Συνεργαστείτε με μια κοινότητα ανοιχτών πηγών τεχνολογικών εραστών: Η δολοφονία από την Google είναι νεκροταφείο προϊόντων που έχουν συναντήσει πρόωρα θανάτους

TL; Δρ: Θέλετε να θυμηθείτε τα φαντάσματα του παρελθόντος της Google; Ο ιστότοπος του Cody Ogden, Killed by Google, είναι το στέκι σας. Το νεκροταφείο ανοιχτού κώδικα χρησιμεύει ως μνημείο για 190 πρώην εφαρμογές, υπηρεσίες και καινοτομίες υλικού. Τελικά, με την έρευνα, τη συλλογή και τη διατήρηση ενός ιστορικού αρχείου των πειραμάτων της Google, η κοινότητα Killed by Google ελπίζει να βοηθήσει τους καινοτόμους του αύριο να αντλήσουν έμπνευση από τους αναχωρημένους.


Εδώ βρίσκεται το Inbox by Gmail.
28 Μαΐου 2015, ήταν η αρχική ημερομηνία κυκλοφορίας του.
Αλλά μέχρι τις 2 Απριλίου 2019, είχε εκπληρώσει τη μοίρα του.

Ο Cody Ogden ήταν στο πένθος. Ήταν τον Σεπτέμβριο του 2018 και η Google μόλις ανακοίνωσε ότι θα έκλεινε το Inbox by Gmail, τον αγαπημένο του πελάτη email. Για να αντιμετωπίσει την αίσθηση της απώλειας, ο κωδικοποιητής που εδρεύει στη Μινεάπολη στράφηκε στο Διαδίκτυο.

«Άρχισα να κάνω κάποια βασική έρευνα για να μάθω τι άλλο είχε κάνει η Google στο παρελθόν», είπε. «Όλοι γνωρίζουμε τα μεγάλα, όπως το Google Reader και το Wave, αλλά ήθελα να μάθω αν υπήρχαν περισσότερα. Όπως αποδείχθηκε, υπήρχαν. “

Αποφασισμένος να δώσει σε αυτά τα προϊόντα που κάποτε αγαπούσαν την κατάλληλη ταφή, η Cody κυκλοφόρησε το Killed by Google, ένα ψηφιακό νεκροταφείο ανοιχτού κώδικα πλήρες με επιτύμβιες στήλες που σχεδιάστηκαν από τη Scarlett McKay και επιτομές για κάθε παλιά εφαρμογή, υπηρεσία ή κομμάτι υλικού.

Headshot του Cody Ogden and Killed by Google λογότυπο

Σκοτωμένος από την Google είναι το πνευματικό τέκνο του Cody Ogden, ενός κωδικοποιητή με έδρα τη Μινεσότα με πάθος για την τεχνολογία ανοιχτού κώδικα.

Ο συγχρονισμός ήταν σωστός – λίγο πριν από το Hacktoberfest, ένα ετήσιο πανηγύρι για ένα λογισμικό ανοιχτού κώδικα που φιλοξενείται από την DigitalOcean σε συνεργασία με το GitHub και το Twilio – και ο Cody είχε την αίσθηση ότι θα μπορούσε να προσελκύσει μια κοινότητα ομοιόμορφων ατόμων.

«Μόλις απογειώθηκε από εκεί, και ήταν ένα φοβερό έργο με το οποίο συμμετείχε», είπε.

Σήμερα, το Killed by Google είναι ο τελευταίος χώρος ανάπαυσης για 190 προϊόντα που πέτυχαν το θάνατό τους. Χρησιμεύει επίσης ως ιστορικό αρχείο των εξαφανισμένων καινοτομιών της Google – ένα από τα οποία οι μελλοντικές γενιές λάτρεις της τεχνολογίας μπορούν να κοιτάξουν πίσω ενώ εργάζονται για την περαιτέρω ανάπτυξη της βιομηχανίας.

Ένα Μνημείο για Απενεργοποιημένες Εφαρμογές, Υπηρεσίες και Υλικό

Για τον εορτασμό των χαμένων προϊόντων της Google, ο Cody είπε ότι παρατήρησε ότι έχουν ένα κοινό κοινό: Μια τρομερά σύντομη διάρκεια ζωής.

