Πώς οι Βαθμολογίες του Charity Navigator βάσει χιλιάδων μη κερδοσκοπικών οργανώσεων βοηθούν τις νεοσύστατες επιχειρήσεις, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα άτομα να λαμβάνουν ενημερωμένες αποφάσεις δωρεάς

TL; Δρ: Η Charity Navigator, η οποία ιδρύθηκε με αποστολή να διευκολύνει τη φιλανθρωπία για τις επιχειρήσεις και τους ιδιώτες, εργάζεται για να δώσει φως σε οργανισμούς που αξίζουν υποστήριξη για σχεδόν δύο δεκαετίες. Περισσότεροι από 7 εκατομμύρια δωρητές συμβουλεύονται τον ιστότοπο κάθε χρόνο αναζητώντας καθοδήγηση σχετικά με τον καλύτερο τρόπο διανομής των δισεκατομμυρίων δολαρίων που δωρίζουν ετησίως. Για νεοσύστατες επιχειρήσεις και επιχειρήσεις που ακολουθούν τη σύγχρονη τάση ανάπτυξης ισχυρών εταιρικών προγραμμάτων κοινωνικής ευθύνης, οι τεκμηριωμένες αξιολογήσεις του Charity Navigator με περισσότερες από 8.000 μη κερδοσκοπικές οργανώσεις αποτελούν το τέλειο σημείο εκκίνησης για την ενσωμάτωση της φιλανθρωπίας σε επιχειρηματικά μοντέλα. Και, με μια νέα στρατηγική πρωτοβουλία για την αξιοποίηση διευρυμένων πηγών πληροφοριών και καινοτόμων τεχνολογιών, το Charity Navigator είναι τοποθετημένο ως πόρος για όσους θέλουν να χρησιμοποιήσουν έξυπνες μεθοδολογίες δίνοντας καλά στο προβλέψιμο μέλλον.


Ο τομέας της τεχνολογίας υπήρξε από καιρό ενεργός παράγοντας στον χώρο της φιλανθρωπίας. Από το 1994, ο Bill Gates, ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ονόματα στον κλάδο, έχει δωρίσει περισσότερα από 28 δισεκατομμύρια δολάρια σε φιλανθρωπικές δραστηριότητες. Παρόλο που δεν έχουν όλοι οι διευθύνοντες σύμβουλοι και οι εταιρείες τους εκτεταμένους πόρους των Bill Gates και Microsoft, η δημιουργία ενός ισχυρού μοντέλου εταιρικής κοινωνικής ευθύνης (CSR) σε μια βασική αποστολή μιας επιχείρησης έχει καταστεί σχεδόν επιτακτική στο σημερινό κοινωνικά συνειδητό περιβάλλον. Οι εταιρείες που έχουν δεσμευτεί για CSR έχουν μέση απόδοση 19 φορές υψηλότερες από αυτές που δεν έχουν πρωτοβουλία ΕΚΕ. Αυτό πιθανότατα οφείλεται στο γεγονός ότι οι καταναλωτές έχουν 60% περισσότερες πιθανότητες να αγοράσουν από μια επιχείρηση βάσει της φήμης της παρά των προϊόντων και των υπηρεσιών της.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ένας αυξανόμενος αριθμός νεοσύστατων τεχνολογιών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων ξεκινούν τη ζωή τους με τον αλτρουισμό να δουλεύει στις φιλοσοφίες τους και θέτει τις βάσεις που θέτουν φιλανθρωπικά δώρα μπροστά και κέντρο. Για τις επιχειρήσεις και τα άτομα που θέλουν να δώσουν πίσω, είναι σημαντικό τα πολύτιμα δολάρια τους να κατευθύνονται προς ελεγμένους οργανισμούς και αιτίες που συμπίπτουν με τις αποστολές τους και μπορούν να επηρεάσουν αποτελεσματικότερα την αλλαγή. Και, για σχεδόν δύο δεκαετίες, το Charity Navigator παρέχει αξιολογήσεις βάσει τεκμηρίων χιλιάδων φιλανθρωπικών οργανώσεων για να διασφαλίσει ότι οι δωρητές και τα κεφάλαιά τους επιτυγχάνουν τους επιθυμητούς στόχους τους.

Το κεφάλι του David Bruce Borenstein και το λογότυπο του Charity Navigator

Ο David Bruce Borenstein του Charity Navigator μας είπε πώς βοηθά τον ιστότοπο να συνδέει τους δωρητές με χιλιάδες φιλανθρωπικά ιδρύματα.

