Πώς χρησιμοποιεί η AWS την παγκόσμια υποδομή Cloud για να προσφέρει οικονομικά αποδοτική ευελιξία στους χρήστες – Από τις νεοσύστατες επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου έως τις επιχειρήσεις

TL; Δρ: Αναμφισβήτητα η κορυφαία πλατφόρμα υπολογιστών κατ ‘απαίτηση, η Amazon Web Services (AWS) ξεκίνησε ως μια εσωτερική καινοτομία που δημοσίευσε ο ηγέτης λιανικής Amazon το 2006. Οι λύσεις cloud έχουν από τότε σφυρηλατήσει μονοπάτια αποδοτικότητας και αύξησαν τα έσοδα για εκατομμύρια εταιρείες με αμοιβή – μοντέλο τιμολόγησης as-you-go που προσφέρει ακόμη και σε μικρές έως μεσαίες επιχειρήσεις μια ευκαιρία για μια ασφαλή και υψηλής απόκρισης υποδομή σε επίπεδο επιχείρησης με ελάχιστη επένδυση. Συζητάμε πώς το παγκόσμιο δίκτυο των άμεσα επεκτάσιμων πόρων, σε συνδυασμό με τη σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας, δίνει τη δυνατότητα σε εταιρείες όλων των μεγεθών να μεγιστοποιούν την κερδοφορία, ενώ εξυπηρετούν πελάτες σε παγκόσμια κλίμακα.


Κατά τον τελευταίο μισό αιώνα, πολλές καινοτόμες τεχνολογίες έχουν προκύψει επειδή μια εταιρεία είχε εσωτερική ανάγκη ή πιέζοντας πρόβλημα για επίλυση. Η πλατφόρμα διαδικτυακών εφαρμογών Ruby on Rails, για παράδειγμα, είναι μία μόνο περίπτωση στην οποία αναπτύχθηκε για πρώτη φορά μια λύση για εσωτερικές ανάγκες και αργότερα εισήχθη στο ευρύ κοινό.

Ως ένας από τους μεγαλύτερους διαδικτυακούς λιανοπωλητές, η Amazon βασίστηκε σε μια σειρά τεχνολογιών – που αναπτύχθηκαν σε μεγάλο βαθμό στο εσωτερικό – για να τροφοδοτήσει τη δική τους κορυφαία εμπειρία εξυπηρέτησης πελατών στη βιομηχανία. Πολύ πριν το Cloud και τα Big Data γίνουν λέξεις-κλειδιά της βιομηχανίας, η Amazon άνοιξε ένα μονοπάτι που αξιοποιεί αυτές τις ίδιες τεχνολογίες για τη δική τους εσωτερική υπολογιστική υποδομή. Έχει νόημα να προσφέρουμε αυτές τις ίδιες διαδικτυακές υπηρεσίες κατ ‘απαίτηση στον επιχειρηματικό κόσμο. Εισαγάγετε AWS.

Στιγμιότυπο οθόνης του banner AWS

Η Amazon πέρασε χρόνια κατασκευάζοντας μια εσωτερική υποδομή υπολογιστών και αποφάσισε να τη μοιραστεί με το κοινό.

Οι οργανισμοί όλων των μεγεθών με ανάγκη για υποδομή που βασίζεται σε σύννεφο δεν χρειάζεται να εφεύρουν τη δική τους. Το AWS είναι ένα προϊόν με πελατειακή βάση που κυμαίνεται από γνωστές εταιρείες, όπως οι Spotify, Reddit, Netflix και Pinterest, έως μια σειρά από μικρότερες εταιρείες.

Μια ευέλικτη δομή τιμολόγησης σε συνδυασμό με ένα επεκτάσιμο, ασφαλές, παγκόσμιο δίκτυο προσφέρει στις νεοσύστατες επιχειρήσεις την ευκαιρία να αναπτυχθούν γρήγορα χωρίς να θυσιάζουν τα έσοδα.