“Όταν κοιτάζετε τα χρονοδιαγράμματα, βλέπετε ότι πολλά καταναλωτικά προϊόντα διαρκούν μόνο μεταξύ δύο και τεσσάρων ετών κατά μέσο όρο – και αυτό είναι πολύ καλό,” είπε. «Με κάνει να διστάζω να επενδύσω προσωπικά στα νέα προϊόντα λογισμικού που ανακοινώνει η Google, γνωρίζοντας ότι, εάν γίνουν μέρος της παραγωγικότητάς μου, λίγα χρόνια από τώρα μπορεί να μην είναι ακόμα κοντά».

Η Google προσφέρει μερικές φορές αντικαταστάσεις για την τεχνολογία που διακόπτει. Για παράδειγμα, μετά το Nxing Inbox by Gmail, η εταιρεία πρότεινε στους χρήστες να στραφούν στις εφαρμογές ιστού και για κινητές συσκευές, οι οποίες είχαν αρχίσει να ενσωματώνουν κλασικές λειτουργίες Inbox όπως nudges, έξυπνες απαντήσεις και αναβολή email.

Αλλά ο Cody είπε ότι συχνά αμφισβητεί εάν αυτά τα υποκατάστατα είναι επαρκή – ειδικά για εκείνους που χρησιμοποιούν ένα συγκεκριμένο προϊόν τακτικά. «Είναι αδύνατο να προβλεφθεί αν η υποτιθέμενη« αντικατάσταση »θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες σας», είπε.

Ο Cody ερεύνησε περαιτέρω το θέμα σε μια δημοσίευση ιστολογίου από τις 25 Μαρτίου 2019, όπου συζήτησε τα χιλιάδες παθιασμένα σχόλια που άφησαν σε ένα νήμα Reddit αφιερωμένο στο Killed by Google.

«Είμαστε εξοικειωμένοι με τις εφαρμογές, τις υπηρεσίες και τις συσκευές που χρησιμοποιούμε ως μέρος της ρουτίνας μας», δήλωσε στην ανάρτηση. «Γνωρίζουμε τα χαρακτηριστικά τους, τις ιδιοτροπίες τους, και, όπως μια σχέση, μας επηρεάζει βαθιά, ακόμη και για χρόνια αφού δεν είναι πια μαζί μας».

Τα σχόλια του Reddit καθιστούν σαφές ότι ο Cody απέχει πολύ από τον εαυτό του στις πεποιθήσεις του.

“Ο θάνατος του Chromecast audio με κόβει βαθιά”, δήλωσε ένας προστάτης της Google Killed by. «Αντλώνω μουσική μέσω της δικής μου ως μέρος της καθημερινής μου ρουτίνας, του συγχρονισμού πολλαπλών δωματίων, της μουσικής, των podcast… Δεν είμαι σίγουρος αν αναμένεται να αγοράσουμε τα έξυπνα ηχεία τους ως αντικατάσταση. Είναι πολύ πιο ακριβά και [δεν] δουλεύουν με τα ηχεία του στούντιο που έχω δημιουργήσει γύρω από το σπίτι. “

Συλλογή, έρευνα και συντήρηση ιστορικού αρχείου

Εκτός από την προσφορά ενός χώρου για θλίψη, το Killed by Google παρέχει πληροφορίες σχετικά με τις τεχνολογίες που ο γίγαντας της μηχανής αναζήτησης έχει τοποθετήσει σε θάνατο. Για παράδειγμα, η Google ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ότι θα καταργήσει σταδιακά το Google Hangouts για πελάτες του G Suite και θα το αντικαταστήσει με το Hangouts Chat και το Hangout Meet.

Σύμφωνα με το Killed by Google, η υπηρεσία θα σταματήσει επίσημα κάποια στιγμή το επόμενο έτος. “Το Google Hangouts ήταν μια πλατφόρμα επικοινωνίας που περιελάμβανε μηνύματα, συνομιλίες μέσω βίντεο και λειτουργίες VOIP”, αναφέρει ο επιτάφιος ιστότοπος του Cody. “Η εκτέλεση έχει προγραμματιστεί για τα τέλη του 2020. Ήταν σχεδόν 8 ετών.”

