Το CodeWeavers φέρνει τη συμβατότητα των Windows σε λειτουργικά συστήματα που βασίζονται σε Unix με αποστολή να αναπτύξει την πολλαπλότητα στη σύγχρονη πληροφορική

TL; Δρ: Ιδρύθηκε πριν από περισσότερα από 20 χρόνια ως εργαλείο ανάπτυξης λογισμικού γενικού σκοπού, το CodeWeavers ανακατεύθυνε γρήγορα την αποστολή του να επικεντρωθεί στο να φέρει τη συμβατότητα των Windows σε λειτουργικά συστήματα που βασίζονται σε Unix. Χτισμένο γύρω από το δημοφιλές λογισμικό ανοιχτού κώδικα Wine, το κορυφαίο προϊόν CrossOver της εταιρείας επιτρέπει στους χρήστες να εκτελούν Windows με εγγενή ταχύτητα σε πλατφόρμες Mac, Linux και Android. Υποστηριζόμενη από μια αφοσιωμένη και έμπειρη ομάδα υποστήριξης, η εταιρεία έχει δεσμευτεί να δημιουργήσει λύσεις προσαρμοσμένης μεταφοράς για να καλύψει τις ανάγκες των χρηστών. Στη διαδικασία αυτή, το CodeWeavers δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να βελτιστοποιούν την απόδοση και να διατηρούν τις κρίσιμες εφαρμογές τους στο διαδίκτυο ανεξάρτητα από το λειτουργικό σύστημα που εκτελούν..


Παρά την αυξανόμενη λατρεία δημοτικότητας των διανομών Linux, πολλοί χρήστες υπολογιστών και επιχειρήσεις έχουν κολλήσει σε μεγάλο βαθμό με τα λειτουργικά συστήματα των Windows λόγω προβλημάτων συμβατότητας. Αλλά αυτές οι ανησυχίες λειτουργούν ειρωνικά για να οδηγήσουν σε έναν αέναο κύκλο χαμηλής συμβατότητας μεταξύ εφαρμογών και εναλλακτικών πλατφορμών, και επίσης δημιουργούν την ανάγκη προσομοίωσης, μετατροπών αρχείων και υποστήριξης τρίτων.

Οι εταιρείες λογισμικού αναπτύσσουν προϊόντα με γνώμονα τη μεγαλύτερη πελατειακή τους βάση (τις περισσότερες φορές χρήστες των Windows), ενώ οι φιλικές προς το Unix εκδόσεις είτε προστίθενται ως μεταγενέστερη σκέψη είτε δεν δημιουργούνται καθόλου. Το CodeWeavers ιδρύθηκε έχοντας αυτό κατά νου και την αποστολή να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να εκτελέσουν εκτελέσιμα Windows και άλλα αρχεία σε συστήματα εκτός Windows.

Όλα ξεκίνησαν τη δεκαετία του 1990 με το κρασί. Το λογισμικό ανοιχτού κώδικα (αρχικά αρκτικόλεξο για το Wine Is Not a Emulator) δημιουργήθηκε για να γεφυρώσει το μακροχρόνιο κενό μεταξύ των λειτουργικών συστημάτων και να παρέχει στους προγραμματιστές υποστήριξη για συστήματα Unix. Το κρασί λειτουργεί ως επίπεδο συμβατότητας που μετατρέπει τις κλήσεις συστήματος των Windows σε κλήσεις συστήματος POSIX και χρησιμοποιεί βιβλιοθήκες παρόμοιες με τα Windows. Το λογισμικό γράφτηκε χρησιμοποιώντας δοκιμή αντίστροφης μηχανικής και μαύρου κουτιού, καθιστώντας το ένα από τα πιο αποτελεσματικά μέσα εκτέλεσης εφαρμογών Windows σε συστήματα Unix.

Φωτογραφία των κιβωτίων προϊόντων CrossOver και του λογότυπου CodeWeavers

Η CodeWeavers δημιούργησε το CrossOver, ώστε οι σύγχρονες επιχειρήσεις να μπορούν να εκτελούν εφαρμογές Windows σε εναλλακτικά λειτουργικά συστήματα.

Το κορυφαίο προϊόν του CodeWeavers CrossOver αξιοποιεί την τεχνολογία του Wine και την βελτιώνει, επιτρέποντας σε επιχειρήσεις και μεμονωμένους χρήστες να εκτελούν προγράμματα Windows εγγενώς σε πλατφόρμες Linux, Mac και Android. Αυτό εξαλείφει την ανάγκη, για παράδειγμα, των χρηστών Mac να χρησιμοποιούν λύσεις, όπως εικονικές μηχανές, BootCamp ή Parallels Desktop, οι οποίες μπορεί να είναι ακριβές και να καταναλώνουν gigabyte.

