Ενισχύστε την παραγωγικότητα με το ActivTrak: Μια δωρεάν υπηρεσία παρακολούθησης βάσει cloud που δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες να παρακολουθούν την επιτόπια και απομακρυσμένη επιχειρηματική δραστηριότητα

TL; Δρ: Η πλατφόρμα επιχειρηματικής ευφυΐας της ActivTrak βοηθά τους μικρούς, μεσαίους και επιχειρηματικούς οργανισμούς να παρακολουθούν τη δραστηριότητα των υπαλλήλων για να αυξήσουν την απόδοση. Η λύση, διαθέσιμη μέσω freemium και προσιτών προγραμμάτων Λογισμικού ως υπηρεσία (SaaS), παρέχει πληροφορίες σχετικά με τη συμπεριφορά των χρηστών, την παραγωγικότητα και τις πιθανές απειλές. Με σχέδια να ενσωματώσει την τεχνητή νοημοσύνη στην ήδη ισχυρή πλατφόρμα cloud, η ActivTrak σκοπεύει να προσφέρει ακόμη περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι εργαζόμενοι περνούν τις εργάσιμες ημέρες τους.


Η πρώτη μου επαγγελματική δουλειά με απαιτούσε να παρακολουθώ την καθημερινή μου δραστηριότητα μέσω ενός μη αυτόματου συστήματος φύλλου χρόνου. Στο τέλος κάθε ημέρας, θα προσπαθούσα να ποσοτικοποιήσω τι έχω επιτύχει εντός των ορίων της φόρμας που βασίζεται στο πλαίσιο ελέγχου της εταιρείας.

Το έργο ήταν επαχθές και ανακριβές, και ήταν το τελευταίο πράγμα που ήθελα να αντιμετωπίσω στο τέλος μιας κουραστικής εργάσιμης ημέρας. Εάν το σύστημα είχε σκοπό να μετρήσει την παραγωγικότητά μου, έκανε το αντίθετο, παρεμβαίνοντας στη ροή εργασίας μου σε καθημερινή βάση.

Λογότυπο ActivTrak

Το ActivTrak είναι μια υπηρεσία παρακολούθησης που βασίζεται σε σύννεφο και επιτρέπει στους εργοδότες να παρακολουθούν τη χρήση ιστού και εφαρμογών.

Σήμερα, οι επιχειρήσεις έχουν καλύτερες επιλογές για τη διαχείριση της δραστηριότητας των εργαζομένων και την αύξηση της απόδοσης. Για παράδειγμα, πάρτε το ActivTrak. Η πλατφόρμα επιχειρηματικής ευφυΐας που βασίζεται σε σύννεφο παρακολουθεί αυτόματα τη διαδικτυακή συμπεριφορά των χρηστών για τη συλλογή δεδομένων σχετικά με τις γραμμές τίτλου της εφαρμογής, τις διευθύνσεις URL του ιστότοπου, τη διάρκεια δραστηριότητας και τον χρόνο αδράνειας. Αυτά τα δεδομένα λένε μια ιστορία πολύ πιο φωτιστική από ό, τι οι χειροκίνητες εγγραφές χτυπήθηκαν αδιαμφισβήτητα από έναν πολυάσχολο υπάλληλο.

Ο κλάδος φαίνεται να συμφωνεί, με την παγκόσμια αγορά παρακολούθησης δραστηριότητας χρήστη (UAM) να αναμένεται να φθάσει τα 3,33 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2023.

«Στην αρχή, η αγορά παρακολούθησης των εργαζομένων επικεντρώθηκε στην εξάλειψη των καταχρήσεων των εταιρικών πόρων, αλλά από εκεί, πραγματικά εξελίχθηκε», δήλωσε ο Herb Axilrod, συνιδρυτής της ActivTrak. “Συγκεντρώνουμε στατιστικά στοιχεία όχι μόνο για έναν χρήστη, αλλά συγκεντρώνουμε πολλούς χρήστες, ομάδες, ολόκληρο τον οργανισμό – και επιτρέπουμε στους ηγέτες να λαμβάνουν επιχειρηματικές αποφάσεις βάσει δεδομένων.”

