Νέο το 2017: Το NGINX Plus R12 ωθεί προς τα εμπρός με πλατφόρμα παράδοσης υψηλής απόδοσης, Φέρνοντας κοινή χρήση διαμόρφωσης και βελτιωμένη προσωρινή αποθήκευση

TL; Δρ: Χάρη στην αρχική τους εμφάνιση, τα μέλη της ομάδας πίσω από τον εξαιρετικά δημοφιλή διακομιστή διαδικτύου NGINX και την πλατφόρμα παράδοσης συνεχίζουν να ωριμάζουν και να παρέχουν υψηλής απόδοσης και αξιόπιστες ιστοσελίδες και εφαρμογές. Τώρα με τη δομή και τους πόρους που ταιριάζουν σε έναν ηγέτη της βιομηχανίας, η εταιρεία κυκλοφόρησε πρόσφατα τη νεότερη έκδοση του προϊόντος της εταιρικής ποιότητας, NGINX Plus R12. Ελέγξαμε με τον τεχνικό διευθυντή μάρκετινγκ προϊόντων, Faisal Memon, για να δούμε πώς έχει αναπτυχθεί και καινοτομήσει η εταιρεία μέχρι το 2017, καθώς και τι υπάρχει στον ορίζοντα.


Ακόμη και οι ειδικοί πιστεύουν ότι η παροχή ενός ιστότοπου υψηλής απόδοσης είναι δύσκολη. Πέρα από την παραγωγή συναρπαστικού περιεχομένου και συναρπαστικών αλληλεπιδράσεων, οι προγραμματιστές πρέπει να εξετάσουν, να εφαρμόσουν και να διαχειριστούν διαδικασίες όπως η προσωρινή αποθήκευση και η εξισορρόπηση φορτίου.

Καθώς ο ιστότοπος μεγαλώνει, οι διαχειριστές ίσως χρειαστεί να εξερευνήσουν μια μετάβαση σε μικροσυσκευές ή εφαρμογές cloud. Η πρόσθετη πολυπλοκότητα καθιστά πιο δύσκολη τη διασφάλιση της μεγιστοποίησης της απόδοσης του ιστότοπού σας και των πόρων υποδομής, σύμφωνα με τον Faisal Memon, τεχνικό υπεύθυνο μάρκετινγκ προϊόντων της NGINX.

«Πολλές φορές, είστε χαρούμενοι αν ο ιστότοπός σας λειτουργεί, πόσο μάλλον εάν λειτουργεί», είπε.

Εκατομμύρια προγραμματιστές χρησιμοποιούν τον διακομιστή ιστού ανοιχτού κώδικα της NGINX για να ενισχύσουν την απόδοση, τη σταθερότητα και την επεκτασιμότητα. Το εμπορικό προϊόν της εταιρείας, NGINX Plus, επεκτείνει τις δυνατότητες για να δώσει στις επιχειρήσεις μεγαλύτερο έλεγχο της υποδομής χωρίς να περιορίζει την καινοτομία.

Με μια νέα δυνατότητα κοινής χρήσης διαμόρφωσης και βελτιωμένα εργαλεία προσωρινής αποθήκευσης, η νεότερη έκδοση του NGINX Plus βοηθά τους κατόχους ιστότοπων και τους διαχειριστές εφαρμογών να προχωρήσουν πέρα ​​από τη λειτουργικότητα και να λάβουν μέτρα για την περαιτέρω μεγιστοποίηση της απόδοσης.

Μέσα στο NGINX: Παρακολουθώντας τον Διαγωνισμό καθώς η Ομάδα μεγαλώνει

Από τότε που μιλήσαμε τελευταία με τον Faisal, η ομάδα NGINX έχει αυξηθεί σε περίπου 150 υπαλλήλους και έχει αλλάξει από μια νοοτροπία εκκίνησης για να γίνει πιο δομημένος, καθιερωμένος ηγέτης στον κλάδο. Εκτός από την ενοποίηση και τη συγκέντρωση εργαλείων μηχανικών, η NGINX προσέλαβε πρόσφατα τους πρώτους υπαλλήλους πληροφορικής και ανθρώπινου δυναμικού.

«Προσπαθούμε να πάρουμε κάποια από αυτήν τη δομή που έχουν δημιουργήσει μεγαλύτερες εταιρείες με την πάροδο των ετών, το είδος των πραγμάτων που οι μεγάλες εταιρείες θεωρούν δεδομένο», δήλωσε ο Faisal. «Νομίζεις ότι υπάρχει πάντα ανθρώπινο δυναμικό, αλλά μέχρι πριν από ένα μήνα, δεν είχαμε ποτέ αυτό».

Μέσα στον κλάδο, το NGINX παρακολουθεί την πρόοδό του έναντι παρόχων υλικού, συμπεριλαμβανομένων των F5, Citrix και NetScaler, καθώς και εταιρειών πληροφορικής παλαιού τύπου.

