Ο ιδρυτής Chris Parker μιλάει WhatIsMyIPAddress.com – Πώς ο ιστότοπός του παρέχει πόρους και εργαλεία για να διατηρεί τα δεδομένα ασφαλή στο σύγχρονο ψηφιακό τοπίο

TL; Δρ: Οι επικίνδυνες εφαρμογές Facebook που διαγράφουν δεδομένα δεν είναι ο μόνος τρόπος εξόρυξης των δεδομένων σας. Το πρόγραμμα περιήγησής σας ενδέχεται να παραδίδει πληροφορίες σχετικά με τη διεύθυνση IP σας κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών σας ταξιδιών. Ο Chris Parker ίδρυσε το WhatIsMyIPAddress.com πριν από περίπου 18 χρόνια ως χόμπι – μεταδίδοντας πληροφορίες για διευθύνσεις IP και ζητήματα απορρήτου που διακυβεύονται κατά την περιήγηση στον Ιστό. Σήμερα, ο ιστότοπός του είναι μια αξιόπιστη αρχή σε όλα τα IP. Πρόσφατα καθόμασταν με τον Chris, ο οποίος μας είπε πώς οι εκπαιδευτικοί του πόροι, τα εργαλεία απορρήτου και οι δοκιμές ταχύτητας βοηθούν τους χρήστες σε όλο τον κόσμο να προστατεύσουν τα δεδομένα τους και να βελτιστοποιήσουν τους τρόπους που περιηγούνται στον Ιστό.


Οι ειδήσεις σχετικά με τα σχήματα απόσυρσης δεδομένων φαίνεται να βρίσκονται πολύ συχνά στους τίτλους αυτές τις μέρες. Ωστόσο, το τελευταίο σκάνδαλο εξόρυξης δεδομένων που αφορούσε το Facebook έστειλε σοκ σε όλο τον κόσμο των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, εξοργίζοντας εκατομμύρια χρήστες που πίστευαν ότι τα προφίλ τους ήταν ασφαλή.

Η πλατφόρμα Open Graph του Facebook, που ξεκίνησε την άνοιξη του 2010, είχε κάνει ό, τι είχε σχεδιαστεί για να κάνει – να δώσει στους προγραμματιστές εφαρμογών πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών του Facebook και, πιο επεμβατικά, στα προσωπικά στοιχεία των φίλων τους. Οι εταιρείες εκμεταλλεύτηκαν την αυξημένη πρόσβαση για να βρουν επικερδείς χρήσεις για τα δεδομένα των χρηστών του Facebook που έλαβαν κουίζ και διάφορες άλλες φαινομενικά αβλαβείς διαδικτυακές δραστηριότητες.

Μία από αυτές τις εταιρείες ήταν η Cambridge Analytica, η οποία συγκέντρωσε πληροφορίες από 87 εκατομμύρια προφίλ Facebook. Η εταιρεία φέρεται να μετέτρεψε αυτά τα δεδομένα σε ψυχολογικά προφίλ και ένα μέσο που επηρεάζει ευγενικά τους ανθρώπους να ψηφίσουν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, όσον αφορά τους πολιτικούς υποψηφίους και θέματα.

Γραφικό μεγεθυντικού φακού, δακτυλικών αποτυπωμάτων και το λογότυπο WhatIsMyIPAddress

WhatIsMyIPAddress.com είναι μια αρχή για τη διατήρηση των πληροφοριών σας ασφαλή κατά την περιήγηση στον Ιστό.

Όμως οι κακόβουλες εφαρμογές Facebook δεν είναι οι μόνοι τρόποι παραβίασης των δεδομένων σας. Σχεδόν παντού πηγαίνετε στο διαδίκτυο, το πρόγραμμα περιήγησής σας παραδίδει πληροφορίες για εσάς. Δεν χρειάζεται να εγγραφείτε σε ένα διαδικτυακό κουίζ ή να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή – όλα είναι δυνατά μέσω της διεύθυνσης IP σας.