Για το σκοπό αυτό, ο απώτερος στόχος της ActivTrak είναι να παράσχει τις πληροφορίες που χρειάζονται οι επιχειρήσεις για να βελτιώσουν την απόδοση, είτε μέσω παρατήρησης υπαλλήλων, ανάλυσης συμπεριφοράς είτε μέσω εντοπισμού απειλών. Το πακέτο freemium της εταιρείας καθιστά την υπηρεσία προσβάσιμη, ενώ μια ισχυρή λύση Software-as-a-Service (SaaS) διατίθεται σε προσιτή τιμή. Τώρα, με σχέδια για την ενσωμάτωση δυνατοτήτων τεχνητής νοημοσύνης στην πλατφόρμα, το ActivTrak είναι έτοιμο να προσφέρει μια ακόμη πιο σε βάθος ματιά στις μετρήσεις παραγωγικότητας των εργαζομένων.

Το Insight που χρειάζεστε για να αυξήσετε την απόδοση

Η ActivTrak, με έδρα το Ώστιν, ιδρύθηκε το 2012 από τον Herb και τον συνιδρυτή του Anton Seidler. Όταν το ζευγάρι άρχισε να εργάζεται πάνω στην τεχνολογία, η αγορά για την παρακολούθηση των εργαζομένων ήταν στα σπάργανα. “Νόμιζα ότι θα ήταν ωραίο να πάρω μια ιδέα για το πώς οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τους υπολογιστές τους παρακολουθώντας τον τίτλο του ενεργού παραθύρου”, δήλωσε ο Herb. «Τα σύγχρονα λειτουργικά συστήματα επιτρέπουν πολλαπλές εργασίες, επομένως έχετε πολλές εφαρμογές, παράθυρα και καρτέλες ανοιχτές. Το ενεργό παράθυρο είναι αυτό που ασχολείστε με το πληκτρολόγιο και το ποντίκι σας. “

Το Herb επικεντρώθηκε στο πρόγραμμα γύρω από τον τίτλο του ενεργού παραθύρου επειδή είναι ενδεικτικό του τι συμβαίνει μέσα στην εφαρμογή. Αυτή η βασική ιδέα παραμένει σήμερα, αν και η πλατφόρμα προσφέρει επίσης εργαλεία ανάλυσης παρόμοια με αυτά που παρέχει το Google Analytics για ιστότοπους.

Στιγμιότυπα οθόνης ActivTrak

Η πλατφόρμα ποσοτικοποιεί την παραγωγικότητα των εργαζομένων, έτσι ώστε οι εργοδότες να έχουν τη διορατικότητα που χρειάζονται για να βελτιώσουν την επιχειρησιακή αποδοτικότητα.

“Παρακολουθούμε τον τρόπο με τον οποίο προχωρούν από την ημέρα στην εφαρμογή, από τον ιστότοπο στον ιστότοπο και συλλέγουμε δεδομένα σχετικά με τον χρόνο που ξοδεύουν”, δήλωσε ο Herb. Στη συνέχεια, αναλύουμε αυτά τα στατιστικά στοιχεία, βοηθώντας τους χρήστες να παρατηρούν τις τάσεις και να λαμβάνουν επιχειρηματικές αποφάσεις ανάλογα.

Η Herb είπε ότι η κίνηση της ActivTrak στο cloud επέτρεψε στην εταιρεία να αυξήσει την προσβασιμότητα της πλατφόρμας της, καθώς οι πλατφόρμες cloud απαιτούν λιγότερες επενδύσεις, μειώνουν τις επιχειρησιακές προσπάθειες και μειώνουν το κόστος συντήρησης. «Αρχικά το προϊόν μας ήταν μια λύση peer-to-peer, LAN-based», είπε. «Αφού το επαναπροσδιορίσαμε σε μια πλατφόρμα που βασίζεται σε σύννεφο, οι ευκαιρίες απογειώθηκαν».

Η νέα πλατφόρμα είναι πιο επεκτάσιμη, διευκολύνει τους χρήστες να ξεκινήσουν και μπορεί να χειριστεί πιο εξελιγμένα αναλυτικά στοιχεία.

