Πώς η πλατφόρμα IRM End-to-End της Traackr βοηθά τους χρήστες να βελτιστοποιήσουν τις επενδύσεις τους και τις καμπάνιες κλίμακας

TL; Δρ: Η πλατφόρμα Influencer Relationship Management (IRM) της Traackr επιτρέπει στις επωνυμίες να αναγνωρίζουν, να παρακολουθούν και να εμπλέκουν εκείνες που δημιουργούν αυθεντικές, σχετικές συζητήσεις γύρω από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Το σύστημα all-in-one βοηθά επίσης τις επιχειρήσεις να ποσοτικοποιήσουν τον αντίκτυπο των προγραμμάτων επηρεασμού και κλίμακας, όπως απαιτείται για τη συνεχή ανάπτυξη. Με λεπτομερή εργαλεία διαχείρισης καμπανιών στον ορίζοντα, η Traackr συνεχίζει να θέτει τους εμπόρους στο σωστό δρόμο για την οικοδόμηση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών.


Η πραγματοποίηση μιας αγοράς αυτές τις μέρες χωρίς να ζητηθεί στη συνέχεια να κάνει κάτι περισσότερο δεν είναι εύκολη υπόθεση.

“Μας αρέσει στο Facebook!”
“Συμπληρώστε μια κριτική για την ευκαιρία να κερδίσετε 5.000 $!”
“Αξιολογήστε τη συναλλαγή σας μαζί μας στο Amazon.com!”

Αυτές οι φαινομενικά ατελείωτες απαιτήσεις δεν είναι μόνο ενοχλητικές – προσπαθούν να εξαργυρώσουν την ολοένα και πιο πολυπόθητη πρόταση από στόμα σε στόμα. Σε μια εποχή όπου οι καταναλωτές εμπιστεύονται συμβουλές από τους YouTubers σχετικά με τις παραδοσιακές διαφημιστικές καμπάνιες, οι κοινωνικοί παράγοντες επηρεάζουν περισσότερο από ποτέ.

Σύμφωνα με μια μελέτη του Nielsen σε 28.000 χρήστες του Διαδικτύου σε 56 χώρες, το 96% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι εμπιστεύονται τις «συστάσεις από άτομα που γνωρίζω», ακολουθούμενη από τις «απόψεις καταναλωτών που δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο» (70%). Αντίθετα, μόνο το 36% μεταβίβασε εμπιστοσύνη στις διαφημίσεις βίντεο στο διαδίκτυο. Επιπλέον, μια μελέτη του 2014 από την Burst Media έδειξε ότι τα προγράμματα μάρκετινγκ επηρεάζουν συχνά 6-1 απόδοση επένδυσης.

Καθώς οι υποστηρικτές της μάρκας συνεχίζουν να προσελκύουν την προσοχή των αγοραστών, εργαλεία όπως το Traackr επιτρέπουν στους CMO και τις ομάδες τους να μετατρέψουν την εστίασή τους στο μάρκετινγκ που επηρεάζει. Με την πλατφόρμα Influencer Relationship Management της εταιρείας, οι επωνυμίες μπορούν να ελέγχουν τις εκστρατείες τους που επηρεάζουν, διατηρώντας ταυτόχρονα την αυθεντικότητα.

Evy Wilkins, αντιπρόσωπος μάρκετινγκ στο Traackr και λογότυπο εταιρείας

Ο Evy Wilkins, εκπρόσωπος μάρκετινγκ, μας είπε ότι το Traackr βοηθά τους χρήστες να συνεργαστούν με επιρροές για να προωθήσουν τις μάρκες τους.

Η Traackr έχει αφιερώσει την τελευταία δεκαετία για να βελτιώσει την πλατφόρμα SaaS, η οποία τώρα υποστηρίζει επαγγελματίες μάρκετινγκ που επηρεάζουν όλη τη ροή εργασίας τους. «Καλύπτουμε τα πάντα, από την ανακάλυψη και τον έλεγχο της επιρροής έως τη διαχείριση καμπανιών και, το πιο σημαντικό, αναφέροντας την αποτελεσματικότητα αυτών των εκστρατειών μεμονωμένα και στο επίπεδο του συνολικού σας προγράμματος», δήλωσε ο Evy Wilkins, VP of Marketing στο Traackr.