Πρόσφατα επικοινωνήσαμε με τον ιδρυτή WhatIsMyIPAddress.com Chris Parker, ο οποίος μας είπε ότι ο ιστότοπός του λειτουργεί ως πόρος όπου οι surfers Ιστού μπορούν να μάθουν τι αποκαλύπτουν οι διευθύνσεις IP τους και να βρουν τα εργαλεία για την προστασία του απορρήτου τους.

Από τον ιστότοπο του Χόμπι στην παγκόσμια αρχή για όλες τις διευθύνσεις IP όλων των πραγμάτων

Το 2000, ο Chris δούλευε για έναν διαδικτυακό λιανοπωλητή και είχε την ευθύνη να προσπαθήσει να επιλύσει ένα πρόβλημα σύνδεσης στο Διαδίκτυο στο γραφείο. Χρειάστηκε τη διεύθυνση IP της εταιρείας – το μοναδικό αναγνωριστικό της σύνδεσης της εταιρείας του στο Διαδίκτυο – αλλά δεν μπόρεσε να βρει έναν ιστότοπο ή ένα εργαλείο που θα του έλεγε τι ήταν.

«Σκέφτηκα,« Γεια, θα μπορούσα να φτιάξω έναν ιστότοπο που το κάνει ». «Έτσι, εκείνη την ημέρα πήγα σπίτι και γύρισα ένα κουτί διακομιστή Windows NT στο σπίτι μου με σύνδεση DSL 1,5 megabit και ξεκίνησα το WhatIsMyIPAddress.com.»

Το κεφάλι του Chris Parker και το λογότυπο WhatIsMyIPAddress

Ο Chris Parker ίδρυσε τον ιστότοπο ως εκπαιδευτικό πόρο στον οποίο οι χρήστες μπορούν να απευθυνθούν για ενημέρωση σχετικά με όλα τα IP.

Τώρα, 18 χρόνια αργότερα, ο ιστότοπος του χόμπι του Chris θεωρείται παγκοσμίως ως πηγή προσβάσιμων πληροφοριών σχετικά με τις διευθύνσεις IP. Από την ίδρυσή της, το WhatIsMyIPAddress έχει συμβουλευτεί και καλυφθεί από διάφορα παγκόσμια πρακτορεία ειδήσεων, όπως CNN, Fox News, USA Today, The Washington Post, BuzzFeed και Gizmodo..

Όταν μεταβαίνετε στο WhatIsMyIPAddress.com, σας υποδεχόμαστε αμέσως με τη διεύθυνση IP σας – το κύριο βοηθητικό πρόγραμμα του ιστότοπου εξακολουθεί να σας ενημερώνει για τη διεύθυνση IP σας. Η αρχική σελίδα προσδιορίζει επίσης τον πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου και παρουσιάζει τη γεωγραφική σας τοποθεσία. Υπάρχει ακόμη και ένας μικρός χάρτης με μια ένδειξη που δείχνει την πόλη ή την πόλη σας.

Γιατί είναι σημαντικό να κατανοήσετε τι μπορεί να αποκαλύψει η διεύθυνση IP σας

Η διεύθυνση IP σας είναι η μοναδική τοποθεσία του τα δικα σου σύνδεση στο Internet. Όπως μια φυσική διεύθυνση αλληλογραφίας, μια διεύθυνση IP – ή το Πρωτόκολλο Διαδικτύου – διευκολύνει τους ιστότοπους που επισκέπτεστε να στέλνουν τα σωστά δεδομένα στο σωστό μέρος. Λοιπόν, γιατί κάποιος θα ήθελε να γνωρίζει τη δική του διεύθυνση IP?

«Υπάρχουν δύο κατηγορίες χρηστών», είπε ο Chris. «Έχετε τους τελικούς χρήστες και τους κανονικούς επιχειρηματίες. Συχνά, εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα πρόσβασης σε κάποιον ιστότοπο, κάποιος θα σας ρωτήσει τη διεύθυνση IP σας, ώστε να μπορεί να προσπαθήσει να διαγνώσει το πρόβλημα. Αυτό είναι ένα πολύ κοινό πράγμα και οδηγεί πολλούς ανθρώπους να έρθουν στον ιστότοπο. “

Ο Chris μας είπε ότι αυτό οδηγεί επίσης πολλούς ανθρώπους στη συνειδητοποίηση ότι οι διευθύνσεις IP τους αποκαλύπτουν πολύ περισσότερα γι ‘αυτούς από ό, τι περίμεναν.

