12 najboljih usluga hostinga datoteka (2020): Besplatno pohranjivanje i dijeljenje

Bez obzira želite li pohraniti fotografije obiteljskog odmora ili ključne poslovne dokumente, samo najbolje usluge hostinga datoteka pružaju vam zaštitu i duševni mir kad povjerujete drugoj tvrtki sa svojim podacima.


Potreba dodatnog planiranja skladištenja i oporavka od katastrofe pokreće tržište osobnog oblaka skladištenja, za koje se očekuje da će dostići gotovo 126 milijardi USD do 2023. godine iza stope rasta od 45%. Ove internetske usluge eliminiraju potrebu tehničkih korisnika da nabave i konfiguriraju dodatne hardverske uređaje, a umjesto toga omogućuju im lak prijenos, pohranu i uređivanje podataka na mreži.

Ovdje pokrivamo naših 12 omiljenih opcija za usluge hostinga datoteka i ocjenjujemo ih prema kompatibilnosti uređaja, jednostavnosti uporabe, cijeni i kapacitetu, zajedno sa značajkama produktivnosti i suradnje. Pročitajte za naše usporedbe i odgovore na pitanja koja imate.

1. SugarSync

SugarSync logotipRođen iz tvrtke koja se izvorno fokusirala na sinkronizaciju slika na više uređaja, SugarSync je nevjerojatno jednostavno rješenje za internetske sigurnosne kopije i pohranu u oblaku koje korisnicima omogućuje spremanje, pregled, uređivanje, sinkronizaciju, dijeljenje i siguran pristup njihovim datotekama. Platforma dolazi u osobnim ili poslovnim planovima, od kojih posljednji ima više od 2TB kapaciteta za pohranu i ima mogućnost kontrole njihove propusnosti i dozvola. Što je još bolje, kupci mogu isprobati svaki plan besplatno 30 dana.

 • Važne značajke: Automatska sinkronizacija na uređajima, daljinsko brisanje, sigurno dijeljenje datoteka, mogućnost vraćanja zaštićenih mapa, automatsko neprekidno sigurnosno kopiranje, mobilne aplikacije za iOS i Android
 • Cijena: 30-dnevno BESPLATNO probno razdoblje ili planiranje od 7,49 USD mjesečno za 100 GB
 • Web stranica: https://www.sugarsync.com

Volimo da SugarSync radi s klijentima mjesečno i ne zahtijeva godišnje ugovore. Platforma je među skupljima na našem popisu (platit ćete 55 USD za 1TB), no upotrebljivost, sigurnost i praktične mobilne aplikacije čine SugarSync vrijednom investicijom. Tvrtka koristi TLS i AES-256 enkripciju, isti sigurnosni protokol koji mnoge vrhunske tehnološke tvrtke i banke koriste za zaštitu podataka o klijentima.

2. Kutija

Logotip kutijeBrojeći više od 70% Fortune 500 kao kupaca, Box je vrlo skalabilna opcija za hosting datoteka za one sa zahtjevnim zahtjevima. Tvrtka nudi intrigantan besplatni plan od 10 GB za pojedince, ali puno smo veću vrijednost pronašli u ostalim tvrtkinim paketima. Za samo 5 USD mjesečno više od pomalo restriktivnog Osobnog plana, kupci mogu otključati neograničeno skladištenje i dodatne alate za sigurnost i izvješćivanje za uživanje u transparentnijem i zaštićenijem iskustvu.

 • Važne značajke: Automatizirani tijek rada, suradnja i alati za strojno učenje, plus 1.500 integracija trećih strana, jednostavno i sigurno dijeljenje datoteka te inteligentna klasifikacija i kategorizacija datoteka
 • Cijena: BESPLATNO do 10GB, ili planovi koji počinju od 10 USD mjesečno za 100GB
 • Web stranica: https://www.box.com

Poslovni kupci mogu uživati ​​u ogromnoj skalabilnosti s Boxom koji u svojim paketima za poslovnu razinu uvodi više mogućnosti za suradnju i upravljanje. Tvrtka se može pohvaliti prebivalištem podataka u devet zemalja, pružajući jednostavan put do usklađenosti s GDPR, PCI i HIPAA. Osnovan 2005. godine s misijom da olakšava pristup informacijama s bilo kojeg mjesta i surađuje s bilo kime, Box je dobro zaokružen alat kako za timove, tako i za pojedince.

