CMS Made Simple ™ – Ομάδα προγραμματιστών ανοιχτού κώδικα που δημιουργήθηκε για να αλλάξει την εμπειρία διαχείρισης περιεχομένου για τους ιδιοκτήτες ιστότοπων και τους προγραμματιστές τους

TL; Δρ: Το CMS Made Simple ™ είναι μια λύση διαχείρισης περιεχομένου ανοιχτού κώδικα που έχει σχεδιαστεί από εθελοντές προγραμματιστές και εμπνέεται από την απογοήτευσή τους με τις υπάρχουσες επιλογές CMS. Από την έναρξη του έργου, τροφοδοτεί πάνω από 500.000 ιστότοπους σε όλο τον κόσμο και ακούσαμε από αυτήν την ομάδα σκληρά για ανάπτυξη από πρώτο χέρι.


«Ήρθα τυχαία», είπε ο John Scotcher, ένας έμπειρος προγραμματιστής και σχεδιαστής που αναφέρεται στο CMS Made Simple ™ – μια λύση διαχείρισης περιεχομένου ανοιχτού κώδικα για τους dev-savvy και όχι. “Άρχισα να το χρησιμοποιώ, έχτισα δύο ή τρεις ιστότοπους, ήμουν πολύ ευχαριστημένος με αυτό, άρχισα να το χρησιμοποιώ αποκλειστικά …”

Μια απογοητευτική έλλειψη επιλογών CMS σχημάτισε έναν στρατό ανοιχτού κώδικα

Όπως πολλοί προγραμματιστές εκεί έξω, ο Τζον είχε αναζητήσει υψηλή και χαμηλή τιμή για ένα CMS που θα ανακούφιζε τις τυπικές απογοητεύσεις που αισθανόταν συχνά τόσο ο προγραμματιστής όσο και ο τελικός χρήστης. Αυτό το συγκεκριμένο CMS εξυπηρετεί μικρούς ιστότοπους (έως και 100 σελίδες), αναλαμβάνοντας εργασίες που θα ήταν αρκούδες στο WordPress, όπως η λήψη στατικού σχεδιασμού από το Photoshop και η κωδικοποίησή του με δυνατότητες CMS και η απλούστευσή τους. Ο Τζον βρήκε παρηγοριά στο CMS Made Simple ™ στις αρχές της δεκαετίας του 2000 – τόσο πολύ που κατέληξε να εντάσσεται στις τάξεις της βαριάς ομάδας μάρκετινγκ το 2009.

Το CMS απλό

Το CMS Made Simple ™ είναι μια λύση CMS ανοιχτού κώδικα που συντηρείται από μια ομάδα εθελοντικής ανάπτυξης όλων των αστέρων.

Δεν ήταν μόνος. Πολλά μέλη της ομάδας CMS Made Simple ™ ήρθαν να αναπτυχθούν για αυτό το έργο ανοιχτού κώδικα ως απάντηση στη δυσαρέσκειά τους για τα διαθέσιμα συστήματα διαχείρισης περιεχομένου. Μαζί, σχηματίζουν έναν εντυπωσιακά geeky και ταλαντούχο στρατό σχεδιαστών και προγραμματιστών που έχουν δεσμευτεί να κάνουν το ιδανικό CMS για συναδέλφους devs και τους πελάτες τους.

CMSMS ™: Όπου οι τελικοί χρήστες βρίσκουν ευκολία στη χρήση & Οι προγραμματιστές βρίσκουν τη λειτουργικότητα

Το CMS Made Simple ™ (CMSMS ™) είναι ένα θεμέλιο ανοιχτού κώδικα, βασισμένο σε PHP για τη δημιουργία και διαχείριση του περιεχομένου των ημι-στατικών ιστότοπων. Στον πυρήνα του, το CMSMS ™ απομονώνει τον κώδικα διάταξης του ιστότοπου από τον κώδικα περιεχομένου, έτσι ώστε οι προγραμματιστές και οι σχεδιαστές να μπορούν να χειρίζονται τη δομή του ιστότοπου χωρίς όριο, ενώ οι ιδιοκτήτες και οι συντάκτες ιστότοπων μπορούν να διαχειρίζονται ελεύθερα και άνετα τις λέξεις και τα αντικείμενα στη σελίδα..