«Είναι απλώς ένας αριθμός, αλλά μπορεί να φέρει μαζί του ένα ορισμένο ποσό δημογραφικών πληροφοριών», είπε. “Μπορεί να σας δείξει πόσο γρήγορα είναι η σύνδεση στο Διαδίκτυο του ατόμου και εάν έχει πρόσβαση στον ιστό από το τηλέφωνό του ή από το σπίτι ή το γραφείο του. Σε μια πιο τρομακτική σημείωση, μπορεί να αποκαλύψει σχεδόν ακριβώς από πού ζουν ή από πού έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο. “

Γραφικό που αντιπροσωπεύει συνδέσεις στο Διαδίκτυο από διαφορετικές συσκευές

Μόλις οι αναγνώστες μάθουν τι μπορεί να αποκαλύψει η διεύθυνση IP τους, αναζητούν συχνά λύσεις απορρήτου από τον ιστότοπο του Chris.

Μπορεί η διεύθυνση IP σας να οδηγήσει κάποιον στην μπροστινή σας πόρτα; Ο Κρις λέει, όχι, αλλά δεν είναι πολύ μακριά.

«Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν είναι τόσο ακριβές», είπε. “Αλλά, για πολλούς ανθρώπους, είναι πιο ακριβές από ό, τι θα ήθελαν να είναι.”

Ο Κρις σημείωσε ότι αυτό είναι ανησυχητικό για πολλούς, ειδικά στην εποχή του διαδικτυακού προφίλ ψηφοφόρων και των προσπαθειών να επηρεάσουν τη γνώμη των ψηφοφόρων.

“Για παράδειγμα, εάν κάποιοι δημοσιεύουν σε ένα φόρουμ σχετικά με ένα θέμα που μπορεί να είναι πολιτικά προσανατολισμένο ή συμβαίνουν κάποια συρτάρια, μπορεί να μην θέλουν οι άνθρωποι να γνωρίζουν σε ποια πόλη βρίσκονται”, δήλωσε ο Chris. “Εάν μια οντότητα μπορεί να συνδέσει την επίσκεψη στον ιστότοπο με ένα όνομα, μπορεί να είναι σε θέση να καταλάβει πού ζει αυτό το άτομο και τη διεύθυνσή του βάσει αυτών των πληροφοριών.”

Βλέποντας τα απαραίτητα εργαλεία σύνδεσης και απορρήτου Ιστού

Το WhatIsMyIPAddress δεν εκπαιδεύει μόνο τους αναγνώστες για ζητήματα απορρήτου που αφορούν τις διευθύνσεις IP. Ο ιστότοπος είναι επίσης αφιερωμένος στην παροχή λύσεων.

Όταν οι επισκέπτες βλέπουν τι μπορούν να αποκαλύψουν οι διευθύνσεις IP τους, ο Chris είπε ότι η επόμενη ερώτησή τους επικεντρώνεται συνήθως στον τρόπο προστασίας τους.

«Είναι λίγο τρομακτικό και λίγο πραγματικό για αυτούς, και γι ‘αυτό ξεκινήσαμε να μιλάμε για υπηρεσίες VPN», είπε. “Τα VPN ή τα εικονικά ιδιωτικά δίκτυα μπορούν να σας προσφέρουν πρόσθετη ασφάλεια δικτύου, αλλά μπορεί επίσης να σας κάνει να φαίνεται ότι είστε από διαφορετικό μέρος του κόσμου από ό, τι πραγματικά. Μπορούν να παρέχουν ένα ορισμένο ποσό ανωνυμίας σε σχέση με τους διαφημιζόμενους, τις κυβερνήσεις ή μόνο τους ιστότοπους με τους οποίους διαχειρίζεστε και μπορούν να σας προσφέρουν κάποιο επίπεδο προστασίας έναντι των ατόμων που μπορούν να καταλάβουν ακριβώς πού ζείτε. “

Γραφικό που απεικονίζει λύσεις WhatIsMyIPAddress

Το WhatIsMyIPAddress προσφέρει στους χρήστες μια σειρά εργαλείων, συμπεριλαμβανομένων συγκρίσεων VPN και ελέγχων μαύρης λίστας.

