Ο καλύτερος φίλος ενός συγγραφέα: Το Atlantis είναι ένας προσαρμόσιμος επεξεργαστής κειμένου με ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος και μοναδικές δυνατότητες

TL; Δρ: Το Atlantis είναι ένας αυτόνομος επεξεργαστής κειμένου για τα Microsoft Windows που είναι προσαρμόσιμος, συμπαγής και απαιτεί ελάχιστους πόρους συστήματος. Το μοναδικό εργαλείο διαθέτει πολλές δυνατότητες, επιτρέποντας στους χρήστες να δημιουργούν ηλεκτρονικά βιβλία, να αποθηκεύουν εφεδρικά αρχεία και να εργάζονται σε περιβάλλον χωρίς περισπασμούς, μεταξύ άλλων προνομίων. Καθώς η Atlantis ετοιμάζεται να γιορτάσει 20 χρόνια στον κλάδο, η εταιρεία χρησιμοποιεί την εμπειρία της για να τροφοδοτήσει τις μελλοντικές εξελίξεις προς όφελος των πελατών της.


Γύρω στο 360 π.Χ., ο Έλληνας φιλόσοφος Πλάτωνας έγραψε για την κατάρρευση της Ατλαντίδας, ενός μυθικού νησιού που καταπιεί από τη θάλασσα σε μια πράξη υπερφυσικής εκδίκησης εναντίον διεφθαρμένων, άπληστων πολιτών.

Πάνω από 2.300 χρόνια αργότερα, μια διεθνής ομάδα προγραμματιστών κυκλοφόρησε το Atlantis Word Processor με την πρόθεση να απελευθερώσει άτομα από το μονοπώλιο του Microsoft Office στην επεξεργασία κειμένου. Η προσιτή εναλλακτική λύση είναι κάτι που ο Πλάτων – γνωστός για την ανησυχία του για τα κενά πλούτου μεταξύ πλουσίων και φτωχών – μπορεί να έχει στραφεί όταν έγραφε σήμερα Σωκράτους διαλόγους.

Λογότυπο banner Atlantis

Το Atlantis είναι ένας αυτόνομος επεξεργαστής κειμένου που είναι προσιτός, πλούσιος σε χαρακτηριστικά και πλήρως προσαρμόσιμος.

«Το 2000, η ​​αγορά εφαρμογών γραφείου φαινόταν πολύ διαφορετική από τώρα», δήλωσε ο Taras Push, ιδρυτής της Atlantis. «Οι χρήστες δεν είχαν άλλη επιλογή από το να διατηρήσουν τις λίγες προσφερόμενες λύσεις. Πιστεύαμε ότι η παροχή περισσότερων επιλογών στους χρήστες ήταν πολύ σημαντική. “

Η ομάδα πίσω από την Ατλαντίδα δεν ήθελε να δημιουργήσει έναν κλώνο Microsoft Word: Ήθελε να δημιουργήσει κάτι καλύτερο. «Υπάρχει πάντα περιθώριο βελτίωσης, πάντα τα πράγματα αγνοούνται ή παραβλέπονται από άλλους», είπε ο Taras. “Το κλειδί είναι να εξερευνήσουμε παραδοσιακές ιδέες από διαφορετική οπτική γωνία.”

Σήμερα, το Atlantis έχει εξελιχθεί σε μια αξιόπιστη, αυτόνομη εναλλακτική λύση για το Microsoft Word που μπορεί να προσαρμοστεί στις προτιμήσεις των μεμονωμένων χρηστών. Σε αντίθεση με τις μεγαλύτερες εταιρείες, η Atlantis έχει την ελευθερία και την ευελιξία να αλλάξει τον οδικό της χάρτη για να εξυπηρετήσει καλύτερα την πελατειακή της βάση, είτε αυτό σημαίνει την προσθήκη νέων χαρακτηριστικών είτε την τροποποίηση των υπαρχόντων. Τώρα, καθώς η Atlantis προετοιμάζεται για την 20η επέτειό της, η εταιρεία σχεδιάζει να εκπλήξει τους πελάτες με συνεχείς βελτιώσεις τις επόμενες δύο δεκαετίες και μετά.

Μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση για τους υπάρχοντες επεξεργαστές κειμένου

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η συνεχιζόμενη αλλαγή του κλάδου προς εφαρμογές που βασίζονται σε σύννεφο και για κινητά, αλλά η ομάδα της Ατλαντίδας δεν απειλείται από αλλαγή.