Web Designers – Εμπιστευτείτε ότι τα σχέδιά σας θα μεταφράζονται σε κώδικα

Ο Τζον ξεκίνησε την ιστορία του με τον τρόπο που «ερωτεύτηκε» το έργο – και είχε να κάνει με τη δύναμη που προσφέρει στους λαούς που σχεδιάζουν έναν ιστότοπο για έναν πελάτη. Ακόμη και έμπειροι σχεδιαστές και προγραμματιστές μπορούν να βρουν τη φάση σχεδιασμού διάταξης της κατασκευής ενός ιστότοπου για να είναι κουραστική ή ενοχλητική κατά καιρούς, αλλά το CMSMS ™ κάνει τις μεταβάσεις από mockup σε κώδικα σε frontend απρόσκοπτη.

«Ένα από τα σπουδαία πράγματα από την άποψη του σχεδιασμού είναι ότι κάτι που δημιουργεί κάποιος στο Photoshop μπορεί να πει κανείς με ακρίβεια 100 τοις εκατό θα μοιάζει ακριβώς το ίδιο όταν φτάσετε στον τελικό ιστότοπο», εξήγησε. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε αν ένα σχέδιο είναι εφικτό. δεν είναι μόνο εφικτό, είναι αξιόπιστο, ειδικά με τη βοήθεια του Smarty: του κινητήρα προτύπων που βασίζεται σε PHP. «Μπορείτε πραγματικά να αντιγράψετε και να επικολλήσετε οποιονδήποτε από τους κώδικες HTML και να αντικαταστήσετε απλώς το πλαστό περιεχόμενο με τις κατάλληλες ετικέτες Smarty», εξήγησε ο John, «δημιουργώντας έτσι ένα χρησιμοποιήσιμο πρότυπο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ολόκληρο τον ιστότοπο».

Προγραμματιστές Ιστού – Συνδυάστε και “Mash” Ενότητες για να δημιουργήσετε Σύνθετες τοποθεσίες

Από άποψη κωδικοποίησης, το CMSMS ™ διευκολύνει το σχεδιασμό μιας έξυπνης κατασκευής ιστοσελίδων. «Η ομορφιά του CMSMS ™ είναι πόσο εύκολο είναι να τραβήξετε τις ενότητες σε άλλες ενότητες χρησιμοποιώντας απλώς τις ετικέτες Smarty από μία ενότητα», δήλωσε ο John.

Η ιδεολογία mix-and-match του έργου είναι ιδιαίτερα ευνοημένη από έμπειρους προγραμματιστές, αλλά εξακολουθεί να διαχειρίζεται από την προοπτική του λιγότερο-καταλαβαίνω τύπου. «Ως κάποιος που δεν είναι προγραμματιστής αλλά ίσως ελαφρώς καλύτερος από τον μέσο χρήστη όσον αφορά τα τεχνικά θέματα, είναι πολύ εύκολο για μένα να καταλάβω πώς μπορώ να συνδυάσω αυτές τις ενότητες, ρίχνοντας αυτές τις ετικέτες», είπε ο John, “Και να έχετε πολύ αποτελεσματικά αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα.”

Η κοινότητα γύρω από το CMSMS ™ είναι αφοσιωμένη και συνεχώς αναπτυσσόμενη. Ρίξτε μια ματιά στο CMSMS ™ Forge για να δείτε όλες τις υπάρχουσες ενότητες, ετικέτες, θέματα και πρότυπα που έχετε στη διάθεσή σας. συν μπορείτε να καταχωρίσετε το δικό σας έργο για να συνεισφέρετε ή να παίξετε με το API της ενότητας.

Κάτοχοι ιστότοπων – Ελέγξτε με βεβαιότητα το περιεχόμενο του όμορφου ιστότοπού σας

Το CMS Made Simple ™ εστιάζει στην κατασκευή και τη διαχείριση περιεχομένου εταιρικών ή εταιρικών ιστότοπων – καθαρισμός της λειτουργικότητας κωδικοποίησης και σχεδιασμού για τους ανθρώπους που δημιουργούν αυτές τις ιδιότητες. Ωστόσο, η έννοια του “Made Simple” του ονόματος του έργου περιλαμβάνει την εμπειρία για τον χρήστη ή τον ιδιοκτήτη / συντάκτη ιστότοπου.

