Αυξημένη παραγωγικότητα και συνεργασία με το Intermedia Unite ™ – Πώς οι επικοινωνίες που βασίζονται σε σύννεφο βοηθούν τις επιχειρήσεις να ευδοκιμήσουν

TL; Δρ: Η Intermedia παρέχει σε περισσότερους από 100.000 οργανισμούς και 6.000 συνεργάτες σε όλο τον κόσμο τα βασικά εργαλεία που χρειάζονται για να διευθύνουν και να αναπτύξουν την επιχείρησή τους. Η ενοποιημένη πλατφόρμα επικοινωνίας και συνεργασίας της εταιρείας, Intermedia Unite ™, συνδυάζει το τηλέφωνο, τη διάσκεψη βίντεο, την κοινή χρήση οθόνης και τα συστήματα διαχείρισης ενός πελάτη σε μια απρόσκοπτη εμπειρία cloud. Ο Mark Sher, Αντιπρόεδρος της UC Product and Marketing, μοιράστηκε μαζί μας πώς η αφοσίωση της Intermedia Unite στην ανώτερη αξιοπιστία και υποστήριξη δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά και αποτελεσματικά.


Όλοι έχουμε ακούσει λέξεις-κλειδιά τεχνολογίας, όπως το AI και η μηχανική μάθηση, που φαίνεται να γίνονται πρωτοσέλιδα καθημερινά. Όμως, όταν μιλάτε για αυτό που πραγματικά οδηγεί στην επιτυχία στη σύγχρονη αγορά, ο Mark Sher γνωρίζει ότι πολλές επιχειρήσεις και τεχνολογίες δεν θα υπήρχαν χωρίς τις υπηρεσίες της εταιρείας του.

«Το Unified-Communications-as-a-Service (UCaaS) βρίσκεται στο επίκεντρο του μέλλοντος των επιχειρηματικών επικοινωνιών», είπε. “Είναι αυτό που τα κάνει όλα να λειτουργούν.”

Για περισσότερο από δύο δεκαετίες, η Intermedia παρέχει αξιόπιστα και καλά υποστηριζόμενα συστήματα επικοινωνίας και συνεργασίας σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και στους διαχειριζόμενους παρόχους υπηρεσιών και στους μεταπωλητές προστιθέμενης αξίας που τους εξυπηρετούν. Μέσω του τηλεφώνου, της διάσκεψης βίντεο και των συστημάτων κοινής χρήσης αρχείων της Intermedia Unite, οι επιχειρήσεις μπορούν να μοιράζονται απρόσκοπτα και με ασφάλεια πληροφορίες και να συνδέονται με συνεργάτες και πελάτες.

Αντί να επικοινωνεί και να συνεργάζεται μέσω πολλών μη σχετικών εφαρμογών, ο Mark είπε ότι η Intermedia Unite απλοποιεί τα συστήματα μιας εταιρείας σε ένα ενοποιημένο πακέτο που αντηχεί με μια μεγάλη ποικιλία πελατών και εσωτερικών διαδικασιών.

«Αυτό που βρίσκουμε είναι ότι κάθε επιχείρηση έχει τις δικές της μοναδικές ροές εργασίας και τον δικό της μοναδικό τρόπο να κάνει πράγματα», δήλωσε ο Mark, Αντιπρόεδρος της UC Product and Marketing. «Στόχος μας είναι να τους προσφέρουμε όχι μόνο μια σειρά υπηρεσιών που μπορούν να καταναλώσουν όπως χρειάζονται, αλλά και να κάνουν τα πάντα να λειτουργούν μαζί. Προσπαθούμε να τα συνδυάσουμε όλα σε ένα εύχρηστο κομμάτι. “

Η ιστορία Intermedia: Από το Web Hosting στο Cloud Exchange και πέρα ​​από αυτό

Αρχικά κυκλοφόρησε ως εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων τη δεκαετία του 1990, η Intermedia σύντομα περιστράφηκε για να γίνει ο πρώτος πάροχος για φιλοξενούμενο Microsoft Exchange – και συγκέντρωσε γρήγορα περισσότερους από 1 εκατομμύριο πελάτες.

«Η Intermedia ήταν πολύ καλή στο να παίρνει το Exchange, να το μεταφέρει στο cloud και να δημιουργεί ένα περιτύλιγμα γύρω από αυτό, ώστε οι διαχειριστές να μπορούν εύκολα να κάνουν τα πράγματα που έπρεπε να κάνουν», δήλωσε ο Mark.

Intermedia Unite λογότυπο και εικόνα του Mark Sher

Η Intermedia Unite και ο Mark Sher βοηθούν τις επιχειρήσεις και τους συνεργάτες να απλοποιήσουν και να απλοποιήσουν τις επικοινωνίες τους.

