Το INAP φέρνει στους πελάτες ένα πλήρες φάσμα κέντρων δεδομένων και λύσεων cloud κάτω από μία στέγη με την απόκτηση του SingleHop

TL; Δρ: Η INAP, ένας παγκόσμιος πάροχος κέντρων δεδομένων και λύσεων cloud με γνώμονα την απόδοση, παρέχει στους πελάτες λύσεις λευκού γαντιού βελτιστοποιημένες ώστε να κλιμακώνονται σύμφωνα με τον κύκλο ζωής της επιχείρησης. Η απόκτηση του SingleHop για το 2018 επέτρεψε στο INAP να επεκτείνει τη σουίτα προϊόντων του ώστε να περιλαμβάνει βελτιωμένες ιδιωτικές cloud και διαχειριζόμενες λύσεις. Με συνεχή εστίαση στην ενεργοποίηση των πελατών και συνεχείς βελτιώσεις, το INAP στοχεύει στην ενίσχυση των μετασχηματισμών πληροφορικής για επιχειρήσεις παγκοσμίως.


Όπως και το vintage κρασί και το γκουρμέ τυρί, μερικά πράγματα είναι υπέροχα από μόνα τους, αλλά εξαιρετικά μαζί. Αυτό συνέβη με τα INAP και SingleHop, δύο εταιρείες που απέδειξαν ότι ζευγαρώθηκαν αρκετά καλά μετά την ένταξή τους τον Φεβρουάριο του 2018.

Ο πάροχος λύσεων Datacenter INAP απέκτησε το SingleHop για να προσφέρει στους πελάτες μια πλήρη σειρά υπηρεσιών συνεννόησης, διαχείρισης φιλοξενίας, cloud και δικτύου, σύμφωνα με τον TJ Waldorf, Αντιπρόεδρο, Global Marketing, στο INAP, ο οποίος εργάστηκε στο SingleHop για περισσότερα από τρία χρόνια πριν από την εξαγορά.

Λογότυπο INAP

Το INAP είναι ένα ενιαίο κατάστημα για ένα ευρύ φάσμα λύσεων κέντρου δεδομένων και cloud.

«Γύρω στο 2015, φάνηκε να υπάρχει μια αυξανόμενη συνειδητοποίηση από τις επιχειρήσεις ότι έπρεπε να βγουν από τα κέντρα δεδομένων τους και σε ένα υβριδικό ή πολύπλευρο περιβάλλον», δήλωσε ο TJ. «Η INAP είχε την προοπτική να αναγνωρίσει τη συνεχιζόμενη τάση, η οποία περιελάμβανε τη μετάβαση σε μοντέλα πληροφορικής εξωτερικής ανάθεσης, όπως συντοπισμός και διαχειριζόμενα περιβάλλοντα cloud.»

Σύμφωνα με την Jennifer Curry, SVP της Global Cloud Services στο INAP, στα 12 χρόνια η SingleHop ήταν στην επιχείρηση, η εταιρεία αποδείχθηκε ικανή στην ανάπτυξη της υποκείμενης τεχνολογίας που απαιτείται για την επαρκή παροχή διαχειριζόμενων υπηρεσιών φιλοξενίας στους πελάτες. «Από την άποψη της διαχειριζόμενης φιλοξενίας, το INAP έπρεπε να ενισχύσει τις δυνατότητες που είχαμε επί του παρόντος στη θέση του», δήλωσε η Τζένιφερ. “Αντί να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε τις λύσεις μόνοι μας, αποκτήσαμε το SingleHop.”

Από την άποψη του SingleHop, η κίνηση ήταν εξίσου επωφελής. Όπως η INAP, η εταιρεία ήθελε να παρέχει στους πελάτες μια ισχυρή σουίτα υπηρεσιών μέσω ενός μόνο υαλοπίνακα. Έψαχνε επίσης να κλιμακώσει. «Χτυπήσαμε ένα σημείο κλίμακας όπου έπρεπε να λάβουμε μερικές αποφάσεις για το πώς να προχωρήσουμε», δήλωσε ο TJ. «Το αναφέραμε ως γάμο που είχε πολύ νόημα».

