15 najboljih besplatnih usluga praćenja nevremena internetskih stranica (naši predlozi za 2020. godinu)

Usluge nadgledanja internetskih stranica su poput uvijek korisnih neonskih otvorenih natpisa na pročelju trgovine ili restorana. Svi smo bili tamo – s nestrpljenjem iščekujemo jelo ili piće u omiljenom objektu, samo da bismo stigli i saznali da je vaš dan zatvoren. Češće nego ne, vjerojatno ste jednostavno zaboravili provjeriti sate restorana, ali što ako je posao slučajno zatvoren prije velike gozbe?


Posjetitelji web mjesta doživljavaju iste frustracije i pogoršanja kada je web mjesto manje ili nedostupno. Kao vlasnik web stranice, ne možete uvijek znati kada (ili zašto) se vaša internetska prisutnost ruši. Umjesto da ručno provjeravaju vašu web lokaciju svakodnevno, alati za nadgledanje ažuriranja stalno će nadgledati vašu web lokaciju i obavijestiti vas ako nešto ne izgleda kako treba. U ovom se članku bavimo svim mogućnostima praćenja, od usluga uključenih u vaš hosting plan do programa treće strane koji mogu ponuditi detaljnije informacije.

Najbolji web hosting s besplatnim nadzorom vremena

Uz divno privlačne cijene, Hostwinds uklapa i tonu dojmljivih značajki u sve razine svojih planova. Uz zajamčenu stopu produženog rada od 99,999% – što znači manje od 6 minuta stanke godišnje – klijenti tvrtke jedva trebaju nadgledati produženje radnog vremena, ali Hostwinds pruža vrlo prilagodljiv alat za praćenje klijentima koji dijele, posluju i preprodavaju.

Uz upozorenje vlasnika web mjesta kada je problem otkriven, Hostwinds napredna usluga praćenja web stranica automatski će u vaše ime stvoriti kartu za podršku. Kupci mogu nadzirati dostupnost svoje web lokacije, performanse e-pošte, postavke DNS-a i prilagođene skripte i portove, a sve to uz mogućnost prilagodbe postavki upozorenja i sadržaja poruka.

Najbolji “Dijeljeni” hosting s besplatnim nadzorom vremena

S toliko mnogo korisnika i web stranica koje dijele jedan fizički poslužitelj, nadgledanje produženog rada prilično je neuobičajeno na razini zajedničkog hostinga. Češće pružatelji usluga hostinga omogućuju vlasnicima web lokacija da prate njihovo korištenje resursa kako bi pratili kako se njihova prisutnost na webu uklapa u ograničenja pojedinog plana. Iako kontrolne ploče poput cPanela ne nadziru izravno radno vrijeme, podaci koje možete otkriti oslikavaju cjelokupno zdravlje vašeg okoliša.

No nekoliko domaćina, međutim, proširuju uslugu nadgledanja kako bi pokrili dostupnost zajedničkog hostinga. Hostwinds korisnicima omogućuje potpunu kontrolu širokog spektra provjera, u rasponu od HTTP-a i HTTP-a do pingova, DNS-a i prilagođenog TCP porta, kao i mogućnost slanja obavijesti o obavijestima ako nešto pođe po zlu. Pogledajte više informacija o super naplaćenom dijeljenom hostingu koji možete pronaći na Hostwinds u nastavku:

Pogledajte ostale dijeljene mogućnosti hostinga »

Najbolji “cloud” hosting s najmanje 99,999% neiskorištenih cijena

Iako su usluge nadziranja besplatnog produžetka odlična dodatak hosting planovima, zar ne bi bilo lijepo da se ne morate brinuti zbog stanka? S obzirom na redundantnost i inherentnu stabilnost infrastrukture, hosting u oblaku je odlična opcija za one koji ne žele potrošiti vrijeme ili stres konfigurišući usluge praćenja, reagiranje na upozorenja i rješavanje problema kvarova..