Σήμερα, το σύστημα all-in-one βοηθά επίσης περισσότερες από 150 παγκόσμιες μάρκες να ποσοτικοποιήσουν τον αντίκτυπο των προγραμμάτων επηρεασμού και κλίμακας, όπως απαιτείται για τη συνεχή ανάπτυξη. Με νέες δυνατότητες όπως η λεπτομερή διαχείριση καμπανιών στο δρόμο, η Evy μας είπε ότι η Traackr θα συνεχίσει να εξελίσσεται μαζί με τον αυξανόμενο ρόλο των διαδικτυακών επιρροών.

Προσδιορίστε και αναπτύξτε ένα δίκτυο σχετικών επιρροών

Ξεκίνησε το 2008, το Traackr προηγείται του Instagram – ένας από τους ιστότοπους που επηρεάζουν συχνότερα τους διαδικτυακούς τόπους. Ο Evy μας είπε ότι το 10ετές ταξίδι της εταιρείας ήταν μια «απίστευτα άγρια ​​βόλτα». Κατά την ίδρυσή του, η Traackr συγκέντρωσε την παρουσία του στο διαδίκτυο σε μία μονάδα, επιτρέποντας στους οργανισμούς να εντοπίζουν επιδραστικά άτομα με βάση το θέμα. «Ας υποθέσουμε ότι δημοσιεύατε κάτι στο Twitter, είχατε ένα ιστολόγιο και επίσης συνεισφέρατε στο Forbes», είπε ο Evy. “Ο Traackr θα θεωρούσε εσάς και όλα αυτά τα μέρη ως ένα.”

Εκείνη την εποχή, η εταιρεία μέτρησε τη συνολική επιρροή μέσω τριών μετρήσεων: Προσέγγιση χρηστών ή μέγεθος κοινού. συντονισμός ή πόσο καλά αλληλεπιδρά το κοινό σας με το περιεχόμενό σας. και συνάφεια, πόσο κοντά το περιεχόμενο ταιριάζει με λέξεις-κλειδιά στις αναζητήσεις πελατών. Αλλά ο Έβι μας είπε ότι η εταιρεία έχει προχωρήσει πολύ από τότε. «Η Traackr γρήγορα αναπτύχθηκε από μια μηχανή ανακάλυψης influencer σε μια πλατφόρμα end-to-end για μάρκετινγκ influencer», είπε.

Γραφικό που απεικονίζει τα χαρακτηριστικά του Traackr

Το Traackr είναι ένα ενιαίο κατάστημα για τη διαχείριση των υπερασπιστών της μάρκας.

Και το έκανε σε συνδυασμό με μια μεταβαλλόμενη βιομηχανία. Σήμερα, υπάρχουν ενεργές κοινότητες επιρροών στο Instagram και στο Facebook, καθώς και λιγότερο προφανή δίκτυα όπως το GitHub και το Stack Overflow (το Traackr τα παρακολουθεί όλα). Εκτός από τη μετατόπιση της παρουσίας στα δίκτυα κοινωνικών μέσων, ο Έβι είπε ότι οι επωνυμίες περιεχομένου που συν-δημιουργούν με επιρροές εξελίσσεται.

“Στο τέλος της ημέρας, εάν μια επωνυμία δεν ενσωματώνεται σε ένα κοινωνικό δίκτυο και με απρόσκοπτο τρόπο – κοινή χρήση περιεχομένου με τον ίδιο τρόπο που μοιραζόμαστε περιεχόμενο μεταξύ τους – τότε αυτή η τεχνική διαφήμισης δεν θα λειτουργήσει, Είπε ο Έβι.

Σε αντίθεση με τις συγκεκριμένες υπηρεσίες καναλιού και τα δίκτυα επιλογής, η πλατφόρμα της Traackr παρέχει στις επιχειρήσεις έναν ολοκληρωμένο τρόπο παρακολούθησης των σχέσεων επιρροής, απόκτησης ανταγωνιστικών πληροφοριών και βελτιστοποίησης επενδύσεων με γνώμονα τον επηρεαστή.