Τώρα που λειτουργεί ως ένα INAP, η εταιρεία επικεντρώνεται στην παροχή σκόπιμου, με γνώμονα την απόδοση μετασχηματισμού πληροφορικής σε επιχειρήσεις παγκοσμίως μέσω ενός πλήρους φάσματος λύσεων με λευκά γάντια. Με συνεχή εστίαση στην ανάπτυξη προϊόντων, η νέα εταιρεία σκοπεύει να συνεχίσει να εξυπηρετεί καλύτερα τους πελάτες μέσω της διευρυμένης προσέγγισης της αγοράς.

Ενεργοποίηση Σκοπός, με γνώμονα την απόδοση Μεταμόρφωση IT

Σήμερα, σχεδόν ένα χρόνο από την απόκτηση του SingleHop από την INAP, η TJ είπε ότι οι πελάτες αποκομίζουν τα οφέλη από την ενιαία προσέγγιση. «Η απάντηση που λάβαμε από τους πελάτες ήταν πολύ θετική», είπε. “Ανεξάρτητα από τον κλάδο στον οποίο δραστηριοποιούνται, οι σημερινές επιχειρήσεις πρέπει να είναι ψηφιακές για να ανταγωνιστούν και οι πελάτες θέλουν να αναζητήσουν έναν μόνο πάροχο για να τους βοηθήσουν στα ταξίδια τους.”

Οι περιορισμοί του προϋπολογισμού, οι ασαφείς προτεραιότητες και οι ελλείψεις δεξιοτήτων δημιουργούν επίσης πίεση σε πολλές εσωτερικές ομάδες πληροφορικής. Με βάση μια έρευνα 500 επαγγελματιών πληροφορικής, η έκθεση του INAP για το 2018, “The State of IT Infrastructure Management”, αποκάλυψε ότι το 86% των ερωτηθέντων συμφώνησαν με τη δήλωση, “Το τμήμα πληροφορικής μου ηγείται των προσπαθειών ψηφιακού μετασχηματισμού του οργανισμού.” Ταυτόχρονα, το 85% των ερωτηθέντων συμφώνησαν επίσης με τη δήλωση, «Για να επιτύχει το τμήμα πληροφορικής μου, πρέπει να θεωρούμε περισσότερο ως κέντρο καινοτομίας και λιγότερο ως κέντρο λειτουργικού κόστους».

Γραφικό που απεικονίζει στρατηγική υψηλής απόδοσης

Το INAP στοχεύει στην ενδυνάμωση των επιχειρήσεων για να μεταμορφώσουν τις στρατηγικές ΤΠ με εξατομικευμένο τρόπο.

«Αυτοί οι επαγγελματίες πληροφορικής θέλουν να κάνουν περισσότερα – οδηγώντας μετασχηματισμούς σε όρους ψηφιακών και στρατηγικών πληροφορικής», δήλωσε ο TJ. «Όμως, είναι βαρετοί με το συνηθισμένο: Βεβαιωθείτε ότι οι διακομιστές είναι σε λειτουργία και λειτουργούν, ρουτίνα παρακολούθηση και συντήρηση. Προσπαθούμε να είμαστε το one-stop-shop που τους δίνει χρόνο πίσω, ώστε να μπορούν να επικεντρωθούν στην καινοτομία και στην υλοποίηση των αποστολών τους. “

Μετά την απόκτηση, ο απώτερος στόχος της εταιρείας είναι να χρησιμεύσει ως ένας μοναδικός πάροχος που μπορεί να βοηθήσει τις νεοεμφανιζόμενες νεοσύστατες εταιρείες, τις μεσαίες αγορές και τις επιχειρήσεις σε επίπεδο επιχειρήσεων να αναζωογονήσουν τις στρατηγικές πληροφορικής τους, είτε μέσω τεχνολογιών αυτοματισμού ή διαχειριζόμενων υπηρεσιών και υποστήριξης «Δεδομένου ότι φέρναμε το SingleHop κάτω από την ομπρέλα μας, θεωρούμε ότι η αποστολή του INAP είναι να παρέχει στις επιχειρήσεις τα εργαλεία και τις δυνατότητες που χρειάζονται για να πραγματοποιήσουν σκοπούς, με γνώμονα την απόδοση μετασχηματισμούς πληροφορικής», δήλωσε ο TJ..