Η διπλή εκκίνηση του CrossOver επιτρέπει στους χρήστες να εκμεταλλευτούν τα λειτουργικά συστήματα που βασίζονται σε Windows και Unix. Η λύση προσφέρει έναν βολικό τρόπο για την εκτέλεση προγραμμάτων των Windows σε διαφορετικά περιβάλλοντα και επιτρέπει την πλήρη χρήση των πόρων του συστήματος χωρίς επανεκκίνηση ή δεν απαιτείται επί πληρωμή αντίγραφο των Windows.

Ιδρύθηκε σε λογισμικό ανοιχτού κώδικα και μια δέσμευση για επιστροφή

Το CodeWeavers ξεκίνησε το 1996 ως το έργο πάθους του Jeremy White αφού ανακάλυψε το κρασί και συνειδητοποίησε τις δυνατότητές του. Η μεγάλη τιμή που σχετίζεται με τη Microsoft και άλλο λογισμικό πρώτου μέρους ώθησε τους κωδικοποιητές ανοιχτού κώδικα να δημιουργήσουν δωρεάν εναλλακτικές λύσεις σε προϊόντα επί πληρωμή – από προγράμματα επεξεργασίας εικόνων έως λύσεις προστασίας από ιούς – σε προϊόντα επί πληρωμή. Στην πραγματικότητα, η έλλειψη συμβατότητας με σημαντικό λογισμικό μπορεί να θεωρηθεί ως η ώθηση πίσω από την πλημμύρα υλικού ανοιχτού κώδικα που διατίθεται σε αυτά τα συστήματα.

Αρχικά, το CodeWeavers βοήθησε τις εταιρείες να μεταφέρουν τις εφαρμογές τους σε Linux ως υπηρεσία. Με την κυκλοφορία του CrossOver το 2001, το CodeWeavers έγινε το δικό του εργοστάσιο.

Κολάζ των λογότυπων του κρασιού και του CrossOver

Το CrossOver βασίζεται στην τεχνολογία κρασιού, καθώς η CodeWeavers δεσμεύεται να δώσει πίσω στην κοινότητα ανοιχτού κώδικα.

Το 2007, η CodeWeavers κυκλοφόρησε το CrossOver Mac και αργότερα ανακοίνωσε μια νέα εστίαση στις θύρες Android το 2016. Η εταιρεία συνεχίζει να μεταφέρει λογισμικό, καθώς και να πωλεί το δικό της επίπεδο συμβατότητας. Το CodeWeavers είναι αφιερωμένο στο να φέρει συμβατότητα σε όλα τα συστήματα εκτός των Windows, εξαλείφοντας την ανάγκη για τους χρήστες να αγοράσουν ένα premium λειτουργικό σύστημα.

Το λογισμικό ανοιχτού κώδικα βοήθησε την Unix να ευδοκιμήσει στις πρώτες μέρες της και συνεχίζει να τροφοδοτεί το ενδιαφέρον για εναλλακτικές λύσεις δωρεάν και χαμηλού κόστους από τις ακριβές σουίτες λογισμικού. Τα λειτουργικά συστήματα Linux, Android και Apple έχουν αποκτήσει έλξη τα τελευταία χρόνια λόγω της δημοτικότητας των smartphone, tablet και υπολογιστών all-in-one.

Οι διανομές που βασίζονται σε Unix είναι γενικά δωρεάν ή φθηνές και έχουν πολύ χαμηλότερη ευαισθησία σε ιούς. Ωστόσο, τα οφέλη των λειτουργικών συστημάτων που βασίζονται σε Unix επισκιάζονται συχνά από μια εκπληκτική έλλειψη συμβατότητας με μεγάλες εφαρμογές, ένα ζήτημα που προσπαθεί να διορθώσει το CodeWeavers.

Το CrossOver είναι ουσιαστικά μια ιδιόκτητη έκδοση του Wine που δίνει στους πελάτες του CodeWeavers υψηλότερη προστιθέμενη αξία από το δωρεάν λογισμικό ανοιχτού κώδικα. Ωστόσο, η εταιρεία έχει καταστήσει μέρος της αποστολής της να δώσει όλες τις αλλαγές και βελτιώσεις που έχει αναπτύξει πίσω στο Wine. Έτσι, η υποστήριξη του CodeWeavers υποστηρίζει ουσιαστικά τη φιλοσοφία ανοιχτού κώδικα.