Διαχειριστείτε καμπάνιες, δημιουργήστε σχέσεις και ποσοτικοποιήστε την αξία

Πριν από μια δεκαετία, ο Έβι είπε ότι ήταν κοινό για τις μάρκες να αναθέτουν σε εξωτερικούς συνεργάτες τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να επηρεάζουν το μάρκετινγκ σε διαφημιστικές εταιρείες. Σήμερα, φέρνουν όλο και περισσότερο αυτές τις λειτουργίες εσωτερικά.

“Οι επωνυμίες αναγνωρίζουν την αξία στη δημιουργία μακροπρόθεσμων σχέσεων με τους υπερασπιστές της μάρκας και αρχίζουμε να βλέπουμε την άνοδο της λειτουργίας μάρκετινγκ επηρεασμού σε οργανισμούς όπως η L’Oréal, η Samsung και η Google, για παράδειγμα”, δήλωσε ο Evy. «Οι υπεύθυνοι επωνυμίας και η ηγεσία των κοινωνικών μέσων δημιουργούν την πρακτική εντός της ίδιας της μάρκας».

Φωτογραφίες της πλατφόρμας Traackr σε φορητό υπολογιστή και tablet

Με το Traackr, δεν υπάρχει ανάγκη για εταιρείες να αναθέτουν σε εξωτερικούς συνεργάτες σύγχρονες λειτουργίες μάρκετινγκ.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Traackr επικεντρώνεται σε ολόκληρη τη ροή εργασίας, από τη στιγμή που μια εταιρεία κάθεται για να ανακαλύψει νέους παράγοντες επιρροής. «Ξεκινάμε από την αρχή με ανακάλυψη και επικύρωση με βάση τα δεδομένα των επιρροών – είτε αυτό κατανοεί τον ίδιο τον επηρεαστή, το κοινό τους ή την απόδοσή τους σε ορισμένα θέματα», δήλωσε ο Έβι. “Στη συνέχεια, προχωράμε στη διαχείριση καμπανιών, στις αναφορές και στα αναλυτικά στοιχεία για να σας παρέχουμε αυτήν την εικόνα σχετικά με το τι λειτουργεί και τι δεν είναι έτσι ώστε να μπορείτε να προσαρμόσετε γρήγορα.”

Βοηθώντας στον εντοπισμό ενεργών επιρροών και παρέχοντας ένα σύνολο εργαλείων ικανό να διαχειριστεί πολύ περισσότερες σχέσεις από ένα ξεπερασμένο υπολογιστικό φύλλο, η πλατφόρμα πλήρους κύκλου προορίζεται να καλύψει τις ανάγκες της σύγχρονης ομάδας μάρκετινγκ. «Αν θέλετε να βελτιστοποιήσετε τις επενδύσεις σας στο influencer, χρησιμοποιήστε το Traackr», είπε ο Evy.

Θέματα επιρροής: Κερδίστε εμπιστοσύνη και μεταμορφώστε την επωνυμία σας

Μελέτες έχουν δείξει ότι το 38 τοις εκατό εκείνων που ασχολούνται με επιρροή εμπιστεύονται τη γνώμη του επηρεαστή για τα μηνύματα μιας μάρκας. Ωστόσο, οι περισσότερες εταιρείες απαιτούν ομάδες μάρκετινγκ να αποδείξουν ότι οι προσπάθειές τους συμβάλλουν στην κατώτατη γραμμή. «Οι έμποροι επηρεασμού είναι πραγματικά κάτω από το όπλο για να αποδείξουν την αξία τους όσον αφορά την απόδοση επένδυσης (ROI), αλλά δεν μπορούν να το κάνουν αν δεν έχουν δεδομένα», δήλωσε ο Έβι..