Με τόσα πολλά έργα είτε κλωτσώντας τον κάδο είτε στο τεμαχισμό, η Cody είναι τυχερή που έχει μια ενεργή κοινότητα συντελεστών από όλο τον κόσμο που βοηθούν στην ενημέρωση του ιστότοπου τακτικά.

Μαχαίρι, πέτρινη πέτρα και εικονίδια γκιλοτίνας

Ως ιστορικό ρεκόρ, το Killed by Google διατηρεί τις καινοτόμες προσπάθειες της εποχής μας.

«Αυτό το κοινό είναι πολύ συντονισμένο με αποφάσεις σχετικά με τα προϊόντα με τα οποία έχουν υιοθετήσει και έχουν δημιουργήσει μια σχέση», είπε. “Οι άνθρωποι που ενδιαφέρονται για αυτό το έργο υποστηρίζουν τη νέα τεχνολογία, ειδικά στον χώρο χάραξης λογισμικού και παραγωγικότητας – είναι υπέρ-καταναλωτές.”

Κατά μία έννοια, είναι επίσης ιστορικοί που συμβάλλουν σε ένα αποθετήριο καινοτομιών της Google – το οποίο ο Cody αναφέρεται ως η πιο σημαντική πρόταση αξίας του έργου. Ευτυχώς, είχε την ιδέα να το συνειδητοποιήσει από την αρχή.

«Υποθέτω ότι έχω γίνει επιμελητής των προϊόντων που πεθαίνουν και πεθαίνουν, δηλαδή», δήλωσε σε μια δημοσίευση στο blog της 21ης ​​Σεπτεμβρίου 2018 – η πρώτη του μετά την ίδρυση Killed by Google. “Έχω εντοπίσει άρθρα από το 2003 και έψαξα μέσω του Wayback Machine για πληροφορίες σχετικά με προϊόντα που έχουν ήδη πεθάνει όπως το Hello by Picasa.”

Στην ανάρτηση, ο Cody ευχαρίστησε το Ίδρυμα Wikimedia και το Αρχείο Διαδικτύου για τους ιστορικούς πόρους τους, οι οποίοι επιτρέπουν στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε στιγμιότυπα οθόνης, σπασμένους συνδέσμους και γραφικά από το παρελθόν του Διαδικτύου.

“Εάν είστε σε θέση, σας ενθαρρύνω να κάνετε μια δωρεά σε αυτούς τους οργανισμούς για το θαυμάσιο έργο που κάνουν στην ανταλλαγή γνώσεων και στη διατήρηση της ιστορίας”, είπε.

Προχωρώντας προς τα εμπρός ενώ τσιμέντου στο παρελθόν της Google

Ο Cody είπε ότι πολλοί στην κοινότητά του αναζητούν άλλους με κοινή αίσθηση απώλειας (η δυστυχία αγαπά την εταιρεία, σωστά;), αλλά υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους τα άτομα επεξεργάζονται την εμπειρία του Killed by Google.

«Μερικοί άνθρωποι εμπνέονται ακόμη και από τη λίστα, καθώς αποδεικνύεται ότι είναι εντάξει να δοκιμάζετε πράγματα και να αποτυγχάνετε», είπε. “Άλλοι το βλέπουν και λένε,” Γεια, αυτές είναι υπέροχες ιδέες – γιατί δεν χτίζω κάτι παρόμοιο αλλά να το τροποποιήσω για να το κάνω καλύτερο; “Υπάρχουν πολλές διαφορετικές προοπτικές.”

Όσο για το τι ισχύει το μέλλον, ο Cody είπε ότι το Killed by Google θα συνεχίσει να δημιουργεί ένα αμερόληπτο αρχείο προϊόντων Google που οι μελλοντικές γενιές τεχνολογικών καινοτόμων μπορούν να αναφέρουν ως απόδειξη αυτού που ήρθε μπροστά τους.

«Έθεσα ως στόχο το συγκεκριμένο έργο να μην είναι κερδοσκοπικό – δεν αντισταθμίζουμε τα στοιχήματα εναντίον των προϊόντων Google που είναι αγαπημένα από εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο», είπε. “Ωστόσο, θα συνεχίσουμε να καλλιεργούμε μια κοινότητα ανοιχτού κώδικα ανθρώπων που θέλουν την ευκαιρία να ανατρέξουν στα εργαλεία που έχουμε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν.”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me