Εξασφαλίστε ηρεμία μέσω του Insights Performance: Το Uptime.com είναι η λύση παρακολούθησης που χρειάζεται η επιχείρησή σας

TL; Δρ: Οι ολοκληρωμένες και εξαιρετικά αξιόπιστες λύσεις παρακολούθησης του Uptime.com προσφέρουν δυνατότητες εταιρικού επιπέδου σε προσιτές τιμές. Η εταιρεία, η οποία λειτουργεί από την πρώτη-πελάτη προοπτική, διατηρεί ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα μέσω της ευέλικτης ανάπτυξης και της προσεκτικής υποστήριξης. Στο μέλλον, το Uptime.com έχει αρκετά σχέδια, συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής εργαλείων παρακολούθησης με δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης.


Οι περισσότεροι ηγέτες επιχειρήσεων έχουν μια γενική κατανόηση του κόστους που σχετίζεται με το χρόνο διακοπής λειτουργίας, αλλά με βάση τις διακοπές λειτουργίας όπως η γκάμα των Ευχαριστιών της Costco, λίγοι μαθαίνουν την έκταση της απειλής μέχρι να είναι πολύ αργά.

Συνήθως, υπάρχει μια τεράστια τιμή που πρέπει να πληρώσετε. Σκεφτείτε, για παράδειγμα, ότι η Amazon έκανε 177,9 δισεκατομμύρια δολάρια το 2017 – περισσότερο από το ΑΕγχΠ της Αλγερίας, σύμφωνα με το διαδικτυακό περιοδικό Inverse.

Το Downtime, σε αυτό το είδος αρένας, έχει αναμφισβήτητες επιπτώσεις. Περίπτωση: Το 2018, μια δυσλειτουργία προκάλεσε την απώλεια του μαζικού καταστήματος λιανικής πώλησης μεταξύ 72 εκατομμυρίων και 99 εκατομμυρίων δολαρίων την Prime Day, τη μεγαλύτερη ετήσια εκδήλωση πωλήσεων του ιστότοπου.

Οι ίδιοι κίνδυνοι ισχύουν για εμάς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αν και σε διαφορετική κλίμακα. Δυστυχώς, σε αντίθεση με την Amazon, οι περισσότερες επιχειρήσεις δεν έχουν τη δυνατότητα να ανακάμψουν με το ίδιο σθένος.

Λογότυπο χρόνου λειτουργίας

Το Uptime.com είναι μια εύχρηστη υπηρεσία παρακολούθησης διακοπής λειτουργίας.

Ευτυχώς, οι λύσεις παρακολούθησης εκτός λειτουργίας, όπως αυτές που παρέχονται από το Uptime.com, μπορούν να χρησιμεύσουν ως ασφάλεια για αυτά τα καταστροφικά γεγονότα.

«Δημιουργούμε συνθετικές οθόνες που σας επιτρέπουν να ελέγχετε κρίσιμα στοιχεία της εφαρμογής σας από εξωτερική οπτική γωνία για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργούν», δήλωσε ο Michael Esposito, Διευθύνων Σύμβουλος Στρατηγικής στο Uptime.com. «Το στοιχείο της ειρήνης του μυαλού είναι μεγάλο.»

Τα ολοκληρωμένα και εξαιρετικά αξιόπιστα εργαλεία παρακολούθησης του Uptime.com προσφέρουν λειτουργικότητα σε επίπεδο επιχείρησης σε προσιτή τιμή. Ταυτόχρονα, η εταιρεία με έδρα το Μανχάταν δεν υποτιμά ποτέ την εξυπηρέτηση πελατών. Τελικά, ο στόχος του Uptime.com είναι να αξιοποιήσει την ευέλικτη ανάπτυξη και την προσεκτική υποστήριξη για να εξελίσσει συνεχώς την επιχείρηση με βάση τις ανάγκες των πελατών.

Λύση Enterprise-Grade με επίκεντρο τον χρήστη

Ο Μάικλ κατανοεί τις φρίκης του χρόνου διακοπής από την προσωπική εμπειρία. Πριν από την ίδρυση του Uptime.com το 2013, ο Michael ηγήθηκε ενός οργανισμού υγειονομικής περίθαλψης που πραγματοποίησε μεγάλες επενδύσεις σε διαφημίσεις Google pay-per-click – σκεφτείτε περισσότερα από έξι στοιχεία το μήνα.

Η εταιρεία διέθετε αρκετή τεχνολογία παραγωγής μολύβδου. Όμως, ως ομάδα υγειονομικής περίθαλψης, επικεντρώθηκε κυρίως στις άμεσες ανησυχίες των ασθενών της, όχι στην παρακολούθηση ιστοτόπων. Έτσι, όταν η ομάδα πωλήσεων έφερε μια μεγάλη διακοπή στην προσοχή του Μιχαήλ δύο ημέρες μετά το γεγονός, σημειώθηκε σημαντική ζημιά.

«Είχαμε δύο ημέρες διακοπής λειτουργίας, και μας κόστισε σχεδόν 60.000 $ σε διαφημιστικά δολάρια», δήλωσε ο Michael. «Έπρεπε να βρούμε αμέσως πώς να αποτρέψουμε αυτό να ξανασυμβεί».