«Πριν εγγραφώ στην ομάδα, χρησιμοποίησα το Charity Navigator για να λάβω κάποιες αποφάσεις δωρεάς σχετικά με μια κληρονομιά μετά τον θάνατο του παππού μου», δήλωσε ο David Bruce Borenstein, Ph.D. και Διευθυντής Επιστήμης Δεδομένων του Charity Navigator. “Από την εμπειρία μου, το Charity Navigator ήταν ο μόνος πόρος που θα μπορούσα να βρω ως δωρητής για να βοηθήσω να καταλάβω τι αξίζει να δώσω και τι όχι.”

Ο Ντέιβιντ μας είπε ότι πριν βρει το Charity Navigator, η διαδικασία εύρεσης και ελέγχου αποτελεσματικών φιλανθρωπικών οργανώσεων ήταν μια συντριπτική αποστολή. Και, ως επιστήμονας δεδομένων, εκτίμησε το αμερόληπτο σύστημα αξιολόγησης βάσει αριθμών που χρησιμοποίησε ο ιστότοπος για να παρουσιάσει μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν καλύτερα τις δωρεές του.

«Ήταν ένας απίστευτα σημαντικός πόρος, που ξεπερνούσε πολύ το βάρος του, δεδομένου του μικρού μεγέθους του οργανισμού σε σχέση με τον αντίκτυπο που έχει στα άτομα που θέλουν να βοηθήσουν», είπε. “Για αυτόν τον λόγο, ένιωσα ότι η ανάληψη εργασίας στο Charity Navigator θα μου έδινε μεγάλη δύναμη για να κάνω καλό στον κόσμο.”

Μετατοπίσεις στο Giving Space Call για μια προσέγγιση βάσει δωρεών για δωρεά

Ο Ντέιβιντ μας είπε ότι η άνοδος του Διαδικτύου, των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης και των νέων διαδικτυακών πλατφορμών συγκέντρωσης χρημάτων έχει αλλάξει τον φιλανθρωπικό τομέα. Παρόλο που αυτές οι νέες πλατφόρμες έχουν καταστήσει ευκολότερη από ποτέ την εμπλοκή του πάθους των δωρητών ή εκείνων που δεν έχουν σκεφτεί ποτέ να συμμετάσχουν στη φιλανθρωπία, έχει επίσης καταστήσει πολύ πιο δύσκολο να εξαλείψει τις οντότητες που δεν έχουν τους περισσότερους πόρους αποτελεσματικά χρηματοδότηση ή εκτέλεση των αποστολών συγκεκριμένων αιτιών.

Αν και ο ιστός εισάγει ένα στοιχείο ευελιξίας στον χώρο που δίνει και διευκολύνει τη δωρεά με μερικά μόνο κλικ ενός ποντικιού, ανοίγει επίσης την πόρτα για παραπλανητική παρουσίαση και απάτη από κακόβουλα μέρη που θέλουν να εκμεταλλευτούν το πνεύμα του αλτρουισμού. Οι νόμιμοι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί ρυθμίζονται από το IRS και πρέπει να υποβάλλουν δηλώσεις δημοσίων φόρων μέσω των εντύπων IRS 990. Αυτό υποχρεώνει αυτούς τους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς να είναι διαφανείς και να αποδεικνύει πού διατίθενται οι δωρεές τους.

«Όμως, όταν οι άνθρωποι προσπαθούν να συγκεντρώσουν κεφάλαια χρησιμοποιώντας τους νέους και σε μεγάλο βαθμό μη ρυθμιζόμενους διαδικτυακούς μηχανισμούς, δίνει την ευκαιρία για απάτη», δήλωσε ο David. «Και έχουμε ακούσει για ανησυχητικές περιπτώσεις. Για παράδειγμα, μετά την τραγωδία των πυροβολισμών του Ορλάντο, εμφανίστηκαν μερικές μάλλον επαναστατικές απάτες που προσπαθούσαν να εξαργυρώσουν. “

Ένα άλλο μειονέκτημα της μετάβασης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως πλατφόρμα συγκέντρωσης χρημάτων είναι αυτό που ο David ονόμασε την ιδιότητα της συγκέντρωσης χρημάτων. Σύμφωνα με τον David, αυτός ο τύπος συγκέντρωσης χρημάτων μπορεί να οδηγήσει σε τεράστια οφέλη για μεμονωμένες αιτίες, αλλά μπορεί επίσης να παρακάμψει τη φυσιολογική δυναμική του τρόπου με τον οποίο οι δωρεές ρέουν σε διαφορετικούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς.

