Najbolji graditelj web stranica za fotografe u 2020. godini – naših 24 najbolja izbora

Za one koji žele stvoriti impresivan internetski portfelj na trenutak, najbolji graditelj web stranica za fotografe spreman je pokazati svoj rad i izgraditi sljedeće. Bez obzira jeste li profesionalni ili hobisti, graditelji web stranica su izvrstan način za umjetnike, dizajnere, glazbenike i druge kreativce da osmisle internetsku prisutnost.


Mogućnosti vlasnika web mjesta imaju da dobiju svoje slike na mreži, no ne rješavaju se svi specifični izazovi s kojima se susreću fotografi – sposobnost za obradu velikih veličina datoteka i prikazivanje interaktivnih galerija. Od obiteljskih portreta i sportskih slika visokih uloga do mogućnosti rezerviranja sastanaka i prodaje ispisa, graditelji web stranica pružaju predloške dizajna, funkcionalnost, performanse i sigurnost potrebnu za učinkovito dijeljenje fotografija s masama.

Ovdje izlažemo i analiziramo širok raspon dostupnih alata koji će vam pomoći da oštri fokus dovede najbolje oklade za vašu web lokaciju.

Najbolji graditelji web stranica za fotografe

Iako je industrija pretrpjela velike promjene od pojave digitalnih fotoaparata i širenja pametnih telefona, fotografiranje i dalje predstavlja život oko 55.000 profesionalaca – a ta brojka ne obuhvaća rezultate samozaposlenih fotografa..

Budući da postoji više kamera nego ikad prije i većina ih je ugrađena u pametne telefone i druge mobilne uređaje, gotovo svi imaju mogućnost snimanja svih boja, trenutaka i slika koje se događaju u svijetu oko njih.

Međutim, ono što napravite s tim fotografijama, još uvijek može predstavljati borbu i za profesionalce i za amatere. Pokretanje i upravljanje web stranicama može biti zastrašujući proces neiskrenih, prepunih žargona i zbrke. Moraju fotografi pokazati velike slike i podijeliti ih s prijateljima, obitelji i klijentima dodati još jedan sloj složenosti već tehničkoj operaciji.

Srećom, graditelji web stranica destiliraju online galerije i portfeljne projekte u jednostavan, vizualni postupak savršen za vizualne mislioce. Najbolje platforme za fotografe, poput tri navedena dolje, pružaju sučelje povuci i ispusti koje omogućava korisnicima da odaberu predložak i fino zrno prilagodi fontove, izgled, sheme boja i druge elemente kako bi najbolje odražavali njihove osobne ili poslovnu marku. Iza scene, graditelji web stranica brinu o postavljanju web hostinga i nude alate za pojednostavljenu i učinkovitu optimizaciju, marketing i prodaju pretraživača..

U nastavku pogledajte tri naša omiljena graditelja web stranica. Iako svaka platforma ima svoje posebne snage, većina fotografa predstavlja najbolje cjelovito rješenje.

Pogledajte ostale vrh graditelje web stranica »

Najbolji “besplatni” graditelji web stranica za fotografe

Danas, svatko sa pametnim telefonom može zamisliti fotografe. Ne trebate zagrliti stativ i gomilu leća za internetsko rješenje po ugledu na fotografa.

Eksplozija mobilnih uređaja (i njihovih ugrađenih kamera) znači da su ljudi širom svijeta u 2017. godini snimili 100 milijardi više fotografija nego u 2016. – da, to je milijarda. Budući da se oko 90% svih digitalnih fotografija snima na telefonima i tabletima, to znači da se industrija digitalnih fotoaparata smanjuje; prodaja je pala sa 121,5 milijuna u 2010. na oko 35 milijuna u prvoj polovici 2015.

Za profesionalce to shvaćamo – kamere i leće su smiješno skupi. Lako možete povećati proračun na fotografsku opremu i prepustiti se nedostatku sredstava za objavljivanje, dijeljenje i prodaju svog rada na mreži. Iako toplo preporučamo da uložite malo u sebe i pronađete povoljni web hosting plan ili paket za izradu web stranica, možemo vidjeti kako postavljanje vašeg portfelja na platformi bez troškova može uštedjeti nekoliko dolara prije nego što dođe vrijeme za pokretanje.

