Καταπολέμηση του κατακερματισμού: Πώς η Geniuslink παρέχει στους συνεργάτες δυναμικούς συνδέσμους που δεν θα σπάσουν πέρα ​​από τα σύνορα, τις συσκευές και τα λειτουργικά συστήματα

TL; Δρ: Το μάρκετινγκ θυγατρικών είναι ένα win-win για εκδότες και επωνυμίες, και οι δύο κερδίζουν έσοδα όταν οι καταναλωτές πραγματοποιούν αγορές. Ωστόσο, η κατεύθυνση των καταναλωτών στο κατάλληλο διαδικτυακό κατάστημα δεν είναι τόσο στενή όσο και στεγνή. Οι παγκόσμιες μάρκες έχουν πελάτες σε διαφορετικές χώρες, όπου μιλούν τις δικές τους γλώσσες, ξοδεύουν τα δικά τους νομίσματα και περιηγούνται σε μια πληθώρα συσκευών σε μια ποικιλία λειτουργικών συστημάτων. Η Geniuslink προσπάθησε να λύσει αυτό το ζήτημα προσφέροντας δυναμικούς συνδέσμους συνεργατών που οδηγούν τους καταναλωτές σε τοπικές σελίδες προορισμού για αγορά σε οποιαδήποτε συσκευή όπου κι αν βρίσκονται. Χάρη στο Geniuslink, ένας σύνδεσμος ταιριάζει τώρα σε όλους.


Ο Τζέσι Λικς έζησε έναν ατελείωτο θερινό τρόπο ζωής μετά το κολέγιο, εναλλάσσοντας ανάμεσα στο να δουλεύεις ως οδηγός σχεδία στο Κολοράντο και την Κόστα Ρίκα, και να ξοδεύεις το φθινόπωρο ζώντας με τους γονείς του στη Μοντάνα και να παίζεις σε αυτό που αποκαλεί «geek έργα».

Μετά από λίγες αποτυχίες, ένα από τα έργα του άρχισε τελικά να κερδίζει έλξη. Δημιούργησε ιστότοπους soundtrack για μερικά από τα αγαπημένα του extreme sports, όπως snowboarding και surfing, όπου θα επιμεληθεί μια λίστα με περίπου 50 τραγούδια και θα περιλαμβάνει συνδέσμους για να αγοράσει αυτά τα τραγούδια, κερδίζοντας το μερίδιό του σε κάθε αγορά τραγουδιού μέσω προγραμμάτων συνεργατών για το iTunes και Αμαζόνα.

Ενώ ο Jesse ήταν απασχολημένος με το μάρκετινγκ θυγατρικών μέσω των δύο μονάδων παραγωγής ηλεκτρικού εμπορίου, είχε τη στιγμή που οδήγησε στην επιχείρηση που είναι γνωστή σήμερα – Geniuslink. Οι ιστότοποι του soundtrack δέχτηκαν διεθνή κίνηση, αλλά τα έσοδα των συνεργατών του περιορίστηκαν στις Η.Π.Α..

Το πρόβλημα, το οποίο ανακάλυψε ότι δεν ήταν μοναδικό στους ιστότοπούς του, ήταν ότι οι σύνδεσμοι συνεργατών του έστειλαν κλικ στα καταστήματα των ΗΠΑ για το Amazon και το iTunes, όπου δεν ήταν δυνατή η πραγματοποίηση αγορών από χρήστες σε άλλες χώρες. Ωστόσο, η γεωγραφία δεν ήταν το μόνο στοιχείο που εμποδίζει το μάρκετινγκ θυγατρικών.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν τους συνδέσμους ως αυτό το στατικό πράγμα. Ο καθένας σκέφτεται το Bitly με τους σύντομους συνδέσμους και αυτό λειτουργεί πολύ καλά για στατικό περιεχόμενο », είπε ο Jesse. “Εάν γράφετε ένα άρθρο, θα ζει σε ένα μέρος, ανεξάρτητα από το πού προέρχεται κάποιος ή από ποια συσκευή προέρχεται. Όταν μετακομίζετε στον κόσμο του εμπορίου, υπάρχουν όλες οι διαφορετικές αποχρώσεις – η γλώσσα, το νόμισμα, η αποστολή, τα διαφορετικά διεθνή καταστήματα. “

Η Geniuslink ειδικεύεται στη διόρθωση του κατακερματισμού που προηγουμένως περιόριζε την προσέγγιση μάρκετινγκ. Σε τελική ανάλυση, η κυκλοφορία προέρχεται από κάθε μέρος του κόσμου σε μια ποικιλία συσκευών και λειτουργικών συστημάτων. Το Geniuslink δημιουργεί δυναμικούς συνδέσμους που χρησιμοποιούν αλγόριθμους για να κατευθύνουν τα κλικ στους κατάλληλους προορισμούς ηλεκτρονικού εμπορίου, διασφαλίζοντας ότι οι έμποροι λαμβάνουν πίστωση για την επισκεψιμότητα που οδηγούν σε όλο τον κόσμο.

