Κάνοντας την Τεχνική Εκπαίδευση Διασκεδαστική: Το CodeSpark Academy προετοιμάζει περισσότερα από 20 εκατομμύρια παιδιά για επιτυχία σε ένα μέλλον με γνώμονα την τεχνολογία

TL; Δρ: Το CodeSpark Academy στοχεύει να κάνει την εκπαίδευση της πληροφορικής διασκεδαστική και προσβάσιμη για παιδιά ηλικίας 5 έως 9 ετών μέσω μιας καινοτόμου πλατφόρμας κωδικοποίησης με ιδιότροπους χαρακτήρες. Οι εκπαιδευτικοί αγαπούν επίσης την εφαρμογή επειδή τους δίνει τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν μια διεπιστημονική προσέγγιση κατά την εισαγωγή της υπολογιστικής σκέψης στην τάξη. Τώρα, καθώς το codeSpark αποκαλύπτει μια συνεργασία Girl Scouts και σχεδιάζει για διεθνή επέκταση, η εταιρεία παρέχει ακόμη περισσότερες ευκαιρίες στα παιδιά σε όλο τον κόσμο να μάθουν τις δεξιότητες του μέλλοντος.


Πριν από δέκα χρόνια, η κατοχή δεξιοτήτων κωδικοποίησης ήταν ένα μπόνους στο χώρο εργασίας – ωραίο να έχει, αλλά δεν απαιτείται στους περισσότερους τομείς εκτός από τον προγραμματισμό. Σήμερα, έχουν μεγάλη ζήτηση σε μια σειρά από καριέρες, όπως ανάλυση δεδομένων, γραφιστική, μηχανική και επιστήμη.

Και πληρώνει για να τα έχεις. Σύμφωνα με μια έκθεση του 2016 Burning Glass Technologies, η εμπειρία κωδικοποίησης ανοίγει την πόρτα για θέσεις εργασίας υψηλού δολαρίου. Η μελέτη διαπίστωσε ότι το 50% των θέσεων στο εύρος υψηλού εισοδήματος, που ορίζονται ως 57.000 $ ετησίως ή περισσότερο, βρίσκονται σε επαγγέλματα που απαιτούν δεξιότητες κωδικοποίησης.

logoSpark Academy λογότυπο

Το CodeSpark Academy μετατρέπει τον προγραμματισμό σε παιχνίδι για παιδιά ηλικίας 5 έως 9 ετών.

Σύμφωνα με τον Grant Hosford, ιδρυτή & Διευθύνων Σύμβουλος της codeSpark Academy, αυτές οι αλήθειες μπαίνουν τελικά στην τάξη.

«Η αγορά ωριμάζει αρκετά γρήγορα, τόσο όσον αφορά τους γονείς που κατανοούν την αξία και τα παιδιά κερδίζουν ενδιαφέρον», είπε. «Όσον αφορά την ενσωμάτωση της κωδικοποίησης στην τάξη, πριν από τρία χρόνια, οι γονείς δεν ήταν πεπεισμένοι ότι η κωδικοποίηση ήταν βασική δεξιότητα. Τώρα, θεωρείται όλο και περισσότερο ως απαραίτητο. “

Φυσικά, οι γονείς και οι δάσκαλοι χρειάζονται εργαλεία για να διευκολύνουν αυτόν τον μαθησιακό στόχο – και εκεί έρχεται το codeSpark. Η εκπαιδευτική εφαρμογή τεχνολογίας διδάσκει σε παιδιά ηλικίας 5 έως 9 ετών τα βασικά της κωδικοποίησης μέσω ενός διασκεδαστικού και ελκυστικού παιχνιδιού. Το καινοτόμο σύστημα, που έχει σχεδιαστεί για να εμπνέει την επόμενη γενιά κωδικοποιητών, διαθέτει περισσότερες από 1.000 δραστηριότητες που κάθε μια αντιμετωπίζει μια θεμελιώδη έννοια κωδικοποίησης.