Τι σημαίνει ένα ασφαλές παγκόσμιο δίκτυο και ένα Pay-As-You-Go για τις επιχειρήσεις

Η διαχείριση μιας μικρής επιχείρησης ή μιας εκκίνησης απαιτεί από έναν ιδιοκτήτη να φοράει πολλά καπέλα. Το να μπορούν να επικεντρώνονται στις βασικές τους δραστηριότητες είναι ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα που αποκτώνται από μικρότερες αναπτυσσόμενες εταιρείες όταν χρησιμοποιούν υπηρεσίες που βασίζονται σε σύννεφο. Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό που διαχωρίζει τους κορυφαίους παρόχους υποδομής cloud από τον υπόλοιπο πακέτο περιλαμβάνει την ικανότητα των πελατών τους να επεκταθούν γρήγορα χωρίς τεχνικούς ή οικονομικούς περιορισμούς.

Η AWS παρέχει στους πελάτες ένα μέτρο οικονομικής ευελιξίας με το μοντέλο τιμολόγησης pay-as-you-go. Η έλλειψη μακροπρόθεσμων συμβάσεων επιτρέπει στις επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν ένα μοντέλο πληρωμής παρόμοιο με το βοηθητικό πρόγραμμα τους. Αυτό το είδος βεβαιότητας κόστους είναι πολύτιμο για τις νεοσύστατες επιχειρήσεις.

Η ασφαλής, κατανεμημένη υποδομή δικτύου παρέχει την παγκόσμια πρόσβαση και επεκτασιμότητα ώστε να εξασφαλίζεται γρήγορη απόκριση ανεξάρτητα από την τοποθεσία. Η AWS εκμεταλλεύεται τα τεχνικά μαθήματα που έχει αποκομίσει η Amazon για πολλά χρόνια διαδικτυακής εμπειρίας λιανικής.

Οι πόροι Cloud Pay-As-You-Go εξαλείφουν τον κίνδυνο δέσμευσης

Ένα ευέλικτο μοντέλο τιμολόγησης δίνει στις επιχειρήσεις την ευκαιρία να αναπτυχθούν χωρίς να δεσμεύονται με μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό πληροφορικής. Περισσότεροι από 60 πόροι AWS είναι διαθέσιμοι χρησιμοποιώντας τις τιμές pay-as-you-go. Επιπλέον, οι οργανισμοί πληρώνουν μόνο για τις πραγματικές υπηρεσίες που χρησιμοποιούν και βοηθούν στη μείωση του κόστους.

Η AWS προσφέρει τιμολόγηση βάσει βαθμίδας για την υπηρεσία απλής αποθήκευσης (S3), χρεώνοντας οργανισμούς με βάση το ποσό του αποθηκευτικού χώρου που χρησιμοποιείται. Το ποσό (χρεώνεται από το GB) διαφέρει ελαφρώς ανάλογα με την τοποθεσία. Οι εκπτώσεις με βάση τον όγκο ενσωματώνονται επίσης στα επίπεδα τιμολόγησης.

Στιγμιότυπο οθόνης των υπηρεσιών AWS

Το AWS S3 συμβάλλει στη μείωση του κόστους για επιχειρήσεις με το ευέλικτο σύστημα τιμολόγησης με βάση την Amazon.

Τα αιτήματα δεδομένων χρεώνονται σε επίπεδο συναλλαγής με εξερχόμενες μεταφορές δεδομένων που χρεώνονται με απόδοση (σε GB). Όλες οι εισερχόμενες μεταφορές δεδομένων είναι δωρεάν.

Όταν ένας οργανισμός αναμένει επιπλέον επισκεψιμότητα, είναι σε θέση να αγοράσει δεσμευμένες παρουσίες στο EC2 – τη βασική προσφορά υπηρεσίας AWS Cloud – η οποία προσθέτει επιπλέον χωρητικότητα με οικονομικά αποδοτικό τρόπο. Αυτό είναι ένα άλλο παράδειγμα της ευελιξίας τιμολόγησης που παρέχεται από την AWS.

Η Amazon παρέχει ηλεκτρονικούς υπολογιστές για να εκτιμήσουν είτε το μηνιαίο κόστος μιας επένδυσης AWS είτε τις εξοικονομήσεις που κερδίζονται χρησιμοποιώντας υπηρεσίες AWS αντί για μια τρέχουσα λύση υποδομής.