«Δημιουργούμε έξυπνους συνδέσμους, προσαρμόζοντας τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεται ένας σύνδεσμος βάσει διαφορετικών κανόνων – έτσι γεωγραφία, γλώσσα, συσκευή, λειτουργικό σύστημα, ημερομηνία», δήλωσε ο Jesse. “Έτσι, στις ΗΠΑ, θα μεταβείτε στο Amazon.com, αλλά στη Νότια Αφρική, καθώς δεν υπάρχει κατάστημα Amazon, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε κάτι άλλο.”

Η Jesse αφήνει την Apple για ένα έργο πάθους που βοηθά τους άλλους να κερδίσουν

Εμπνευσμένος για την επίλυση αυτού του προβλήματος κατακερματισμού του παγκόσμιου εμπορίου, η Jesse ξεκίνησε το GeoRiot το 2009 με τη συνιδρυτή Jesse Pasichnyk. Ωστόσο, αποφάσισε να βάλει την επιχείρησή του στο πίσω καυστήρα όταν έλαβε μια προσφορά που δεν μπορούσε να απορρίψει.

Ο Τζέσε είχε μάθει τόσα πολλά για το πρόγραμμα συνεργατών του iTunes που έγραψε κυριολεκτικά το βιβλίο του. Λίγο μετά το τέλος του e-book του, “Mastering the iTunes Affiliate Programme”, χτυπήθηκε με μια παύση και επιστολή από την Apple. Σε τελική ανάλυση, πώς θα μπορούσε αυτό το αυτοαποκαλούμενο “raft bum” να γνωρίζει περισσότερα για το πρόγραμμα θυγατρικών της Apple από οποιονδήποτε εργάζεται επί του παρόντος?

Μετά από μια αρχικά δοκιμαστική συνάντηση, η Apple συνειδητοποίησε ότι ο Jesse θα ήταν ένα πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο και του πρόσφερε ένα συμβόλαιο για να εργαστεί σε μερικά από τα ζητήματα υποστήριξης που συσσωρεύονταν, τελικά τον ανέβασε στο Global Product Manager του προγράμματος θυγατρικών.

“Το αστείο είναι όλα τα προβλήματα που μίλησα στο βιβλίο και πώς να τα λύσω – μόλις έφτασα στο iTunes, τους βοήθησα να αρχίσουν να τα λύουν στην πηγή”, δήλωσε ο Jesse. «Γι ‘αυτό πέρασα όλο αυτό το χρόνο γράφοντας αυτό το βιβλίο, και στη συνέχεια μέσα σε λίγα χρόνια, το βιβλίο ήταν ως επί το πλείστον ξεπερασμένο για μένα».

Ο Τζέσι πέρασε δύο χρόνια στη διαχείριση του προγράμματος θυγατρικών του iTunes προτού αφήσει πίσω την προσοδοφόρα δουλειά για να ξεφύγει από την επιχειρηματική του φαγούρα επιστρέφοντας στο GeoRiot, το οποίο μετονομάστηκε σε Geniuslink το 2015 για να αντικατοπτρίσει τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία λύνει περισσότερα από ζητήματα γεωγραφίας σε συνδέσμους θυγατρικών.

Ο δεύτερος υπάλληλος του Τζέσε ήταν ο αδερφός του, ο οποίος από τότε έχει αποχωρήσει από την εταιρεία που εδρεύει στο Σιάτλ, αλλά από τους 10 υπαλλήλους του πλήρους απασχόλησης, πολλοί είναι είτε φίλοι είτε μέλη της οικογένειας του Τζέσε ή ο συνιδρυτής του.

