Kako globalna hiper-razmjerska oblačna kompanija OVH pruža visoke performanse po povoljnijoj cijeni za više od milijun malih i srednjih poduzeća i poduzeća širom svijeta

TL; DR: Počeo prije gotovo 20 godina u Roubaixu u Francuskoj, s manje od desetak poslužitelja, OVH je prerastao u trećeg najvećeg pružatelja usluga hostinga na svijetu. Danas se OVH može pohvaliti sa 300 000 poslužitelja u 27 datacentra u osam zemalja. Tvrtkov infrastrukturni sustav pruža visoke performanse, globalnu sigurnost i pristupačnost za više od milion malih i srednjih poduzeća i poduzeća na razini poduzeća širom svijeta. Uz proširljeni trag na nova američka tržišta, OVH će zasigurno nastaviti isporučivati ​​hibridna, privatna i javna rješenja u oblaku utemeljena na potrebama, tehnološkim organizacijama visokog rasta koje pokreću moderni poslovni krajolik.


Kada je 24-godišnja Octave Klaba izašla iz studija na Inženjerskoj školi ICAM u Lilleu, Francuska, znao je da postoji praznina na tržištu web hostinga i bio je odlučan ucjenjivati ​​ga.

Ooružana malim zajmom obitelji i prijatelja i 10 poslužitelja iznajmljenih iz Pariza, Octave je osnovao hosting tvrtku OVH u Roubaixu, Francuska. Iako sama ideja nije bila nečuvena – bila je to 1999. godina, a poduzetnici širom svijeta uplivali su se na tržište domaćina – pristup Octave-a izgradnji infrastrukture i hlađenju bio je mahnito drugačiji.

Umjesto da se odvrate od naizgled nepremostivih izazova koje predstavlja sve veća konkurencija, Octave ih je prihvatio kao prilike. Kako je posao rastao, upisao je pomoć svog oca, majke i brata – također inženjera majstora – i, zajedno, obitelj je pomogla u zadovoljavanju potražnje na tržištu stvarajući revolucionarne proizvode i web-rješenja usmjerena na poslovanje u tom procesu..

“Bez sumnje, oni su to radili jer je to bila njihova strast”, rekao je Russ Reeder, generalni direktor OVH US-a. “Mislili su da je izazov graditi bolju tehnologiju po povoljnijoj cijeni.”

Russ Reeder je pucao iz glave i OVH logotipa

Direktor OVH Russ Reeder rekao nam je kako domaćin pomaže tvrtkama – velikim i malim – u izgradnji svoje IT infrastrukture.

Ta se strast isplatila, a tvrtka je eksponencijalno rasla. OVH je sada treća po veličini hosting kompanija na svijetu, koja radi 300.000 poslužitelja u 27 datacentara i napaja 18 milijuna web aplikacija.

S obnovljenim infrastrukturnim sustavom ojačanim globalnom sigurnošću, OVH isporučuje hibridna, privatna i javna rješenja u oblaku temeljena na potrebama više od milijun kupaca širom svijeta. I tvrtka nastavlja s razmjerom širenja otisaka na brzo rastućim tehnološkim tržištima.

Obnovljena infrastruktura podržana od strane globalne sigurnosti

Oznaka OVH, „Inovacija je sloboda“, uistinu je odraz 18-godišnjeg putovanja tvrtke.

“Dok su vidjeli probleme – kao što to čini obitelj inženjera – oborili su ih, stvorivši rješenja koja su bolja, brža i jeftinija”, rekao je Russ.

Na primjer, 2002. godine, kada je rani rast tvrtke potaknuo potrebu za više poslužitelja, OVH je dizajnirao i izgradio vlastiti: GreenBox. Od tada nastavlja dizajnirati i izrađivati ​​vlastite poslužitelje, regale i tornjeve za hosting, što kompaniji omogućava isporuku osigurati ispunjavanje standarda kvalitete od razine proizvodnje.

Godinu dana kasnije, OVH je kupio svoj prvi podatkovni centar u stambenom dijelu Pariza, gdje poslužitelji nisu mogli biti hlađeni tradicionalnim klimatizacijom zbog ograničenja buke. Da bi riješio taj problem, tvrtka se okrenula revolucionarnom pristupu hlađenja vodom. Do 2004. tvrtka je razvila mehanizam za hlađenje vode za poslužitelje tiši i smanjuje potrošnju energije za trećinu u odnosu na klima uređaj.

Sustav se sada koristi u svim centrima podataka OVH.

“Očito hlađenje vodom nije novost – mainframe i gaming računala koriste ga”, rekao je Russ. “Ali to je definitivno jedinstveno kada imamo 270 000 poslužitelja koji su ovako hlađeni.”

Kolaž tehničara koji radi na poslužitelju i lokaciji centra za nadzor nad OVH

Više od milijun kupaca širom svijeta koristi OVH-ov visokofrekventni infrastrukturni sustav.

Ali R&Nisam prestao s poslužiteljima. Želeći dodatno smanjiti potrošnju energije, tvrtka je razvila interne rashladne sustave koji su u potpunosti uklonili potrebu za klimatizacijom u centrima podataka. Od 2010. godine, svi novi centri podataka imaju ovaj ekološki prihvatljiv sustav.