Besplatni graditelji web stranica omogućit će vam odabir i prilagođavanje predloška, ​​kao i doživljaj kontrola povuci i ispusti i općeg sučelja. Oni fotografi koji se ozbiljno bave rezervacijama portretnih sesija ili prodajom printova, ipak će htjeti nadograditi na plaćene planove za uživanje u više značajkama poput prilagođenog naziva domene, e-trgovine i pristupa alatima za marketing i oglašavanje. Pogledajte naše besplatne besplatne opcije u nastavku:

4.

WordPress.com

WordPress.com logotip

Mjesečna početna cijena
$ 0.00

 • BESPLATNO unaprijed instalirani SSL certifikat
 • Optimizirane performanse, zaštita od neželjene pošte i analitika putem Jetpacka
 • Desetine BESPLATNIH tema i dodataka za galeriju
 • Integrirajte se s WooCommerceom da biste prodavali svoje otiske
 • Započnite odmah na WordPress.com.

jeftini
OCJENA

4.9

★★★★★

Pogledajte ostale vrh graditelje web stranica »

Najbolje “jeftine” web stranice za pravljenje web stranica i hosting za fotografe

Unatoč njihovoj učinkovitosti, postoji nekoliko potencijalnih nedostataka korištenja alata za izradu web stranica. Za početak industrija ima reputaciju da nema najbolju korisničku podršku. Besplatni kupci obično imaju pristup forumima zajednice i internetskoj bazi znanja; morat ćete platiti više za mogućnost slanja karata putem e-pošte i još više da biste mogli kontaktirati timove za podršku putem telefona ili live chat – ako postoji bilo koja funkcionalnost.

Graditelji web stranica izvrsni su za brigu o tehničkim, gnojnim detaljima hostinga web stranice u potpunosti iza kulisa. Ali taj nedostatak transparentnosti može značiti da vaša web lokacija može živjeti na zastarjelom poslužitelju ili infrastrukturi koja ne radi na najvišim performansama. Budući da se za pravljenje stranica odnose na jednostavnost korištenja, pristupačnost i izgled, vjerojatnost je da su dosadne tehnologije zauzele stražnje mjesto.

Za nas, jedan od najvećih nedostataka korištenja alata za izradu web stranica je strah da ne budete zarobljeni u vlasničkom sustavu s nekoliko opcija za prijenos vaše web lokacije. Iako su platforme poput Wix-a i Squarespace-a vrhunske web stranice koje našim čitateljima pouzdano preporučujemo, vaše web mjesto i podaci mogu postojati samo u tim tvrtkama; morat ćete početi ispočetka ako želite svoje fotografije smjestiti negdje drugdje.

Weebly nudi malo više fleksibilnosti u tome što možete odlučiti upariti njihov softver s njihovom internom infrastrukturom ili s hardverom i mrežama raznih web hosting partnera. To daje zainteresiranim kupcima više uvida u kontrolu nad tehnologijom koja stoji iza njihove web stranice za fotografiranje, kao i mogućnost prelaska na drugog pružatelja usluga hostinga ili drugu razinu usluge ako vaše poslovanje nadiđe niže razine hosting kapaciteta.

Recenziju Weeblya podijelili smo u prethodnom odjeljku, tako da ćemo ići naprijed i besplatno dijeliti naše vrhunske hosting pružatelje koji uključuju platformu ili druge programere web mjesta. Obavezno kliknite na svaku recenziju za više informacija:

Pogledajte ostale najpovoljnije graditelje web lokacija »

Najbolji graditelji web stranica „WordPress“ i hosting za fotografe

Ako smo vas u posljednjem odjeljku malo prestrašili s pričom o zaključavanju dobavljača, nikad se ne bojte – WordPress je ovdje! Iako je tehnički sustav za upravljanje sadržajem umjesto izrađivača web stranica, WordPress je izuzetno popularan alat za stvaranje i prilagođavanje web stranica. Zapravo, WordPress ovlašćuje gotovo trećinu svih web stranica, odnosno oko 60% CMS industrije i proizvođača web mjesta.