Η ομάδα CMS Made Simple

Το έργο CMSMS ™ απλοποιεί την εμπειρία διαχείρισης περιεχομένου για προγραμματιστές, σχεδιαστές και ιδιοκτήτες ιστότοπων.

«Η ιδέα είναι να παραδώσουμε τους ιστότοπους στους ιδιοκτήτες των ιστότοπων και έχουν απόλυτο έλεγχο χωρίς να χρειάζεται να μάθουν χειρουργική επέμβαση εγκεφάλου για να χρησιμοποιούν τους δικούς τους ιστότοπους, αν θέλετε, και να το κάνετε με ευκολία», είπε ο Τζον. Ο κάτοχος του ιστότοπου, ο διαχειριστής περιεχομένου ή ο συντάκτης μπορεί εύκολα να ελέγξει την προσθήκη ή την αλλαγή σελίδων, ειδησεογραφικών άρθρων, γκαλερί και ακόμη και προϊόντων, εάν χρησιμοποιείται μια συγκεκριμένη ενότητα προϊόντων.

Ο Τζον περιέγραψε το έργο, από την άποψη ενός τελικού χρήστη, ως μια λιγότερο τρομακτική εναλλακτική λύση στο WordPress ή το Joomla (με την επιφύλαξη ότι εάν ψάχνετε για έναν αποκλειστικά ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου, υπάρχουν και άλλες επιλογές που πιθανώς είναι πιο κατάλληλες για εσάς, π.χ. Magento). Εξήγησε, για παράδειγμα, ότι οι χρήστες του Joomla συχνά αισθάνονται «εκφοβισμένοι» και πέφτουν θύματα της υπόθεσης ότι «πρέπει να μάθουν την ανάπτυξη για να δημιουργήσουν έναν ιστότοπο». Στην περίπτωση του WordPress, οι χρήστες μπορεί συχνά είτε να αισθάνονται συγκλονισμένοι από τις επιλογές είτε να βασίζονται υπερβολικά στο WYSIWYG. «Πολλοί άνθρωποι που χρησιμοποιούν το WordPress παίρνουν τα κρύα ιδρώτα όταν τους ζητείται να σχεδιάσουν από το μηδέν», είπε. “Έτσι κάθουμε άνετα στη μέση: Παρέχουμε μια πολύ εύκολη διεπαφή για έναν χρήστη για χρήση, αλλά εξακολουθεί να τους δίνει τη δύναμη να κάνουν πολύ περισσότερα από όσα θα μπορούσαν να κάνουν με τον μέσο ιστότοπο του WordPress.”

Τζεκ Μότς & Ο πολιτισμός Crazy-About-Open-Source του CMSMS ™

Συνολικά, τα μέλη της ομάδας CMSMS ™ εμπίπτουν σε ένα από τα τέσσερα «στρατόπεδα», όπως εξήγησε ο John:

  1. Η ομάδα μάρκετινγκ (John’s Crew)
  2. Η βασική ομάδα ανάπτυξης
  3. Η δοκιμή & Ομάδα τεκμηρίωσης
  4. The Module Developers (Αυτό θα μπορούσε να είναι εσείς!)

Το σύνολο στις τρεις πρώτες ομάδες κυμαίνεται μεταξύ 11 και 12 κύριων συντελεστών σε όλο τον Δυτικό κόσμο. Η Anne-Mieke Bovelett, διευθύντρια μάρκετινγκ, διαμένει στην Ολλανδία, ενώ ο επικεφαλής ανάπτυξης Robert Campbell βρίσκεται στον Καναδά, με έναν άλλο προγραμματιστή, τον Fernando Morgado, στην Πορτογαλία. Ο Τζον είναι ο μόνος dev με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά μας είπε ότι η πλειοψηφία της φυλής CMSMS ™ βασίζεται σε ευρώ. Όλοι συγκεντρώνονται καθημερινά στο κανάλι IRC τους, με έργα Basecamp για κάθε ιστότοπο στον οποίο εργάζονται και ξεδιπλώνουν συναντήσεις μέσω Skype όταν είναι απολύτως απαραίτητο. Σε γενικές γραμμές, παίζουν το παιχνίδι απομακρυσμένης ανάπτυξης εξαιρετικά καλά.