Η πλατφόρμα διευκολύνει επίσης τους εκπαιδευτικούς να αξιοποιήσουν μια διεπιστημονική προσέγγιση για την εισαγωγή υπολογιστικής σκέψης μέσω εύκολων ενοποιήσεων με διάφορα θέματα. Με μια πρόσφατα ανακοινωμένη συνεργασία Girl Scouts, σχέδια για διεθνή επέκταση και πρόσθετα χαρακτηριστικά στο δρόμο, το codeSpark καθιστά τη διαδικασία μάθησης ακόμα πιο προσβάσιμη.

Ένα καινοτόμο σύστημα που εμπνέει την επόμενη γενιά κωδικοποιητών

Μεταξύ των μικρών χρόνων προσοχής, της έλλειψης κινήτρων και του φόβου της αποτυχίας, πολλά παιδιά αντιμετωπίζουν προκλήσεις όταν μαθαίνουν νέα πράγματα, ειδικά όταν το θέμα είναι τόσο φαινομενικά εκφοβιστικό όσο η κωδικοποίηση.

Εισάγετε το Foos – ένα πολύχρωμο καστ από κινούμενα σχέδια που κατοικούν σε έναν φανταστικό κόσμο. Στο Foosville, τα παιδιά μαθαίνουν να κωδικοποιούν καθώς βοηθούν τους χαρακτήρες να βρουν χαμένα αντικείμενα, να φροντίζουν τα κατοικίδια ζώα, να γευματίζουν και να διαλέγουν καραμέλες. Κάθε παιχνίδι σχετίζεται με μια συγκεκριμένη έννοια κωδικοποίησης, όπως αλληλουχία, βρόχους, δηλώσεις υπό όρους, συμβάντα και λογική Boolean.

“Έχουμε χρησιμοποιήσει εργαλεία που παραδοσιακά ήταν διαθέσιμα μόνο σε ενήλικες και τα έχουμε αφαιρέσει ώστε να είναι κατάλληλα για παιδιά δημοτικού σχολείου”, δήλωσε ο Grant. «Στο τέλος της ημέρας, όταν τα παιδιά ενθουσιάζονται, τους οδηγεί να πάρουν την ιδιοκτησία της δικής τους εκπαίδευσης».

The Foos

Οι Foos προσθέτουν παιδικό θαύμα στον κόσμο της κωδικοποίησης.

Όταν τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν πράγματα που τους ενδιαφέρουν, όπως βιντεοπαιχνίδια ή κινούμενες ιστορίες, είναι πιο πιθανό να επιμείνουν στην επίλυση δύσκολων προβλημάτων, δήλωσε ο Grant..

Για να προσελκύσουμε την ευρύτερη δυνατή ομάδα παιδιών, οι Foos σχεδιάστηκαν επίσης λαμβάνοντας υπόψη. Για παράδειγμα, οι θηλυκοί χαρακτήρες του CodeSpark περιλαμβάνουν νίντζα, αστροναύτες και αστυνομία. Αποφεύγονται σκόπιμα οι χαρακτήρες: Το θηλυκό Foo δεν απεικονίζεται ποτέ ως κορίτσι σε κίνδυνο. μάλλον, επιλύει τα δικά της προβλήματα με τη βοήθεια του μαθητή.

«Υπάρχει πολλή αδράνεια κατά των γυναικών που βρίσκονται σε αυτούς τους ρόλους, οπότε όσο πιο γρήγορα μπορούμε να προσεγγίσουμε τα κορίτσια και να τους δώσουμε την αυτοπεποίθηση ότι οι σταδιοδρομίες STEM είναι για αυτούς, τόσο καλύτερα θα είναι», δήλωσε ο Grant. “Αν αργότερα συναντήσουν κάποιον με παλιούς τρόπους σκέψης, δεν θα έχει σημασία. Θα έχουν ήδη τη δύναμη να ευδοκιμήσουν σε έναν κόσμο που παραδοσιακά κυριαρχείται από τους άντρες ».

