Freshmarketer: Πώς το τελευταίο εργαλείο που βασίζεται σε σύννεφο από το Freshworks βοηθά τις διαδικτυακές επιχειρήσεις και τους ιστότοπους να βελτιστοποιήσουν την αφοσίωση των επισκεπτών

TL; Δρ: Διάσημο για το κορυφαίο λογισμικό υποστήριξης πελατών Freshdesk, το οποίο ξεκίνησε το 2010, από τότε η Freshworks παρήγαγε ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικών εφαρμογών που βασίζονται σε σύννεφο για CRM, τεχνική υποστήριξη και πολλά άλλα. Η Freshmarketer, η τελευταία προσφορά σε αυτήν τη σειρά προϊόντων SaaS, δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να κατανοήσουν τη συμπεριφορά των χρηστών και να βελτιώσουν τα ποσοστά μετατροπών. Πρόσφατα καθόμασταν με τον Santhosh Guru, Διευθυντή προϊόντων ανάπτυξης της Freshmarketer, ο οποίος μας είπε πώς η σουίτα all-in-one της Freshmarketer δίνει στους ιδιοκτήτες ιστότοπων αυτό που χρειάζονται για να αναλύσουν και να βελτιστοποιήσουν τα ταξίδια των επισκεπτών σε πραγματικό χρόνο – με αποτέλεσμα πιο εξατομικευμένη αφοσίωση που οδηγεί σε τεράστιες αποδόσεις επενδύσεων.


Δεν είναι μυστικό εξατομίκευση που έχει γίνει η τελευταία λέξη-κλειδί στους κύκλους μάρκετινγκ. Στην πραγματικότητα, το ένα τρίτο των εμπόρων σημειώνουν ότι η ανάπτυξη πιο εξατομικευμένων εμπειριών πελατών θα είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας επιτυχίας στο μέλλον.

Υπάρχει καλός λόγος για αυτό. Σχεδόν το 80% των καταναλωτών στρέφονται τώρα μόνο σε μάρκες των οποίων οι προσφορές είναι προσαρμοσμένες στα ενδιαφέροντά τους. Επομένως, έχει γίνει πιο κρίσιμο τώρα από ποτέ για τις επιχειρήσεις να μάθουν όσο μπορούν για τους πελάτες τους για να βελτιστοποιήσουν τα ταξίδια τους μέσω διαδικτυακών σημείων επαφής. Και εκεί βρίσκεται το Freshmarketer – το νέο εργαλείο μάρκετινγκ SaaS από την Freshworks -.

«Ένας τυπικός πελάτης του Freshmarketer είναι κάποιος που θέλει να κατανοήσει τη συμπεριφορά των επισκεπτών στον ιστότοπό του», δήλωσε ο Santhosh Guru του Freshmarketer. “Αυτό το εργαλείο επιτρέπει στους εμπόρους να δουν γιατί οι επισκέπτες μετατρέπονται σε ορισμένες σελίδες και πέφτουν σε άλλους.”

Λογότυπο Freshmarketer

Το Freshmarketer παρέχει μια σουίτα βελτιστοποίησης μετατροπών all-in-one που βοηθά τους ιδιοκτήτες ιστότοπων να βελτιώσουν τα ποσοστά αφοσίωσης.

Ο Santhosh είπε ότι η εργαλειοθήκη του Freshmarketer περιλαμβάνει μια σειρά λειτουργιών που επιτρέπουν στους εμπόρους και τους ιδιοκτήτες ιστότοπων να απαντήσουν σε αυτήν την ερώτηση.

Τα ισχυρά αναλυτικά στοιχεία επιτρέπουν στους κατόχους ιστότοπων να ζωγραφίζουν μια εικόνα του τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού σε μια μετατροπή ή μια αναπήδηση. Με τα δεδομένα που συλλέγονται μέσω των αναλυτικών στοιχείων, οι κάτοχοι ιστότοπων μπορούν να διαμορφώσουν υποθέσεις και, στη συνέχεια, να εκτελέσουν πειράματα σε πραγματικό χρόνο με τη λειτουργία δοκιμών A / B του Freshmarketer.

Αυτά τα εργαλεία, σε συνδυασμό με τους χάρτες θερμότητας, τις διοχετεύσεις και τις λειτουργίες σχολίων, παρέχουν στους ιδιοκτήτες ιστότοπων ό, τι χρειάζονται για να δημιουργήσουν εμπειρίες προσαρμοσμένες στις προσδοκίες των επισκεπτών. Το αποτέλεσμα είναι βελτιστοποιημένα επίπεδα αφοσίωσης, αυξημένα ποσοστά μετατροπών και πιο ευτυχισμένες κατώτατες γραμμές.