3. SlonDrive

ElephantDrive logotipJedna od prvih i najpopularnijih aplikacija izgrađena na Amazon Web Services S3 (Jednostavna usluga skladištenja), ElephantDrive koristi moćne tehnologije i partnerstva s vodećim proizvođačima spremišta za mreže (NAS) kako bi osigurao višestruko rješenje za virtualizaciju pohrane u oblaku i sigurnosno kopiranje na mreži. Naravno, besplatni plan od 2 GB uopće nije tako uzbudljiv, ali uvodni plan s povoljnim cijenama korisnicima daje 10 puta više prostora za pohranu za samo dolar ili dva više mjesečno. Uz to, svaki premium ElephantDrive plan dolazi s 30-dnevnim besplatnim probnim vremenom.

 • Važne značajke: Izvorna integracija s mnogim NAS uređajima, automatska sinkronizacija na uređajima, kompatibilnost s Windows, Mac, Linux, iOS i Android, kao i 256-bitna AES i 128-bitna SSL enkripcija
 • Cijena: BESPLATNO do 2 GB, ili planovi koji počinju od 10 USD mjesečno za 1TB
 • Web stranica: https://www.elephantdrive.com

ElephantDrive jedna je od rijetkih opcija na našem popisu za podršku Linux strojeva, kao i mogućnost opcije sigurnosnog kopiranja na Windows poslužitelju. Tvrtka je nedavno najavila usklađenost s HIPAA-om i zaštitom od ransomwarea, pružajući programerima i tvrtkama obilje načina za sinkronizaciju, dijeljenje i pristup svojim podacima. ElephantDrive malo zaostaje za liderima u industriji kada je u pitanju integracija aplikacije u produktivnost, ali volimo da kompanijski uvodni plan uključuje podršku za 10 uređaja i tri podračuna – značajke obično rezervirane za pakete poslovnog razreda.

4. Idrivi

IDrive logotipU igri sigurnosne kopije i pohrane podataka od 1995. godine, IDrive nudi robustan skup značajki koje pomažu korisnicima da ostvare komplicirane procese unutar jednostavnih internetskih nadzornih ploča. Stručnjaci za pohranu u oblaku, internetske sigurnosne kopije i udaljeni pristup pružaju inkrementalne i komprimirane snimke neograničenih računala, Mac-ova i mobilnih uređaja kako bi se olakšala potrošnja propusnosti i povećale performanse. Uz to, IDrive korisnicima nudi 5 GB besplatnog prostora za pohranu – ne toliko koliko konkurenti rade, ali uvijek cijenimo dobro određenu opciju bez troškova.

 • Važne značajke: Sinkronizacija datoteka u stvarnom vremenu, dohvaćanje podataka i obnavljanje fizičkim pogonom, daljinsko upravljanje računalom, 256-bitna enkripcija, sigurnosne kopije servera i usluge oporavka od katastrofe golog metala.
 • Cijena: BESPLATNO do 5 GB, ili planovi koji počinju od 52,12 USD godišnje za 2TB
 • Web stranica: https://www.idrive.com

Iza naprednih značajki poput usklađenosti s HIPAA i specijaliziranih alatki za sigurnosno kopiranje u oblaku poslužitelja i baza podataka, IDrive posebno odjekuje s tvrtkama i programerima koji žele zaštititi osjetljive podatke. Tvrtka nudi dobre cijene po terabajtu, a nova web-aplikacija za tanke klijente pruža puno bolje, minimalističnije sučelje za krajnje korisnike.

5. Microsoft OneDrive

Microsoft OneDrive logotipUsko isprepletena s Office 365, Microsoft OneDrive na sličan način spaja vrhunske alate za produktivnost i suradnju s velikim količinama prostora za pohranu u oblaku i sinkroniziranje datoteka. Platforma dolazi sa znatno manje besplatnog prostora za pohranu od Google diska, a sljedeći korak – mogućnost samo za pohranu od 100 GB za 1,99 dolara mjesečno – nije mnogo bolji. Kupci zaista neće početi uviđati prednosti OneDrivea dok ne dođu do osobnog plana sustava Office 365 s 1TB prostora za pohranu za 69,99 USD godišnje.