Αξιοποιήστε μια διεπιστημονική προσέγγιση μέσω στρατηγικών ενοποιήσεων

Η διεπιστημονική διδασκαλία, μια μέθοδος που συγκεντρώνει διαφορετικά προγράμματα σπουδών για την επίλυση ενός κοινού σκοπού, έχει αποδειχθεί ότι βοηθά τους μαθητές να σφυρηλατήσουν νέες συνδέσεις, να προωθήσουν τις δεξιότητες κριτικής σκέψης και να αναζητήσουν ευκαιρίες ανάπτυξης σε πραγματικό κόσμο.

Σε μια προσπάθεια να αποδώσει αυτά τα οφέλη σε νέους φοιτητές τεχνολογίας, το codeSpark παρέχει εργαλεία για την ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών να συγχωνεύσουν την κωδικοποίηση με άλλα θέματα, συμπεριλαμβανομένων των γλωσσικών τεχνών. “Κυκλοφόρησε ένα νέο μέρος της πλατφόρμας μας το περασμένο φθινόπωρο που επιτρέπει στα παιδιά να δημιουργούν διαδραστικές ιστορίες – κάπως σαν μια κόμικ που έρχεται στη ζωή”, δήλωσε ο Grant.

Η δυνατότητα, που παρέχεται ως δωρεάν ενημέρωση για τα μέλη της ακαδημίας codeSpark, περιλαμβάνει μια διεπαφή κωδικοποίησης χωρίς λέξεις που οι μαθητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να κάνουν τους αγαπημένους τους Foos να μιλούν, να περπατούν και να παίζουν. «Οι καθηγητές το λατρεύουν γιατί είναι δύσκολο να βρεις χρόνο στη μέρα για να διδάξεις κωδικοποίηση, ακόμη και όταν είναι πλήρως ενήμεροι με την ανάγκη να το κάνουν», δήλωσε ο Grant. «Τώρα, μπορούν να διδάξουν κωδικοποίηση κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος γλωσσικών τεχνών.»

Η πλατφόρμα διαθέτει επίσης έναν κατασκευαστή παιχνιδιών που προορίζεται να διασκεδάσει τους νέους κωδικοποιητές, ενώ αυτοπεποίθηση στις δεξιότητες των υπολογιστών τους. Με το πακέτο SuperFoos Adventure, δωρεάν για όλα τα μέλη του κωδικού Spark Academy, τα παιδιά μπορούν να προγραμματίσουν τους ήρωές τους για να πολεμήσουν κακούς κακοποιούς στο Foosville.

Για όσους έχουν λίγο περισσότερη εμπειρία στην επιστήμη των υπολογιστών, το minigame του CodeSpark, Crocodile Catch, οδηγεί τους παίκτες μέσω ενός αρχαίου ναού της γνώσης. Εκεί, μπορούν να διερευνήσουν πώς να χρησιμοποιούν μεταβλητές σε βρόχους και υπό όρους, καθώς και πώς να προσθέσουν, να αφαιρέσουν και να ορίσουν μεταβλητές τιμές.

Βοηθώντας τους εκπαιδευτικούς να φέρουν υπολογιστική σκέψη στην τάξη

Όταν ο Grant και ο συνιδρυτής του Joe Shochet ξεκίνησαν το codeSpark τον Μάρτιο του 2014, είπε ότι οι εκπαιδευτικοί ασχολούνται κυρίως με την πλατφόρμα. Σήμερα, έχουν αξιοποιήσει το εργαλείο ως έναν συγκεκριμένο τρόπο για να διδάξουν τι θεωρείται πλέον μια ζωτική δεξιότητα. «Την περασμένη σχολική χρονιά, είδαμε μια αύξηση στους δασκάλους που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα», είπε. «Τώρα, περισσότερο από το 60% των εκπαιδευτικών μας το κάνουν».

