Τα συστήματα αποθήκευσης αντικειμένων με δυνατότητα κλιμάκωσης του Cloudian παρέχουν ευκαιρίες εσόδων, φέρνοντας τις δυνατότητες των υπερσυμπιεστών σε όλους τους παρόχους υπηρεσιών

TL; Δρ: Το κορυφαίο προϊόν της Cloudian, HyperStore, επιτρέπει σε οικοδεσπότες όλων των μεγεθών να αναπτύσσουν χώρο αποθήκευσης χωρητικότητας με ασφαλή και επεκτάσιμο τρόπο. Η λύση αποθήκευσης αντικειμένων, διαθέσιμη ως αποθήκευση που καθορίζεται από λογισμικό ή συσκευή, διαθέτει εγγενή συμβατότητα S3 και ένα εκτεταμένο οικοσύστημα συνεργασίας. Με σχέδια για διευρυμένες συμμαχίες στον ορίζοντα, το Cloudian έχει δεσμευτεί να βοηθήσει τους φιλοξενούμενους να αποθηκεύουν, να βρίσκουν και να προστατεύουν τόσο τα δεδομένα αντικειμένων όσο και τα αρχεία χωρίς προβλήματα σε όλους τους ιστότοπους.


Hyperscalers όπως το Google, το AWS και το Azure μπορεί να έχουν προπύργιο στην αγορά σύννεφων, αλλά δεν έχουν χτυπήσει όλους τους υπόλοιπους. Για να βρουν επιτυχία σε έναν ανταγωνιστικό κλάδο, οι οικοδεσπότες μπορούν να δημιουργήσουν μια θέση στην οποία οι πάροχοι ενός μεγέθους δεν ταιριάζουν σε όλους.

Η στρατηγική είναι πιο αποτελεσματική ως ένα-δύο γροθιά που συνδυάζει εξατομικευμένες υπηρεσίες με νέα τεχνολογία που μιμείται τις δυνατότητες των υπερβαθμών. Το προϊόν HyperStore του Cloudian, για παράδειγμα, δίνει τη δυνατότητα στους οικοδεσπότες να προσθέτουν αξία μέσω της συμβατότητας Simple Storage Service (S3) και να ενοποιούν τα δεδομένα σε μια κλιμακούμενη ομάδα αποθήκευσης για απεριόριστη ανάπτυξη.

Cloudian λογότυπο

Το Cloudian δίνει στους οικοδεσπότες μια ευκαιρία μάχης σε μια όλο και πιο κορεσμένη βιομηχανία.

«Φέρνουμε τις δυνατότητες του υπερβαθμιστή στον μέσο πάροχο υπηρεσιών», δήλωσε ο Jon Toor, CMO της Cloudian. «Οι οικοδεσπότες έρχονται σε όλα τα σχήματα και μεγέθη, από μερικά άτομα που λειτουργούν από ένα κόλο έως έναν πολυεθνικό πάροχο. Η ομορφιά της λύσης μας είναι ότι οι χρήστες μπορούν να ξεκινήσουν με μικρότερη χωρητικότητα και να αναπτυχθούν αρμονικά από εκεί ».

Οι κεντρικοί υπολογιστές μπορούν να ξεκινήσουν με μια αρχική ανάπτυξη μόλις τριών κόμβων και να επεκταθούν σταδιακά με τη ζήτηση προσθέτοντας επιπλέον κόμβους οποιουδήποτε μεγέθους στο σύμπλεγμα. Εκτός από την απεριόριστη επεκτασιμότητα και συμβατή με τη βιομηχανία εφαρμογή S3 API, το HyperStore προσφέρει αξιόπιστη προστασία δεδομένων και εύχρηστα εργαλεία διαχείρισης. Και διατίθεται ως αυτόνομο λογισμικό ή πλήρως ενσωματωμένες συσκευές με βάση τις ανάγκες των πελατών.