Αυξάνοντας την επιτυχία μάρκετινγκ με το Analytics και τους χάρτες αντιστοίχισης

Στο σημερινό ιδιαίτερα συνδεδεμένο τοπίο, οι επιχειρήσεις πρέπει να αλληλεπιδρούν αποτελεσματικά με το κοινό τους. Και ένας αυξανόμενος αριθμός επιχειρήσεων παγκοσμίως στρέφονται στο Freshmarketer για να το πράξουν.

“Αν ξοδεύω εκατοντάδες δολάρια σε μια διαφημιστική καμπάνια, θέλω πραγματικά να δω πώς συμπεριφέρονται οι επισκέπτες στον ιστότοπό μου”, δήλωσε ο Santhosh.

Το Freshmarketer παρέχει Heatmaps που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι επιχειρήσεις για να δουν πώς αλληλεπιδρούν οι επισκέπτες με τους ιστότοπούς τους. Όλα τα κλικ, οι κύλινδροι και οι αιωρούμενοι εντοπίζονται για να δώσουν στους ιδιοκτήτες ιστότοπων μια ιδέα για τα στοιχεία που είναι αποτελεσματικά και ποια αγνοούνται. Ως αποτέλεσμα, οι κάτοχοι ιστότοπων είναι καλύτερα εξοπλισμένοι για να λαμβάνουν αποφάσεις για επανασχεδιασμούς που θα επηρεάσουν θετικά την αφοσίωση των χρηστών.

Φωτογραφία της ομάδας Freshmarketer

Η ομάδα του Freshmarketer δεσμεύεται να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες ιστότοπων να αναπτύξουν διαδικτυακά σημεία επαφής που αυξάνουν τις μετατροπές.

“Έχουμε μια δυνατότητα τμηματοποίησης σε βάθος, η οποία μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε τη συμπεριφορά των διαφορετικών κοόρτων χρηστών”, δήλωσε ο Santhosh.

Αυτό που ξεκινά με τα αναλυτικά στοιχεία οδηγεί στο σχηματισμό δοκιμαστικών υποθέσεων και τελικά στη βελτιστοποίηση. Για παράδειγμα, οι ελκυστικές εικόνες προϊόντων και τα χρώματα των κουμπιών μπορούν να αυξήσουν τις μετατροπές κάνοντας την πώληση πιο ελκυστική.

“Μπορείτε ακόμη και να μεγεθύνετε τη συμπεριφορά ενός μόνο επισκέπτη για να δείτε ολόκληρο το ταξίδι του σε έναν ιστότοπο χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο που ονομάζεται Sessions Replay”, δήλωσε ο Santhosh.

Μείωση των τεχνικών εμποδίων στο αποτελεσματικό ψηφιακό μάρκετινγκ

Ακριβώς όπως η ανάπτυξη ιστού κάποτε προοριζόταν για τους πιο τεχνικά κεκλιμένους, το σημερινό λογισμικό διαχείρισης επιχειρήσεων συχνά απαιτεί εξειδίκευση από διάφορα τμήματα – αναλυτικά στοιχεία για τον περιορισμό των αριθμών, ομάδες μάρκετινγκ για τη διαχείριση προωθήσεων και ομάδες πληροφορικής για τη διαχείριση της διαχείρισης διακομιστών και την υποστήριξη τελικών χρηστών.

Δεδομένου ότι τα αναλυτικά στοιχεία είναι η ραχοκοκαλιά του αποτελεσματικού μάρκετινγκ, η ικανότητα ερμηνείας και χρήσης δεδομένων με δυνατότητα δράσης είναι απαραίτητη. Χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε μια ολόκληρη ομάδα για αναλυτικά στοιχεία, οι επιχειρήσεις μπορούν να εξοικονομήσουν τεράστιο χρόνο, χρήμα και εργασία.

Η λύση ανάλυσης διοχέτευσης της Freshmarketer είναι ένα πρωταρχικό παράδειγμα για το πώς η σουίτα μπορεί να αφαιρέσει τεχνικά εμπόδια που συνήθως υπάρχουν στο ψηφιακό μάρκετινγκ.

«Ένα από τα μεγαλύτερα σημεία ανάλυσης είναι τα flexi-funnels μας», δήλωσε ο Santhosh.

Στιγμιότυπο οθόνης των Heatmaps του Freshmarketer

Όλες οι δυνατότητες του Freshmarketer είναι εύχρηστες και δημιουργήθηκαν για να απλοποιήσουν και να απλοποιήσουν τις εργασίες για τους χρήστες.