WordPress je u potpunosti open-source softver, što znači da je slobodan za upotrebu, preuzimanje, instaliranje i prilagođavanje. Fotografi tehnički skloni čak mogu uroniti u kôd ako to žele, ili unajmiti programera za još veća prilagođavanja na njihovoj web stranici ili podupirajućem sustavu. Veća WordPress zajednica obiluje tisućama besplatnih i vrhunskih tema, zajedno s velikim brojem dodataka ili dodatnih softverskih komponenti koje uvode nove funkcionalnosti u vašu WordPress instalaciju.

Za one koji bi se mogli prepustiti iskušenju stvaranja graditelja web stranica, još uvijek ne odustajte. Uz pregršt dodataka za izradu stranica koji vam omogućuju dodavanje, premještanje i prilagođavanje sadržaja na mrežnom rasporedu redaka i stupaca, jedno od najnovijih ažuriranja WordPress-a otvorilo je novo iskustvo vizualnog uređivanja Gutenberg koje sadrži pokretni sadržaj blokovi. Evo ga na brzinu, da vidite može li to biti moguće rješenje za vas.

Mala riječ opreza: Za početak rada na WordPressu malo je krivulje učenja, pa krenite ovom stazom uz dobru dozu strpljenja. Međutim, nagrade daleko nadmašuju rane glavobolje. Pogledajte naša tri omiljena pružatelja usluga hostinga za WordPress korisnike:

Pogledajte ostale vrh graditelje web stranica eCommerce »

Najbolji graditelji web stranica „eCommerce“ i hosting za fotografe

Ovisno o tome koga pitate, ideja izgladnjelog umjetnika je ili inspiracija koja hrani strast … ili frustrirajući kliše koji rađa lijenost. Na tako usko specijaliziranom i kreativnom području može biti izuzetno teško zaraditi za život – ali tamo nećete doći ako ne pokušate. Fotografi mogu apsolutno uspjeti u poslu bez žrtvovanja svoje kreativnosti.

Ako vam je fotografija trenutno više kao hobi koji vas čini zdravim i sretnim nakon dnevnog posla, možda biste trebali razmisliti o radu i umjetničkom pogledu kako biste stvorili dodatni tok prihoda. Iako je stvaranje snažne društvene mreže za vašu marku besplatno, vaš internetski portfelj i web stranica bit će presudni za vaš ukupni uspjeh. Graditelji web stranica profesionalnom rangu omogućuju ravnomjernu nadogradnju smanjujući troškove pokretanja i omogućujući vam da počnete brzo prodavati.

Za profesionalce, graditelji web stranica mogu uzeti fotografe od preživljavanja do uspeha. Minimizirajući vrijeme provedeno iza monitora i tipkovnice, možete više vremena provesti iza tražila. Centralizirajte svoje poslovanje unoseći sve u jedan program. Vjerovali ili ne, graditelji web stranica su više od prilično lijepih predložaka – mogu vam pomoći u opisima proizvoda, kolica, obradi plaćanja, otpremi, zalihama, a ponekad čak i s računovodstvom. Uz to, ne zaboravite marketing putem e-pošte i optimizaciju pretraživača.

Bez obzira želite li rezervirati seanse za portrete, prodavati digitalne datoteke ili izrađivati ​​i slati ispise klijentima i drugim kupcima, graditelji web stranica često dolaze s alatima za e-trgovinu koji će vam pomoći u povezivanju s kupcima koji plaćaju. Obavezno obratite pozornost na to koje su značajke dostupne prilikom kupovine za graditelje web mjesta. Dolje smo postavili naša tri omiljena graditelja za tvrtke:

Pogledajte ostale vrh graditelje web stranica eCommerce »

Ostali Vrhunski graditelji web stranica prema cijenama

Toliko čimbenika ide u pronalaženju pravog graditelja web stranica za vaše fotografsko poslovanje. Uz kvalitetu i performanse predloška koji odaberete, poželjno je osigurati da sučelje povuci i ispusti ugodno i jednostavno za rukovanje. Uvijek su važni troškovi, kao i korisnička podrška te broj i vrsta značajki.