Για το σκοπό αυτό, το εργαλείο Audience Insights της Traackr, διαθέσιμο σε όλες τις συνδρομές, παρέχει στα στελέχη μάρκετινγκ τα δεδομένα που χρειάζονται για να διασφαλίσουν ότι ξοδεύουν αποτελεσματικά δολάρια επιρροής. Τα στατιστικά στοιχεία δίνουν τη δυνατότητα στις μάρκες να δώσουν προτεραιότητα στους επηρεαστές των οποίων το κοινό ευθυγραμμίζεται με τους ιδανικούς πελάτες της εταιρείας για εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος. Η εταιρεία προσφέρει επίσης έναν ολοκληρωμένο οδηγό για τη μέτρηση των προσπαθειών επιρροής.

Ο Έβι είπε ότι αυτά τα εργαλεία είναι σε μεγάλο βαθμό το προϊόν της συνεχιζόμενης εσωτερικής ανάπτυξης με βάση τα σχόλια των πελατών. «Είναι εμπνευσμένο να συνεργαζόμαστε με τους πελάτες μας, οι οποίοι μας ωθούν να προωθήσουμε την τεχνολογία προς τα εμπρός, ώστε να μπορούν πραγματικά να μετρήσουν τον αντίκτυπο αυτής της νέας μορφής μάρκετινγκ», είπε.

Εκτός από τα σχόλια των πελατών, η Traackr βασίζεται σε μια ομάδα εσωτερικών εμπειρογνωμόνων οι οποίοι, σύμφωνα με τον Evy, «ζουν και αναπνέουν το μάρκετινγκ που επηρεάζει».

«Η πρακτική του μάρκετινγκ επιρροής εξελίσσεται γρήγορα, οπότε κάνουμε πολύ γρήγορο πειραματισμό και ανακάλυψη», είπε. “Αν ακούσετε πού πηγαίνει, η αγορά σας λέει τι χρειάζεται.”

Σχετικά με το Horizon: Granular Campaign Management

Η Traackr θα συνεχίσει να αφήνει τα σχόλια των πελατών και τις τάσεις του κλάδου να ενημερώνουν την ανάπτυξη προϊόντων το επόμενο έτος. Ο Evy είπε ότι η εταιρεία θα επικεντρωθεί στην προσθήκη περισσότερων λεπτομερειών στις δυνατότητες της πλατφόρμας όσον αφορά τη διαχείριση καμπανιών.

“Θα επικεντρωθούμε σε ένα δύσκολο μέρος της διαδικασίας: όλη η δουλειά που θα συμβεί μόλις επιλέξετε τους επιδότες σας και συνεργαστείτε μαζί τους και διαπραγματευτείτε μαζί τους”, είπε. “Υπάρχουν πολλά στοιχεία εκεί που θα θέλαμε να ενεργοποιήσουμε μέσω της πλατφόρμας καθώς και να ενσωματωθούν σε άλλες πλατφόρμες.”

Η Evy είπε ότι είναι προσωπικά ενθουσιασμένη για την πρόσφατη ενσωμάτωση της πλατφόρμας με το Twitch, μια πλατφόρμα βίντεο ζωντανής ροής που ανήκει σε θυγατρική της Amazon και φιλοξενεί περίπου 15 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες καθημερινά. Ενώ η πλατφόρμα συνήθως λειτουργεί ως διέξοδος για ζωντανή ροή παιχνιδιού, διασπάται επίσης σε ζωντανές αθλητικές εκπομπές, περιεχόμενο τρόπου ζωής, ραδιοφωνικές εκπομπές και σεμινάρια ομορφιάς.

«Είναι μια τόσο ενδιαφέρουσα κοινότητα, τόσο διαφορετική από κάθε άλλο κοινωνικό δίκτυο εκεί έξω», είπε. “Υπάρχουν πολύ ενεργές κοινότητες αφοσιωμένων ατόμων που έχουν επιρροή στο χώρο τους, είτε πρόκειται για τυχερά παιχνίδια και μηχανική, είτε για μόδα και ομορφιά.”

Όπως συμβαίνει με άλλες πλατφόρμες, η ενσωμάτωση του Traackr Twitch επιτρέπει στους CMO να βρίσκουν νέους επιδραστές, να κατανοούν το κοινό τους, να παρακολουθούν τα βίντεο που παράγουν και να δημιουργούν αναφορές αναλυτικών στοιχείων βάσει της απόδοσής τους.

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που βλέπω πού πηγαίνει», είπε ο Έβι.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map