Εκτελέστε προγράμματα Windows σε Native Speed ​​σε Mac & Λειτουργικό σύστημα Linux

Το CrossOver είναι μια τροποποιημένη έκδοση του Wine που περιλαμβάνει μεγαλύτερη ευχρηστία, τεχνική υποστήριξη και αυτόματα σενάρια. Σε αντίθεση με τα VM, τα προγράμματα που εκτελούνται μέσω του Wine μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις πλήρεις δυνατότητες του συστήματος, επειδή εκτελούνται εγγενώς.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την εκτέλεση παιχνιδιών και άλλου λογισμικού υψηλής έντασης GPU, καθώς αυτά τα προγράμματα μπορούν να λειτουργούν τόσο άσχημα σε εικονικό περιβάλλον που καθίστανται άχρηστα. Η διπλή εκκίνηση επιτρέπει στα προγράμματα να εκτελούνται και εγγενώς, αλλά με το κόστος της επανεκκίνησης στα Windows όποτε απαιτείται η εφαρμογή. Τελικά, ο χρήστης θα χρειαστεί να αγοράσει μια άδεια χρήσης των Windows για να χρησιμοποιεί νόμιμα την επιλεγμένη εφαρμογή – είτε με διπλή εκκίνηση είτε με χρήση Windows VM πέρα ​​από μια δοκιμαστική περίοδο.

Οι λάτρεις του Unix έχουν ονειρευτεί εδώ και καιρό την τέλεια εναλλακτική λύση στα Windows. Ακόμη και με το Wine και τις εναλλακτικές λύσεις ανοιχτού κώδικα, οι χρήστες θα πρέπει να βασίζονται στα Windows για ορισμένες δημοφιλείς εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων των βιντεοπαιχνιδιών και του Microsoft Office.

Ευτυχώς, το CrossOver βελτιώνεται με τον πηγαίο κώδικα του Wine και προσφέρει μια πιο ολοκληρωμένη λύση για εγγενή εκτέλεση εφαρμογών Windows. Συνεργαζόμενοι με προγραμματιστές για τη μεταφορά του λογισμικού τους, το CodeWeavers έφερε επίσης πολλά προγράμματα αποκλειστικά για Windows που έχουν προηγουμένως αποκλειστεί από Windows σε επιτραπέζιους υπολογιστές της Unix. Χάρη στο CodeWeavers, το όραμα λειτουργίας ενός πλήρως ανοιχτού κώδικα λειτουργικού συστήματος με πλήρη συμβατότητα είναι σαφέστερο από ποτέ.

Προσαρμοσμένα πακέτα μεταφοράς που έχουν κατασκευαστεί για να ταιριάζουν στις προδιαγραφές των εφαρμογών σας

Το CodeWeavers ιδρύθηκε ως μέσο για να βοηθήσει τους προγραμματιστές να κάνουν τις εφαρμογές τους διαθέσιμες σε πολλές πλατφόρμες. Το CrossOver όχι μόνο επιτρέπει στους χρήστες να εκτελούν εφαρμογές στο Unix εγγενώς, αλλά το CodeWeavers συνεργάζεται ενεργά μαζί με προγραμματιστές για να μεταφέρουν το λογισμικό τους απευθείας σε αυτά τα λειτουργικά συστήματα.

Με την έλευση των smartphone, τα συστήματα που βασίζονται σε Unix, όπως το Android και το iOS, έχουν μεταφερθεί άνετα σε ένα πολύ μεγαλύτερο τμήμα του μεριδίου αγοράς του λειτουργικού συστήματος. Έτσι, οι εταιρείες που παρέχουν θύρες λογισμικού είναι σε θέση να αξιοποιήσουν περισσότερες ροές εσόδων από πριν.

Η διαδικασία μεταφοράς του CodeWeavers λαμβάνει υπόψη τις μοναδικές ανάγκες των πελατών και προσφέρει προσαρμοσμένες λύσεις για κάθε πελάτη. Οι πελάτες ξεκινούν με μια δωρεάν δοκιμή του CrossOver για να αξιολογήσουν τη συμπεριφορά του προγράμματος στο περιβάλλον.