«Ακούτε ότι δεν πρέπει να εργάζεστε με την οικογένεια ή να προσλαμβάνετε φίλους», είπε η Τζέσε. «Πάντα υποστήριζα το αντίθετο. Αυτή η εταιρεία είναι το μωρό μου. Θέλω ανθρώπους που μπορώ να εμπιστευτώ. Οι φίλοι μου είναι φίλοι μου γιατί μπορώ να τους εμπιστευτώ. Λοιπόν, είναι λογικό να έχουν μια ικανότητα να προσφέρουν. “

Έμποροι θυγατρικών & Οι επωνυμίες χρησιμοποιούν ευφυείς συνδέσμους για να ενισχύσουν τις μετατροπές

Το εργαλείο σύνδεσης δημιουργήθηκε αρχικά για να δημιουργήσει δυναμικούς συνδέσμους για τα προγράμματα θυγατρικών του iTunes και του Amazon, αλλά η Jesse συνειδητοποίησε ότι αυτό ήταν ένα πρόβλημα που κόστιζε τα έσοδα από μάρκες και bloggers που είχαν κερδίσει σε όλο τον κόσμο.

«Το GeoRiot και το Geniuslink συνέχισαν να μεγαλώνουν», είπε ο Jesse. «Έλυε ένα πρόβλημα για πολλούς ανθρώπους και ήταν σε καλό μέρος, αλλά χρειαζόμασταν να περάσουμε από αυτόν τον υπερ-εστιασμένο σύνδεσμο συνεργατών για το iTunes και το Amazon. Εάν επρόκειτο πραγματικά να κάνουμε κάτι μεγάλο, όπως νομίζαμε ότι θα μπορούσαμε να επιστρέψουμε το 2009, έπρεπε να το ανοίξουμε για κάτι περισσότερο από αυτό. “

Στιγμιότυπο οθόνης από την αρχική σελίδα του GeniusLink

Στο πλαίσιο του μάρκετινγκ θυγατρικών, οι σπασμένοι σύνδεσμοι μεταφράζονται άμεσα σε χαμένα έσοδα.

Το Genius Link έχει κατασκευαστεί ως μια αρκετά ανοιχτή πλατφόρμα, η οποία είχε ως αποτέλεσμα μια μεγάλη ποικιλία πελατών – μια λίστα που περιλαμβάνει bloggers, εκδότες μουσικής και βιβλίων, προγραμματιστές εφαρμογών για κινητά και παγκόσμιες μάρκες που επιδιώκουν να προωθήσουν τα προϊόντα τους επιπλέον αγορές. Αφού είδε πώς ο Genius Link βοηθούσε τους πρώτους πελάτες του να αυξήσουν τα έσοδα, ο Jesse γνώριζε ότι η εταιρεία του ήταν έτοιμη για ανάπτυξη.

«Κάθε φορά που φέρνουμε έναν νέο εκδότη οποιουδήποτε μεγέθους ή μια νέα δισκογραφική εταιρεία, και άρχισαν να παίρνουν αξία από αυτό, αυτό ήταν απλώς ένα ζεστό και ασαφές συναίσθημα», είπε ο Jesse. «Κάνω κάτι σωστό. Υπάρχει περισσότερη αξία σήμερα από ό, τι πριν, γιατί έχουμε βοηθήσει κάποιον με αυτό. “

Το Geniuslink έχει περίπου 3.000 ενεργούς πελάτες εκδοτών και η πρόταση αξίας για επωνυμίες και bloggers γίνεται σαφής μόλις συνειδητοποιήσουν ότι οι τρέχουσες ροές εσόδων τους είναι περιορισμένες.

“Αυτό είναι το πρόβλημα: Έχετε 40% διεθνή επισκεψιμότητα και στέλνετε μόνο άτομα στο Amazon.com, το οποίο έχει βελτιστοποιηθεί μόνο για πώληση σε άτομα σε αγγλικά και δολάρια ΗΠΑ, αλλά το προϊόν σας είναι διαθέσιμο παγκοσμίως”, δήλωσε ο Jesse. “Γιατί δεν θα έπρεπε να έχετε έναν πιο έξυπνο σύνδεσμο, ώστε κάποιος από το Ηνωμένο Βασίλειο να μπορεί να αγοράσει από το Amazon.co.uk και να το πληρώσει σε λίρες και να τον διαθέσει πολύ γρήγορα;”

Το Geniuslink δίνει προτεραιότητα στις μακροπρόθεσμες συνεργασίες με μια ομάδα υποστήριξης

Ίσως προέρχεται από το υπόβαθρο του στην αντιμετώπιση προβλημάτων υποστήριξης για το iTunes, αλλά ο Jesse εξήγησε την υποστήριξη πελατών ως κάτι ουσιαστικά στο DNA της Geniuslink. Καταλαβαίνει την απογοήτευση που προκύπτει από το ότι δεν μπορεί να λύσει γρήγορα ένα πρόβλημα και δεν θέλει οι συνεργάτες του να βιώσουν κάτι όπως έκανε στις πρώτες μέρες του προσπαθώντας να καταλάβει το μάρκετινγκ συνεργατών.