«Μια καλή πηγή της επιχείρησής μας είναι η αντικατάσταση αυτών των συσκευών υλικού με το λογισμικό μας», δήλωσε ο Faisal. «Οι εταιρείες που στρέφονται σε εμάς μπορούν να εξοικονομήσουν χρήματα και να αποκτήσουν επιπλέον ευελιξία».

Οι αντίπαλοι στο χώρο του λογισμικού, όπως οι επιλογές εξισορρόπησης φορτίου της Amazon, παρέχουν ένα πιο δύσκολο εμπόδιο, σύμφωνα με τον Faisal.

«Ένα από τα πιο δύσκολα μέρη των εταιρειών ανοιχτού κώδικα είναι ότι ο μεγαλύτερος ανταγωνισμός σας είναι εσείς», είπε, προσθέτοντας ότι ο αγώνας ξεπερνά τα ανοιχτά και εμπορικά προϊόντα της NGINX. “Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι υπάρχει μια έκδοση ανοιχτού κώδικα διαθέσιμη δωρεάν, αλλά και άλλες εταιρείες παίρνουν το λογισμικό ανοιχτού κώδικα, το εμπορευματοποιούν και, στη συνέχεια, ανταγωνίζονται εναντίον μας.”

5 Χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται στο NGINX Plus R12

Το NGINX κυκλοφορεί ενημερώσεις τρεις φορές το χρόνο και το NGINX Plus R12 σηματοδοτεί τη 12η ενημέρωση από τότε που η NGINX κυκλοφόρησε το εμπορικό προϊόν το 2013. Πέρα από την ανακοίνωση νέων δυνατοτήτων, ο Faisal δήλωσε ότι η ομάδα κάνει ένα σημείο να δείξει στους πελάτες πώς να τις αναπτύξουν.

«Το περιεχόμενό μας είναι πολύ τεχνικό», είπε. «Θέλουμε να συμπεριλάβουμε δείγματα κώδικα, δείγματα διαμόρφωσης, διαγράμματα και πολλά άλλα τέτοια ώστε να κάνουμε πολύ πιο εύκολη την πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες. Δείχνουμε στους χρήστες πώς να διαμορφώσουν αυτές τις νέες δυνατότητες. “

1. Η διαμόρφωση διαμόρφωσης συγχρονίζει διακομιστές για δυνατότητα κλιμάκωσης και διαθεσιμότητας

Οι χρήστες ανοιχτού κώδικα και οι εμπορικοί πελάτες του NGINX συχνά αναπτύσσουν πολλούς διακομιστές για να διασφαλίσουν τη διαθεσιμότητα και τη δυνατότητα χειρισμού μεγάλων ποσοτήτων κίνησης. Αντί να ρυθμίζουν κάθε διακομιστή ξεχωριστά, οι διαχειριστές μπορούν να διαχειρίζονται ένα σύμπλεγμα από μία τοποθεσία ή από έναν κύριο διακομιστή.

Γραφικό που δείχνει την κοινή χρήση διαμόρφωσης

Με την τελευταία έκδοση του NGINX, οι διαχειριστές μπορούν να ορίσουν έναν κύριο διακομιστή για τον εξορθολογισμό της διαμόρφωσης.

«Το να έρθεις εκεί και να κάνεις χειροκίνητη διαμόρφωση κάθε διακομιστή ξεχωριστά είναι μια χρονοβόρα και κουραστική πρακτική», δήλωσε ο Faisal. «Τώρα, μπορείτε να μεταβείτε στον κύριό σας, να κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγές διαμόρφωσης χρειάζεστε και να εκτελέσετε το σενάριο για να δεσμεύσετε αυτές τις αλλαγές. Θα μεταβεί σε κάθε διακομιστή εντός του συμπλέγματος, θα τοποθετήσει τη διαμόρφωση εκεί και θα βεβαιωθεί ότι είναι εντάξει. “

2. nginScript Προσθέτει Σύνταξη JavaScript στις Διαμορφώσεις

Την τελευταία φορά που μιλήσαμε με τον Faisal, οι μηχανικοί εργάζονταν για να προσθέσουν τη δυνατότητα ενσωμάτωσης JavaScript στο αρχείο διαμόρφωσης NGINX. Η έκδοση NGINX Plus R12 έκανε το τελικό αποτέλεσμα, το nginScript διαθέσιμο τόσο σε χρήστες ανοιχτού κώδικα όσο και σε εμπορικούς χρήστες.

Η γνωστή σύνταξη βοηθά τους προγραμματιστές να εφαρμόσουν εξελιγμένες διαμορφώσεις, όπως καταγραφή προσαρμοσμένων μεταβλητών με πολύπλοκη λογική, έλεγχος επιλογών ανάντη, πραγματοποίηση αλγορίθμων εξισορρόπησης φορτίου και εφαρμογή απλών υπηρεσιών ιστού.