Odabir platforme uvelike ovisi o vašim ciljevima, bilo da se radi o prodaji ili jednostavno prikazivanju vašeg rada. Osigurajte da će graditelj web-lokacije rasti uz vaš uspjeh – kako u pogledu prostora za pohranu vaših slikovnih datoteka, tako i zbog propusnosti kako biste brzo postavili svoju web lokaciju rastućoj publici obožavatelja, posjetitelja, kupaca i pokrovitelja. U idealnom slučaju, ovu odluku ćete morati donijeti samo jednom, stoga svakako odvojite vrijeme za istraživanje i puštanje guma raznih softverskih programa.

Za fotografe graditelji web stranica uglavnom spadaju u tri kampa: višenamjenske platforme poput Wix-a i Weeblya, vlasnici građevinskih kompanija iz web hosting tvrtki i specijalizirani proizvodi kreirani posebno za fotografe, umjetnike i dizajnere. Sastavili smo popis najboljih predstavnika iz svakog područja kako bismo vam pomogli pronaći točno pravu mogućnost.

16. GoDaddy – 5,99 USD mjesečno (mjesec dana besplatno, nije potrebna kreditna kartica)

Neosporni kralj registracije imena domena, GoDaddy je opcija koja ide na sve web stranice. Posebno izgrađena za početnike, tvrtka također pruža infrastrukturu, sigurnost, performanse i podršku rastućim tvrtkama. S GoCentral Builderom web stranica, GoDaddy obećava pomoć klijentima u izradi boljih web stranica za manje od sat vremena.

Snimka zaslona web stranice GoDaddy

Majstori registracije domena i zajedničkog web hostinga, GoDaddy također nudi web stranicu i web trgovinu.

Posebno korisno što korisnici mogu besplatno isprobati GoCentral – čak i za izradu internetske trgovine. Graditelj GoDaddy stranica dolazi s SEO alatima, besplatnim SSL certifikatom i temama stvorenim za fotografe. Pored toga, korisnici mogu uređivati ​​web mjesto na bilo kojem prijenosnom računalu, telefonu ili tabletu.

Započnite s izradom web stranica GoDaddy »

17. DreamHost – 4,95 USD mjesečno (mjesec dana besplatno, nije potrebna kreditna kartica)

Za one fotografe koji se kreću između korištenja alata za izradu web stranica ili WordPressa, teško bi vam bilo pronaći boljeg partnera za bilo koju opciju od DreamHosta. Visoko cijenjeni pružatelj usluga hostinga jedna je od samo tri tvrtke za preporuku ravno iz jezgre WordPress jezgre. Graditelj web stranica DreamHost, uradi sam, Remixer, jedan je od jedinih editora za povlačenje i ispusta koji korisnicima omogućuje izvoz svoje web lokacije u WordPress.

Snimka zaslona web stranice DreamHost

DreamHost nudi kupcima graditelja web mjesta jednostavan put do WordPress-a kroz povuci-ispusti Remixer platformu.

Remixer planovi sadrže neograničene web stranice i bez ograničenja stranica, kao i prilagođeno ime domene i pristup besplatnim slikama dionica. Fotografi će posebno cijeniti ugrađeni uređivač slika na platformi koji omogućava korisnicima primjenu filtera, rotaciju, razmjera i izrezivanje slika.

Započnite s izradom web stranica DreamHost »

18. 1&1 IONOS – 1,00 USD mjesečno

Jedan od najvećih svjetskih pružatelja usluga hostinga, 1&1 IONOS je tvrtka sa potpunom uslugom koja ima za cilj služiti gamu vlasnika web stranica. Od istinskih početnika do iskusnih programera, malih poduzeća do punih organizacija, 1&1 IONOS pruža nevjerojatno pristupačne usluge koje se podudaraju s vašim potrebama.

Snimka zaslona 1 i 1 web stranice IONOS

Sa sjedištem u Europi 1&1 IONOS održava globalnu prisutnost za početnike koji žele započeti online.