«Υπάρχει μια τάση να αντικαθίστανται εφαρμογές που οι χρήστες μπορούν να αγοράσουν και να κατέχουν με το Software-as-a-Service (SaaS), αλλά πιστεύουμε ότι οι παραδοσιακές εφαρμογές επεξεργασίας κειμένου θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στο άμεσο μέλλον», δήλωσε ο Taras. “Πολλοί χρήστες εξακολουθούν να προτιμούν να κατέχουν τα εργαλεία τους, να μην τα νοικιάζουν και δεν θα συμφωνούσαν όλοι να εμπιστεύονται τα προσωπικά τους έγγραφα με υπηρεσίες cloud.”

Το Atlantis είναι πλήρως φορητό όταν είναι εγκατεστημένο σε μονάδα flash μνήμης, εφόσον ο κεντρικός υπολογιστής λειτουργεί σε Windows 2000, XP, Vista, 7, 8 ή 10. Από τον Ιούνιο, το Atlantis μπορεί επίσης να εκτελείται σε Linux χρησιμοποιώντας το Wine, ένα ανοιχτό- εφαρμογή προέλευσης με δυνατότητα εγκατάστασης και εκτέλεσης εφαρμογών Windows σε διάφορα λειτουργικά συστήματα συμβατά με POSIX.

Πανό που απεικονίζει την Ατλαντίδα με στιγμιότυπα οθόνης

Το Atlantis είναι κατάλληλο για μια σειρά χρηστών, από δημιουργικούς συγγραφείς έως επαγγελματίες.

Σύμφωνα με τον Taras, το Atlantis είναι επίσης μια βιώσιμη επιλογή για χρήστες με διαφορετικούς υπολογιστικούς πόρους, από παλιούς φορητούς υπολογιστές έως προηγμένα συστήματα 4K. Δεν απαιτεί λογισμικό τρίτου μέρους, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συσκευές εξοπλισμένες με λειτουργικά συστήματα τόσο παλιά όσο τα Windows 2000 και λειτουργεί καλά σε εκδόσεις 32-bit και 64-bit των Windows.

Αν και το Atlantis είναι εξαιρετικά συμπαγές (το αρχείο εγκατάστασης είναι μόνο 3MB), το λογισμικό περιλαμβάνει αγγλικά λεξικά ορθογραφικού ελέγχου και ενότητες συλλαβισμού, ήχους γραφομηχανής, μια συλλογή προτύπων εγγράφων και κλιπ και εικονίδια υψηλής ανάλυσης, μεταξύ άλλων χαρακτηριστικών. Παραμένει επίσης γρήγορο παρά το ελάχιστο αποτύπωμα μνήμης.

Ένας αυτόνομος επεξεργαστής κειμένου προσαρμοσμένος στον τρόπο εργασίας σας

Η εταιρεία προσφέρει μια δωρεάν λήψη στο Atlantis Word Processor Lite και μια πλήρη έκδοση, γνωστή ως Atlantis Word Processor. Η πλήρης έκδοση έχει πολλές επιπλέον δυνατότητες, όπως πρόσθετες προβολές εγγράφων, αφιερωμένα εργαλεία δημοσίευσης και μια πλήρως προσαρμόσιμη γραφική διεπαφή χρήστη (GUI).

Σχεδόν κάθε μέρος του GUI – συμπεριλαμβανομένων θεμάτων, γραμμών εργαλείων, συντομεύσεων, της γραμμής εγγράφων και της γραμμής κατάστασης – μπορεί να προσαρμοστεί στις ατομικές προτιμήσεις. Για παράδειγμα, οι πρόσθετοι ορθογραφικοί έλεγχοι επιτρέπουν στους χρήστες να γυαλίζουν τα γραπτά τους σε διάφορες γλώσσες. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν από μια ποικιλία ενσωματωμένων χρωμάτων ή να δημιουργήσουν τα δικά τους για να εξατομικεύσουν το Atlantis GUI. Τέλος, οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν τους ήχους που σχετίζονται με πολλές ειδοποιήσεις χρησιμοποιώντας τα εγγενή σχήματα του επεξεργαστή κειμένου ή κατεβάζοντας επιπλέον από τον ιστότοπο Atlantis.

Στιγμιότυπο οθόνης της Ατλαντίδας

Ο επεξεργαστής κειμένου μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί ώστε να ταιριάζει στις ανάγκες και τις προσωπικές σας προτιμήσεις.

«Καμία άλλη εφαρμογή επεξεργασίας κειμένου δεν μπορεί να προσαρμοστεί τόσο ώστε να δουλεύει και να μοιάζει», είπε ο Taras. “Για πολλούς χρήστες, είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ένα περιβάλλον εργασίας που να είναι οικείο, βολικό και να ταιριάζει στις ανάγκες τους.”

Ο Taras μας είπε ότι η τελειομανία είναι μια από τις θεμελιώδεις αρχές της εταιρείας. Έτσι, η ομάδα επικεντρώνεται με λέιζερ σε κάθε τελευταία λεπτομέρεια. “Πράγματα που μπορεί να φαίνονται μικρά ή καλλυντικά για άλλους – όπως αποστάσεις μεταξύ στοιχείων GUI ή φράσεις που χρησιμοποιούνται σε παράθυρα διαλόγου – μπορούν να προκαλέσουν συναισθηματικές συζητήσεις μεταξύ προγραμματιστών”, είπε.