Οι εταιρείες που ενδιαφέρονται να εκτελέσουν τη δέουσα επιμέλεια έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν το AWS Free Tier για έως και 12 μήνες, αν και ορισμένοι από τους δωρεάν πόρους παρέχονται με μηνιαία όρια τόσο για τις ώρες όσο και για το εύρος ζώνης. Για παράδειγμα, οι πελάτες λαμβάνουν 750 ώρες χρόνου χρήσης EC2 ανά μήνα ή 5 GB αποθήκευσης S3 με 20.000 αιτήματα GET και 2.000 αιτήματα PUT ανά μήνα.

Παρόλο που μπορεί να μην είναι αρκετή ιπποδύναμη για την πραγματική διαχείριση των περισσότερων επιχειρήσεων, παρέχει μια καλή γεύση από αυτό που φέρνει το AWS στο τραπέζι.

Η ασφαλής παγκόσμια υποδομή σημαίνει γρήγορη ανταπόκριση οπουδήποτε

Η σύγχρονη επιχείρηση λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο σε όλο τον κόσμο. Οι πελάτες αναμένουν μια συναρπαστική εμπειρία όπου κι αν βρίσκονται. Η ασφάλεια παραμένει επίσης σημαντική ανησυχία.

Η παγκόσμια υποδομή της AWS διασφαλίζει ότι οι πελάτες τους – και οι πελάτες τους – απολαμβάνουν γρήγορες απαντήσεις, ανεξάρτητα από την εφαρμογή ή τη συσκευή που χρησιμοποιείται. Το τρέχον σύστημά τους εκτείνεται σε 13 παγκόσμιες περιοχές, ενώ περισσότερες προστίθενται κάθε χρόνο.

Κάθε περιοχή φιλοξενεί πολλά κέντρα δεδομένων, βελτιώνοντας την ανοχή σφαλμάτων κάθε φιλοξενούμενης εφαρμογής και ελαχιστοποιώντας τον λανθάνοντα χρόνο – βασικά στοιχεία για την παροχή μιας αποκριτικής διαδικτυακής εμπειρίας στους τελικούς χρήστες. Οι πελάτες AWS έχουν επίσης τη δυνατότητα να αναπαράγουν τις εφαρμογές και τα δεδομένα τους σε διάφορες ζώνες διαθεσιμότητας, τόσο εντός μιας περιοχής όσο και μεταξύ των περιοχών, ανάλογα με τις ανάγκες τους. Η τελευταία επιλογή παρέχει μια ανώτερη εμπειρία για ένα παγκόσμιο κοινό.

Στιγμιότυπο οθόνης του κέντρου δεδομένων AWS

Η υποδομή της AWS τοποθετείται σε όλο τον κόσμο για να διατηρεί τα δεδομένα κοντά στο σημείο όπου τις χρειάζονται περισσότερο οι επιχειρήσεις.

Η AWS λαμβάνει σοβαρά υπόψη την ασφάλεια εφαρμογών και δεδομένων. Ολόκληρη η παγκόσμια υποδομή τους κατασκευάστηκε για να καλύψει τις ανάγκες ορισμένων από τους πιο ασφαλείς οργανισμούς στον κόσμο. Η Amazon εκτελεί πραγματικά πολλά προγράμματα συμμόρφωσης χρησιμοποιώντας πόρους AWS.

Ως μία από τις πιο σεβαστές εταιρείες στον κόσμο των χρηματοοικονομικών και τραπεζικών συναλλαγών, η Capital One δίνει μεγάλη σημασία στην ασφάλεια. «Συνεργαστήκαμε στενά με την ομάδα του Amazon για να αναπτύξουμε ένα μοντέλο ασφάλειας, το οποίο πιστεύουμε ότι μας επιτρέπει να λειτουργούμε με μεγαλύτερη ασφάλεια στο δημόσιο σύννεφο από ότι μπορούμε ακόμη και στα κέντρα δεδομένων μας», δήλωσε ο Capital One CIO Rob Alexander του μοντέλου ασφαλείας της AWS..