 • Važne značajke: Izvanmrežni pristup, SSL enkripcija, kompatibilnost s više uređaja, mogućnost postavljanja datuma isteka na zajedničkim vezama, lokalno instalirane verzije sustava Office, PowerPoint, Excel i Outlook, otkrivanje i oporavak ransomwarea
 • Cijena: BESPLATNO do 5GB, ili planovi koji počinju od 1,99 dolara mjesečno za 100 GB
 • Web stranica: https://onedrive.live.com/

S poslovne strane spektra hostinga i suradnje datoteka, OneDrive se prilagođava izazovima s Exchange hosting hostingom i Sharepoint intranetom, zajedno s naprednim uslugama zaštite gubitaka podataka i zadržavanjem izbrisanih i uređenih dokumenata. Korisnici mogu pristupiti, uređivati ​​i dijeliti datoteke s računala, Maca, web preglednika ili pametnog telefona.

6. Google pogon

Logotip Google diskaKombinacija najpopularnije platforme e-pošte u SAD-u s nevjerojatnom količinom pohrane u oblaku, Google Drive teško je nadvladati. Savršena za pojedince i mala poduzeća, platforma se može pohvaliti nekim od najboljih alata za produktivnost u industriji i omogućuje korisnicima stvaranje, uređivanje, dijeljenje i spremanje na više uređaja i programa. Poznato sučelje prirodno je proširenje za trenutne korisnike Gmaila, a nadogradnja za otključavanje više resursa izuzetno je pristupačna.

 • Važne značajke: Kompatibilnost s više datoteka i uređaja, intuitivno pretraživanje, pravila za sprečavanje gubitka podataka i više od 100 aplikacija produktivnosti koje pokrivaju sve, od oblika do skica
 • Cijena: BESPLATNO do 15GB, ili planovi koji počinju od 1,99 dolara mjesečno za 100GB
 • Web stranica: https://www.google.com/drive/

Međutim, ako Google Drive zaostaje s nekim sigurnosnim značajkama za poduzeća koja ćete naći s drugim konkurentima. Iako vjerujemo u Googleovu pouzdanost, privatnost može biti problem. Korisnici ne mogu zaštititi datoteke ili mape lozinkama, što znači da ćete morati pažljivo pratiti način dijeljenja osjetljivih podataka. Napokon, frustrirajući uslužni program za radne površine pohranjuje informacije lokalno. Unatoč teškoj ljubavi, ipak, na Google disku ipak pružamo dva solidna palca.

7. MediaFire

MediaFire logoSvakog mjeseca više od 840 milijuna ljudi koristi MediaFire za slanje i primanje datoteka. Zahvaljujući 50 milijuna registriranih korisnika, stručnjaci za hosting datoteka i pohranu oblaka pružaju jednu od najboljih ponuda. Za manje od 5 USD mjesečno, korisnici dobivaju nevjerojatnih 1TB prostora za pohranu svojih dokumenata i ostalog sadržaja. Dobro imenovani besplatni plan programa MediaFire dolazi s 10 GB prostora za pohranu, ali korisnici će vidjeti nekoliko prikaznih oglasa prilikom preuzimanja datoteka. Međutim, ti besplatni korisnici mogu zaraditi do 40 GB više prostora za pohranu kao nagradu za povezivanje Facebook ili Twitter računa ili upućivanje prijatelja.

 • Važne značajke: Datoteke zaštićene lozinkom, jednokratne veze, detaljni sigurnosni zapisi, dijeljenje društvenih medija, neograničena propusnost i preuzimanja, kao i skupno preuzimanje
 • Cijena: BESPLATNO do 50 GB, ili planovi već od 3,75 USD mjesečno za 1TB
 • Web stranica: https://www.mediafire.com/

MediaFire nudi klijente za prijenosne i mobilne uređaje koje je moguće preuzeti i kompatibilne su s Windows i Mac uređajima, ali imaju različite stupnjeve funkcionalnosti i učinkovitosti. Korisnici napajanja poželjet će više značajki za suradnju i upravljanje tijekom rada, ali toplo preporučujemo MediaFire kao jednostavnu uslugu pohrane poznatu po svojoj pristupačnosti i ogromnom kapacitetu.

8. Dropbox

Dropbox logotipNastao kao osobno rješenje kada je osnivač frustriran time što je uvijek gubio USB pogon, Dropbox je od tada postao jedno od najprepoznatljivijih imena u industriji hostinga oblačnih datoteka. Tvrtka se u početku koncentrirala na dostizanje pojedinaca i malih poduzeća, ali sada se širi na tržište poduzeća. Dropbox ostaje jedna od pristupačnijih opcija vani, posebno s obzirom na ogromnu količinu dostupnog prostora. Uz besplatni plan od 2 GB za pojedince, poslovni planovi dolaze s 30-dnevnim BESPLATNIM probnim vremenom.