Συνειδητοποιώντας ότι το 70% ή περισσότερες από τις επιχειρήσεις IT αγοράζουν μέσω συνεργατών καναλιών, όπως διαχειριζόμενοι συνεργάτες υπηρεσιών και μεταπωλητές προστιθέμενης αξίας, η Intermedia εντόπισε την ισχυρή στρατηγική μετάβασης στην αγορά και δημιούργησε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και εργαλεία που θα βοηθήσουν τους συνεργάτες να είναι επιτυχημένα με την Intermedia προϊόντα, είπε ο Mark. Για παράδειγμα, οι συνεργάτες μπορούν να πουλήσουν και να υποστηρίξουν υπηρεσίες Intermedia λευκής ετικέτας με τη δική τους επωνυμία.

Μόλις η πελατειακή βάση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Intermedia μετέφερε τις υπηρεσίες email της στο cloud, η εταιρεία αναγνώρισε τη φυσική εξέλιξη που πιθανότατα θα ακολουθούσαν περισσότερα εργαλεία επικοινωνίας και συνεργασίας.

«Φαινόταν πολύ λογικό ότι θα ήθελαν να μεταφέρουν τις επικοινωνίες και τις συνεργασίες τους στο cloud και θα πρέπει να είμαστε ο πάροχος που κάνει και τα δύο», δήλωσε ο Mark.

Η Intermedia προσφέρει ήδη ένα σύστημα cloud business phone ή private branch exchange (PBX). Και η εταιρεία πέρασε χρόνια αναπτύσσοντας και λανσάροντας το Intermedia Unite, το οποίο έπληξε την αγορά τον Φεβρουάριο του 2018.

«Ήταν ένα πολύ διασκεδαστικό ταξίδι», είπε ο Mark. «Οι άνθρωποι είναι πιο κινητοί και οι χιλιετίες γίνονται ένα μεγάλο μέρος του εργατικού δυναμικού. Οι ανάγκες που πρέπει να συνεργαστούν γίνονται μερικοί από τους μεγαλύτερους μοχλούς στον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις θα επικοινωνούν ».

Πώς το Intermedia Unite ™ παρέχει επικοινωνίες χωρίς ανησυχίες

Αντί να εγκαθιστά και να διαχειρίζεται διάφορα προγράμματα λογισμικού για την εκτέλεση καθημερινών επιχειρηματικών λειτουργιών, η Intermedia επιτρέπει στους πελάτες να επιβλέπουν όλους τους χρήστες και τις λειτουργίες από έναν μόνο πίνακα ελέγχου. Το Intermedia Unite καλύπτει ένα ευρύ φάσμα εργαλείων επικοινωνίας και συνεργασίας:

  • Τηλεφωνικό σύστημα PBX
  • Επιτραπέζιες και κινητές εφαρμογές
  • Απομακρυσμένο γραφείο
  • Φαξ
  • Κοινή χρήση οθόνης
  • Κατάσταση παρουσίας και διαθεσιμότητας
  • Τηλεδιάσκεψη
  • Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και συνεργασία αρχείων

Η απρόσκοπτη ενοποίηση μεταξύ κινητών συσκευών και τηλεφωνικών συστημάτων εταιρικού επιπέδου επιτρέπει στις επιχειρήσεις να είναι πιο παραγωγικές χωρίς να χρειάζεται να επενδύσουν σε πρόσθετες υποδομές. Παρόλο που ο Mark είπε ότι οι ανταγωνιστές της βιομηχανίας επικοινωνιών και συνεργασιών θα βοηθήσουν όλους τους πελάτες να εξοικονομήσουν χρήματα και να ενισχύσουν την παραγωγικότητα και τη συνεργασία, οι επενδύσεις της Intermedia στην ενσωμάτωση, την αξιοπιστία και την υποστήριξη συνεχίζουν να προσελκύουν πελάτες.

«Πιστεύουμε πραγματικά σε αυτόν τον χώρο», είπε. «Πιστεύουμε ότι μπορούμε να βοηθήσουμε τις εταιρείες και γνωρίζουμε την αγορά. Αν και οι άνθρωποι βρίσκονται σε ενοποιημένες επικοινωνίες για μεγάλο χρονικό διάστημα, η αγορά εξακολουθεί να αρχίζει να εξελίσσεται. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συμμετέχουμε σε αυτό. “

Το High-Touch Onboarding εξασφαλίζει ομαλές και αξιόπιστες υλοποιήσεις

Ένα από τα πιο σημαντικά βήματα για να ξεκινήσετε νέους πελάτες στο Intermedia Unite, σύμφωνα με τον Mark, είναι πρώτα να δοκιμάσετε και να επαληθεύσετε ότι το δίκτυο του οργανισμού είναι έτοιμο για κίνηση υψηλής ποιότητας φωνής και βίντεο.

“Για μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αναζητήσεις στον ιστό και τέτοια πράγματα, ενδέχεται να μην παρατηρήσετε εάν το δίκτυό σας δυσκολεύεται”, είπε. “Αλλά όταν πραγματοποιείτε βιντεοδιάσκεψη, κοινή χρήση οθόνης ή τηλεφωνικές κλήσεις μέσω του δικτύου σας, αυτά τα ζητήματα μπορεί να γίνουν εξαιρετικά αισθητά και ενοχλητικά.”