Το εκτεταμένο οικοσύστημα εταιρικής σχέσης της Cloudian, το οποίο περιλαμβάνει Cisco, Veeam, Rubrik και Splunk, μεταξύ άλλων παρόχων, έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει ολοκληρωμένες ολοκληρωμένες λύσεις. Τώρα, με σχέδια για διευρυμένες συμμαχίες στον ορίζοντα, η Cloudian προωθεί τη δέσμευσή της να βοηθήσει τους οικοδεσπότες να αποθηκεύουν, να βρίσκουν και να προστατεύουν απρόσκοπτα δεδομένα σε ιστότοπους.

Συστήματα αποθήκευσης αντικειμένων με προηγμένη συμβατότητα S3

Η Cloudian παρουσίασε το HyperStore το 2011 για να καλύψει τις ανάγκες συμβατότητας S3 των οικοδεσπότων Ιστού και άλλων διαχειριζόμενων παρόχων υπηρεσιών. Ξεκίνησε από την Amazon, το S3 API είναι το πρότυπο για την αποθήκευση αντικειμένων στο cloud.

“Παρατηρήσαμε ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για την τυποποίηση του S3 ως την κυρίαρχη γλώσσα αποθήκευσης τόσο του cloud όσο και των εφαρμογών on-prem που συνδέονται στο cloud”, δήλωσε ο Jon. «Στη συνέχεια δημιουργήσαμε το σύστημά μας για να μιλήσουμε με το cloud σε μητρική γλώσσα και αφήνουμε τους οικοδεσπότες Ιστού να χρησιμοποιούν την ίδια πλατφόρμα για να παρέχουν υπηρεσίες συμβατές με S3 στους πελάτες τους.»

Ο Jon είπε ότι με κάποιους τρόπους, η αγορά αναζήτησε το Cloudian. Στην ουσία, η εταιρεία δημιουργήθηκε για να βοηθήσει στην τυποποίηση του S3 ως γλώσσας του cloud, και αυτό ακριβώς συνέβη. Σήμερα, η Cloudian εξυπηρετεί περισσότερους από 100 παρόχους υπηρεσιών που θέλουν να παρέχουν υπηρεσίες αποθήκευσης συμβατές με S3 σε πελάτες.

Η αρθρωτή αποθήκευση του Cloudian

Το Hyperstore επιτρέπει την αρθρωτή ανάπτυξη μέσω της προσθήκης κόμβων αποθήκευσης.

«Όχι μόνο το S3 έχει γίνει η τυπική γλώσσα για τους ίδιους τους παρόχους cloud, αλλά έχει επίσης γίνει η γλώσσα για τους προμηθευτές λογισμικού που αναπτύσσουν εφαρμογές που συνδέονται ή εκτελούνται στο cloud», δήλωσε ο Jon.

Μία περίπτωση χρήσης βρίσκεται στον χώρο προστασίας δεδομένων. Το Cloudian προσφέρει αντίγραφα ασφαλείας συμβατά με S3 και εσωτερικού δίσκου που λειτουργούν απρόσκοπτα με υπάρχουσες λύσεις Commvault, HYCU, IBM, Rubrik, Veritas και Veeam. Τα εργαλεία μετεγκατάστασης που βασίζονται στην πολιτική της HyperStores επιτρέπουν στους χρήστες να μεταναστεύουν παλαιότερα δεδομένα σε υπηρεσίες δημόσιου cloud που είναι συμβατές με S3, όπως το Amazon S3, το Google Cloud και το Microsoft Azure, ελαχιστοποιώντας το κόστος του δίσκου επιτόπου, διατηρώντας παράλληλα μια λύση αποκατάστασης καταστροφών εκτός του χώρου.

«Επειδή το λογισμικό είναι συμβατό με το S3, οι χρήστες μπορούν να δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας λογισμικού στα γραφεία τους και να το συνδέουν στο cloud και θα έχουν ένα αποθετήριο που είναι εκτός λειτουργίας και ασφαλές», είπε ο Jon. “Είναι κάτι πολύ εύκολο στην πρόσβαση και οι χρήστες μπορούν να μιλήσουν σε αυτήν στη γλώσσα που κατανοεί.”

