Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Franz Dr. Jans Aasman εξηγεί το JSON-LD: Μια μέθοδος κωδικοποίησης συνδεδεμένων δεδομένων που προσθέτει νόημα σε αντικείμενα JSON

TL; Δρ: Το JSON-LD, μια μέθοδος παρουσίασης δομημένων δεδομένων Schema.org σε μηχανές αναζήτησης και άλλα μέρη, βοηθά στην οργάνωση και τη σύνδεση πληροφοριών στο διαδίκτυο. Όπως μας είπε ο Δρ Jans Aasman, Διευθύνων Σύμβουλος της Franz, η μορφή ανταλλαγής δεδομένων έχει εκτεταμένες επιπτώσεις, από την τυποποίηση των βιομηχανιών ηλεκτρονικού εμπορίου και υγειονομικής περίθαλψης έως τη δημιουργία γραφικών γνώσεων. Με τεχνολογίες όπως το AllegroGraph που βοηθούν στη μετατροπή σύνθετων δεδομένων σε πληροφορίες, το JSON-LD χρησιμοποιείται με διάφορους τρόπους.


Αφού αντιμετωπίσει το βάναυσο κρύο αυτό το χειμώνα, πολλά άτομα που έχουν εμμονή με τη φροντίδα του δέρματος αναμφίβολα θα στραφούν στο Google για φίλτρα που θεραπεύουν το ξηρό δέρμα. Εάν πληκτρολογήσουν “λάδι προσώπου” στο Google, θα δουν μια σειρά προϊόντων με τιμές, βαθμολογίες, μετρήσεις κριτικών και πληροφορίες προμηθευτή.

Το γεγονός ότι αυτά τα προϊόντα εμφανίζονται στην κορυφή της σελίδας έχει να κάνει με πληρωμένες χορηγίες, αλλά ο τρόπος με τον οποίο διαμορφώνονται εξαρτάται από συγκεκριμένα πρότυπα δεδομένων. «Πρέπει να επισημάνετε το προϊόν που βάζετε στην ιστοσελίδα σας στη δομή δεδομένων JSON for Linked Data (JSON-LD)», δήλωσε ο Δρ Jans Aasman, Διευθύνων Σύμβουλος της Franz. “Διαφορετικά, δεν θα εμφανιστεί ποτέ σωστά στο Google.”

Headshot του Δρ Jans Aasman

Ο Jans Aasman μας γέμισε στο JSON-LD.

Το JavaScript Object Notation (JSON) είναι μια ανοιχτή τυποποιημένη γλώσσα προγραμματισμού που είναι τόσο απλή για τους ανθρώπους να διαβάζουν και να γράφουν όσο είναι εύκολο να επεξεργαστούν οι μηχανές. Το JSON-LD, από την άλλη πλευρά, παρέχει ένα πρότυπο για τη σύνδεση αντικειμένων JSON και την περιγραφή τους ομοιόμορφα.

Λόγω της εστίασης στις καινοτόμες σημασιολογικές τεχνολογίες και την τεχνητή νοημοσύνη, η εταιρεία Jans, η Franz Inc., συχνά αξιοποιεί το JSON-LD. “Περίπου το 40% των πελατών μας προέρχονται από κοινότητες εξωτερικής άμυνας και πληροφοριών των ΗΠΑ και περίπου το 60% προέρχονται από τον εμπορικό χώρο”, δήλωσε ο Jans. «Όλοι χρησιμοποιούν JSON και JSON-LD.»

Η μορφή ανταλλαγής δεδομένων, που χρησιμοποιείται με το λεξιλόγιο Schema.org, βοηθά στη δημιουργία ενός όλο και πιο δομημένου διαδικτύου. Η μέθοδος έχει επίσης εκτεταμένες επιπτώσεις, από την ενίσχυση του SEO με την τυποποίηση της βιομηχανίας ηλεκτρονικού εμπορίου έως τη δημιουργία γραφικών γνώσεων. Καθίσαμε με τον Jans για μια εμπεριστατωμένη συζήτηση για αυτά τα θέματα, καθώς και μια σύντομη εισαγωγή στο κορυφαίο προϊόν του Franz, AllegroGraph.

Schema.org και JSON-LD: Δομή δεδομένων στο Διαδίκτυο

Στο παρελθόν, το σχήμα XML, που εγκρίθηκε από τα πρότυπα W3C τον Απρίλιο του 2012, χρησιμοποιήθηκε για την αναπαράσταση δομημένων διαδικτυακών δεδομένων. Τελικά, η XML ήταν υπερβολικά περίπλοκη για την αποτελεσματική εξυπηρέτηση του σκοπού της, οπότε το W3C JSON-LD Community Group ανέπτυξε το JSON-LD ως εναλλακτική λύση. «Ο ιστός τρέχει σε JavaScript. και υπάρχει πολύ JSON πίσω από αυτό – είναι ένας πολύ απλός τρόπος για την αναπαράσταση δεδομένων “, δήλωσε ο Jans. “Για να παρέχουμε λίγο περισσότερη τυποποίηση για δεδομένα σήμανσης, το JSON-LD χρησιμοποιείται ως επίπεδο πάνω από το JSON.”

