8 najboljih ColdFusion hostinga (2020): Windows, VPS i namjenski poslužitelji

Poput Pythona i PostgreSQL-a, i najbolje usluge ColdFusion hostinga sigurno će potaknuti entuzijastične i oštre rasprave među programerima koji vole svoje omiljeni programski jezik.


U znanstvenom svijetu hladna fuzija se (ili se, ovisno o tome koga pitate), smatra fenomenom. Sama mogućnost njegova postojanja “još uvijek je neriješena i kontroverzna tema koja stvara snažna mišljenja i strasnu raspravu.” U web hostingu Adobe ColdFusion ima isto mišljenje. Znamo da Adobeova verzija zapravo postoji; neki su odustali od razvojne platforme za druge jezike i okvire, ali mnogi programeri i dalje hvale ColdFusion.

Čitajte dalje dok smo ušli u nijanse najboljih svjetskih ColdFusion hosting usluga. Iz zajedničkih ili Windows okruženja do virtualnih i namjenskih poslužitelja, otkrivamo koji domaćini omogućuju ColdFusion programerima da s lakoćom grade, pokreću i razmjenjuju aplikacije.

Najbolji ColdFusion Windows hosting

ColdFusion potiče brzi, moderni razvoj aplikacija koji omogućava programerima da stvaraju web aplikacije na strani poslužitelja koristeći svoj pridruženi skriptni jezik, ColdFusion Markup Language. Izuzetno jednostavna sintaksa CFML-a otprilike nalikuje HTML i XML, istovremeno iskorištavajući Java skriptnu moć..

Budući da ColdFusion radi unutar Java virtualnog stroja ili JVM-a, nije važno što se još događa u okruženju poslužitelja. ColdFusion radi savršeno u operacijskim sustavima sa sustavom Windows ili Linux. Najbolji operativni sustav za ColdFusion ovisi u potpunosti o vašoj stručnosti, razini komfora i budžetu.

U pogledu fleksibilnosti operativnog sustava, općenito, i vrhunskog Windows okruženja, ponajprije se obratimo Hostwinds-u. Osim pristupačnosti, domaćin nudi solidne pogone visokog učinka i zapanjujuće 99,99999% garancije za produženo vrijeme (to su jedva 3 sekunde zastoja godišnje). Korisnici mogu pokrenuti svoj poslužitelj sa sustavom Windows 2008, 2012 ili 2016 i uživati ​​u finom zrnu kontrole nad ponovnim pokretanjem, zaštitnim zidom i drugim razvojnim alatima.

Pogledajte ostale vrhunske Windows domaćine »

Najbolji ColdFusion VPS hosting

Iako nije važno koji operativni sustav koristite za razvoj aplikacija ColdFusion, morate osigurati dovoljno sredstava za pokretanje svoje kreacije. Programerima to obično vodi ravno na vrh hrpe VPS hostinga. ColdFusionu su posebno korisni namjenski resursi umjesto zajedničkih poslužitelja koji šire radno opterećenje na različite jezike i okvire.

Budući da programeri aplikacija i vlasnici web lokacija imaju veću kontrolu nad svojim VPS okruženjem, resursi se mogu dodijeliti na način koji najbolje odgovara potrebama ColdFusion-a. Kao što je rečeno, ne daju vam svi davatelji odobrenja za instaliranje ColdFusion-a. Svakako provjerite s domaćinima na vašim kratkim listama da je ColdFusion dostupna opcija za VPS plan koji razmatrate..

Hostinger, nadolazeći domaćin za koji možda niste čuli, nudi privlačan i intrigantan VPS plan za ColdFusion korisnike. Tvrtka je poznatija po super jeftinim planovima zajedničkog hostinga, ali ima mnoštvo brzih hardverskih i razvojno prilagođenih značajki koje su spremne namamiti kupce podalje od velikih imena. Saznajte više o Hostingeru klikom na našu recenziju u nastavku:

Pogledajte ostale vrhunske domaćine VPS-a »

Najbolji hosting poslužitelj ColdFusion

Ako očekujete uspjeh za svoju aplikaciju ColdFusion, zašto je ne biste opremili najboljima od najboljih kada je u pitanju hosting? Kako se vaša aplikacija širi i doseže širu publiku, vrhunski namjenski poslužitelj daje vam najviše kontrole i snage udovoljiti svim prometnim zahtjevima..

Naravno, vrh hrpe hostinga je i najskuplji. Ako si to možete priuštiti, posvećeni poslužitelj neupitno je put ako želite ozbiljno pokrenuti i razviti ColdFusion aplikacije. Imati cijeli stroj za sebe osigurava da softver i povezani sustavi mogu biti prilagođeni vašim točno potrebama.