 • Važne značajke: Udaljene maramice uređaja, dvofaktorska provjera identiteta, 256-bitna i TLS enkripcija, integracija Microsoft Office 365, administrativna konzola i revizorski zapisnici
 • Cijena: BESPLATNO do 2 GB, ili planovi već od 9,99 USD mjesečno za 2TB
 • Web stranica: https://www.dropbox.com/

Budući da je Dropbox tako velika meta, tvrtka povremeno ima problema sa sigurnosnim ranjivostima. U skladu s tim, cijenimo visokokvalitetno šifriranje, detaljne kontrole dijeljenja, dvofaktorsku provjeru autentičnosti, daljinsko brisanje uređaja i druge sigurnosne značajke koje je Dropbox implementirao. Neki od alata za suradnju možda su malo nezgrapni, ali mi nemamo problema preporučiti Dropbox timovima svih veličina za njegove detaljne administrativne nadzorne ploče i nadzor.

9. pCloud

pCloud logotipPrivlačeći više od 8 milijuna korisnika u manje od desetljeća postojanja, pCloud nudi pojedincima i tvrtkama rješenje koje uravnotežuje vrhunske tehnologije u oblaku s jednostavnim sučeljima prilagođenima korisnicima koja su dizajnirana za učinkovitost. Posebno cijenimo kako korisnici mogu prilagoditi i brendirati veze i stranice za preuzimanje, pružajući dosljedan i profesionalan izgled kolegama, suradnicima i vanjskim kupcima.

 • Važne značajke: Prilagodljive veze za preuzimanje, opcionalno šifriranje na strani klijenta, selektivni izvanmrežni pristup, ugrađeni video i audio playeri, 30-dnevna verzija verzije datoteka i neograničena ograničenja veličine datoteka
 • Cijena: BESPLATNO do 20GB, ili planovi koji počinju od 3,99 USD za 500GB
 • Web stranica: https://www.pcloud.com

Slično MediaFire-u, pCloud korisnicima nudi 10 GB besplatno i mogućnost zarade više dijeljenjem datoteka i mapa, povezivanjem računa društvenih medija i drugim opcijama. Američki korisnici mogu se obratiti na lokacijama poslužitelja tvrtke sa sjedištem u Švicarskoj, ali dodani pritisak pridržavanja GDPR sigurnosnih i privatnih zahtjeva djeluje dobro za korisnike koji žele zaštititi osjetljive podatke.

10. Livedrive

Livedrive logotipOsnovan 2008. godine s ciljem stvaranja sigurnosnih kopija podataka i sinkroniziranja na jednostavan i bez problema za sve, Livedrive donosi sigurnost vojnog razreda i neograničeno skladištenje u oblaku pojedincima i malim tvrtkama. Kao sestrinska tvrtka sa SugarSync (par marki, između ostalog, u vlasništvu je J2 Global), Livedrive pruža fokusiranije i proturječnije rješenje. Kupci mogu birati između proizvoda samo za sigurnosne kopije, platforme za sinkronizaciju ili kombinacije ta dva.

 • Važne značajke: Neograničena pohrana u oblaku, timske mape s dozvolama, PCI sukladnost, američki centri podataka zaštićeni 24/7 fizičkom zaštitom i podrškom za Windows, Mac i mobilne uređaje
 • Cijena: 14-dnevno BESPLATNO probno razdoblje ili planiraju započeti od 8 USD mjesečno za neograničeno skladištenje
 • Web stranica: https://www.livedrive.com

Tvrtki će centre podataka iz SAD-a vjerojatno značiti da će američki kupci htjeti potražiti negdje drugdje, a strme cijene teško je opravdati kada Livedriveu nedostaju brojne mogućnosti suradnje i produktivnosti koje veće marke mogu pružiti. Za one koji traže tona prostora za pohranu u oblaku i sigurnost, međutim, teško je raspravljati se sa pažnjom Livedrivea na detalje i neograničene kapacitete hostinga datoteka.

11. Hightail

Hightail logotipUsmjeren za tvrtke s velikim timovima i još većim datotekama za dijeljenje, Hightail sebe smatra liderom u sektoru upravljanja informacijama o poduzeću. S moćnom platformom tvrtke, organizacije se mogu brže kretati, pojednostaviti postupke upravljanja informacijama i umanjiti sigurnosne rizike. Hightail je fokusiran na pomoć korisnicima da sigurno šalju i dijele datoteke veličine čak 100 GB s obavijestima u stvarnom vremenu o primitku, preuzimanju i pristupu tih podataka..