Ο Grant είπε ότι οι εκπαιδευτικοί συχνά προσελκύονται στο codeSpark λόγω της ικανότητάς του να καλλιεργεί υπολογιστική σκέψη – μια έννοια που ορίζεται από τον Carnegie Mellon ως «έναν τρόπο επίλυσης προβλημάτων, το σχεδιασμό συστημάτων και την κατανόηση της ανθρώπινης συμπεριφοράς που βασίζεται σε έννοιες θεμελιώδεις για την επιστήμη των υπολογιστών».

«Ξεκινήσαμε να αναπτύσσουμε από στόμα σε στόμα από δάσκαλο σε δάσκαλο και τώρα έχουμε περισσότερους από 60.000 εκπαιδευτικούς που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα», δήλωσε ο Grant..

Τώρα, ολόκληρες περιοχές αρχίζουν να επικοινωνούν με την εταιρεία για ευκαιρίες συνεργασίας. Το Teacher Dashboard, ένα εργαλείο στην τάξη που περιλαμβάνει πρόγραμμα σπουδών, αποσυνδεδεμένες δραστηριότητες και ελέγχους πρόσβασης, παρέχεται δωρεάν σε δημόσια σχολεία και βιβλιοθήκες. Ωστόσο, το codeSpark προσφέρει επίσης αμειβόμενες επαγγελματικές ευκαιρίες ανάπτυξης σε ολόκληρη την περιοχή για να βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς να βελτιώσουν τη συνολική τους προσέγγιση στην κωδικοποίηση της εκπαίδευσης.

«Τελικά, η εστίασή μας είναι να βοηθήσουμε τους K έως 5 καθηγητές να κατανοήσουν πώς να φέρουν αποτελεσματικά την υπολογιστική σκέψη στις τάξεις τους», δήλωσε ο Grant..

Διεθνής επέκταση και περισσότερες δημιουργικές ευκαιρίες

Όσον αφορά το μέλλον, ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: Η ομάδα codeSpark δεν πρόκειται να βιώσει καμία πλήξη. Η εταιρεία αποκαλύπτει πολλές νέες πρωτοβουλίες και έχει πολλά ακόμη σε εξέλιξη.

Τον Ιούλιο, το CodeSpark αποκάλυψε ότι έχει ενώσει τις δυνάμεις του με τους Girl Scouts των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής για να ενθαρρύνει τα κορίτσια να ξεκινήσουν την επιστήμη των υπολογιστών..

«Οι Girl Scouts ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι προσθέτουν 42 νέα σήματα αξίας που βασίζονται σε STEM και εννέα από αυτά είναι κωδικοποιημένα σήματα που δημιουργήσαμε», δήλωσε ο Grant. «Δημιουργήσαμε τρεις για τις μαργαρίτες, τρεις για τις Brownies και τρεις για τους Juniors – αυτές είναι οι πρώτες ηλικιακές ομάδες που έχουν σήματα που σχετίζονται με την κωδικοποίηση».

Η εταιρεία συνεχίζει επίσης να επεκτείνεται σταθερά διεθνώς. «Πέρυσι, δημιουργήσαμε υπηρεσίες cloud στην Κίνα, ώστε να είμαστε στην κατάλληλη πλευρά του τείχους προστασίας και να είμαστε σε θέση να εξυπηρετήσουμε αυτήν την αγορά πιο αποτελεσματικά», δήλωσε ο Grant..

Επιπλέον, το codeSpark θα διπλασιάσει τις προσπάθειές του να συγχωνεύσει τη δημιουργικότητα με τον κώδικα μέσω πρόσθετων ευκαιριών για τη δημιουργία ιστοριών, παιχνιδιών και μουσικής.

“Στο τέλος της ημέρας, η κωδικοποίηση είναι ένα εργαλείο για τη δημιουργία και την επίλυση προβλημάτων που υποστηρίζει κάθε άλλο θέμα, οπότε αναπτύσσουμε το περιεχόμενό μας για να έχουμε περισσότερες ενσωματώσεις”, δήλωσε ο Grant. “Πιστεύουμε ότι θα συνεχίσει να είναι η τάση για κάποιο χρονικό διάστημα.”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me