Za namjenske poslužitelje nijedan domaćin nije bolji od tekućeg weba. Tvrtka se ne trudi ni s dijeljenim hostingom, odlučivši se preskočiti unaprijed do luksuznih VPS-a i namjenskih okruženja. Pomoću Liquid Web-a možete uživati ​​u potpuno prilagodljivim i ugrađenim poslužiteljima pojedinačnih stanara s non-stop nadzorom i podrškom. Pogledajte sve pogodnosti u kojima možete uživati ​​u nastavku:

Pogledajte ostale vrhunske namjenske poslužitelje »

Najbolji dijeljeni hosting ColdFusion

Za programere koji uče ColdFusion ili traže pristupačne hostinge da bi pokrenuli novu aplikaciju eksperimentom o provjeri koncepta, možete se malo pozabaviti odabranim zajedničkim planovima hostinga. Budući da ColdFusion zahtijeva dobar dio računalne snage, budite spremni brzo skalirati ili potražiti specijaliziranog davatelja usluga.

Realno gledano, ColdFusion aplikacijama često je potrebno najmanje 2 GB memorije da bi učinkovito djelovali, što se češće nalazi među VPS planovima. Zapravo, Adobe preporučuje 4 GB RAM-a i 4 GB prostora na disku za svoju platformu.

Možda ćete pronaći uspjeh kod domaćina koji izdvajaju neograničene resurse, ali svakako pogledajte fini tisak. Mnogi najpopularniji svjetski domaćini ili oni stan ne podržavaju ColdFusion, ili će trebati nadogradnju na skuplji plan ako prijeđete izdvojena sredstva. U skladu s tim, predstavimo vam Network Solutions – naslijeđeni davatelj usluga hostinga i registrator domena nudi tonu resursa i vrlo opsežan popis podržanih programskih jezika i okvira.

Pogledajte ostale najbolje dijeljene domaćine »

Best of the Rest: Specijalizirani ColdFusion hosting

Vlasnici web mjesta i programeri aplikacija obično preporučujemo da se drže etabliranih, globalno priznatih hosting marki poznatih po tome što su ispred industrije u pogledu korisničke podrške, pristupačnih cijena i modernih tehnologija. Međutim, posebni zahtjevi ColdFusion-a mogu zahtijevati drugačija razmatranja, poput pružatelja usluga hostinga koji se koncentrira isključivo na hosting programe izgrađene na platformi..

Adobe na svom web mjestu navodi brojne hosting partnere za sjevernoameričke, europske i azijske navijače ColdFusion-a. Nakon što smo pregledali njihove ponude s ostalim pružateljima usluga hostinga samo za ColdFusion, evo četiri najbolja pružatelja usluga koje preporučujemo:

5. Mediji3

S cijelom svojom web stranicom, podrškom, naplatom, prodajom i operacijama na upravljačkoj ploči koje upravlja ColdFusion, Media3 obuhvaća platformu više od većine. Umjesto da jednostavno tolerira ColdFusion koji je bogat resursima, tvrtka može ponuditi personaliziranu, stručnu podršku s perspektivom insajdera. ColdFusion planovi u potpunosti upravljani Media3 dolaze s potpunim administrativnim pristupom, upravljačkom pločom, mobilnom aplikacijom i garancijom povrata novca između 30 i 90 dana.

Snimak ekrana Media3 ColdFusion hosting stranice

Media3 je bio jedan od prvih domaćina koji je ponudio moderne verzije Hyper-V, Windows, ColdFusion i MSSQL hostinga.

Iako smo malo zbunjeni zašto tvrtka još ne podržava ColdFusion 2018, Media3 će instalirati i pomoći korisnicima da rade sve ostalo od kada je ColdFusion 8 na svojim Windows 2012 poslužiteljima. Tvrtka također radi po plaćenom modelu, što znači da nećete biti zaključeni u dugotrajnom ugovoru i možete ga u bilo kojem trenutku nadograditi, unaprijediti ili otkazati.

6. CFDinamika

Otkako se prije više od dva desetljeća markirao na svijet hostinga ColdFusion, CFDynamics se razgranala i nudi okruženja optimizirana za WordPress, PHP i ASP.NET. Tvrtka naglašava početnike prilagođene alate i jednostavnost, a još uvijek privlači programerima koji imaju integracije usmjerene prema naprijed.

Snimka zaslona CFDynamics ColdFusion hosting stranica

CFDynamics pruža dinamične, optimizirane usluge za ColdFusion i druge popularne platforme.

CFDynamics nudi više verzija ColdFusion-a, unaprijed instalirane i spremne za upotrebu. Napredniji korisnici mogu se odlučiti za kompanijsku FusionReactor uslugu koja omogućuje timovima da proaktivno prate i precizno podešavaju svoje ColdFusion poslužitelje praćenjem upotrebe memorije, metrika i zapisnika..