Ανταπόκριση σε μεγάλες ανάγκες δεδομένων με μια πλατφόρμα άμεσης κλιμάκωσης

Η έλευση του ηλεκτρονικού εμπορίου και των κοινωνικών μέσων δημιούργησε μάζες Big Data για τις επιχειρήσεις. Αυτό θέτει το βάρος στις εφαρμογές Ιστού να είναι εξαιρετικά επεκτάσιμο με απρόσκοπτο τρόπο. Η προσθήκη περιεχομένου εμπλουτισμένων μέσων στην εξίσωση – ταινίες, μουσική, βιντεοπαιχνίδια κ.λπ. – περιπλέκει ακόμη περισσότερο τα πράγματα.

Το παγκόσμιο αποτύπωμα της υποδομής AWS διασφαλίζει ότι οι επιχειρήσεις σε οποιαδήποτε τοποθεσία είναι σε θέση να παρέχουν ανταποκρινόμενες διαδικτυακές εφαρμογές στους πελάτες τους. Η εστίαση της AWS στην επεκτασιμότητα επιτρέπει σε επιχειρήσεις σε οποιοδήποτε στάδιο ανάπτυξης να αποκτήσουν ιπποδύναμη διακομιστή και απόδοση δεδομένων που χρειάζονται. Επιπλέον, η φιλοξενία δεδομένων και εφαρμογών κοντά στους τελικούς χρήστες σημαίνει ότι ο λανθάνων χρόνος δεν θα παρεμποδίσει την εμπειρία τους.

Βοηθώντας τις επιχειρήσεις να πετύχουν με λύσεις μεγάλης κλίμακας

Το Spotify είναι ένας από τους κορυφαίους στη ροή μουσικής. Είναι γνωστοί για την εκτεταμένη πλατφόρμα και την εξαντλητική λίστα ειδών, και αυτό διευκολύνεται από τη χρήση πολλαπλών πόρων AWS. Ενώ φιλοξενεί περισσότερα από 16 εκατομμύρια τραγούδια, με 20.000 προστιθέμενα κάθε μέρα για την εξυπηρέτηση μιας παγκόσμιας πελατειακής βάσης, η Spotify αισθάνθηκε ότι το AWS S3 τους έδωσε μια λύση αποθήκευσης με την απαραίτητη ευελιξία και απόδοση.

Η υπηρεσία παράδοσης περιεχομένου της AWS, γνωστή ως Amazon CloudFront, παρέχει την εφαρμογή, το μουσικό περιεχόμενο και τυχόν ενημερώσεις λογισμικού στους τελικούς χρήστες. Ο Emil Fredriksson, Διευθυντής Επιχειρήσεων για το Spotify, σχολίασε τη σημασία της επεκτασιμότητας για τους παρόχους εμπλουτισμένων μέσων που ασχολούνται με τις αυξανόμενες απαιτήσεις πόρων. “Κατά συνέπεια, είναι πολύ σημαντικό να σχεδιάσετε τα συστήματά σας έτσι ώστε να μπορούν να αντιδράσουν στις διακυμάνσεις της απόδοσης και να αντισταθμίσουν την κλιμάκωση”, δήλωσε ο Emil.

Το AWS είχε έναν ιδιαίτερα ζωτικό αντίκτυπο στο Spotify στα αρχικά του στάδια. «Καταργώντας τους περιορισμούς που προκύπτουν από τις εσωτερικές λύσεις, ενεργοποιήσαμε πολύ ταχύτερους κύκλους ανάπτυξης και ανάπτυξης», σημείωσε ο Emil. Αυτό επέτρεψε τελικά την ικανότητά τους να ανταγωνιστούν με πολύ μεγαλύτερες εταιρείες – κυρίως την Apple – στον χώρο της μουσικής ροής.