 • Važne značajke: Praćenje isporuke i preuzimanja datoteka, prilagođeno brandiranje, zaštita lozinkom, komentari i rasprave u stvarnom vremenu, usporedba usporednih verzija, usmjeravanje odobrenja i upravljanje zadacima
 • Cijena: BESPLATNO do 2 GB, ili planovi već od 12 USD mjesečno za neograničeno spremanje
 • Web stranica: https://www.hightail.com

Tvrtka nudi besplatni plan od 2 GB, ali prenesene datoteke automatski istječu nakon sedam dana – u redu za korisnike koji žele malo nadograđeno iskustvo dijeljenja datoteka, ali definitivno nije idealno za one koji traže rješenje za pohranu i arhivu za dugoročno. Korisnici koji plaćaju uplatu mogu odabrati datum isteka za podatke osjetljive na vrijeme ili ih u potpunosti spriječiti.

12. MEGA

MEGA logotipIzgrađena pod mantrom da kriptografija ne smije ometati upotrebljivost, MEGA gura performanse zasnovane na pregledniku s enkripcijom od početka do kraja. Impresivno, tvrtka daje korisnicima kontrolu nad njihovim ključevima za šifriranje, što znači da je MEGA usluga hostinga datoteka sa nultim znanjem koja nema pojma koji podaci i podaci pohranjuju na svoje poslužitelje. Tvrtka nije baš vodeća u značajkama dijeljenja datoteka i suradnji zbog pozornosti na sigurnost i privatnost, ali njezine sigurne metode dijeljenja i komunikacije pomažu ublažiti taj gubitak.

 • Važne značajke: Šifriranje od početka do kraja, aplikacije za radne površine i mobilne uređaje, alat naredbenog retka, plus sigurne poruke i audio ili video pozivi.
 • Cijena: BESPLATNO do 50GB, ili planovi koji počinju od 5,45 USD mjesečno za 200GB
 • Web stranica: https://mega.nz/

Tvrtka prikazuje takvo što impresivnog besplatnog plana od 50 GB, ali postoji više od nekoliko otežavajućih ulova: 35 GB tog prostora istječe nakon 30 dana. Instaliranjem mobilne aplikacije MEGA ili desktop aplikacije možete zaraditi više prostora za pohranu, ali te pogodnosti ističu nakon 180 dana; 10 GB prostora za pohranu koje steknuli pozivanjem prijatelja ističe nakon godinu dana.

Koja je razlika između hostinga i dijeljenja datoteka?

Glavna prednost hostinga datoteka je mogućnost dopuštanja drugima da pristupaju datotekama bez potrebe za rješavanjem dosadnih privitaka e-pošte ili flash pogona. Prvi dolazi s ograničenjima veličine datoteke, dok drugi zahtijeva da budete na istoj lokaciji kao i one s kojima želite surađivati..

Ilustracija podataka koji se kreću između dva telefona

Datoteke i dijeljenje datoteka slične su usluge često smještene na istoj platformi, ali razlike su važne.

Najvrednije platforme za hosting datoteka nude načine na koje drugi mogu vidjeti ili preuzeti datoteke koje učitavate u vašu pohranu, obično slanjem zajedničke veze. Međutim, druge se usluge fokusiraju samo na omogućavanje dijeljenja velikih datoteka s drugima bez pružanja stalnog sustava za pohranu ili organizaciju datoteka.

Općenito govoreći, hosting hosting datoteka je svaka usluga koja vam omogućuje prijenos i održavanje vlastitih datoteka na poslužiteljima drugih tvrtki. Dijeljenje datoteka uključuje uspostavljanje veze koja omogućuje nekome da preuzme određenu datoteku. Usluge dijeljenja datoteka poput WeTransfera ne zahtijevaju da stvorite račun i radite pojedinačno, jednostavno prenesite dokument, preuzmite vezu, podijelite je.

Gdje mogu besplatno ugostiti datoteke?