Αποθηκεύστε, βρείτε και προστατέψτε τα δεδομένα απρόσκοπτα σε ιστότοπους

Το HyperStore παρέχει στους οικοδεσπότες επιπλέον ευκαιρίες για αύξηση εσόδων πέρα ​​από την προστασία δεδομένων. Οι προσιτές και εξαιρετικά επεκτάσιμες λύσεις αποθήκευσης της εταιρείας, για παράδειγμα, είναι ιδανικές για προσφορές Big Data-as-a-Service.

Ο Jon είπε ότι η Splunk, μια πολυεθνική εταιρεία που παράγει λογισμικό για τη διαχείριση μεγάλων δεδομένων που δημιουργούνται από μηχανή μέσω μιας διεπαφής τύπου Ιστού, έχει πλέον ένα σύνδεσμο S3. Με το SmartStore και το Cloudian του Splunk να συνεργάζονται, οι χρήστες μπορούν να αποσυνδέσουν και να κλιμακώσουν ανεξάρτητα τα επίπεδα υπολογισμού και αποθήκευσης για να εξυπηρετήσουν αποτελεσματικά τις απαιτήσεις φόρτου εργασίας.

«Αυτό σημαίνει ότι οι οικοδεσπότες Ιστού μπορούν πλέον να προσφέρουν Big Data-as-a-Service καθώς έχουμε ένα αποθετήριο για το Splunk σε περιβάλλοντα εκτός εγκαταστάσεων», είπε. “Ή μπορούν να εκτελέσουν το Splunk στο δικό τους κέντρο δεδομένων ως πάροχο υπηρεσιών και να συνδεθούν με το χώρο αποθήκευσης S3 για να αποκτήσουν ένα κλιμακούμενο περιβάλλον αποθήκευσης.”

Σκεύη, εξαρτήματα

Το HyperStore του Cloudian διατίθεται ως υλικό ή αυτόνομο λογισμικό.

Σύμφωνα με τον Jon, οι πάροχοι υπηρεσιών μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες της Cloudian ως προστιθέμενη αξία στα πακέτα φιλοξενίας τους και να τοποθετήσουν τα μηνύματα μάρκετινγκ γύρω από αυτές τις υπηρεσίες για να συγκεντρώσουν νέους πελάτες. Αυτές οι προσθήκες βοηθούν να διαφοροποιηθούν από υπερσυγκροτητές που τείνουν να προσφέρουν ευρεία εστίαση υπηρεσιών.

«Οι υπερσυμπιεστές έχουν κάτι για όλους, αλλά δεν επικεντρώνονται σε κανένα», είπε. “Αυτό που μπορεί να κάνει ένας περιφερειακός πάροχος, για παράδειγμα, εξυπηρετεί έναν συγκεκριμένο κατακόρυφο εντός μιας γεωγραφικής περιοχής, εστιάζοντας σε μια συγκεκριμένη περίπτωση χρήσης, όπως προστασία δεδομένων, μεγάλα δεδομένα ή ακόμη και διαχείριση περιουσιακών στοιχείων για μέσα και ψυχαγωγία.”

Με τη βοήθεια του Cloudian, οι οικοδεσπότες μπορούν επίσης να επιλέξουν να συνεργαστούν με ανεξάρτητους προμηθευτές λογισμικού που προσφέρουν εφαρμογές συμβατές με S3 σχετικές με ένα συγκεκριμένο κοινό. «Μπορούν να βγουν στο εμπόριο σε αυτό το κοινό, είτε είναι, ξέρετε, μέσα μαζικής ενημέρωσης και ψυχαγωγία, παρακολούθηση βίντεο ή απλώς προστασία δεδομένων», είπε ο Jon..