Το CodeWeavers προσφέρει ένα πακέτο μεταφοράς εάν η εφαρμογή πληροί τα κριτήρια της εταιρείας. Το βασικό πακέτο προσφέρει μια σύντομη αξιολόγηση σχετικά με τη φορητότητα, ενώ τα προηγμένα πακέτα περιλαμβάνουν παρακολούθηση πωλήσεων και ανάλυση κόστους.

Το πιο προηγμένο πακέτο παρέχει έκδοση beta και απόδειξη λογισμικού. Επιπλέον, οι τελικοί χρήστες έχουν πρόσβαση σε προσαρμοσμένα βίντεο εκμάθησης που τους δείχνουν πώς να εγκαταστήσουν το λογισμικό στα συστήματά τους. Προσφέρεται συνεχής υποστήριξη, καθώς οι αλλαγές λογισμικού είναι αναπόφευκτες. Το CodeWeavers βοηθά έτσι τους προγραμματιστές να συμβαδίζουν με τη μεταβολή των απαιτήσεων της αγοράς.

Η έμπειρη ομάδα υποστήριξης βοηθά στη διατήρηση διαδικτυακών κρίσιμων εφαρμογών

Καθώς οι προγραμματιστές βελτιώνουν το υπάρχον λογισμικό, το CodeWeavers συμβάλλει στη διασφάλιση ότι οι κρίσιμες για επιχειρήσεις εφαρμογές παραμένουν συνδεδεμένες μέσω ενός πολυκαναλικού συστήματος υποστήριξης. Το CodeWeavers παρέχει εκπαιδευτικά προγράμματα CrossOver που είναι χρήσιμα τόσο στον προγραμματιστή όσο και στον τελικό χρήστη. Το CrossOver έχει επίσης μια ακμάζουσα κοινότητα χρηστών και κωδικοποιητών, σε αντίθεση με τα αμέτρητα έργα ανοιχτού κώδικα που υποστηρίζει το CrossOver. Σε φόρουμ, οι χρήστες μπορούν να ζητήσουν συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων ειδικά για την κατάστασή τους.

Όταν όλα τα άλλα αποτυγχάνουν, είναι διαθέσιμη άμεση υποστήριξη πελατών και αυτή η υποστήριξη εξελίσσεται παράλληλα με έργα που μεταφέρονται. Η ομάδα υποστήριξης του CodeWeavers αποτελείται από ειδικούς που μπορούν να εκτιμήσουν μεμονωμένες περιστάσεις και να επιλύσουν μοναδικά προβλήματα, όπως δυσλειτουργίες αποκλειστικά για χρήστες. Η υποστήριξη μπορεί ακόμη και να χρησιμοποιήσει το TeamViewer για κοινή χρήση οθονών και αντιμετώπιση προβλημάτων σε πραγματικό χρόνο. Με τρία επίπεδα υποστήριξης, το CodeWeavers είναι περισσότερο από ικανό να προωθήσει ένα έργο μεταφοράς σε κάθε βήμα.

Φωτογραφία της ομάδας CodeWeavers

Η αφοσιωμένη ομάδα CodeWeavers παρέχει εξαιρετική υποστήριξη για να βοηθήσει τους πελάτες της να διατηρήσουν τις εφαρμογές τους σε λειτουργία.

Το CodeWeavers ιδρύθηκε αρχικά ως πόρος μεταφοράς και η εταιρεία συνεχίζει αυτήν την κληρονομιά σήμερα φέρνοντας τις εφαρμογές των Windows σε μια πολύ ευρύτερη βάση χρηστών. Αν και αρχικά η CodeWeavers παρείχε μεταφορά μόνο ως υπηρεσία, το μεγαλύτερο μέρος της τρέχουσας εργασίας του χρησιμοποιεί την ορόσημη πλατφόρμα CrossOver. Ακόμη και απουσία κατάλληλης θύρας, οι τελικοί χρήστες εξακολουθούν να έχουν τη δυνατότητα να εκτελούν λογισμικό αποκλειστικά για Windows χρησιμοποιώντας το CrossOver απευθείας.

Η μεταφορά ωφελεί όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, καθιστώντας τα προγράμματα πιο προσιτά στους τελικούς χρήστες, καθώς και παρέχει μια εύκολη ροή εσόδων για τον προγραμματιστή. Το CrossOver ξεπερνά την εικονικοποίηση και τη διπλή εκκίνηση, επιτρέποντας στα προγράμματα να τρέχουν όπως ήταν αρχικά – αλλά σε μια ευρύτερη ποικιλία περιβαλλόντων από ό, τι αναμενόταν.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map