Άρχισε να ψάχνει για ένα κατάλληλο εργαλείο παρακολούθησης ιστού αλλά είχε πρόβλημα να βρει μια λύση που ήταν προσιτή, φιλική προς το χρήστη και αξιόπιστη. Τελικά, κατέστη σαφές ότι η αγορά ήταν εξαιρετικά ακόρεστη, γεγονός που οδήγησε στην ίδρυση του Uptime.com.

Η ολοκληρωμένη υπηρεσία προσφέρει λειτουργικότητα σε επίπεδο επιχείρησης σε προσιτή τιμή.

Ο Μάικλ ένωσε τις δυνάμεις του με τους Benjamin Byrne, Barak Shohat και Jay Westerdal – συναδέλφους που γνώριζε για μια δεκαετία και σεβάστηκε βαθιά – και σχεδίασε ένα σχέδιο.

«Συγκεντρώσαμε το μυαλό μας ως συνιδρυτές για να καθορίσουμε πώς επρόκειτο να επιτεθούμε στην αγορά», είπε. «Αποφασίσαμε ότι ήταν να παρέχουμε σήμερα μια λύση παρακολούθησης βαθμού επιχείρησης με υπηρεσία λευκών γαντιών και απίστευτη αξιοπιστία. Και το ζήσαμε πραγματικά. “

Σήμερα, η εσωτερική ομάδα του Uptime.com έχει αναπτυχθεί ώστε να περιλαμβάνει επαγγελματίες πληροφορικής από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, το Ισραήλ και το Ηνωμένο Βασίλειο. «Τοποθετώντας τις ανάγκες των πελατών στο επίκεντρο όλων όσων κάνουμε – είτε πρόκειται για υποστήριξη είτε για ανάπτυξη λογισμικού – είμαστε σε θέση να βελτιώνουμε συνεχώς”, δήλωσε ο Michael.

Ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στο πρόσωπο της ενοποίησης της αγοράς

Ο Michael μας είπε ότι η Uptime.com είχε την τυχερή ευκαιρία να εξυπηρετήσει το VMware ως έναν από τους πρώτους πελάτες της – και ο πάροχος υποδομής cloud παραμένει πιστός στην εταιρεία σήμερα.

«Βάζουμε το στοίχημά μας στο έδαφος μαζί τους και είπα:« Ακούστε, πείτε μας τι θέλετε και θα το χτίσουμε », είπε. «Κάνοντας αυτό, ακούγοντας πραγματικά αυτό που ήθελαν, ήμασταν έτοιμοι να φιλοξενήσουμε ένα καλό τμήμα της αγοράς των επιχειρήσεων».

Η αγορά παρακολούθησης εκτός λειτουργίας σίγουρα δεν αναπτύχθηκε πλήρως όταν το Uptime.com έφτασε στη σκηνή, αλλά αυτό δεν κράτησε πολύ. Καθώς ο ανταγωνισμός άρχισε να θερμαίνεται, ο Michael είπε ότι το Uptime.com ξεχώρισε από το πακέτο λόγω του ιδιόκτητου αλγορίθμου, ο οποίος καθιστά τα ψευδώς θετικά εξαιρετικά σπάνια.

Στιγμιότυπο οθόνης προϊόντος

Η σαφής και ακριβής αναφορά συμβάντων βοηθά τους χρήστες να παρακολουθούν με βεβαιότητα την απόδοση.

«Ακούγεται τρελό ότι η πρόκληση που αντιμετωπίζει η αγορά παρακολούθησης είναι η αξιοπιστία, αλλά είναι αλήθεια», είπε. «Υπάρχουν πολλά ψευδώς θετικά στην αγορά και προσελκύουμε πολλές επιχειρήσεις από τους πελάτες εξαιτίας αυτού. Η απόλυση, η αρχιτεκτονική και οι διαδικασίες μας προτού στείλουμε μια ειδοποίηση σε έναν καταναλωτή περιορίζει σοβαρά την πιθανότητα ψευδούς θετικού. “

Σήμερα, ο Michael είπε ότι η αξιοπιστία, η δίκαιη τιμολόγηση και η πελατοκεντρική προσέγγιση της εταιρείας διατηρούν το Uptime.com μπροστά από τον ανταγωνισμό – ακόμη και ενόψει σημαντικής ενοποίησης του κλάδου. «Είναι η έλλειψη λανθασμένων θετικών, η κεντρικότητα του χρήστη, η υπηρεσία λευκού γαντιού», είπε. «Είμαστε εδώ για να σας ταξιδέψουμε. Είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε μαζί σας και να δημιουργήσουμε λειτουργίες, ενώ οι ανταγωνιστές μας δεν θα σας δώσουν την ώρα της ημέρας. “

Σε ορισμένες περιπτώσεις, το Uptime.com χρησιμεύει ως μία από τις πολλαπλές λύσεις παρακολούθησης για πελάτες μεγάλων επιχειρήσεων – απλώς και μόνο επειδή ο χρόνος διακοπής θέτει υπερβολική οικονομική απειλή για να βασιστεί σε μία λύση.