«Όταν έγραφα αυτό το βιβλίο, είχα τόσες πολλές ερωτήσεις και ήταν τόσο δύσκολο να απαντήσω σε αυτές τις ερωτήσεις», είπε ο Jesse. «Ήταν τόσο απογοητευτικό, και αυτός είναι τελικά ένας από τους μεγάλους λόγους που έγραψα το βιβλίο».

Στιγμιότυπο οθόνης από τη σελίδα Υποστήριξη Geniuslink

Το Geniuslink παρέχει στους πελάτες μια διαδικτυακή βάση γνώσεων και δωρεάν πρόσβαση σε ειδικούς διαχειριστές λογαριασμών.

Οι εταιρικές σχέσεις είναι ένα σημαντικό στοιχείο του μάρκετινγκ συνεργατών και αυτό έχει μεταφερθεί στο Geniuslink, όπου υπάρχει προτεραιότητα στην παροχή βιώσιμης υποστήριξης. Η ομάδα Geniuslink πραγματοποιεί συνεχώς προσαρμογές στους αλγόριθμους για να κατευθύνει τα κλικ στους σωστούς ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου με βάση την προέλευση αυτών των κλικ, καθώς και άλλους παράγοντες που επηρεάζουν τις επιτυχημένες μετατροπές.

«Θα λάβουμε κάποια σχόλια από έναν πελάτη και θα πάμε και θα τροποποιήσουμε μερικούς κανόνες και θα κάνουμε κάποιες δοκιμές», δήλωσε ο Jesse. «Προσπαθούμε συνεχώς να το βελτιώσουμε, γιατί όσο καλύτεροι είναι οι κανόνες, τόσο καλύτερος είναι για όλους».

Η κατεύθυνση της κυκλοφορίας μέσω πιο έξυπνων συνδέσμων οδηγεί στο παγκόσμιο εμπόριο

Οι περισσότεροι από τους πελάτες της Geniuslink συνειδητοποιούν ότι δεν αξιοποιούν πλήρως την επισκεψιμότητα που στέλνουν στο Amazon ή το iTunes και με τις ρίζες τους στα προγράμματα θυγατρικών αυτών των δύο ηγετών ηλεκτρονικού εμπορίου, η εταιρεία είναι σε προνομιακή θέση να προσφέρει τη λύση. Οι πελάτες της, που περιλαμβάνουν τις Volcom, Ranker και PC Gamer, απολαμβάνουν ήδη περισσότερο τις προσπάθειές τους.

«Χρησιμοποιώντας έξυπνους συνδέσμους, ο αριθμός των κλικ θα παραμείνει ο ίδιος», είπε ο Jesse, «αλλά θα αρχίσουν να βελτιώνουν αυτήν την εμπειρία χρήστη και να βελτιώνουν τα ποσοστά μετατροπών στέλνοντας άτομα στο κατάστημα που είναι πιο κατάλληλο για να αγοράσουν από.”

Η αξία του Geniuslink είναι άμεσα εμφανής για bloggers ή ιστότοπους μάρκετινγκ θυγατρικών που χάνουν μια μεγάλη ροή εσόδων, αλλά η εταιρεία βοηθά επίσης μάρκες με πιο έξυπνους συνδέσμους που αυξάνουν τις πωλήσεις. Με μερικές προσαρμογές για συγκεκριμένη επωνυμία, το Geniuslink μπορεί γρήγορα να παρέχει τα είδη συνδέσμων που βελτιώνουν τη μετατροπή.

«Η Adidas είναι αυτή η τεράστια παγκόσμια μάρκα που όλοι γνωρίζουν και έχει το ίδιο ακριβώς πρόβλημα», δήλωσε ο Jesse. “Πρέπει απλώς να κάνουμε κάποιες αλλαγές και μπορούμε να αρχίσουμε να βοηθούμε όλους όσους θέλουν να αγοράσουν ένα ζευγάρι παπούτσια Adidas, ώστε να έχουν μια πιο απρόσκοπτη εμπειρία.”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map