Διαχειριζόμενες λύσεις White-Glove, βελτιστοποιημένες για τον κύκλο ζωής των επιχειρήσεων

Η Jennifer είπε ότι οι διαχειριζόμενες λύσεις με το κλειδί στο χέρι της εταιρείας χρησιμεύουν ως ένας σημαντικός διαφοροποιητής. Το INAP προσπαθεί να είναι συνεργάτης και όχι πωλητής. «Αληθινά αλληλεπιδρούμε με τον πελάτη – συνεχώς αλληλεπιδρώντας», είπε. «Συνήθως, εάν οι πελάτες μας καλούν και εισάγουν εισιτήρια, δεν οφείλεται σε κάτι που έχει σπάσει. Επειδή η υπηρεσία μας είναι μια διαδραστική, από άκρο σε άκρη διαδικασία στην οποία οι επιχειρήσεις συνεργάζονται στενά με τους πολύ υψηλού επιπέδου τεχνικούς μας.

Η Jennifer είπε ότι η ομάδα των αρχιτέκτονων λύσεων της INAP προσπαθεί να καταλάβει όχι μόνο πού βρίσκονται οι πελάτες της σήμερα, αλλά και πού θέλουν να είναι στο μέλλον. Η ιδέα είναι να δημιουργήσετε προσαρμοσμένες λύσεις κέντρου δεδομένων και cloud για ισχύ, κλίμακα και ασφάλεια των εφαρμογών κάθε επιχείρησης. «Προσπαθούμε να ευθυγραμμιστούμε με τους επιχειρηματικούς στόχους και τους στόχους των πελατών μας», δήλωσε η Jennifer. «Όχι μόνο παρακολουθούμε στενά το περιβάλλον σας, αλλά προσφέρουμε και σταθερά
συμβουλές για αποτελεσματικότητα και βελτιστοποίηση. “

Για το σκοπό αυτό, η INAP προσφέρει ένα ευρύ φάσμα διαχειριζόμενων λύσεων φιλοξενίας, ασφάλειας, αποθήκευσης και δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που οι σύμβουλοί της αξιοποιούν για τη βελτιστοποίηση της υποδομής. Η διαχειριζόμενη φιλοξενία διακομιστών της εταιρείας, για παράδειγμα, είναι κατάλληλη για έργα όλων των μεγεθών – από μια αποκλειστική ανάπτυξη διακομιστή σε προσαρμοσμένα περιβάλλοντα εταιρικής κλίμακας. Οι ειδικοί του cloud είναι διαθέσιμοι για τη βελτιστοποίηση των περιβαλλόντων των πελατών, είτε σε ιδιωτικό cloud, bare metal, είτε με άλλο τρόπο.

Ψάχνετε για μια στρατηγική για το δημόσιο σύννεφο υπερ κλίμακας; Οι προσφορές του INAP Managed AWS και Managed Azure επιτρέπουν στους πιστοποιημένους εμπειρογνώμονες AWS και Azure της INAP να εξαλείψουν τους πονοκεφάλους, καθώς και την ανάγκη για εσωτερική εμπειρία. Η εταιρεία προσφέρει επίσης διαχειριζόμενες λύσεις για τις υπηρεσίες συλλογής εύρους (ντουλάπια, κλουβιά και σουίτες), συμπεριλαμβανομένης της βοήθειας μετανάστευσης και της απομακρυσμένης υποστήριξης.

“Δεν προσπαθούμε να υπερβάλλουμε κάτι – θέλουμε να σας βάλουμε στη σωστή κατάσταση”, δήλωσε η Τζένιφερ. «Έχοντας τόσες πολλές υπηρεσίες στη διάθεσή μας στο χαρτοφυλάκιό μας μας επιτρέπει να το κάνουμε με ευκολία.»

Εξασφάλιση υψηλής απόδοσης, ευελιξίας και χαμηλού λανθάνοντος χρόνου

Ιστορικά, η TJ είπε ότι τόσο το INAP όσο και το SingleHop έχουν εργαστεί για να βελτιστοποιούν συνεχώς την εμπειρία των υπηρεσιών τους, η οποία περιλαμβάνει διαβούλευση για οτιδήποτε, από θέματα περιορισμού χωρητικότητας έως αποκατάσταση καταστροφών.

«Το να βλέπουμε τον ουρανό για τους πελάτες μας – να βλέπουμε τι συμβαίνει στο περιβάλλον τους και να κάνουμε προτάσεις – είναι κάτι που είχαν και οι δύο εταιρείες στο αίμα τους», είπε. “Υπήρξε μια ωραία συνέργεια σε αυτό το μέτωπο καθώς έχουμε συγκεντρωθεί για να διασφαλίσουμε ότι η εμπειρία βελτιώνεται συνεχώς.”