Στιγμιότυπο οθόνης του λαδιού προσώπου Mad Hippie

Τα χαρακτηριστικά του προϊόντος όπως οι βαθμολογίες και η επωνυμία καθορίζονται μέσω του JSON-LD.

Σήμερα, οι μεγάλες μηχανές αναζήτησης, όπως το Google, το Bing και το DuckDuckGo, συνιστούν στις εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου να χρησιμοποιούν το JSON-LD για την επισήμανση προϊόντων με πιο δομημένο τρόπο – ενισχύοντας έτσι το SEO. Ο Jans είπε ότι το πιο σημαντικό takeaway είναι ότι το JSON-LD και το Schema.org προσθέτουν νόημα σε αντικείμενα JSON. Εξήγησε αυτήν την ιδέα χρησιμοποιώντας το Mad Hippie Antioxidant Facial Oil – ένα προϊόν που εμφανίζεται στην κορυφή της Google μετά από αναζήτηση στο “λάδι προσώπου”.

“Αν θέλετε να μάθετε εάν ένας ιστότοπος χρησιμοποιεί σήμανση JSON-LD, κοιτάξτε τον πηγαίο κώδικα πίσω από το προϊόν και αναζητήστε” @context “και” Schema.org “”, δήλωσε ο Jans. “Το πρώτο πράγμα που θα δείτε είναι το @context: http://schema.org – και αυτό σας λέει την έννοια των λέξεων, όπως στις αξιολογήσεις, ο αριθμός κριτικών και οτιδήποτε άλλο, μπορεί να οριστεί σε ένα σχήμα στο Schema.org. “

Στιγμιότυπο οθόνης του πηγαίου κώδικα για το Mad Hippie Facial Oil

Ο πηγαίος κώδικας πίσω από το αντιοξειδωτικό λάδι προσώπου Mad Hippie αποκαλύπτει τη σήμανση JSON-LD.

Μόνο το JSON, χωρίς το πλαίσιο που παρέχεται από το JSON-LD και το Schema.org, θα οδηγούσε σε σύγχυση «Πώς θα μπορούσε η Google να είναι σίγουρη ότι όλοι θα χρησιμοποιούσαν τις ίδιες λέξεις για« ratingValue »ή« reviewCount »; Ο Jans ρώτησε. “Η Google θέλει πραγματικά να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε σταθερή διατύπωση, ώστε να καταλάβει τι υπάρχει στη σήμανση προϊόντων σας – και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα JSON-LD και Schema.org είναι τόσο σημαντικά.”

Τυποποίηση του ηλεκτρονικού εμπορίου και πέρα ​​από έναν εύπεπτο τρόπο

Και ενώ το Schema.org σίγουρα βοηθά στην τυποποίηση της βιομηχανίας ηλεκτρονικού εμπορίου, το λεξιλόγιό του μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κωδικοποίηση βιβλίων, ταινιών, μουσικής, εκδηλώσεων και φαρμάκων, μεταξύ άλλων αντικειμένων. Από την κυβέρνηση, χρησιμοποιείται επίσης για την τυποποίηση οργανισμών και ιδιοκτητών επιχειρήσεων με κωδικούς αναγνώρισης νομικής οντότητας.

«Υπάρχει μια αυξανόμενη προσπάθεια τυποποίησης των κοινών αντικειμένων που χρησιμοποιούμε στον Ιστό χρησιμοποιώντας αυτό το σχήμα που δημιουργείται από κοινού από χιλιάδες ανθρώπους στο Schema.org», δήλωσε ο Jans..

Σύμφωνα με τον Jans, το JSON-LD γίνεται όλο και πιο δημοφιλές, επειδή η Google το προτιμά από οτιδήποτε άλλο. «Το WordPress το υποστηρίζει», είπε. «Διάφορα πρόσθετα είναι διαθέσιμα, έτσι ώστε εάν είστε απλώς κατάστημα μαμά και ποπ και θέλετε να δημιουργήσετε τον δικό σας κατάλογο προϊόντων, υπάρχουν τώρα εργαλεία για να βάλετε όλες τις ιδιότητες στο Schema.org και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε το JSON- LD. “

Εκτός από την οργάνωση πληροφοριών, το JSON-LD επιτρέπει στους χρήστες να συνδέουν δεδομένα, σχηματίζοντας δίκτυα, εάν το επιθυμούν. “Αντί να χρησιμοποιούμε λέξεις, μετατρέπουμε τα πάντα σε μια διεύθυνση URL και συνδέεται με δεδομένα – έτσι μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ολόκληρο δίκτυο πραγμάτων”, δήλωσε ο Jans.

