« Μπορώ να περπατήσω ξανά; »»

Οι εξωσκελετοί της Ekso είναι μια υπερσύγχρονη βιοϊατρική τεχνολογία. Μεγάλο μέρος της διαδικασίας ανάπτυξης της εταιρείας περιλαμβάνει τη συνεργασία με μηχανικούς, γιατρούς, θεραπευτές αποκατάστασης και ασθενείς για την χαρτογράφηση ιδεών και διαδικασιών για τη δημιουργία ενός προϊόντος που ανταποκρίνεται καλύτερα στον σημαντικό στόχο της αποκατάστασης της κινητικότητας. Για να γίνει αυτό, η Ekso στράφηκε στο λογισμικό χαρτογράφησης μυαλού MindManager για να βοηθήσει στην οπτικοποίηση και την εφαρμογή των διαδικασιών τους.

«Το Mindjet υπήρξε ένα εξαιρετικό εργαλείο για να μας βοηθήσει να δούμε και να οργανώσουμε πληροφορίες και να τις συνδυάσουμε σε ένα σχέδιο για να βεβαιωθούμε ότι φέρνουμε κάτι που αξίζει σε ανθρώπους που πρόκειται να χρησιμοποιήσουν τον εξωσκελετό στα σπίτια τους», δήλωσε ο Karl. «Είναι εκπληκτικό να βλέπουμε κάποιον να στέκεται όρθιος και να περπατά για πρώτη φορά – ίσως 20 χρόνια μετά τον τραυματισμό του».

Ο Michael Deutch, VP της MindManager Products της Corel, επισκέφθηκε το εργοστάσιο της Ekso και είπε ότι δέχεται το υπέροχο έργο που έκανε η Ekso. Αυτό που είδε τον έκανε περήφανο, ο MindManager μπόρεσε να διαδραματίσει έναν τόσο αναπόσπαστο ρόλο βοηθώντας την Ekso να σχεδιάσει έργα και να βελτιώσει τις διαδικασίες σχεδιασμού και ανάπτυξης της εταιρείας.

«Για να περιηγηθείτε στην εγκατάσταση και να παρακολουθήσετε κάποιον να μπορεί να περπατήσει ξανά χρησιμοποιώντας το εξωσκελετό, θα μπορούσατε πραγματικά να δείτε πώς το προϊόν αλλάζει ζωές», είπε ο Michael. “Σε κάνει να νιώθεις σαν να κάνεις κάτι καλό στον κόσμο.”

Για σχεδόν 20 χρόνια, το MindManager βοηθά τις επιχειρήσεις, όπως η Ekso, να οπτικοποιούν και να οργανώνουν ιδέες που οδηγούν στην εφαρμογή πιο αποτελεσματικών και μετρήσιμων επιχειρηματικών στρατηγικών. Η μη γραμμική προσέγγιση της Mindjet για την επίλυση προβλημάτων και τον σχεδιασμό παρέχει μια γενική εικόνα για το τι διακυβεύεται σε έργα, εξοικονομώντας χρόνο, προσπάθεια και χρήματα για τις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τη λύση της εταιρείας.

Προώθηση της ελεύθερης μορφής σκέψης για καλύτερη οπτικοποίηση και οργάνωση ιδεών

Το MindManager δημιουργήθηκε για να αφαιρέσει την πολυπλοκότητα γύρω από την ανάπτυξη, τη διαχείριση και την εκτέλεση του έργου. Το εργαλείο επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν χάρτες πληροφοριών και οργανωτικά γραφήματα, συμπεριλαμβανομένων γραφημάτων Gantt, ροών διεργασιών και χρονοδιαγραμμάτων, μεταξύ άλλων.

Η ευελιξία του λογισμικού παρέχει στις επιχειρήσεις έναν τρόπο να βγουν από τα όρια της γραμμικής σκέψης και να προχωρήσουν σε μια διαδικασία ελεύθερης μορφής πιο σχετική με τον τρόπο που λειτουργεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος.

«Είναι ένα εργαλείο όπου οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν τη σκέψη τους και, όχι, δεν είναι σαν την Έκθεση για τη Μειονότητα», αστειεύτηκε ο Μάικλ. “Το MindManager επιτρέπει στους ανθρώπους να βγάλουν τις σκέψεις από το μυαλό τους και σε μια διαδραστική εφαρμογή για να τις οργανώσουν και να δουν τι λείπει.”