Dva dolje navedena domaćina, Liquid Web i InMotion Hosting, obećavaju da će vaše web mjesto raditi i raditi duže od većine ostalih u industriji. Liquid Web već je kralj korisničke podrške i drži se 100-postotnog produženog standarda, dok hosting gurusi na InMotion Hostingu očekuju da će isporučiti najmanje 99,999% produženog vremena. Pogledajte naše detaljne preglede ovih tvrtki da biste saznali više:

Pogledajte druge opcije hostinga u oblaku »

Najbolji “Reseller” hosting s besplatnim nadzorom vremena

Savršeni za dizajnere i agencije, planovi hosting hostinga omogućavaju poduzetnicima i freelancerima da djeluju kao hosting hosting usluga svojih klijenata. Dolje navedeni domaćini omogućuju vam nadgledanje više od vlastitog produžetka, ali i svih web stranica koje nadgledate. Možete prikupiti podatke za mjerenje vlastite performanse i učinkovitosti kao domaćina i dijeliti izvješća s kupcima kako bi demonstrirali vrijednost koju unosite njihovoj internetskoj prisutnosti.

Dok se Hostwinds usredotočuje na performanse i dostupnost poslužitelja, GoDaddy nudi više vrsta usluga nadzora. Kao vodeći svjetski registar domena, GoDaddy vam omogućuje praćenje promjena koje su izvršene u postavkama registracije za određene domene. Možete biti obaviješteni e-poštom kada se nešto promijeni, što znači da možete brzo djelovati na stjecanju domene čim postane dostupna.

Za korisnike GoDaddy Pro koji pregledavaju više web lokacija za klijente, alat Uptime Monitor lako je konfigurirati mogućnost koja se nalazi na nadzornoj ploči. Usluga provjerava vaše web lokacije svake minute i upozoravat će vas e-poštom, tekstom ili Slackom kad se web mjesto spusti i ponovno se vrati na mrežu.

Pogledajte druge mogućnosti hostinga prodavača »

Ostale besplatne (i plaćene) usluge praćenja nevremena internetskih stranica

Naravno, možda ste malo skeptični prema pružateljima usluga hostinga koji izvještavaju o sebi. Bilo da vašem domaćinu nedostaju potrebni alati za nadgledanje ili želite neovisnu provjeru dostupnosti vaše web stranice, evo nekoliko usluga treće strane koje biste trebali razmotriti. Bez obzira na vaš proračun, tehničku stručnost ili potrebne značajke, uvjereni smo da ovi alati pokrivaju cijeli spektar potencijalnih kupaca i administratora web stranica..

7. Jetpack

Cijena: Besplatno (plaćene verzije kreću se od 3,50 do 29 USD mjesečno)

Kome je najbolje vjerovati u praćenje vremena rada vaše web lokacije u odnosu na ljude koji su izgradili samu platformu? Jetpack vam je pružio Automattic u jedan dodatak s velikim brojem marketinških, sigurnosnih i izvedbenih usluga. Pored sigurne provjere autentičnosti korisnika i zaštite od brutalnih napada, Jetpack će upozoravati korisnike WordPress-a kad god njihova web stranica propadne.

Snimka zaslona Jetpacka

Besplatno dobijte upozorenja o stankama s Jetpacka nakon što omogućite značajku u WordPress dodatku.

Usluga praćenja stanke dodatka provjerit će vašu web lokaciju svakih pet minuta s raznih lokacija širom svijeta. Možete primati obavijesti o prekidu web stranice putem e-pošte, teksta ili oboje; reći će vam kada je nestao, kada se vratio na mrežu i koliko je vremena bilo nedostupno. Budući da vam treba pristup web mjestu s WordPressom za pristup i korištenje Jetpacka, preporučujemo da udvostručite sustav za upravljanje sadržajem uparivanjem Jetpacka s hostingom s WordPress.com:

7.