Ένα παράδειγμα αυτού ήταν το γνωστό ALS Ice Bucket Challenge. Η εκστρατεία κοινωνικών μέσων συγκέντρωσε τεράστια χρηματικά ποσά για την Ένωση ALS. Ωστόσο, ο οργανισμός αντιμετώπισε τότε το περίεργο πρόβλημα του τρόπου χρήσης του απροσδόκητου.

«Ο παππούς μου πέθανε από την ALS, και ο Σύλλογος ALS είναι ένας υπέροχος οργανισμός που εργάζεται ακούραστα για να τερματίσει την ασθένεια», είπε ο David. “Σε αυτήν την περίπτωση, δεν είχε στη διάθεσή του μια συσκευή για να χρησιμοποιήσει αμέσως την εισροή χρημάτων.”

Ο Ντέιβιντ μας είπε ότι η Charity Navigator είχε τη μοναδική ευκαιρία να επικοινωνήσει απευθείας με την Ένωση ALS και τα κεφάλαιά της για να μάθει ποια μέτρα είχε κάνει για να χρησιμοποιήσει τα απροσδόκητα κεφάλαια και να αναφέρει στους δωρητές τα αποτελέσματα αυτών των προσπαθειών. Η ομάδα του Charity Navigator δημοσίευσε μια έκθεση με τίτλο “ALS Ice Bucket Challenge: 1 Year Anniversary”, η οποία περιγράφει λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο διανεμήθηκαν περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια σε έρευνα, υπηρεσίες ασθενών και κοινότητες, εκπαίδευση και περαιτέρω προσπάθειες συγκέντρωσης χρημάτων..

Απλοποίηση της ενσωμάτωσης της φιλανθρωπίας στο επιχειρηματικό σας μοντέλο

Πολλές από τις σημερινές τεχνολογικές νεοσύστατες εταιρείες χρησιμοποιούν το φιλανθρωπικό μοντέλο 1/1/1 που έγινε δημοφιλές από τον Marc Benioff, CEO της Salesforce. Αυτό το μοντέλο βοηθά τις εταιρείες να ενσωματώσουν τη φιλανθρωπία στις βασικές αποστολές τους σε πρώιμο στάδιο, ενθαρρύνοντάς τις να δωρίσουν το 1% των τεχνολογικών πόρων ή των προϊόντων τους, το 1% του ανθρώπινου δυναμικού τους και το 1% των κερδών τους σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Το Charity Navigator αξιολογεί τις φιλανθρωπικές οργανώσεις βάσει συγκεκριμένων αιτιών, όπως ζητήματα γυναικών, κρίσεις λιμού και ξηρασίας και τοποθέτηση προσφύγων, για να απλοποιήσει το έργο της εύρεσης αιτίας κοντά στην καρδιά μιας επιχείρησης. Ο ιστότοπος περιλαμβάνει επίσης λίστες με τα πιο φιλανθρωπικά ιδρύματα που ακολουθούνται, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που κλιμακώνονται γρήγορα και οργανισμούς με τις πιο διαδοχικές αξιολογήσεις τεσσάρων αστέρων.

Έτσι, εάν η νεοσύστατη εταιρεία σας επιθυμεί να υποστηρίξει, ας πούμε, προωθώντας την εκπαίδευση των γυναικών στον τομέα της τεχνολογίας, μπορείτε να διαθέσετε τις δωρεές σας σε μερικές από τις κορυφαίες φιλανθρωπικές οργανώσεις στο Charity Navigator, όπως η Αμερικανική Ένωση Πανεπιστημίων Γυναικών και η Συνεργασία Μάθησης Γυναικών . Η κατάταξη τεσσάρων αστέρων αυτών των οργανισμών σημαίνει ότι έχουν ελεγχθεί και εξοπλιστεί για να χρησιμοποιήσουν τα χρήματά σας για να επηρεάσουν την αλλαγή.

Ο David μας είπε ότι το Charity Navigator έχει επίσης αναπτύξει εργαλεία για να ενσωματώσει κυριολεκτικά τις φιλανθρωπικές δωρεές στις επιχειρήσεις.

“Πρόσφατα κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση του API μας που επιτρέπει στους οργανισμούς να ενσωματώνουν τις αξιολογήσεις και τα δεδομένα του Charity Navigator σε οποιονδήποτε πόρο φαίνεται πιο κατάλληλος για αυτούς”, είπε. “Αυτό μπορεί να αξιοποιηθεί για την παροχή πρόσθετων πηγών πληροφοριών για την άμεση φιλανθρωπική προσφορά.”