Η εταιρεία προσπαθεί επίσης να διασφαλίσει τη συμβατότητα με τις μορφές και τις δυνατότητες του Microsoft Word. Επειδή το Atlantis δεν διαθέτει ιδιόκτητη μορφή εγγράφου, λειτουργεί εξίσου καλά με μορφές όπως RTF, DOC και DOCX.

Μια δωρεάν περίοδος αξιολόγησης και ανάπτυξη βάσει σχολίων

Όταν η Atlantis ξεκίνησε το λογισμικό της το 2000, λίγοι τόλμησαν να ανταγωνιστούν το Microsoft Word. Σήμερα, η αγορά είναι λίγο πιο γεμάτη.

«Οι χρήστες έχουν μια ευρεία επιλογή εφαρμογών επεξεργασίας κειμένου, από δωρεάν έως επί πληρωμή, αυτόνομους επεξεργαστές κειμένου έως σουίτες γραφείου, παραδοσιακό λογισμικό έως το SaaS», δήλωσε ο Taras. “Όταν υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές για να διαλέξετε, ακόμη και σχετικά δευτερεύουσες δυνατότητες ή άλλες πτυχές του λογισμικού μπορεί να είναι ένας λόγος για τη μετάβαση σε ένα διαφορετικό προϊόν.”

Όταν επιλέγει ένα εργαλείο επεξεργασίας κειμένου, η Taras συμβουλεύει τους χρήστες να λάβουν υπόψη την εμφάνιση και την αίσθηση, την ταχύτητα, την προσαρμοστικότητα, τη συμβατότητα, την τεχνική υποστήριξη και τις πολιτικές ενημέρωσης, μεταξύ άλλων πτυχών του προϊόντος. Για να επιτρέψει στους πελάτες να ελέγχουν την Ατλαντίδα πριν από την αγορά, η εταιρεία προσφέρει δωρεάν περίοδο αξιολόγησης 30 ημερών για το πλήρως λειτουργικό προϊόν.

«Ο επεξεργαστής κειμένου προσφέρεται ως προϊόν δοκιμής πριν από την αγορά», δήλωσε ο Taras. “Πριν λάβουν μια απόφαση, οι χρήστες μπορούν να δουν το προϊόν από διαφορετικές οπτικές γωνίες χωρίς βιασύνη.”

Τελικά, η Atlantis στοχεύει να προσφέρει ένα προϊόν τόσο ανθεκτικό που να ικανοποιεί τις ανάγκες της ευρύτερης δυνατής γκάμας πελατών. Για το σκοπό αυτό, ο Taras είπε ότι η εταιρεία δίνει προτεραιότητα στα σχόλια των χρηστών. «Οι χρήστες μπορούν να μιλήσουν απευθείας με προγραμματιστές και να επηρεάσουν σημαντικά το έργο», είπε. «Με προϊόντα που έχουν αναπτυχθεί από μεγάλες εταιρείες, η αλυσίδα λήψης αποφάσεων είναι πολύ μεγαλύτερη και για τους απλούς χρήστες, είναι πολύ πιο δύσκολο να επηρεαστεί το μέλλον του προϊόντος».

Ο Taras είπε ότι, από τα βασικά χαρακτηριστικά του επεξεργαστή κειμένου, η δημιουργία eBook προστέθηκε μετά από ένα αίτημα από έναν από τους πελάτες της εταιρείας. Με αυτήν τη δυνατότητα, οι χρήστες μπορούν να αποθηκεύσουν οποιοδήποτε έγγραφο Atlantis σε EPUB, μια μορφή που υποστηρίζεται από το Nook και το iPad. ή MOBI, η τυπική μορφή για Kindles.

Επόμενο: Νέες κυκλοφορίες και 20η επέτειος

Ο Taras μας είπε ότι η ατζέντα της εταιρείας είναι πλήρης για το άμεσο μέλλον. Η εταιρεία κυκλοφορεί συχνά νέα χαρακτηριστικά ως μέρος της δέσμευσής της για συνεχή βελτίωση. «Με κάθε νέα κυκλοφορία και κάθε νέα δυνατότητα, το προϊόν βελτιώνεται», είπε.

Η εταιρεία έχει επίσης κάποια εορτασμό να κάνει καθώς χτυπά ένα ορόσημο 20 ετών το 2020. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα επιβραδυνθεί σύντομα.

«Υπάρχουν πολλά πράγματα στη λίστα υποχρεώσεων και έχουμε πολλές ιδέες για τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο Taras.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me