WordPress.com

WordPress.com logotip

Mjesečna početna cijena
$ 0.00

 • Jetpack SEO, zaštita od neželjene pošte i alati za dijeljenje društvenih mreža
 • Podrška za zajednicu, e-poštu i razgovor uživo
 • Pristup tona besplatnih i premium tema
 • Automatska obavijesti e-poštom o ispadima
 • BESPLATNO hosting – plaćeni planovi 4- $ 25 mjesečno
 • Započnite na WordPress.com
UPTIME MONITORING
OCJENA

4.7

★★★★★

8. Uptime robot

Cijena: Besplatno (plaćene verzije kreću se od 5,50 do 746 USD mjesečno)

Ulazni izvor kojem vjeruje više od 600.000 korisnika, Uptime Robot služi kao što su Expedia, Fandango i Staples. Usluga nudi 50 monitora u intervalima svakih pet minuta besplatno, ali korisnici koji plaćaju mogu zatražiti do 20.000 monitora i provjere na svakih 60 sekundi, kao i SSL nadzor koji otkriva pogreške i podsjeća administratore na datume isteka.

Snimak ekrana robota Uptime

Uptime Robot je usluga veterana za praćenje koja nudi korisničku nadzornu ploču i više integracija.

Počevši od 2010. godine sa željom za stvaranjem nečega besplatnog i korisnog za internetski svijet, programeri su 2010. pokrenuli Uptime Robot i zauzeti se zauvijek zadržati besplatne osnovne usluge. Međutim, skup značajki je ponešto oskudan, a nadzorne operacije usko su koncentrirane u Dallasu, umjesto da uključuje više lokacija.

9. Pingdom

Cijena: 14,95 USD do 249 USD mjesečno (ili 14-dnevno besplatno probno razdoblje)

Potpuno opremljena i neizmjerno popularna usluga za praćenje dostupnosti i performansi web mjesta, Pingdom apelira na pametne programere, agencije, tvrtke i ostale profesionalce na webu. U stvari, to je usluga koju koristimo za nadgledanje HostingAdvice.com. Iako je Pingdom poznat po robusnim uslugama nadgledanja i upozorenja, platforma također pruža vlasnicima web stranica duboki uvid u brzinu stranice, rad transakcija i korisničko iskustvo.

Snimka zaslona Pingdom

Tvrtke poput Amazon, Cloudflare, GitHub, MailChimp i Slack sve se oslanjaju na Pingdom kako bi pratili vrijeme i performanse.

Pingdom posmatra vašu web lokaciju s više od 70 lokacija širom svijeta, mada je pokrivenost u Aziji i Australiji svjetlost. Međutim, zaista cijenimo da će platforma izvoditi dodatne testove kao dio osnovne uzročne analize kako bi utvrdila što je točno pošlo po zlu u izazivanju kvarova..

10. Uređaji

Cijena: 14,78 do 198,26 USD mjesečno (ili 30-dnevno besplatno probno razdoblje)

Sveobuhvatna platforma za praćenje usluge koja nudi mrežnu praćenje i performanse usluge utemeljene na oblaku, Uptrends je započeo 2007. godine kao besplatan alat koji je od tada pretočen u uslugu samo pretplate. Korisnici mogu u svoj plan dodati stvarni nadzor korisnika uz dodatnu naknadu na temelju pregleda stranica, omogućujući im da vide vremena učitavanja putem preglednika, operativnog sustava, lokacije i uređaja.

Snimka zaslona Uptrends

Povratne verzije svake minute provjeravaju stranice kupaca i dvostruko provjeravaju sve moguće kvarove prije slanja upozorenja.

Posebno cijenimo globalnu mrežu poslužitelja kontrolnih točaka tvrtke; više od 185 strojeva rasprostranjeno je diljem svijeta kako bi se identificirali zastoji i kašnjenja. Uptrends ima poslužitelje na svim kontinentima, osim Antartice, od čega najviše 30 poslužitelja u Aziji, četiri u Africi i 130 plus u Europi i Sjevernoj Americi.

11. StatusCake

Cijena: Besplatno (plaćene verzije kreću se od 24,49 do 79,99 dolara mjesečno)

Iako je 15-minutni interval testiranja duži od ostalih usluga besplatnog praćenja, cijenimo pristupačnost i upotrebljivost StatusCake-a. Londonska tvrtka radi s više od 200 poslužitelja za nadzor koji se nalaze u 43 zemlje na šest kontinenata, nudeći brzinu provjere od 30 sekundi ili manje.