Κάθε χρόνο, η κοινότητα CMSMS ™ συνεδριάζει για λίγο πρόσωπο με πρόσωπο στην εξαμηνιαία εκδήλωση Geek Moots. Αυτά τα συνέδρια πραγματοποιούνται σε διάφορες περιοχές ως ευθύνη της διοργάνωσης της εκδήλωσης που αναπηδά από μέλος της ομάδας σε μέλος της ομάδας κάθε χρόνο. «Είναι η σειρά μου να το οργανώσω ξανά φέτος, γιατί εθελοντήθηκα αφελώς σε μια στιγμή υπερβολικού ενθουσιασμού που έχω κάνει ήδη ένα πριν από μερικά χρόνια», είπε ο John, προσθέτοντας αργότερα με την ευχάριστη βρετανική του προφορά – «ένα μεγάλο πλεονέκτημα αυτού σημαίνει ότι δεν πρέπει να πηδήξω σε αεροπλάνο. “

Πλάνα από CMSMS Geek Moots

Το CMS Made Simple ™ διοργανώνει διετή Geek Moots: 3ήμερα συνέδρια για προγραμματιστές και τελικούς χρήστες για μάθηση και δίκτυο.

Ο Τζον απεικόνισε τα γεγονότα για εμάς: διαλέξεις τριών ημερών από μέλη της ομάδας προγραμματιστών, συμβάλλοντας προγραμματιστές ενοτήτων και οποιαδήποτε «μέλη της κοινότητας που αισθάνονται σαν να έχουν κάτι να συζητήσουν». Ολοκληρώνουν το συνέδριο με μια μέρα για τους χρήστες – προσκαλώντας προγραμματιστές να προσκαλέσουν τους πρώην ή / και τους τρέχοντες πελάτες τους να βγουν για υψηλότερο επίπεδο τακτικής εκπαίδευσης δημιουργίας τοποθεσιών.

Τα μεγάλα νέα για το Geek Moots 2016: Θα πραγματοποιηθεί στο Διαστημικό Κέντρο του Ηνωμένου Βασιλείου!

Τελικές σκέψεις για CMS Made Simple ™ – 500K + Sites Ισχυροί & Μεγαλώνει

Εάν είστε προγραμματιστής που έχει βαρεθεί τους περιορισμούς των συστημάτων διαχείρισης περιεχομένου ή έναν χρήστη που θεωρεί ότι το WordPress και τα παραδοσιακά πρότυπα δεν είναι ανησυχητικά, το CMS Made Simple ™ μπορεί να είναι ο ιδανικός συμβιβασμός. Όπως τα “LEGOs του ιστότοπου”, για να χρησιμοποιήσουν τα λόγια του John, το CMSMS ™ επιτρέπει στους προγραμματιστές ιστοσελίδων να κατασκευάσουν έναν περίπλοκο ιστότοπο με κώδικα που έχει νόημα – διατηρώντας παράλληλα την ακεραιότητα του οράματος του σχεδιαστή – και στη συνέχεια οι άνθρωποι του περιεχομένου έχουν πλήρη βασιλεία για να επεξεργαστούν τις λέξεις του ιστότοπου, εικόνες και χαρακτηριστικά. Είναι εντελώς ανοιχτού κώδικα, με μια ταλαντούχα ομάδα εθελοντικών προγραμματιστών που συμβάλλουν στην ανάπτυξή της και είναι ιδανική για ιστότοπους που βασίζονται σε κοινότητες ή ιστότοπους μόνο για μέλη που απαιτούν δεκάδες έως εκατοντάδες σελίδες. Ο Τζον μας είπε ότι θα βρείτε ακόμη και το έργο που χρησιμοποιείται σε μερικές τοπικές κυβερνήσεις και σε επίσημες ιδιοκτησίες ιστού σε επίπεδο πολιτείας. Πάνω από 500.000 κάτοχοι ιστότοπων και οι προγραμματιστές τους έχουν εμπιστευτεί το CMSMS ™ και αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί μόνο τα επόμενα χρόνια.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me