Εικόνα ομάδων υποστήριξης της Intermedia

Η Intermedia και οι συνεργάτες της επενδύουν σε μεγάλο βαθμό στη διαδικασία ενσωμάτωσης για να διασφαλίσουν ότι οι πελάτες είναι ικανοποιημένοι.

Η Intermedia και οι συνεργάτες μεταπωλητών της θα αναπτύξουν μια ιδιόκτητη εφαρμογή που ονομάζεται VoIP Scout για να δοκιμάσει το δίκτυο και να προσομοιώσει ένα φιλοξενούμενο τηλεφωνικό σύστημα.

“Πραγματοποιούμε προσομοιωμένες τηλεφωνικές κλήσεις προς και από το δίκτυό μας και το δικό σας για τρεις εργάσιμες ημέρες”, δήλωσε ο Mark. “Θα σας δώσουμε μια τελική αναφορά που θα εξετάζει τον λανθάνοντα χρόνο, το jitter, την απώλεια πακέτων και άλλα πράγματα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κακή ποιότητα. Είναι ένα ανεκτίμητο εργαλείο που χρησιμοποιούν οι συνεργάτες μας για να διασφαλίσουν ότι θα μπορούν να βοηθήσουν τους πελάτες. Όταν αναπτύσσουν την υπηρεσία, θα λειτουργήσει και θα είναι υψηλής ποιότητας. “

Μόλις ένα δίκτυο περάσει τη δοκιμή, οι πελάτες μπορούν να επισκεφθούν την ηλεκτρονική πύλη για να εισαγάγουν πληροφορίες χρήστη και να επιλέξουν ποια μοντέλα τηλεφώνου θέλουν.

«Διαμορφώνουμε και στέλνουμε αυτά τα τηλέφωνα απευθείας σε εσάς», είπε ο Mark. “Θα συνδέσετε τα τηλέφωνα, θα ρυθμίσετε τον αυτοματοποιημένο υπάλληλό σας που χαιρετά και δρομολογεί τις κλήσεις σας και τελειώσατε. Τα τηλέφωνα είναι εντελώς plug-and-play. είναι πιο εύκολο να ενεργοποιήσετε ένα από τα τηλέφωνά μας από ένα δρομολογητή ή δίκτυο. “

Διατηρώντας τους πελάτες ικανοποιημένους μέσω της κορυφαίας αξιοπιστίας και υποστήριξης

Όπως μας είπε ο Mark, η επιχειρηματική φιλοσοφία της Intermedia βασίζεται στην παροχή βοήθειας στους πελάτες και στην παροχή υπηρεσιών που μπορούν να εμπιστευτούν.

«Πάντα πίστευα ότι αν δεν μπορούμε να τα κάνουμε σωστά, δεν θα έχουμε πολλούς πελάτες – ανεξάρτητα από το πόσα ωραία χαρακτηριστικά έχουμε», είπε. “Εάν δεν μπορείτε να αποκτήσετε σωστά την αξιοπιστία και την υποστήριξή σας, δεν θα έχει σημασία.”

Με την υποδομή cloud υψηλής διαθεσιμότητας, η Intermedia υπόσχεται 99,999% χρόνο λειτουργίας. Αυτό σημαίνει μόνο 26 δευτερόλεπτα διακοπής λειτουργίας ανά μήνα.

«Και το χτυπήσαμε νόμιμα», είπε ο Mark. «Βλέπω τις αναφορές κάθε μήνα, και πολλές φορές κάνουμε ακόμη καλύτερα από αυτό. Πρέπει να είμαστε εκεί για κάθε τηλεφωνική κλήση, κάθε μέρα, κάθε εβδομάδα, κάθε μήνα. “

Από την πλευρά της υποστήριξης πελατών της επιχείρησης, ο Mark επισημαίνει με υπερηφάνεια δύο συνεχόμενα χρόνια της J.D. Power πιστοποιώντας την υψηλής ποιότητας και ανταποκρινόμενη τεχνική βοήθεια της Intermedia.

«Αυτό το είδος εγκυρότητας μιλάει πραγματικά για το πόσο σκληρά δουλεύουμε για να είμαστε καλοί», είπε. “Θα ήσασταν σκληροί για να βρείτε μια άλλη εταιρεία cloud με αυτό το επίπεδο διάκρισης.”

Η αριστεία στην υποστήριξη και την αξιοπιστία είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την Intermedia, διότι η εταιρεία και οι πελάτες της λειτουργούν από μήνα σε μήνα – δεν υπάρχουν πολυετή συμβόλαια ή εγγυήσεις ότι ο πελάτης θα παραμείνει για μια δεδομένη χρονική περίοδο.

«Πιστεύουμε ότι πρέπει να κερδίζουμε την επιχείρησή σας σε κάθε τηλεφωνική κλήση», δήλωσε ο Mark. “Εάν δεν έχουμε κάνει τη δουλειά μας, τότε δεν αξίζουμε την επιχείρησή σας. Ας το αποδείξουμε σε εσάς. Ας σας πείσουμε, κάθε μέρα, ότι μπορούμε να σας προσφέρουμε την αξία, τις δυνατότητες, τις υπηρεσίες και την υποστήριξη που χρειάζεστε. “

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me