“Είναι πολύ πιο εύκολο να φέρουμε αυτά τα πράγματα όταν τα δεδομένα σας βασίζονται σε σύννεφο από ό, τι αν προσπαθείτε να τα εκτελέσετε στο κέντρο υπολογιστή κάποιου άλλου”, δήλωσε ο Herb. «Το σύννεφο είναι το μέλλον – καθιστά την πλατφόρμα πολύ πιο εύκολη στην εγκατάσταση και συντήρηση. Επιπλέον, τα δεδομένα αναφέρονται μέσω https, αντί να χρειάζεται να αντιμετωπίζουμε τείχη προστασίας μεταξύ υποδικτύων σε τοπικούς υπολογιστές. “

Περίπτωση χρήσης: Παρακολούθηση, UBA και Ανίχνευση απειλών από το Insider

Το ActivTrak είναι αναμφισβήτητα χρήσιμο ως εργαλείο διαχείρισης εργατικού δυναμικού και μέτρησης παραγωγικότητας, αλλά η Herb είπε ότι δεν είναι κάθε περίπτωση χρήσης τόσο απλή. Το ActivTrak παρέχει τα εργαλεία και τις αναφορές που απαιτούνται για τους διαχειριστές για τη λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων για μια σειρά θεμάτων με βάση πραγματικά δεδομένα.

Ο Herb είπε ότι ένας πελάτης με τον οποίο μίλησε χρησιμοποίησε την πλατφόρμα για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας λειτουργίας. Ο πελάτης, ο οποίος είναι κάτοχος τηλεφωνικού κέντρου, ήθελε να μάθει γιατί η πύλη του τηλεφωνικού κέντρου ήταν συχνά κλειστή κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων ωρών της ημέρας, οπότε εγκατέστησε το ActivTrak για να ρίξει μια πιο προσεκτική ματιά στα σημεία συμφόρησης.

«Τελείωσε τον επανασχεδιασμό της διαδικτυακής πύλης, αυξάνοντας την αποδοτικότητα με βάση δεδομένα από το πρόγραμμα», είπε. “Αυτό είναι κάτι που δεν θα μπορούσαμε ποτέ να προβλέψουμε.”

Άλλοι εκμεταλλεύονται το λογισμικό για να εντοπίσουν απειλές εσωτερικών προσώπων, οι οποίες μπορεί να είναι σκόπιμες ή τυχαίες και συχνά προέρχονται από υπαλλήλους, συνεργάτες και εργολάβους με εσωτερική γνώση του δικτύου της εταιρείας. Η Herb είπε ότι μια απλή μονάδα USB είναι από τα πιο συνηθισμένα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για την αποβολή δεδομένων εταιρειών ή την εισαγωγή κακόβουλου λογισμικού σε εταιρικούς υπολογιστές – και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ActivTrak ξεκίνησε τη λειτουργία εντοπισμού USB.

Το εργαλείο παρακολουθεί την ορθή χρήση συσκευών USB εντός του οργανισμού στέλνοντας στους διαχειριστές μια ειδοποίηση κάθε φορά που χρησιμοποιείται μια μονάδα USB. Αφού ενεργοποιηθεί ο συναγερμός, το σύστημα μπορεί να τραβήξει στιγμιότυπα οθόνης, να ειδοποιήσει την ομάδα ασφαλείας ή να προσθέσει πόντους στη βαθμολογία κινδύνου του χρήστη.

«Έχουμε μερικούς πελάτες που έχουν μεγαλύτερη σημασία για την αποτροπή απειλών εσωτερικών προσώπων, πολλοί ασχολούνται με την ανάλυση παραγωγικότητας και ένα ολόκληρο άλλο σύνολο εξετάζει συνολικά αποτελέσματα παραγωγικότητας για μεμονωμένους υπαλλήλους, ομάδες και τον οργανισμό στο σύνολό του», δήλωσε ο Herb. “Σε αυτές τις ευρείες κατηγορίες, υπάρχουν διαφορετικές επικεντρώσεις.”