“To je omogućilo uštedu troškova od 30 do 50%”, rekao je Russ.

Kao što je slučaj s mnogim inovacijama OVH-a, te se uštede prenose na klijente, stvarajući strukturu troškova koju je teško nadvladati. Tvrtka također dizajnira i upravlja vlastitom globalnom optičkom mrežom.

“Imamo tisuće kilometara tamnog vlakna koje posjedujemo, omotano oko SAD-a, oko EMEA-e (Europe, Bliskog Istoka i Afrike) i širom svijeta”, rekao je Russ.

S globalnim kapacitetom od 12 Tbps, OVH može jamčiti brže brzine; širina pojasa od 100 Mbps, 200 Mbps i 300 Mbps; i niska latencija. A ove značajke podržane su zaštitom od DDoS napada.

“Imamo više od 3TB DDoS kapaciteta u 12-terabajtnoj mreži”, rekao je Russ. “To je nečuveno, posebno za strukturu troškova koju imamo.”

Dostava hibridnih, privatnih i javnih oblačnih rješenja temeljenih na potrebama

Russ nam je rekao da je današnji oblak sličan osnovnom uslužnom programu, kao što su električni, plin ili voda koji će dobiti od pružatelja usluga.

“Samo pomislite – nekada ste morali grijati kuću kroz kamin”, rekao je. “Sada je glupo kad vam toplina ili plin ne dolaze kroz uslužni program. Danas živimo viziju da je oblak zaista uslužni. Sve više ljudi shvaća da nema načina da to sami učine bolje. “

I inovativna priroda OVH-a stavila ga je u najbolju poziciju da ponudi takav uslužni program.

“Naš jedinstveni faktor – što uistinu dobro radimo – jest da smo potpuno izmislili cjelokupan tehnološki paket oblaka”, rekao je Russ.

Tvrtka nudi četiri osnovna rješenja: isplativ virtualni privatni poslužitelj (VPS); namjenski poslužitelji koji jamče visoke performanse za teške korisnike; zajamčeni resursi javnog oblaka; i fleksibilnost privatnog oblaka koji pokreće VMware. Sva rješenja oslobađaju korisnike od upravljanja infrastrukturom, jer sav hardver održava OVH.

OVH nudi i hibridna oblačna rješenja koja kupcu omogućavaju miješanje i usklađivanje proizvoda po potrebi pomoću tehnologije kao što je vRack. Pored toga, vRack Connect omogućuje sigurnu povezanost poslovne mreže s privatnom OVH mrežom.

OVH koristi vMware hibridnu tehnologiju oblaka pomoću vCloud® Air ™

Kao dugogodišnji pružatelj usluga oblaka, OVH je usko surađivao s VMware-om, koji je domaćina prepoznao kao Dobavljača godine u više navrata.

“Bili smo jedni od prvih koji su vSphere odveli u privatni oblak na strani infrastrukture”, rekao je Russ. “Mi smo lider na tržištu i već smo sedam godina globalni partner tvrtke VMware.”

Russ nam je rekao da je otprilike prije pet godina VMWare pristupio OVH s namjerom da formira čvršće partnerstvo.

“OVH je rekao:” U redu, upravo ćemo postati preprodavač – ne želimo se posebno udati za bilo koga “, rekla je Russ. “Tada je VMware stvorio vCloud® Air ™ za stvaranje verzije VMware-a s hostom.”

OVH je u srpnju kupio EMEA dio VMware vCloud® Air ™, nakon što je već u svibnju ukrcao američki dio.

Cilj je OVH-a, i u SAD-u i EMEA-i, iskoristiti hibridnu tehnologiju oblaka koju pružaju VMware i vCloud® Air ™ za oporavak od katastrofe i proširenje i zamjenu podatkovnog centra.

Prošireni otisak izgrađen oko tržišta visokog rasta

Prema Russu, OVH kupnja vCloud® Air ™ poslovanja u SAD-u pomogla je ubrzati brzi rast kompanije u Sjevernoj Americi.

“Uspjeli smo unaprijediti plan OVH u SAD-u za otprilike tri do četiri godine jednom nabavkom”, rekao je Russ. “Ovo je bila nevjerojatna prilika za nas jer, posebno u akvizicijama, želite biti sigurni da je to strateška povezanost.”

Nedavno dodavanje uredskog prostora tvrtke u Restonu u Virginiji pospješilo je taj rast. S 20.000 četvornih metara novog radnog prostora, tvrtka će donijeti približno 100 radnih mjesta u regiji, a dolazi i daljnje širenje.

Russ nam je rekao da OVH gradi dva datacentra u Virginiji i Oregonu. Datacenter East Coast bit će operativan u jesen 2017. godine, a lansiranje Zapadne obale stiglo bi u prvom tromjesečju 2018. godine.

“Izuzetno sam uzbuđen zbog lansiranja”, rekao je Russ. “Imamo nevjerojatan tim s odličnom tehnologijom za koji mislim da će stvarno poremetiti američko tržište.”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me