7. Newtek

Pohvaljujući se podrškom za ColdFusion verzije već u verziji 5.0, Newtek nudi čitav niz zajedničkih, virtualnih i namjenskih okruženja poslužitelja savršeno optimiziranih za pokretanje i podršku ColdFusion aplikacija sa stabilnošću, performansama i sigurnošću. Tvrtka posjeduje i upravlja vlastitim centrom podataka u Scottsdaleu u Arizoni, što znači da su visokokvalificirani inženjeri, sistemski administratori i drugi stručnjaci na raspolaganju 24/7/365.

Snimak ekrana Newtek ColdFusion hosting stranice

Newtek nudi uslugu “sve na jednom mjestu” za tisuće ljubitelja ColdFusion-a.

Newtekkova ColdFusion okruženja dolaze s RAID i zaštitnim zidom, zajedno s internom upravljačkom pločom, PHP podrškom i tjednim sigurnosnim i virusnim skeniranjima. Za one kupce i programere koji se trebaju pridržavati strogih propisa o e-trgovini, zdravstvu ili državi, tvrtka također pruža usluge potpune usklađenosti.

8. Hostek

Svakako nije među najjeftinijim opcijama, Hostek je ipak izuzetno cijenjen domaćin s tisućama kupaca i poslužitelja pod upravljanjem. Osobito cijenimo nedostatak dugoročnih ugovora i stav kompanije da treba zarađivati ​​na poslu svaki mjesec, ali 120 USD mjesečno može biti previše za neke kupce.

Snimak ekrana Hostek ColdFusion hosting stranice

Hostek je podržan više od 20 godina stručnjaka za ColdFusion koji razmišlja u budućnosti.

Kako je rečeno, malo domaćina nudi snagu, fleksibilnost i podršku kakve pruža Hostek. Tvrtka je zadala Windows okruženja za korisnike ColdFusion-a, razradivši prilagođeni upravljački panel integriran u ColdFusion za operativni sustav, ali Hostek uključuje uvijek korisno cPanel sučelje za korisnike koji preferiraju Linux sustave.

Što je ColdFusion?

Prvobitno dizajniran 1994. radi pojednostavljenja zadatka povezivanja jednostavnih HTML stranica u bazu podataka, ColdFusion je sada dio integriranog razvojnog okruženja, dio skriptnog jezika. U osnovi, platforma je niz alata i mehanizama koji omogućuju programerima brzu generiranje koda i stvaranje dinamičnih web stranica i aplikacija. ColdFusion također može pomoći u generiranju udaljenih usluga kao što su WebSockets, Flash Remoting i SOAP ili RESTful web usluge.

Platforma se oslanja na ColdFusion Markup Language, mnogo pristupačniji jezik za početnike programere od Java, PHP ili Ruby. Kôd je napisan u oznakama uz HTML, a datoteke se spremaju s .cfc ili .cfm ekstenzijama. Stručnjaci često opisuju ColdFusion kao ekspresivan i moćan, što znači da možete programirati na višoj razini dok i dalje uživate u integraciji i funkcionalnosti potrebnim za web aplikacije. Glavne značajke uključuju mogućnost:

 • Upit ili pristup bazi podataka
 • Nadgledajte, mjerite, osigurajte i unovčite API-je
 • Pretvorite HTML stranice u PDF dokumente
 • Planirajte zadatke da se automatski pokreću
 • Indeksirajte, premještajte ili manipulirajte datotekama

Dva brata, J.J. i Jeremy Allaire (koji bi na kraju nastavio stvarati Brightcove) stvorili su ColdFusion 1995. Macromedia, poznata po stvaranju Flash-a i Dreamweavera, kupila je tvrtku Allaire prije nego što ju je Adobe kupio 2005. godine. Nove verzije izlaze svakih nekoliko godina, s time da je debi ColdFusion 2018 bio najnoviji.

Je li ColdFusion mrtav?

Doduše, ColdFusion daleko zaostaje za drugim popularnim programskim jezicima. ColdFusion čini samo 0,5% jezika na strani poslužitelja koji napajaju popularne web stranice, dok PHP i ASP.NET zajedno čine 90%. Iako ColdFusion možda i nije baš popularan, programeri koji i dalje koriste platformu ne pokazuju znakove napuštanja – Adobe najavljuje dvoznamenkasti rast prodaje ColdFusion u posljednjih nekoliko godina.

Slika ruku kucanja koda na prijenosnom računalu

Podržane malom ali strastvenom zajednicom, ColdFusion i CFML ne idu nikamo.