Većina opcija na našem popisu najboljih usluga hostinga datoteka sadrži neku besplatnu opciju. Možda je probno razdoblje koje vam daje vrijeme da se ugodite značajkama i sučelju platforme ili o planu bez troškova koji ograničava vaš kapacitet skladištenja ili alate koji su vam na raspolaganju. Evo najboljih planova za hosting datoteka na našem popisu:

 • kutija (10 GB s ograničenjem prijenosa datoteke od 250 MB)
 • pCloud (Do 20 GB bez ograničenja za prijenos datoteka)
 • Google vožnja (15 GB bez odgovarajućeg ograničenja prijenosa datoteke)
 • MediaFire (Do 50 GB s ograničenjem prijenosa datoteke od 4 GB)
 • MEGA (Do 50 GB, ali većina memorije ističe)

Ovo je kružni način za dobivanje besplatne pohrane u oblaku, ali većina novih Chromebooka dolazi s ugrađenim Google diskom – kao i 100 GB besplatnog prostora za pohranu dvije godine. Nekoliko drugih s našeg popisa imaju besplatne planove s manjim kapacitetima. Na primjer, IDrive i Microsoft OneDrive korisnicima daju 5 GB besplatno, dok ElephantDrive, Dropbox i Hightail izdvajaju 2 GB za svoj besplatni plan.

Koju god besplatnu opciju odabrali, čak i ako nije na našem popisu, obavezno napravite domaći zadatak o sigurnosnim, privatnim i tehnološkim značajkama platforme. Besplatni planovi za web hosting mogu biti ozloglašeni za rezanje uglova u ovim odjelima, žrtvujući i vaše osobne podatke i integritet i sigurnost vaših podataka..

Koja je oblačna usluga najsigurnija?

Sve usluge na našem popisu udovoljavaju osnovnim zahtjevima sigurnosti datoteka, privatnosti korisnika i zaštite podataka. Velika većina šifrira vaše datoteke 256-bitnom enkripcijom, što je već duže vrijeme standardna zaštita kojoj vjeruje američka vlada i mnogi drugi širom svijeta. Uz to, većina usluga također će zaštititi vaše podatke dok se prenose, preuzimaju ili šalju nekome drugom slojem na SSL enkripciju (ili, točnije, TLS enkripcijom). To štiti vaše podatke dok se kreću s jednog uređaja na drugi i sprječava napade čovjeka u sredini.

Osim šifriranja datoteka i privatnih SSL certifikata, potražite i druge sigurnosne značajke koje pokazuju da usluga hostinga datoteka ozbiljno shvaća zaštitu podataka. Zaštita od zlonamjernog softvera i ransomwarea i dvofaktorska provjera autentičnosti su za početak, zajedno s jakim značajkama zaštite lozinkom – kako za vaš račun, tako i za vašu sposobnost zaštite određenih datoteka i mapa od znatiželjnih očiju.

Kao veliki titani prostora za hosting datoteka, Google Drive i Dropbox vidjeli su više nego što je njihov udio u napadima – pa čak i kršenja. Iako zabrinutosti s tim platformama sigurno nisu neutemeljene, još uvijek ih nemamo problema preporučiti ih većini korisnika s osnovnim potrebama. Za tvrtke i one s osjetljivijim informacijama potražite rješenja u skladu sa HIPAA ili PCI, kao i platforme s nultim znanjem poput MEGA.

Uz sve mrežne usluge, velik dio vaše sigurnosti ovisi o tome kako se zaštitite. Koristite jake lozinke i potražite rješenja koja omogućavaju pristupne zapise ili druge administrativne značajke koje omogućuju praćenje tko pristupa datotekama, koliko često i kako se te datoteke mijenjaju.

Usporedite usluge hostinga datoteka kako biste odgovarali vašim poslovnim potrebama

Usluge hostinga i dijeljenja datoteka utemeljenih na oblaku, kao i rješenja za povećanje produktivnosti i suradnje na mreži, obiluju internetom.

Ako još uvijek niste potpuno sigurni u vezi s prijavom kod neke od tvrtki koje gore preporučujemo, evo nekoliko platformi za hosting i dijeljenje datoteka koje smo ispitali nisu umanjile:

 • Apple iCloud
 • Citrix ShareFile
 • WeTransfer
 • SpiderOak
 • Filehosting.org
 • Egnyte
 • TitanFile
 • Files.fm
 • Degoo

Opisali smo osnovne sigurnosne značajke koje trebate potražiti u prethodnom odjeljku, ali samo vi znate koje će značajke najviše odgovarati vama. Cijena je uvijek glavni faktor u kupnji, a dizajn korisničkog sučelja osobno je iskustvo koje možda neće dati iste rezultate za sve. Pažljivo odaberite svog davatelja usluga hostinga i gledajte samo preko troškova i kapaciteta za pohranu.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me