Tvrtka MyWebtova graditeljica nudi niz reaktivnih i mobilnih predložaka, kao i unaprijed ispunjeni prijedlozi teksta i slika kako biste olakšali dio opterećenja. Ostale značajke uključuju marketing putem e-pošte, integraciju na društvene mreže i blogove i sposobnost prilagođavanja vaše web stranice određenoj ciljanoj publici.

Započnite s brojem 1&1 izrađivač web stranica IONOS »

19. Format – 6,00 USD / mjesečno

Obuhvaćajući gotovo dvije desetine tema usredotočenih na slike, Format se predstavlja kao graditelj web mjesta za autore. Pored vizualno osmišljene platforme portfelja, Format također omogućuje fotografima upravljanje internetskim galerijama putem iOS aplikacije. Tvrtka sa sjedištem u Torontu potencijalnim kupcima omogućuje besplatno započinjanje rada i naglašava učinkovito radno opterećenje.

Snimka zaslona web stranice Format

Format omogućuje fotografima da rade efikasno i u pokretu s mobilnom aplikacijom i integracijom s Adobe Lightroom.

Svaka stranica Format uključuje blogove, SEO i alate za društvene medije, kao i internetsku trgovinu i galerije za provjeru zaštićene lozinkom za siguran rad. Fotografi mogu objavljivati ​​slike izravno iz Adobe Lightroom, osiguravajući da profesionalci ne trate pokrete prilikom uređivanja slika.

20. Portfoliobox – 6,90 USD / mjesečno

Od svog osnutka 2012. godine, Portfoliobox je privukao više od milijun kreativaca na svoju platformu povuci i ispusti. Uređivačem u stvarnom vremenu vrlo je jednostavno upravljati, a korisnici nisu zaključani u određenom predlošku – kupci mogu kombinirati predloške i nacrte kako bi stvorili upravo internetsko iskustvo i zastupljenost robne marke koju žele.

Snimka zaslona web stranice Portfoliobox

Izuzetno popularan Portfoliobox hit je među fotografima zbog niza prilagodljivih opcija i predložaka prilagodbe.

Jedan od rijetkih stručnjaka za izradu web lokacija koji uključuje trajno besplatnu opciju, Portfoliobox ne naplaćuje kupce koji objavljuju 50 ili manje slika. Platforma naglašava zapanjujuće, fleksibilne i prilagodljive galerije, zajedno s rješenjem za e-trgovinu koja se neprimjetno integrira s iskustvom u izgradnji web mjesta.

21. Dunked – 8,00 USD / mjesečno

Izgrađen posebno za kreativne profesionalce, Dunked je posebno pojednostavljen alat za brzu izradu i pokretanje internetskih portfelja. Korisnici počinju s 10-dnevnim besplatnim probnim vremenom koji ne ograničava nikakve značajke. Kad dođe vrijeme za nadogradnju, fotografi mogu birati između dva premium, a opet povoljna plana.

Snimka zaslona web stranice Dunked

Dunked vodi put u jednostavnosti s korisničkim iskustvom koje je usredotočeno na brzo dobivanje fotografa putem interneta.

Dunken predlošci su lijepi i stvoreni za prikazivanje vizualne umjetnosti, ali nisu ni približno brojni kao što možete pronaći kod ostalih graditelja web stranica. Iako Dunked pruža vrhunski hosting preko cijenjenog lidera u industriji u Rackspaceu, kupci će morati registrirati ime domene odvojeno preko drugog registrara.

22. AllYou – 8,00 USD / mjesečno

Izgrađen u Zürichu 2011. godine, AllYou je od početka građen kako bi služio fotografima, dizajnerima i umjetnicima. Ultra-intuitivan uređivač povlačenja i ispuštanja omogućuje korisnicima pokretanje web stranice u samo nekoliko klikova ili provođenje vremena prilagođavajući sheme boja, fontove i druge stilove.

Snimka zaslona web stranice AllYou

AllYou pruža korisnicima cijeli niz mogućnosti prilagodbe, od fontova i boja do elemenata sadržaja.

