Što je upravljani hosting? (6 najboljih opcija domaćina)

Što možete upravljati hostingom, pitajte? Imajte sa nama dok objašnjavamo putem nekretnina.


Ako zajednički hosting živi u stambenoj zgradi (s više stanara dijeli istu zgradu), VPS hosting izjednačio bi se s vlasništvom stana – iako dijelite neke resurse sa susjedima, na kraju ste odgovorni za održavanje svoje imovine.

Cloud hosting je odsjedati u hotelu, unajmiti Airbnb ili možda čak i surfati kaučem – nemate stalni dom, ali uvijek imate gdje odsjesti. Posvećeno gostovanje bilo bi poput posjedovanja kuće; nitko drugi osim vas nema pristup njegovim resursima.

U ovoj analogiji, upravljanje hostingom je poput upravitelja imovine ili majstora. Oni se brinu za neki posao, tako da se možete opustiti ili usredotočiti na zarađivanje za život; tvrtke koje se bave upravljanjem brinu se za tehničke stvari dok vi odlučujete koji će sadržaj stvoriti.

Što je hosting (Upravljani VPS)?

VPS hosting pruža vam više kontrole za prilagodbu opcija vašeg poslužitelja – ali ne i potpunu kontrolu. U ovom slučaju, upravljanje hostingom je poput udruge vlasnika stana. Da, tehnički možete organizirati ogromnu zabavu, ali na kraju će se vaši susjedi žaliti. Upravljani VPS hosting osigurava da se svi susjedi lijepo slažu i da se zajednica prati.

Međutim, s pažljivim nadzorom, upravljači oblaka i VPS hosting hostingi mogu vas brzo upozoriti i pružiti preporuke za najbolji način razmjera – u mnogim slučajevima vodeći računa o nadogradnji za vas. S druge strane, domaćin će vas moći obavijestiti je li vaš entitet spreman skočiti na namjenski poslužitelj. Evo naših najboljih izbora za upravljani VPS hosting:

Pogledajte ostale vrhunske domaćine VPS-a »

Što je hosting za upravljani WordPress?

Budući da se usluge upravljanja hostingom obično odnose na administratore hostinga koji brinu o poslužitelju i drugoj infrastrukturi za vas, WordPress hosting može biti malo zbunjujući. U osnovi, vaš upravljani pružatelj usluga i dalje će se brinuti za sve tehničke stvari za vas – ali ovaj put će sve biti u ime pomaganja vašoj WordPress web mjestu da brže i sigurnije radi..

Upravljani WordPress domaćini pružaju vam iskustvo bez poteškoća s najpopularnijim svjetskim sustavom za upravljanje sadržajem. Domaćini, poput onih navedenih u nastavku, često će instalirati zaštitne zidove web aplikacija, područja prikazivanja i WP-specifična rješenja za predmemoriranje precizno prilagođene performansama. I ne zaboravite automatska ažuriranja instalacije WordPress Core i dodataka!

Pogledajte ostale najbolje upravljane WordPress domaćine »

Što je hosting (Upravljani poslužitelj)?

Upravljani namjenski hosting paketi obično nude najviše usluga, dok se usluge upravljanja oblakom i VPS vjerojatnije usredotočuju na postavljanje i održavanje infrastrukture. Ako plaćate top dolar za ekskluzivno korištenje čitavog poslužitelja, upravljane usluge vjerojatno neće slomiti banku. Razmislite o prijavi kod jednog od dolje navedenih domaćina za istinsku uslugu s bijelim rukavicama.

U vašoj kući posvećenog hostinga, upravljane usluge nalik su zapošljavanju tvrtke za uređenje okoliša ili majstora. I dalje ste najvjerojatnije odgovorni za vješanje slika na zid, ali možete zaposliti onoliko ljudi koliko želite slikati, čistiti i kuhati. Ovdje su naša prva tri izbora za upravljani namjenskim hostingom:

Pogledajte ostale vrhunske namjenske poslužitelje »

Osnovna definicija

Grafikon komponenti upravljanih uslugaJednostavno rečeno, usluge upravljanja hostingom minimalizirati količinu praktičnog rada na IT-u koji se mora obaviti kako bi poslužitelj radio maksimalno. S ovom vrstom plana hosting kompanija će upravljati hardverom dok se usredotočite na svoj softver.

Nemate znanja, osoblja i vremena za upravljanje web poslužiteljem? Prijavite se za upravljani web hosting.

Upravljani hosting nekada je bio nešto sinonim za namjenski hosting. Veće tvrtke koje mogu priuštiti namjenski hosting odlučuju žele li da njihovi IT timovi upravljaju web poslužiteljima ili se usredotoče na interni hardver i poslužitelje prepuste hostingu.

Uvod u Upravljani hosting

Specifične usluge uključene u upravljani hosting mogu se jako razlikovati od hosting kompanija. Neke tvrtke nude upravljani hosting kao dodatak postojećem oblaku, VPS-u ili namjenskim paketima, dok druge uključuju upravljane usluge u svaku cijenu ili čak omogućuju da njihovi timovi za administraciju sustava budu dostupni po satnici.

Razlike u upravljanim paketima usluga svode se na ono što želite da pružatelj hosting usluge administrira: infrastrukturu ili operacije.

  • Semi-uspjeti hosting Izvrsno je za ljude ili tvrtke koji žele koristiti podršku i infrastrukturu hosting tvrtke, ali se osjećaju ugodno u upravljanju vlastitim poslužiteljima.
  • Potpuno vođenje hostinga najbolje je za one s ograničenim tehničkim znanjem. Potpuno upravljani hosting omogućuje ljudima ili tvrtkama da se usredotoče na rast svog poslovanja.

Kada obitelj vaših web stranica raste previše za vaš skučeni stan, vrijeme je da se preselite iz zajedničkog hosting kompleksa i pređete u VPS, oblak ili namjenski hosting. Ovdje sjaji upravljani hosting.

Neki domaćini nude upravljani zajednički hosting, ali pazite: tehnički gledano, zajednički hosting je na svojstven način. Ne dozvolite da tvrtka dodatno naplaćuje isti pristup cPanelu, podršku 24/7 ili WordPress instalacije jednim klikom koje možete pronaći uključene u većinu ostalih paketa zajedničkog hostinga.

Vratite se, opustite se i prepustite svom pružatelju usluga da se pobrine za odmor

Kako bi analogija tekla, upravljajte hostingom kao odmor. Ovo je vaša prilika da sjednete, radite ono u čemu uživate i prepustite drugima da se brinu o tehničkim detaljima. S upravljanim hostingom možete se usredotočiti na posao ili dizajn dok domaćin instalira ažuriranja i optimizira performanse.

Upravljani hosting savršeno je rješenje za one s rastućom web stranicom ili mrežnim poslovanjem, a ne baš puno tehničkog znanja što se tiče optimizacije performansi i sigurnosti. Nemojte se brinuti vjerovati svoju web lokaciju stručnjacima – oni će se savršeno pobrinuti za vas.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map