Snimka zaslona Status Cake

Uz e-poštu, tekstualne i Twitter upozorenja, StatusCake se integrira s mnogim aplikacijama treće strane.

Premium planovi su vitki i pristupačni, ali još uvijek testiraju vrijeme produženja i brzinu stranice te prate SSL certifikate, poslužitelje i domene. StatusCake možete koristiti i za skeniranje virusa, a tvrtke iOS i Android tvrtke omogućuju vam nadzor web mjesta s bilo kojeg mjesta.

12. Uptimia

Cijena: 10 USD do 185 USD mjesečno (ili besplatno 30-dnevno probno razdoblje)

Omogućujući tvrtkama da prate dostupnost svoje web stranice svakih 30 sekundi, Uptimia također pruža usluge malim tvrtkama i pojedinim vlasnicima web stranica uključivanjem usluga za nadzor brzine i transakcija web mjesta. Tvrtka je lansirala obnovljenu verziju 4 u svibnju 2018., osiguravajući kupcima da mogu iskoristiti moderne, ažurirane značajke poput redizajnirane nadzorne ploče, praktičnijih zapisnika i poboljšane reakcije.

Snimka zaslona Uptimia

Uptimia je u 2018. godini predstavila nekoliko ažuriranja, što uslugu čini privlačnom opcijom za one koji traže moderne značajke.

Uptimia provjerava web mjesta korisnika iz više od 171 centra podataka diljem svijeta, a dodatna ažuriranja tijekom ljeta uvela su analizu uzroka, dublji uvid u pojedinačne zapisnike biračkih mjesta i povećala alate za dijeljenje i suradnju. Ako još niste sigurni da ćete platiti račun, Uptimia nudi besplatne testove za brzinu i dostupnost web mjesta.

13. Tragač domaćina

Cijena: $ 14 do 99 USD mjesečno (ili besplatno 30-dnevno probno razdoblje)

Iako je Hocker Tracker među skupljim servisima za nadgledanje produžetka na našem popisu, možda je to najbrže započeti posao. Jednostavno unesite svoju adresu e-pošte i URL i tvrtka će besplatno pratiti vašu web stranicu 30 dana. Tražitelj domaćina trenutno prati više od 320 000 web stranica i svakodnevno šalje gotovo 16 000 upozorenja.

Snimak ekrana Tragova domaćina

Host Tracker prati web lokacije korisnika sa 142 lokacije i skuplja podatke u korisna izvješća i grafikone.

Obavijesti su besplatne i neograničene za sve kupce, a Host Tracker provjerit će vašu web stranicu barem svakih pet minuta, ovisno o tome koji ste plan odabrali. Istek isteka domene i SSL certifikata, kao i crni popis DNS-a, prate se i na svim računima, a nadograđeni računi primaju i informacije o učitavanju poslužitelja, transakcijama, Google oglasima i snimkama pogrešaka..

14. Site24x7

Cijena: 9 USD do 225 USD mjesečno (ili besplatno 30-dnevno probno razdoblje)

Sveobuhvatna usluga savršena za rastuće tvrtke i izbirljive programere za programere, Site24x7 nudi čitav spektar usluga praćenja za web stranice, poslužitelje, aplikacije, mreže i stvarne korisnike. 90 tvrtkinih lokacija u svijetu je manje od onih drugih konkurenata, a kupci odlučuju testirati svoju web lokaciju sa samo osam datacentrova.

Snimka zaslona Site24x7

Site24x7 koristi alate za naprednu tehnologiju da bi se omogućilo IT i DevOps timovima da sveobuhvatno pogledaju svoje okruženje.

Kreirao Zoho, organizacija softvera kao usluga, specijalizirana za programe poslovanja i produktivnosti, Site24x7 stigla je na tržište 2006. godine i nastavlja dodavati nove značajke. Uz podršku velike matične tvrtke, korisnici obično mogu pronaći veću podršku, integracije trećih strana i alate za dodavanje.