Σχέδια Freemium και SaaS σε προσιτές τιμές

Το λογισμικό ανάλυσης συμπεριφοράς διατίθεται μέσω ενός μοντέλου τιμολόγησης freemium στο οποίο τα προγράμματα εισόδου είναι διαθέσιμα χωρίς κόστος. Η δωρεάν έκδοση συμβάλλει στην αίσθηση του πόσο προσαρμόσιμο και εύχρηστο είναι το λογισμικό. Οι επιχειρήσεις που ξεπερνούν αυτές τις υπηρεσίες μπορούν να αναβαθμίσουν ανά πάσα στιγμή, αλλά μερικές φορές οι δωρεάν υπηρεσίες κάνουν το τέχνασμα.

“Το προϊόν είναι εντελώς δωρεάν για παρακολούθηση έως και τριών χρηστών, είναι σχεδόν πλήρες χαρακτηριστικό και δεν λήγει”, δήλωσε ο Herb. “Υπάρχουν μερικά πρόσθετα διαθέσιμα στη συνδρομητική συνδρομή που δεν περιλαμβάνονται στη δωρεάν έκδοση και υπάρχει επίσης περιορισμένος χώρος αποθήκευσης για στιγμιότυπα οθόνης και βίντεο.”

Εάν έχετε μια μικρή επιχείρηση ή θέλετε να παρακολουθείτε παιδιά σχολικής ηλικίας στο σπίτι, το δωρεάν προϊόν είναι μια ικανοποιητική λύση, αρκεί να διαγράφετε περιοδικά δεδομένα. Ωστόσο, η Herb είπε ότι η πληρωμένη λύση SaaS είναι μια εξαιρετικά προσιτή επιλογή με πολύτιμα πρόσθετα, όπως ο αποκλεισμός ιστότοπων.

«Η υπηρεσία σάς επιτρέπει να εντοπίζετε και να αποκλείετε κακόβουλους ιστότοπους για ένα σημείο τιμών που είναι προσιτό για την εταιρεία μεσαίου μεγέθους, ειδικά σε σύγκριση με ακριβές λύσεις που βασίζονται σε τείχος προστασίας που μπορεί να κοστίσουν δεκάδες χιλιάδες δολάρια και έναν εργαζόμενο για συντήρηση», είπε.

Η ίδια η σουίτα παρακολούθησης παραγωγικότητας είναι δραστικά πιο προσιτή από τα αντίστοιχα σε επίπεδο επιχειρήσεων. “Τα προϊόντα που προορίζονται για την επιχείρηση είναι πολύ ακριβά, δύσκολο να δημιουργηθούν και δύσκολα στη διαχείριση, ενώ το ActivTrak είναι μια απλή εγκατάσταση”, δήλωσε ο Herb. “Απλώς κατεβάζετε τον πράκτορα και αρχίζετε να χρησιμοποιείτε το λογισμικό – θα εκπλαγείτε από το είδος των δεδομένων που αρχίζετε να συλλέγετε αμέσως.”

Αξιοποιώντας τη Δύναμη της Τεχνητής Νοημοσύνης

Τον Μάρτιο, η ActivTrak ανακοίνωσε ότι η εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων Elswhere Partners στοχεύει στην επιτάχυνση της ανάπτυξης μέσω μιας επένδυσης Σειράς Α ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων στην εταιρεία παρακολούθησης παραγωγικότητας.

Στο πλαίσιο της επένδυσης, η εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων έφερε μια ομάδα έμπειρων ηγετών λογισμικού για να εκπληρώσει την επιθυμία της εταιρείας για ταχεία ανάπτυξη. Τελικά, η ActivTrak σκοπεύει να αξιοποιήσει τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να ρίξουν μια πιο εμπεριστατωμένη ματιά στις μετρήσεις παραγωγικότητας των εργαζομένων.

«Αναμένουμε τη χρήση AI για ανάλυση στιγμιότυπου οθόνης, αναγνώριση τάσεων και πολλά άλλα», δήλωσε ο Herb. «Υπάρχει πολύς ενθουσιασμός γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη και μπορεί να είμαστε σε θέση να εντοπίσουμε προβλήματα που δεν γνωρίζαμε καν ότι είχαμε. Είναι πολλά υποσχόμενο. “

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me