Αυτή είναι η ομορφιά των συνδεδεμένων δεδομένων – είναι ένας τρόπος δημιουργίας ενός δικτύου δεδομένων βασισμένων σε πρότυπα σε ιστότοπους. Επιτρέπει σε μια εφαρμογή να ξεκινήσει με ένα κομμάτι συνδεδεμένων δεδομένων και να ακολουθήσει ενσωματωμένους συνδέσμους σε άλλα κομμάτια που είναι διάσπαρτα σε διαφορετικούς ιστότοπους.

Το συνδεδεμένο ανοιχτό σύννεφο δεδομένων: Επιπτώσεις για γραφήματα γνώσης

Τα συνδεδεμένα δεδομένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία τεράστιων διαγραμμάτων δεδομένων με δυνατότητα κλικ, όπως το Linked Open Data Cloud, ένα πρωτόκολλο διαδικτύου που χρησιμοποιείται για την απεικόνιση διαθέσιμων στο κοινό δεδομένων.

Η DBpedia, ένα σύνολο δεδομένων που περιέχει δομημένο περιεχόμενο που εξάγεται από τις πληροφορίες που δημιουργήθηκαν στο έργο Wikipedia, περιέχει περίπου 3,4 εκατομμύρια έννοιες. «Στην ουσία, η DBpedia είναι η έκδοση γραφήματος της Wikipedia, την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ζητήσετε πληροφορίες», δήλωσε ο Jans..

Άλλα σύνολα δεδομένων περιλαμβάνουν το FOAF, μια οντολογία που περιγράφει ανθρώπους και σχέσεις. GeoNames, πηγή παγκόσμιων γεωγραφικών χαρακτηριστικών. και το Global Research Identifier Database, το οποίο περιέχει σχεδόν 90.000 ιδρύματα που συμμετέχουν στην ακαδημαϊκή έρευνα.

Ο Craig Norvell, VP, Global Sales and Marketing στο Franz, δήλωσε ότι το δημοφιλές API Γράφου γνώσεων της Google χρησιμοποιεί επίσης τύπους Schema.org σύμφωνα με το JSON-LD. «Υπάρχει πολλή φήμη γύρω από τα γραφήματα γνώσεων και η JSON-LD πρόκειται να υποστηρίξει την ανάπτυξη γραφημάτων γνώσης από την πλευρά των επιχειρήσεων των πραγμάτων», είπε.

Ο Craig δήλωσε ότι η εταιρεία έρευνας και συμβουλευτικής πληροφορικής, Gartner, προσδιόρισε πρόσφατα τα γραφήματα γνώσεων ως μια σημαντική νέα τεχνολογία στον Κύκλο Hype για Τεχνητή Νοημοσύνη και τον Κύκλο Hype για Αναδυόμενες Τεχνολογίες. Σύμφωνα με τον Jans, τόσο οι άνθρωποι όσο και οι μηχανές μπορούν να επωφεληθούν από γραφήματα γνώσεων χρησιμοποιώντας τα σημασιολογικά δίκτυα γεγονότων τους για την ολοκλήρωση δεδομένων, την ανακάλυψη γνώσεων και τις αναλυτικές αναλύσεις.

AllegroGraph: Μετατροπή σύνθετων δεδομένων σε πληροφορίες μέσω του JSON-LD

Ως πρωτοπόρος στο χώρο AI και κορυφαίος πάροχος τεχνολογίας σημασιολογικών βάσεων δεδομένων γραφημάτων, ο Franz έχει τεράστια εμπειρία στην ανάπτυξη και την ανάπτυξη λύσεων γραφικών γνώσεων. Το κορυφαίο προϊόν του, AllegroGraph, επιτρέπει στους οργανισμούς να αποκτήσουν πληροφορίες και προγνωστική ανάλυση από πολύπλοκα, κατανεμημένα δεδομένα – δημιουργώντας μια βάση για γραφήματα γνώσης και λύσεις AI.

Έξοδος AllegroGraph

Η AllegroGraph χρησιμοποιεί τη σημασιολογική τεχνολογία για να αποκτήσει γνώσεις περίπλοκων δεδομένων.

Στην ουσία, ο Jans είπε ότι η AllegroGraph διαβάζει και εμφανίζει JSON-LD. “Ένα αντικείμενο JSON είναι απλώς μια δομή δεδομένων δέντρων”, είπε. “Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το AllegroGraph έτσι ώστε να μπορούν να εξετάσουν αντικείμενα JSON στη σελίδα τους και να δουν αν έχουν συνδέσει τα πάντα σωστά.”

Για το σκοπό αυτό, ο Gartner παρουσίασε πρόσφατα το AllegroGraph σε μια έκθεση που εξηγούσε το ρόλο της σημασιολογικής τεχνολογίας στην εξαγωγή επιχειρηματικής αξίας από τα δεδομένα. Καθώς τα μεγάλα δεδομένα ανοίγουν πόρτες για ευκαιρίες που δεν έχουν ξαναβρεθεί ποτέ, μια σημασιολογική προσέγγιση που βασίζεται στο JSON-LD βοηθά τελικά να κατανοήσει περίπλοκα στοιχεία δεδομένων.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map