«Η πραγματικότητα είναι ότι πολλές επιχειρήσεις συνεργάζονται με δύο ή τρεις παρόχους, διότι το κόστος του χρόνου διακοπής λειτουργίας είναι τόσο μεγάλο που η ύπαρξη μίας πηγής γνώσης είναι επικίνδυνη», δήλωσε ο Michael. “Είμαστε καλά με αυτό.”

Agile Development και μια προσεκτική παγκόσμια ομάδα υποστήριξης

Ο Μάικλ μας είπε ότι πρόσφατα ορισμένες εταιρείες στην αγορά απόδοσης εφαρμογών έχουν αρχίσει να εξαπολύουν τις υπηρεσίες τους στην επικράτεια του Uptime.com, συνθετική παρακολούθηση.

«Νομίζω ότι οι περισσότεροι θα το θεωρούσαν πρόκληση, αλλά είμαστε τόσο υπερ-επικεντρωμένοι σε αυτό που κάνουμε ότι το να είμαστε μικροί είναι στην πραγματικότητα ένα όφελος για εμάς», είπε. «Μπορούμε πραγματικά να ακούσουμε τους πελάτες και να επικεντρωθούμε στην ευέλικτη ανάπτυξη.»

Η εμπειρία του χρήστη αποτελεί πρωταρχικό μέλημα σε κάθε απόφαση ανάπτυξης των εταιρειών. Για παράδειγμα, η διαδικασία ρύθμισης καθιστά τη δημιουργία ελέγχων και ειδοποιήσεων μια διαισθητική διαδικασία, ο πίνακας ελέγχου εμφανίζει ζωτικά στατιστικά στοιχεία κατά τη σύνδεση και το λογισμικό διαθέτει εύκολη ενσωμάτωση με εργαλεία όπως το Cachet και το Jira Service Desk.

Ο Μάικλ είπε ότι το Uptime.com παίρνει επίσης την υποστήριξη πολύ σοβαρά – μια καλή ιδέα, δεδομένου ότι το 44% των καταναλωτών αναλαμβάνουν την επιχείρησή τους αλλού αφού λάβουν κακή εξυπηρέτηση πελατών. Η ομάδα διανέμεται σε όλο τον κόσμο και σχεδόν σε κάθε ζώνη ώρας, με τοποθεσίες όπως η Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, το Ισραήλ, η Σκωτία και η Μόσχα.

«Ουσιαστικά, έχουμε έναν 24ωρο κύκλο εργασίας, η ομάδα υποστήριξής μας είναι πάντα διαθέσιμη και έχουμε δημιουργήσει ένα προηγούμενο για γρήγορη ανταπόκριση», δήλωσε ο Michael. “Και αυτό ήταν κάτι που διασχίζει όλους τους τομείς της επιχείρησής μας, είτε πρόκειται για πωλήσεις είτε για υποστήριξη.”

Επόμενο: Αποκριτική παρακολούθηση μέσω Τεχνητής Νοημοσύνης

Το Uptime.com έχει πολλά έργα προς τα εμπρός όσον αφορά την προστιθέμενη αξία για τους πελάτες, συμπεριλαμβανομένης μιας ισχυρής ιδιόκτητης σελίδας κατάστασης που θα κυκλοφορήσει γύρω στον Απρίλιο του 2020.

Κοιτώντας περισσότερο στο μέλλον, η εταιρεία έχει μεγάλα σχέδια για ανταποκρινόμενα εργαλεία παρακολούθησης που θα αξιοποιήσουν την πλήρη δύναμη των αναδυόμενων τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης.

“Είμαστε λίγο μακριά από αυτό, αλλά συλλέγουμε δεδομένα αυτήν τη στιγμή, ώστε να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τεχνητή νοημοσύνη για να εντοπίσουμε γιατί συνέβη ένα συμβάν διακοπής λειτουργίας, τη βασική αιτία και πώς μπορούμε να το διορθώσουμε”, είπε. “Εάν μπορείτε να εντοπίσετε το χρόνο διακοπής λειτουργίας και να παράσχετε με ακρίβεια τη βασική αιτία του, τότε θα πρέπει να είστε σε θέση να δώσετε μια λύση – και αυτό είναι το σημείο που πηγαίνουμε.”

Η εταιρεία διερευνά επίσης τις δυνατότητες των εργαλείων παρακολούθησης των κοινωνικών μέσων για τον εντοπισμό περιπτώσεων διακοπής της υπηρεσίας διαλείπουσας υπηρεσίας μέσω αναφορών χρηστών.

«Πρόκειται για την παρακολούθηση των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, την εύρεση αναφορών χρηστών, την απομάκρυνσή τους στον πίνακα ελέγχου και την έκδοση ειδοποίησης όταν φτάσετε σε ένα κατώφλι», είπε ο Michael. “Πιστεύουμε ότι είναι ξεχωριστό, επειδή είναι ένα πρόσθετο στοιχείο που κανείς δεν παρέχει πραγματικά.”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me