Ως αποτέλεσμα, ο ιστότοπος του Chris δοκιμάζει και συγκρίνει τους παρόχους υπηρεσιών VPN, προσφέροντας συμβουλές για τις καλύτερες και οικονομικότερες λύσεις και άλλα εργαλεία.

«Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε πόρους που προσθέτουν αξία στους υπάρχοντες επισκέπτες μας και που σχετίζονται με άλλο περιεχόμενο στον ιστότοπο», είπε.

Αυτοί οι πόροι περιλαμβάνουν την αναζήτηση IP, η οποία επιτρέπει σε οποιονδήποτε να αναζητήσει τοποθεσία και άλλες πληροφορίες σχετικά με διευθύνσεις IP εκτός από τις δικές τους. δοκιμή ταχύτητας σύνδεσης στο Διαδίκτυο · έλεγχος μαύρης λίστας για να δείτε εάν η διεύθυνση IP σας έχει συμπεριληφθεί σε μια βάση δεδομένων anti-spam. και πολλά άρθρα που εξηγούν διευθύνσεις IP και VPN σε καθημερινή γλώσσα.

Ο στόχος: Εκπαίδευση και προστασία από απάτες και εξόρυξη δεδομένων

Ο Κρις μας είπε ότι θέλει το WhatIsMyIPAddress να είναι ένα οπλοστάσιο πληροφοριών για χρήστες Διαδικτύου όλων των επιπέδων δεξιοτήτων, καθώς και πόρος για εργαλεία αυτοπροστασίας. Εκτός από τα εργαλεία και τις πληροφορίες του, ο ιστότοπος περιλαμβάνει το βοηθητικό πρόγραμμα Trace Email που, σε μερικά απλά βήματα, σας βοηθά να βρείτε την πραγματική πηγή ενός email. Είναι ένα εργαλείο για την καταπολέμηση ενός από τα πιο διαδεδομένα μέσα κλοπής πληροφοριών.

Το Trace Email εκτελείται ήδη στο WhatIsMyIPAddress και είναι διαθέσιμο για χρήση αυτή τη στιγμή, αλλά ο Chris είπε ότι έχει και άλλα εργαλεία προστασίας στα έργα.

«Παίρνουμε πολλούς ανθρώπους που, δυστυχώς, είναι τα θύματα μιας ποικιλίας διαφορετικών τύπων διαδικτυακών απάτες», είπε. “Αφιερώνουμε χρόνο δημιουργώντας αυτό που ελπίζουμε ότι θα είναι το μεγαλύτερο και πιο χρήσιμο κέντρο απάτης, όπου μιλάμε για τόσους τύπους διαδικτυακών απάτες που μπορούμε να βρούμε. Αυτήν τη στιγμή έχουμε 40 ή 50 απάτες στο να γράφουμε περιεχόμενο. “

Αντί απλώς να καταγράφει τους τύπους δόλιων σχεδίων, ο Chris είπε ότι θέλει το νέο Κέντρο Απάτης του ιστότοπου να βοηθήσει τους ανθρώπους να εντοπίσουν κοινά στοιχεία απάτης, ώστε να είναι προετοιμασμένοι όταν έρχονται αντιμέτωποι με κάτι νέο.

«Θέλουμε να πούμε:« Εδώ είναι η απάτη. Δείτε πώς μπορείτε να προσδιορίσετε τους βασικούς παράγοντες που δείχνουν ότι κάποιος προσπαθεί να σας τραβήξει μια απάτη. Και πώς μπορείτε να εκτοξεύσετε τον εαυτό σας από αυτό χωρίς να τραβήξετε την προσοχή στον εαυτό σας », είπε. “Προσπαθούμε να παρέχουμε έναν πόρο για να διατηρούμε τους ανθρώπους ασφαλείς στο διαδίκτυο.”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map