Λήψη αποτελεσμάτων για επιχειρήσεις με προσαρμόσιμη δυνατότητα κλιμάκωσης

Ακόμη και οι υπάρχουσες επιχειρήσεις επωφελούνται από την εφαρμογή AWS. Για παράδειγμα, η Comcast είναι ένας καθιερωμένος παίκτης στον κλάδο των μέσων μαζικής ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων καλωδιακής τηλεόρασης και υπηρεσιών Διαδικτύου. Η εταιρεία εφάρμοσε πρόσφατα μια υβριδική λύση χρησιμοποιώντας AWS για να αυξήσει το ποσοστό ενημερώσεων στην εφαρμογή ροής βίντεο XFINITY X1.

Με την παλιά τους αρχιτεκτονική, η Comcast κυκλοφόρησε νέες ενημερώσεις μόνο κάθε 12 έως 18 μήνες. Η εταιρεία αυτή τη στιγμή αγκαλιάζει μεθοδολογίες ανάπτυξης Agile και συνεχή παράδοση, υποστηριζόμενη από την επεκτάσιμη υποδομή που παρέχεται από την AWS. Τώρα, το XFINITY X1 ενημερώνεται αρκετές φορές κάθε εβδομάδα, παρέχοντας καλύτερη εμπειρία στους πελάτες τους.

Η Comcast χρησιμοποιεί το AWS Direct Connect για να συνδέσει το AWS με τα δικά του κέντρα δεδομένων, μια βασική πτυχή αυτής της υβριδικής λύσης. Το Direct Connect συνδυάζεται με το Amazon Virtual Private Cloud για να προσφέρει ένα ασφαλές, επεκτάσιμο περιβάλλον για τη φιλοξενία των παρουσιών EC2 που χρησιμοποιούνται στην αρχιτεκτονική του συστήματος – που δείχνει πώς ακόμη και ο κορυφαίος ISP στη χώρα επωφελείται από τη χρήση AWS.

Το AWS δημιουργεί ένα μοντέλο συνεπούς ανάπτυξης και καινοτομίας

Η ιστορία του AWS θυμίζει ένα διάσημο απόσπασμα: «Η ανάγκη είναι η μητέρα της εφεύρεσης». Η Amazon είδε μια εσωτερική ανάγκη για μια υποδομή υπολογιστών για να υποστηρίξει την αναπτυσσόμενη διαδικτυακή τους επιχείρηση λιανικής – και ήταν απολύτως λογικό να μοιραστούν αυτές τις λύσεις με το ευρύ κοινό.

Η συνεχιζόμενη ανάπτυξη της πλατφόρμας AWS επιτρέπει στους πελάτες της Amazon να επικεντρωθούν στις δικές τους επιχειρήσεις χωρίς να χρειάζεται να προϋπολογιστούν για μια υποδομή υπολογιστικών υπολογιστών. Αυτό παραμένει ένας σημαντικός λόγος για τη χρήση υπηρεσιών που βασίζονται σε cloud από οργανισμούς όλων των τύπων.

Στιγμιότυπο οθόνης της ροής εργασίας του Amazon Kinesis

Το Amazon Kinesis επιτρέπει στις επιχειρήσεις να αναλύουν δεδομένα στο Cloud και να ενεργούν βάσει των αποτελεσμάτων σε πραγματικό χρόνο.

Η AWS συνεχίζει να επεκτείνει το αποτύπωμα της υποδομής σε ολόκληρο τον πλανήτη, με νέα κέντρα δεδομένων να ανοίγουν φέτος στην Ινδία και τη Βραζιλία. Το νέο τους σύστημα Amazon Kinesis Analytics επιτρέπει στις επιχειρήσεις να αντλούν πληροφορίες από δεδομένα σε πραγματικό χρόνο. Πρόσφατα, κυκλοφόρησαν επίσης το Amazon EFS, ένα υπερσύγχρονο ελαστικό σύστημα αποθήκευσης cloud σχεδιασμένο να χρησιμοποιείται με EC2.

Περιμένετε να συνεχιστούν αυτές οι τεχνολογικές εξελίξεις από την Amazon. Όσο υπάρχει μια επιχειρησιακή ανάγκη, η AWS θα είναι εκεί για να την βοηθήσει να ανταποκριθεί.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me