Λύσεις VM και υλικού προσαρμοσμένες σε παρόχους όλων των μεγεθών

Ο Jon μας είπε ότι η Cloudian έχει μια λύση εντός του προϋπολογισμού κάθε παρόχου υπηρεσιών, ανεξάρτητα από το μέγεθος ή την αγορά. Η εταιρεία προσφέρει επίσης ένα υβριδικό μοντέλο που επιτρέπει στους παρόχους υπηρεσιών και στους πελάτες τους να διαχειρίζονται απρόσκοπτα τα δεδομένα σε περιβάλλοντα cloud και on-premise.

«Έχουμε πολλούς πελάτες που δεν είχαν πάει στο S3 πριν μπουν και αδειοδοτήσουν λογισμικό δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και έβαλαν ένα μικρό σύμπλεγμα Cloudian στο colo τους», είπε. «Αρχίζουν να προσφέρουν αυτήν την υπηρεσία σε δύο ή τρεις πελάτες, και αυτό αρκεί για να ξεκινήσει. Αναπτύσσονται από εκεί. “

Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν να ξεκινήσουν με την προσφορά λογισμικού της εταιρείας πριν μετακινηθούν στην πλατφόρμα υλικού ή να διατηρήσουν το ένα ή το άλλο για μακροπρόθεσμα. Το κλειδί είναι να αξιολογήσετε τη σωστή τεχνολογία για το περιβάλλον σας, ώστε να μπορείτε να αποκομίσετε τη μέγιστη απόδοση επένδυσης από την επένδυση αποθήκευσης.

«Όλοι θέλουν να ταιριάξουν το εισόδημά τους με τις χρηματικές τους δαπάνες – και αυτό είναι το συναρπαστικό πράγμα για αυτό το είδος χώρου αποθήκευσης», είπε ο Jon. “Σας δίνει πραγματικά την ευελιξία να αντιστοιχίσετε αυτές τις δαπάνες.”

Μεγαλύτεροι πελάτες σε επίπεδο επιχείρησης έχουν την επιλογή να πληρώσουν για την υπηρεσία με βάση την κατανάλωση. Αυτό το μοντέλο επιτρέπει στους χρήστες να προβλέπουν με ακρίβεια το κόστος αποθήκευσης για ένα δεδομένο επίπεδο χρήσης που μετράται σε gigabyte ανά μήνα.

«Έχουμε ενσωματωμένη τη χρέωση στο σύστημά μας, ώστε να μπορείτε να χρεώνετε για τον αριθμό των συναλλαγών, το ποσό του αποθηκευτικού χώρου που χρησιμοποιείται, το εύρος ζώνης που παραδίδεται», είπε ο Jon. “Μπορείτε να χρεώσετε βάσει οποιωνδήποτε παραμέτρων έχουν νόημα για την επιχείρησή σας.”

Διευρυμένες συμμαχίες για να προσφέρουν νέες, οικονομικά αποδοτικές υπηρεσίες

Η Cloudian βασίζει τη μελλοντική ανάπτυξη σχεδόν αποκλειστικά στα σχόλια των πελατών της – ειδικά όταν πρόκειται να βοηθήσουν τους παρόχους υπηρεσιών να προσθέσουν αξία στα οικοσυστήματά τους.

“Έχουμε ακούσει πολλά από άτομα που ενδιαφέρονται για την παρακολούθηση βίντεο και τη συλλογή αποδεικτικών στοιχείων ως υπηρεσία”, δήλωσε ο Jon. “Αυτός είναι ένας αναπτυσσόμενος τομέας, επειδή πολλά αστυνομικά τμήματα και δήμοι προσθέτουν κάμερες σώματος, και το κόστος αυτής της αποθήκευσης και η τεχνογνωσία που απαιτείται για τη διαχείρισή του είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για έναν πάροχο υπηρεσιών να εισέλθει και να τον φιλοξενήσει.”