Programski jezici otvorenog koda (čitaj: besplatni) kao što su Java, PHP, Python, Perl, Ruby i drugi nesumnjivo doprinose statusu niše ColdFusion-a, s obzirom na to da samostalna licenca ColdFusion Standard ili Enterprise može koštati tisuće dolara. Međutim, čini se da rastuća popularnost otvorenog, laganog i dinamičnog CFML skriptnog jezika Lucee podupire zajednicu ColdFusion.

Godišnje istraživanje CF CF Unije, koje anketira programere na njihove navike upotrebe, pokazuje da više od 70% programera CFML-a koristi jezik više od 10 godina, uz brzi razvoj, lakoću učenja i zabavno iskustvo kodiranja držeći ih zaručene.

Kako se ColdFusion uspoređuje s drugima?

Odabir pravog programskog jezika, okvira i drugih razvojnih alata presudan je za uspjeh vaše web stranice ili aplikacije. Programeri su uvijek u potrazi za tehnologijama koje im omogućuju da isporučuju kôd više kvalitete u kraćem vremenskom roku, dok se i dalje mogu osloniti na uspostavljenu zajednicu podrške ili korisničku bazu u slučaju da dođe do problema. Ovdje uspoređujemo sličnosti i razlike između ColdFusion-a i drugih popularnih jezika.

PHP logotipNa primjer, i PHP i ColdFusion mogu se bez problema ugrađivati ​​u HTML kod. PHP-ovi korijeni sežu sve do C, što je manje intuitivno za pisanje i čitanje od CFML-a temeljenog na HTML-u. PHP je zreli i nevjerojatno popularan jezik otvorenog koda kojem nedostaju neke ugrađene značajke pronađene u ColdFusion-u. S obzirom na besplatnu podršku i sveprisutnu podršku PHP-a, morat ćete pažljivo odmjeriti proračun i funkcionalnost prilikom odabira između dva.

ASP.NET logotipUsporedba ASP.NET-a i ColdFusion-a pruža dva tehnološka desetina jedna drugoj, odnosno Microsofta. Oboje su okviri web aplikacija, a ASP.NET se kompilira na .NET-kompatibilan jezik poput Visual Basic ili C #. ColdFusion se, s druge strane, oslanja na Java pozadinu. Oba jezika nude sintaksu jednostavnu za programere s HTML, CSS ili JavaScript iskustvom.

Logotip Ruby on RailsKonačno, usporedba Ruby on Rails i ColdFusion dodatno zamagljuje linije korisničkog razvoja aplikacija. Oboje dolaze s intuitivnom i učinkovitom sintaksom i općim konceptom povezivanja baza podataka, web usluga i web stranica. Rails se prema zadanom koristi okvirom kontrolera modela prikaza i tumači se umjesto sastavljanog, poput ColdFusion – dodajući malo više fleksibilnosti i učinkovitosti u razvojni tijek rada.

Za i protiv specijaliziranih usluga ColdFusion hostinga

Nakon što pročitam sve ovo, pojavljuje se jedan često postavljana pitanja: Treba li mi specijalizirani ColdFusion domaćin ili ne? Iako možete pokrenuti ColdFusion s nekoliko glavnih hosting pružatelja usluga, može se javiti žalba na odabir fokusirane infrastrukture stručnjaka ColdFusiona koje smo naveli gore.

Bez obzira na svog domaćina, prvi kritični pokazatelj dobrog ColdFusion okruženja je onaj koji ima dovoljno (stvarno, više nego dovoljno) računalnih resursa. Ta se traka obično postavlja malo više za konvencionalne domaćine koji obično pokušavaju klijentima pružiti različite jezike i okvire. Domaćini ColdFusion često izoliraju ColdFusion u korist drugih tehnologija, što može biti ili korist ili nedostatak onima koji pokušavaju implementirati ColdFusion aplikacije, na primjer, na PHP ili WordPress web mjestu..

Možda se najočitija razlika između generaliziranih i usredotočenih usluga web hostinga nalazi u cjeniku. Mainstream domaćini su daleko isplativiji, omogućujući programerima i vlasnicima web lokacija da započnu s visokokvalitetnim VPS-om za 5 USD ili manje mjesečno – možda plaćaju čak 20 USD mjesečno za dodatne resurse i upravljane usluge. Usluge domaćina specifičnih za ColdFusion obično koštaju dvostruko više od veće cijene.

Konačno, posljednja glavna točka prijeloma između mainstream i ColdFusion hosting hostinga leži na kupcu i tehničkoj podršci. Postoji velika razlika između domaćina koji jednostavno tolerira ColdFusion nasuprot prihvaćanju okvira. Stručnjaci ne samo da su dostupni više verzija ColdFusion-a, već mogu ponekad pomoći i u rješavanju problema s konfiguracijom ili kodiranjem – pomoć koja možda ne dolazi od host-a-size-fit-all-all.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map