Ο Μάικλ μας είπε ότι το εργαλείο βοηθά άτομα και ομάδες να συλλέγουν ιδέες και σχόλια καθώς συμβαίνουν σε πραγματικό χρόνο. Οι ιδέες και οι πληροφορίες μπορούν στη συνέχεια να οργανωθούν οπτικά σε ομάδες όπου μπορούν να προστεθούν λεπτομέρειες.

“Δεν είναι γραμμικό – λειτουργεί με τον τρόπο που σκέφτεστε”, είπε ο Michael. “Για παράδειγμα, αν σας ζητήσω να αναφέρετε τα 10 αγαπημένα σας εστιατόρια στη σειρά, σχεδόν κανείς δεν μπορεί να το απαντήσει, γιατί θα αναπηδήσετε από τις διαφορετικές αναμνήσεις και αναμνήσεις σας. Αλλά, μόλις τα καταφέρετε, μπορείτε να αρχίσετε να παραγγέλνετε και να δίνετε προτεραιότητα. “

Μια καλύτερη προσέγγιση στην επίλυση προβλημάτων εμπνέει τη δημιουργικότητα & Καινοτομία

Η μη γραμμική προσέγγιση του MindManager βοηθά τους χρήστες να εργάζονται πιο αποτελεσματικά μέσω της δημιουργικής διαδικασίας. Ο Μιχαήλ χρησιμοποίησε το παράδειγμα μερικών από τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε καθημερινά και βασίζονται σε γραμμικές διαδικασίες σκέψης. Ο Michael σημείωσε εργαλεία, όπως το Microsoft Word και το PowerPoint, είναι εξαιρετικά προϊόντα. Ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιούν οι περισσότεροι άνθρωποι μερικές φορές λειτουργεί για να εμποδίσει την πρόοδο προς το επιθυμητό τελικό αποτέλεσμα.

«Πριν από το MindManager, θα περνούσα ώρες δουλεύοντας σε μια διαφάνεια για μια παρουσίαση PowerPoint», είπε ο Michael. «Τότε, όταν τελειώσω με τη διαφάνεια, μερικές από τις διαφάνειες στις οποίες πέρασα ώρες θα καταλήγουν στο πάτωμα της αίθουσας κοπής, χωρίς να φτάσουν ποτέ στην παρουσίαση.»

Στιγμιότυπο οθόνης του MindManager for Enterprise UI

Το MindManager επιτρέπει σε άτομα και επιχειρήσεις να χαρτογραφούν έργα και διαδικασίες πιο αποτελεσματικά και αποδοτικά.

Ο Μάικλ μάς είπε ότι αυτό είναι το αποτέλεσμα του ότι δεν μπορούμε να δούμε τη μεγάλη εικόνα μπροστά από το πώς θα οργανωνόταν και θα ρέει η παρουσίαση. Χρησιμοποιώντας το MindManager ως το πρώτο βήμα της διαδικασίας, οι χρήστες αποκτούν μια ολοκληρωμένη προοπτική για την παρουσίαση, οπότε δεν χάνεται χρόνος δημιουργώντας διαφάνειες χρησιμοποιώντας λανθασμένα παραδείγματα ή που δεν ταιριάζουν με τη ροή της ιστορίας.

«Μπορείτε να το σκεφτείτε εκ των προτέρων χρησιμοποιώντας το MindManager και στη συνέχεια να ανατρέξετε στις λεπτομέρειες μόλις κόψετε το λίπος», είπε ο Μάικλ. “Αυτό το καθιστά λιγότερο χρονοβόρο και πολύ πιο εύκολο να επιτύχετε τους στόχους που θέλετε να πετύχετε.”

Προκαταρκτικός προγραμματισμός & Χαρτογράφηση για τον σχεδιασμό στρατηγικών & Μετρήστε την επιτυχία

Σύμφωνα με τον Michael, το MindManager πραγματικά λάμπει όταν οι οργανισμοί χρησιμοποιούν το εργαλείο στις αρχικές φάσεις της ανάπτυξης του έργου. Η ενσωμάτωση του MindManager σε ορισμένα από τα εργαλεία που χρησιμοποιούν ήδη οι επιχειρήσεις, όπως στο παραπάνω παράδειγμα του PowerPoint, βοηθά τις επιχειρήσεις να κατανοήσουν καλύτερα τι προσπαθούν να επιτύχουν και τους καλύτερους τρόπους για να το κάνουν. Ο Michael χρησιμοποίησε το Microsoft Project ως ένα άλλο παράδειγμα αυτού.

«Είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για τη χαρτογράφηση έργων και εργασιών, αλλά δεν είναι απαραίτητα ιδανικό για να καταλάβουμε πώς να μετράμε την επιτυχία, τι πρέπει να συμβεί σε κάθε περιοχή και ποιος θα συμμετάσχει», δήλωσε ο Michael..

Χτίζοντας αυτές τις πτυχές στο MindManager εκ των προτέρων, οι επιχειρήσεις μπορούν να τις εξαγάγουν σε Microsoft Projects για να δώσουν μια επισκόπηση των διαφορετικών συστημάτων διαχείρισης έργων και εργασιών..

Αυτό το είδος εκ των προτέρων προγραμματισμού και χαρτογράφησης μπορεί να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα για να βοηθήσει έναν οργανισμό να καθορίσει εάν ένα έργο αξίζει ακόμη και να εφαρμοστεί. Και πάλι, έχει να κάνει με την προβολή μιας μεγάλης εικόνας.

“Όλος ο κόσμος επικεντρώνεται στην παραγωγικότητα, αλλά το MindManager δεν είναι απαραίτητα εργαλείο παραγωγικότητας”, δήλωσε ο Michael. «Σας βοηθά να καταλάβετε σε ποιο έργο πρέπει να εργαστείτε ανάλογα με την πρόθεση. Δεν έχει σημασία πόσο παραγωγικοί είστε εάν εργάζεστε σε λάθος έργο. “

Ο Μάικλ μας είπε ότι αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που πολλές εκτελεστικές ομάδες σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν το εργαλείο για να δουν αν εργάζονται για τα σωστά έργα. Το MindManager διασφαλίζει ότι οι πολύτιμοι πόροι της εταιρείας εστιάζονται στη σωστή κατεύθυνση.

Με λίγα μόνο κλικ, οι επιχειρήσεις μπορούν να εμβαθύνουν σε οποιαδήποτε πτυχή ενός έργου και να μετρήσουν την ικανότητά του να πετύχει. Για τους πελάτες, αυτό μπορεί να σημαίνει έως και 20% αύξηση της αποτελεσματικότητας του έργου, σύμφωνα με τον Michael.

Μια εταιρική κουλτούρα αφιερωμένη στη ζωή των σκέψεων

Είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί βοηθώντας εταιρείες, όπως η Ekso Bionics, καλλιεργούν ένα αίσθημα υπερηφάνειας στην ομάδα του MindManager. Το να είσαι μέρος του ταξιδιού κάποιου πίσω στην κινητικότητα είναι ενθαρρυντικό, τουλάχιστον.

Το MindManager κάνει κάτι περισσότερο από απλώς να σχεδιάσει έργα. Αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι σκέφτονται και προσεγγίζουν το έργο τους. Εξαιτίας αυτού, ο Michael βρήκε μια θερμή υποδοχή από τους χρήστες όπου κι αν πηγαίνει.

Φωτογραφία του Michael Deutch

Ο Michael Deutch, εκπρόσωπος προϊόντων της Mindjet, λατρεύει να ακούει ιστορίες επιτυχίας από τις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν το Mindjet.

«Όταν πηγαίνω στην αγορά των αγροτών, οι άνθρωποι με αγκαλιάζουν επειδή φοράω ένα μπλουζάκι MindManager», είπε. «Δημιουργεί πραγματικά μια καθαρτική εμπειρία για τα άτομα που χρησιμοποιούν το εργαλείο.»

Το MindManager επιτρέπει στους ανθρώπους να απεικονίζουν τις σκέψεις τους με μη γραμμικό τρόπο, δίνοντας δομή στους μη δομημένους.

«Όταν οι άνθρωποι αρχίζουν να παίζουν με το MindManager και αναπτύσσουν ένα σχέδιο για πρώτη φορά, γίνεται χαρούμενο να κάνεις τη δουλειά σου», είπε ο Michael.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me