Το Cloudian έχει εργαστεί για να πληροί τις προϋποθέσεις παρακολούθησης βίντεο και πακέτων λογισμικού body cam, ώστε οι οικοδεσπότες να μπορούν να γυρίζουν και να τους προσφέρουν ως υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας.

Η εταιρεία συνεχίζει επίσης να επεκτείνει συμμαχίες που θα βοηθήσουν τους οικοδεσπότες να ανταγωνιστούν τους υπερασβεστές. “Έχουμε μερικά υπέροχα πράγματα που θα εμφανιστούν τους επόμενους μήνες που θα βοηθήσουν τους παρόχους υπηρεσιών να είναι πιο οικονομικοί, πιο επεκτάσιμοι και να παρέχουν περισσότερες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας.”

Το πιο πρόσφατο: Νέες λύσεις Exabyte-Scale για δημόσιο και ιδιωτικό cloud

Η νέα λύση αποθήκευσης αντικειμένων της Cloudian για την πλατφόρμα VMware Cloud Provider είναι ένα μόνο παράδειγμα του πώς η εταιρεία δεσμεύεται να παρέχει περισσότερες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας στο χαρτοφυλάκιο ενός MSP. Η λύση διαχειρίζεται απευθείας από το VMware vCloud Director και θα επιτρέψει στους πελάτες να επιτύχουν τους στόχους προστασίας δεδομένων και διαχείρισης αξιοποιώντας το τεράστιο δίκτυο εφαρμογών συμβατών με S3.

«Οι πελάτες μας απαιτούν όλο και περισσότερο αποθηκευτικό χώρο συμβατό με S3 για να αξιοποιήσουν τόσο το αναπτυσσόμενο οικοσύστημα όσο και τα ασυναγώνιστα οικονομικά αυτής της τεχνολογίας αποθήκευσης», δήλωσε ο William Bell, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Προϊόντων στο phoenixNAP. «Μπορούμε τώρα να προσφέρουμε τα οφέλη της αποδεδειγμένης λύσης S3 που βασίζεται στο Cloudian σε ένα περιβάλλον που διαχειρίζεται vCloud Director που ενοποιεί όλη την αποθήκευσή τους, ενισχύοντας περαιτέρω την εξαιρετική αξία και την υπηρεσία που παρέχουμε».

Πιο πρόσφατα, η Cloudian ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τη Seagate Technologies σε μια νέα λύση που παρέχει πυκνότητα αποθήκευσης, επεκτασιμότητα και εξοικονόμηση κόστους για ιδιωτικά σύννεφα με ανάγκες υψηλής χωρητικότητας. Το νέο Cloudian HyperStore Xtreme, Powered by Seagate, συνδυάζει το λογισμικό αποθήκευσης αντικειμένων συμβατό με S3 του Cloudian με τα συστήματα αποθήκευσης υψηλής πυκνότητας της Seagate. Το σύστημα αποθήκευσης κλίμακας-στόχου στοχεύει να προσφέρει πάνω από 80% μεγαλύτερη πυκνότητα αποθήκευσης από τους ανταγωνιστές και να προσφέρει έως και 70% χαμηλότερο κόστος ιδιοκτησίας από τις επιλογές αποθήκευσης ως υπηρεσία.

«Η συνεργασία μας με την Cloudian αντικατοπτρίζει την προτεραιότητά μας να παρέχουμε στους πελάτες πολλές οικονομικές επιλογές για τη διαχείριση δεδομένων σε κλίμακα», δήλωσε ο Ken Claffey, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής, Enterprise Data Solutions στο Seagate. «Καθώς το S3 API είναι τώρα το de facto πρότυπο για αποθήκευση cloud, βλέπουμε μια τεράστια ευκαιρία να συνεργαστούμε για να βοηθήσουμε τις μεγάλες επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν το πλήρες δυναμικό του ιδιωτικού cloud, με τη δυνατότητα κλιμάκωσης και κόστους που αναζητούν.»

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me