Το εργαλείο ανάλυσης διοχέτευσης επιτρέπει στους κατόχους ιστότοπων να προσδιορίζουν πού οι επισκέπτες αναπηδούν στα ταξίδια τους γύρω από ιστότοπους πολλών σελίδων. Η λειτουργία αναδιάταξης της διοχέτευσης εμφανίζει επίσης τις πολλαπλές διαδρομές που μπορούν να ακολουθήσουν οι επισκέπτες προς τη μετατροπή και να χαρτογραφήσουν τις δυνατότητες. Αυτό επιτρέπει στους ιδιοκτήτες ιστότοπων να δημιουργούν διαφορετικούς συνδυασμούς που λειτουργούν καλύτερα για τη διοχέτευση των επισκεπτών στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Και, όταν οι διοχετεύσεις συνδυάζονται με τα εργαλεία ελέγχου και εξατομίκευσης του Freshmarketer A / B, οι κάτοχοι ιστότοπων μπορούν να αναπτύξουν την πιο αποτελεσματική δομή ιστότοπου.

«Πρώτα αναλύετε, μετά βελτιστοποιείτε και τέλος εξατομικεύετε», είπε ο Santhosh. “Ο στόχος είναι να δημιουργήσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία για τους επισκέπτες.”

Συγκεντρώστε σχόλια για να κατανοήσετε τις ανάγκες του κοινού σας

Το Freshmarketer προσφέρει έναν αριθμό τρόπων άμεσης προσέλκυσης επισκεπτών μέσω των εργαλείων δημοσκοπήσεων και σχολίων. Αυτές οι δυνατότητες επιτρέπουν στους κατόχους ιστότοπων να συλλέγουν σχόλια μέσω εύκολων στη δημιουργία δημοσκοπήσεων, φορμών και άλλων CTA.

Η διαισθητική διεπαφή χρήστη καθιστά απλή την ανάπτυξη widget δημοσκοπήσεων που ταιριάζουν με την αισθητική ενός ιστότοπου. Αυτές οι δημοσκοπήσεις μπορούν να προσαρμοστούν ώστε να ενεργοποιούνται σε στιγμές που οι επισκέπτες είναι πιο πιθανό να εγκαταλείψουν έναν ιστότοπο. Αυτό δίνει στις επιχειρήσεις μια τελευταία βολή σε μια μετατροπή μέσω έντονης αφοσίωσης.

Στιγμιότυπο οθόνης της βαθμολογίας Net Promoter του Freshmarketer

Με τα εργαλεία δημοσκοπήσεων και σχολίων της Freshmarketer, οι ιδιοκτήτες ιστότοπων μπορούν να συλλέξουν άμεσες πληροφορίες για την ικανοποίηση των πελατών.

Η λειτουργία Net Promoter Score της Freshmarketer επιτρέπει επίσης στους ιδιοκτήτες ιστότοπων να εκτιμήσουν εάν οι επισκέπτες θα προτείνουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Αυτές οι αναφορές δημιουργούνται ως αναγνώσιμα γραφήματα ράβδων και μετρητών και σύννεφα λέξεων.

Αν τα επίπεδα αφοσίωσης και ικανοποίησης είναι χαμηλά, οι κάτοχοι ιστότοπων μπορούν να στραφούν στο Heatmap του Freshmarketer, Δοκιμή A / B, διοχετεύσεις και άλλες λύσεις για να βρουν μια λύση.

Στο Horizon: Μεγαλύτερη προσαρμογή & Προηγμένη Ανάλυση Συμπεριφοράς

Με τον εξορθολογισμό σημαντικών επιχειρηματικών διαδικασιών, η Freshmarketer όχι μόνο διευκολύνει τα πράγματα για τις εταιρείες, αλλά και για τον τελικό χρήστη. Όταν οι επιχειρήσεις αφιερώνουν χρόνο για να αλληλεπιδράσουν με τους πελάτες, δημιουργεί έναν ισχυρότερο δεσμό μεταξύ των δύο και οδηγεί σε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην επωνυμία και ικανοποίηση των πελατών.

Με τη σειρά τους, οι εταιρείες βιώνουν αύξηση των επισκεπτών, επαναλαμβανόμενοι πελάτες και θετική δημοσιότητα. Όπως είπε ο Santhosh, η Freshmarketer επικεντρώνεται στη δημιουργία πιο εξατομικευμένων εμπειριών χρήστη.

«Μόλις κυκλοφορήσαμε μια νέα δυνατότητα, την Εξατομίκευση Περιεχομένου Ιστού», είπε. “Βρίσκεται στη φάση beta και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για αυτό γιατί μπορείτε να προσφέρετε διαφορετικές εμπειρίες για διαφορετικά τμήματα πελατών.”

Το Session Replay είναι μια δυνατότητα που δείχνει την αναπαραγωγή της συμπεριφοράς των επισκεπτών, όπως από πού προέρχονται και από ποιους συνδέσμους κάνουν κλικ. Το εργαλείο είναι ένα ακόμη παράδειγμα του πώς χτίστηκε το Freshmarketer για να αυξήσει τις μετατροπές και να ενισχύσει την απόδοση των επενδύσεων.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me