Ποσοτικός τρόπος με τον οποίο οι αξιολογήσεις επηρεάζουν τις φιλανθρωπίες και τις συνήθειες δαπανών δωρητών

Σύμφωνα με τον David, η ποσοτικοποίηση της επίδρασης που έχει μια βαθμολογία Charity Navigator, είτε καλή είτε κακή, σε έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό είναι πολύ δύσκολη. Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι οι αξιολογήσεις επικεντρώνονται στις δωρεές που συλλέγει ένας οργανισμός, η οποία καθορίζεται από τη φόρμα IRS 990.

Επειδή η κατάθεση φόρου πραγματοποιείται σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο ένας οργανισμός έχει δημιουργήσει το οικονομικό έτος του, οι αξιολογήσεις του Charity Navigator ενδέχεται να μην εμφανίζονται ταυτόχρονα με την υποβολή φόρου από έναν οργανισμό. Το IRS επεξεργάζεται και δημοσιεύει αυτές τις φόρμες το επόμενο έτος, γεγονός που καθιστά δύσκολο για το Charity Navigator να μετρήσει εάν οι αυξήσεις ή οι μειώσεις της χρηματοδότησης ενός φιλανθρωπικού οργανισμού είναι αποτέλεσμα της αξιολόγησης του ιστότοπου ή εάν οι αξιολογήσεις βασίστηκαν στις αναφορές υψηλής χρηματοδότησης.

«Είναι δύσκολο να δούμε τι ήρθε πρώτο – τι προκάλεσε αυτό», είπε ο David. «Ο επιστήμονας δεδομένων μέσα μου λέει ότι δεν ξέρω. Αλλά, βλέποντας αυτό ως δωρητής, με κάνει να κοιτάζω προσεκτικά κάποιους οργανισμούς και να παρακάμπτω άλλους. Αν αυτό συμβαίνει σε μεγαλύτερη κλίμακα, το οποίο πιστεύω ότι είναι, θα έχει σημαντική επίδραση στη συγκέντρωση χρημάτων από έναν οργανισμό. “

Ανέκδοτα, ο David μας είπε πολλούς από τους οργανισμούς Τα ποσοστά Charity Navigator στέλνουν σχόλια σχετικά με το πώς οι αξιολογήσεις του ιστότοπου επηρέασαν τις προσπάθειές τους για συγκέντρωση χρημάτων. Και, είτε είναι θετικά είτε αρνητικά, αυτοί οι οργανισμοί σημείωσαν ότι οι βαθμολογίες του Charity Navigator έχουν επηρεάσει τις δωρεές.

Ένας συνεχής στόχος για τη δημιουργία εργαλείων που καθιστούν προσβάσιμα τα μη κερδοσκοπικά δεδομένα

Για νεοσύστατες επιχειρήσεις, μικρομεσαίες επιχειρήσεις ή άτομα που θέλουν να ενσωματώσουν τη φιλανθρωπία στα επιχειρηματικά μοντέλα και τις ζωές τους, το Charity Navigator είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε να σχεδιάζετε ποιες φιλανθρωπικές οργανώσεις θα υποστηρίξουν. Προς τα εμπρός, ο David μας είπε ότι η ομάδα του Charity Navigator έχει δημιουργήσει μια νέα στρατηγική πρωτοβουλία για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της διαδικασίας αξιολόγησης του ιστότοπου και την ανάπτυξη εργαλείων τόσο για την κλιμάκωση αυτής της διαδικασίας όσο και για την καλύτερη πρόσβαση του κοινού σε πληροφορίες σχετικά με φιλανθρωπικά ιδρύματα..

«Εργαζόμαστε πολύ σκληρά για να δημιουργήσουμε πόρους ανοιχτού κώδικα για το άνοιγμα δεδομένων ρεκόρ για το ευρύ κοινό», είπε.

Ο Ντέιβιντ σημείωσε ότι η ομάδα του είναι πολύ ενθουσιασμένη για αυτήν την κατεύθυνση, καθώς θα προσφέρει ευκαιρίες για μαζική εκμάθηση και θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον μη κερδοσκοπικό τομέα και τους τύπους χρηματοοικονομικών γνωστοποιήσεων που γίνονται από δημοσιευμένες φορολογικές φόρμες.

“Αυτό θα μας φέρει εύρος όσον αφορά περισσότερες αξιολογήσεις και βάθος όσον αφορά τις πλουσιότερες αξιολογήσεις”, δήλωσε ο David. “Θα κάνει το προϊόν Charity Navigator πολύ πιο ισχυρό και χρήσιμο για τα άτομα και τις εταιρείες που λαμβάνουν αποφάσεις σχετικά με το πού να βάλουν τα δολάρια τους.”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me