Γραφικό που απεικονίζει πόρους υποδομής

Οι πόροι υποδομής της εταιρείας της επιτρέπουν να λύσει μια σειρά προβλημάτων πελατών.

Η TJ είπε ότι υπάρχουν τρεις τομείς στους οποίους οι πελάτες INAP βρίσκουν τη μεγαλύτερη αξία: υψηλή απόδοση, ευελιξία και χαμηλή καθυστέρηση. Η εταιρεία εξασφαλίζει υψηλή απόδοση για εφαρμογές και φόρτους εργασίας μέσω του ιδιόκτητου δικτύου της και βελτιστοποιημένων εμπειριών υπηρεσιών. Μέσω της υπηρεσίας Performance IP ©, το INAP χρησιμοποιεί επίσης έναν πατενταρισμένο κινητήρα βελτιστοποίησης διαδρομής που βελτιώνει την απόδοση του δικτύου και μειώνει σημαντικά τον λανθάνοντα χρόνο κατευθύνοντας αυτόματα την κίνηση στην ταχύτερη δυνατή διαδρομή. Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη σε πελάτες συντοπισμού και cloud INAP.

Όσον αφορά την ευελιξία, το ευρύ φάσμα κέντρων δεδομένων και επιλογές cloud του INAP επιτρέπει μια προσαρμοσμένη προσέγγιση. “Επειδή διαθέτουμε αυτό το πλήρες φάσμα υπηρεσιών κέντρου δεδομένων και cloud, οι πελάτες μπορούν να κάνουν συνετές επιλογές – παράλληλα με τις προτάσεις μας – σχετικά με το καλύτερο μοντέλο παράδοσης, είτε πρόκειται για συναρμολόγηση, bare metal ή οποιαδήποτε από τις υπηρεσίες που προσφέρουμε, για να διασφαλίσουμε ότι και οι δύο τεχνικά και οικονομικά, είναι στο καλύτερο μέρος », δήλωσε ο TJ.

Τέλος, το παγκόσμιο αποτύπωμα της INAP – το οποίο περιλαμβάνει 53 κέντρα δεδομένων στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία-Ειρηνικό – επιτρέπει στους πελάτες να βρίσκονται κοντά στους τελικούς χρήστες τους, ελαχιστοποιώντας την καθυστέρηση. «Αυτό είναι ένα άλλο μέρος της αφήγησης που πραγματικά αντηχεί», είπε ο TJ.

Μια συνεχής εστίαση στην εκπαίδευση πελατών και συνεχείς βελτιώσεις

Η TJ μας είπε ότι η INAP προσπαθεί επίσης να ενημερώσει τους πελάτες της σχετικά με τις τάσεις, τις βέλτιστες πρακτικές και τις κοινές παρανοήσεις στον κλάδο για να διασφαλίσει ότι διαθέτουν τα απαραίτητα εργαλεία για τη λήψη βέλτιστων αποφάσεων πληροφορικής..

«Για παράδειγμα, υπάρχει αυτό το λάθος όνομα ότι το δημόσιο σύννεφο είναι σωτήρας για τα πάντα, και αυτό δεν ισχύει μόνο», είπε. «Μέσα από πολλές συνομιλίες με τους πελάτες μας, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τις προκλήσεις της απλής ανάληψης φόρτου εργασίας σε ένα εταιρικό κέντρο δεδομένων και της μετακίνησής του σε ένα δημόσιο σύννεφο υπερ κλίμακας».

Η εταιρεία διατηρεί επίσης στενή σχέση με τους πελάτες όταν πρόκειται για την προσφορά νέων προϊόντων. «Η συμβολή τους είναι αυτό που οδηγεί τον οδικό μας χάρτη», είπε η Τζένιφερ. “Τα προϊόντα που προσφέρει η SingleHop όχι μόνο ταιριάζουν στο χαρτοφυλάκιό μας, αλλά ικανοποίησαν και τα αιτήματα των πελατών μας.”

Με αυτόν τον τρόπο, οι αυτόνομες εταιρείες ήταν υπέροχες από μόνες τους, αλλά καλύτερα μαζί – προς όφελος των ευτυχισμένων πελατών της INAP.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me