15. Montastično

Cijena: Besplatno (plaćene verzije kreću se od 5 do 29 USD mjesečno)

Ne dopustite da vas pretjerano jednostavna web stranica zavara – Montastic je zvjezdasta opcija za vlasnike malih poduzeća, blogere i osobne web stranice. Izradio Metadot iz Austina u Teksasu, Montastic omogućuje korisnicima da besplatno prate do tri web stranice svakih 30 minuta. Plaćeni računi jednostavno pokrivaju više URL-ova i smanjuju interval na svakih pet minuta. Cijene su jednostavne, s planovima koji se nude mjesečno, bez ikakvih dodataka, dodataka ili skrivenih troškova.

Snimka zaslona Montastic

Zaokruživanje našeg popisa je Montastic, vrhunski u pristupačnom i jednostavnom nadzoru produžetka web stranica.

Montastic nije tako moćan kao neki drugi alati na ovom popisu, ali pruža kvalitetan rad po cijenama prijateljskim onima kojima ne trebaju sva zvona. Upozorenja i izvješća o pogreškama šalju se putem e-pošte, a tvrtka će također provjeriti postoji li određeni tekst ili ne.

Kako pratiti vrijeme rada web stranica i zašto je to važno

Općenito gledano, nadzor web mjesta uključuje testiranje i provjeru mogu li posjetitelji komunicirati s nekom web lokacijom onako kako se očekuje. Prekid ili dostupnost obično su istaknuta karakteristika praćenja, ali sveobuhvatne usluge mogu također pratiti interakcije korisnika, performanse poslužitelja ili mreže, DNS zapise, revizije koda i druge funkcionalnosti.

Ako usluga praćenja otkrije grešku ili neuspjeh, obično šalje upozorenja putem e-pošte, teksta, chata ili na društvenim mrežama. Te obavijesti često uključuju dijagnostičke informacije koje omogućuju administratorima da brže isprave problem. Povijesni podaci sastavljaju se u razna izvješća i grafikone, a prikupljeni podaci mogu vam pomoći u procjeni performansi vaše web stranice ili čak smatrati davatelja hostinga odgovoranim ako ne ispunjava jamstvo o produženom trajanju ili ugovor o razini usluge.

Kada je riječ o stankama, svaka sekunda se računa – posebno za e-trgovinu i druge internetske tvrtke. Neplanirani prekidi koštaju tisuće tvrtki iz Fortunea između 1,25 milijardi i 2,5 milijardi USD svake godine. Osim izgubljene prodaje, manje izloženosti i užasnih prvih pojavljivanja, stanke mogu naštetiti ugledu vaše marke i ostaviti kupce nezadovoljnim.

Unutarnje praćenje web stranica, poput usluga koje najčešće vidite kod pružatelja usluga hostinga, uključuje praćenje važnih mjernih podataka koji daju ukupnu sliku zdravlja i performansi vašeg poslužitelja: upotreba memorije, prostor na disku, učitavanje CPU-a i vrijeme odziva. Vanjski nadzor, međutim, provjerava pitanja vezana uz performanse na čitavoj okosnici interneta i, često, sve do krajnjih korisnika vaše web lokacije..

Pročitajte najbolje dostupne mogućnosti praćenja; alate uključene u hosting planove teško je pronaći, ali mogu ponuditi velike uštede i upotrebljivost. Usluge treće strane, međutim, često pružaju dublje uvide u zamjenu za naknadu.

Pratite svoj status poslužitelja i vrijeme zadržavanja kako biste održavali web mjesto na mreži

Ako se vaš trenutni domaćin ne pojavi na ovom popisu, ne brinite. Često možete pronaći interne statistike praćenja unutar nadzorne ploče za upravljanje svojim računom cPanel ili upravljačkog računa koja će vam dati dojam kako vaša usluga funkcionira. Mnogi od naših najdražih domaćina, uključujući Bluehost, InMotion Hosting i Site Ground, nude transparentne alate koji su usmjereni na javno mjesto gdje vlasnici web mjesta mogu vidjeti status ukupne mreže i usluga tvrtke – neki vam čak omogućuju da posebno provjerite web mjesto. Kada je riječ o nadzoru web stranica, imajte na umu da su sve informacije korisne!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map