3. Μεγαλύτερη ορατότητα με πρόσθετες μετρήσεις

Με τέτοια έμφαση στην απόδοση, το NGINX Plus R12 εισάγει περισσότερη διαφάνεια στις μετρήσεις συμπεριλαμβάνοντας τους χρόνους απόκρισης διακομιστή, την κοινή χρήση ζώνης μνήμης, τους κωδικούς σφάλματος και άλλα αναλυτικά στοιχεία είτε στον πίνακα ελέγχου παρακολούθησης δραστηριότητας είτε σε μια εξαγόμενη μορφή JSON.

Στιγμιότυπο οθόνης του πίνακα ελέγχου NGINX Plus

Το NGINX Plus αναφέρει τώρα περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους χρόνους απόκρισης διακομιστή και τις εφαρμογές ανάντη.

Η οργάνωση παρακολούθησης δίνει επίσης πληροφορίες για τη συμπεριφορά και την απόδοση των ανάντη εφαρμογών, δίνοντας στους χρήστες μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα του περιβάλλοντος τους.

4. Η βελτιωμένη προσωρινή αποθήκευση παρέχει καλύτερη απόδοση

Η προσωρινή αποθήκευση είναι μια σίγουρη μέθοδος για την επιτάχυνση του ιστότοπου ή της εφαρμογής σας, αλλά μπορεί να παρουσιαστεί επιπλοκές όταν υπάρχει μια νέα έκδοση περιεχομένου που δεν έχει αποθηκευτεί στην κρυφή μνήμη.

Πριν από το NGINX Plus R12, οι επισκέπτες που ζητούσαν περιεχόμενο που έληξε θα περίμεναν την παράδοση του νέου βίντεο ή της εφαρμογής από τον διακομιστή προέλευσης. Ο χρήστης θα βλέπει πάντα το νεότερο περιεχόμενο, αλλά η απόδοση υποφέρει.

“Τώρα, εάν ένας χρήστης έχει ζητήσει περιεχόμενο που έχει λήξει, ίσως θέλω να προχωρήσω και να του δώσω αυτήν την παλιά έκδοση, ώστε να μην υπάρχει ποινή απόδοσης”, δήλωσε ο Faisal. «Εν τω μεταξύ, θα ανανεώσω τους πόρους στο παρασκήνιο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση χρήσης μου, αυτό είναι εντάξει. Αυτό μπορεί να μην λειτουργεί για όλους τους πελάτες, αλλά θέλαμε να παρέχουμε αυτήν την επιλογή. “

5. Βελτιωμένοι έλεγχοι υγείας για νέους διακομιστές

Όταν οι διαχειριστές προσθέτουν νέους διακομιστές σε μια ομάδα εξισορρόπησης φορτίου, το NGINX Plus R12 μπορεί να καθυστερήσει την αποστολή κίνησης έως ότου περάσει έναν έλεγχο υγείας σε επίπεδο εφαρμογής για να επαληθεύσει τη σωστή διαμόρφωση και ρύθμιση. Μόλις εγκριθεί ο διακομιστής, το NGINX Plus μπορεί αργά να προσφέρει περισσότερη κίνηση στον συγκεκριμένο διακομιστή.

Σύντομα κοντά σας: Πιστοποιημένες λειτουργικές μονάδες Προσθήκη ενσωματώσεων στο NGINX

Στη συνέχεια, στη λίστα νέων δυνατοτήτων για τον Faisal και η ομάδα NGINX είναι μια πύλη για πιστοποιημένες λειτουργικές μονάδες για να προσθέσετε ακόμη περισσότερες λειτουργίες είτε στην ανοιχτή είτε στην εμπορική πλατφόρμα.

Κατασκευασμένα από μέλη της ομάδας NGINX, καθώς και από εξωτερικούς συνεργάτες και τρίτους προγραμματιστές, οι ενότητες προσθέτουν απλές ενέργειες, όπως οι χρήστες με γεωγραφική τοποθεσία μέσω διεύθυνσης IP, σε πιο σύνθετες λειτουργίες.

Για παράδειγμα, το Ping Identity παρείχε μία από τις πρώτες πιστοποιημένες μονάδες NGINX, δίνοντας στους χρήστες τη δυνατότητα να περιορίσουν την πρόσβαση σε εφαρμογές που βασίζονται σε διαπιστευτήρια χρησιμοποιώντας το σύστημα διαχείρισης πρόσβασης ταυτότητας της εταιρείας.

Ο Faisal συνέκρινε το πρόγραμμα με το Salesforce AppExchange και είπε ότι η πύλη του NGINX θα ξεκινήσει με ενότητες από έξι συνεργάτες και επιπλέον δεκάδες ενότητες που δημιουργήθηκαν από εσωτερικούς και εξωτερικούς προγραμματιστές.

«Ελπίζουμε να επεκτείνουμε αυτό το πρόγραμμα και να προσθέσουμε περισσότερους συνεργάτες και ενσωματώσεις τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο Faisal. «Συνεργαζόμαστε με προμηθευτές για τη δημιουργία αυτών των εφαρμογών που μας επιτρέπουν να ενοποιηθούμε με τις υπηρεσίες τους.»

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me