Pored partnerstva s Adobe Typekitom za pružanje više od 1.000 dostupnih fontova za izbor, AllYou će automatski otkriti zaslone visoke rezolucije i osigurati da vaš rad izgleda najbolje. Iako se podrška nalazi na korisničkim forumima, cijenimo kako se AllYou integrira sa uslugama treće strane poput Vimeo, YouTube, Soundcloud i Issuu.

23. PhotoShelter – 10,00 USD mjesečno

Rođen iz večerašnjeg razgovora među prijateljima o budućnosti fotografije, PhotoShelter postoji već više od desetak godina i isprobana je platforma za etablirane profesionalce. Fotografi mogu pohraniti, prodati, isporučiti i organizirati slike s širokim nizom skalabilnih značajki kao što su pohrana u oblaku, zaštita krađe slika i galerije privatnih klijenata.

Snimak zaslona web stranice PhotoShelter

PhotoShelter pruža čitav niz alata za profesionalne fotografe za održavanje mrežne arhive i galerije klijenata.

PhotoShelter dolazi s prilično strmom cijenom, no program možete isprobati bez troškova 14 dana. Njujorški tim za podršku osoblje su stručni korisnici i mnogi profesionalni fotografi, koji osiguravaju izvrsne savjete o svom poslovnom fotografiranju i prisutnosti na mreži..

24. Kvadrat – 12,00 dolara mjesečno

Zaokružujući naš popis je Squarespace, vrhunski svestrani graditelj web mjesta poznat po zapanjujućim, obimnim obrascima. Tvrtka s punom uslugom nudi jednostavnost povlačenja i ispuštanja potpomognuta snažnim neograničenim hostingom i sigurnošću. Fotografi lako mogu kombinirati graditelja Squarespace web mjesta sa integriranim mrežnim trgovinama, prilagođenim domenama i marketinškim alatima platforme.

Snimka zaslona web stranice Squarespace

Nagrađivani predlošci Squarespacea stvaraju web mjesto odličnom opcijom za fotografe.

Uz to, Squarespace fotografima nudi prilagođeni alat za dizajn logotipa, zajedno s profesionalnim hostingom e-pošte s G Suiteom. Cijena je strmija od mnogih drugih platformi, ali fotografi će cijeniti responzivne predloške, moćna rješenja za e-trgovinu i personaliziranu podršku.

Stvorite portfelj profesionalne fotografije za povećanje izloženosti

Bilo da započinjete fotografijom ili ste iskusni veteran, stvaranje i rast mrežne prisutnosti od vitalne je važnosti za vaš uspjeh. Objavljivanje fotografija putem Interneta širi vaš rad na mase. Umjesto da vas izlaganje zastraši, prigrlite mogućnosti profesionalnog rasta. Tretirajte svoju web stranicu ili portfelj fotografija kao izložbu galerije, koja gledateljima pruža dobrodošlicu u svoj vizualni doživljaj.

Baš kao što je prikazano u galeriji, budite spremni za puno postavljanja i preciznog prilagođavanja zaslona. Umjesto da se zakopate s maticama i vijcima kodiranja web mjesta ispočetka ili se suočite s gnjavažama web hostinga, graditelji stranica daju vam priliku da uštedite malo vremena, novca, pa čak i razumnosti.

Web-lokacije za fotografije pomažu profesionalcima da pojednostave komunikaciju, bilo da dijelite slike s prijateljima i članovima obitelji ili potencijalnim kupcima. Umjesto da šaljete iste podatke, poput priča s odmora ili troškova sjednice, koristite svoju web stranicu da proaktivno educirate svoje posjetitelje.

Posjedovanje profesionalnog internetskog portfelja ili web stranice omogućuje fotografima da izgrade svoj brand, što nadilazi slike koje proizvode. Osim vašeg talenta, vaša web stranica trebala bi predstavljati vašu osobnost i sveukupni stil. Potencijalni klijenti ili poslodavci razmotrit će cjelokupnu sliku kada žele zaposliti fotografa ili kupiti tisak.

Slika vrijedi tisuću riječi, a graditelji web stranica daju vam platformu i megafon za početak u samo nekoliko klikova. Stoga duboko udahnite i počnite graditi!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map