12 najboljih besplatnih softvera “Kreator web stranica” (za djecu, mobitele i više)

Izgradnja internetske prisutnosti mnogima je nevjerojatno zastrašujuća, ali mnoštvo programa za izradu web stranica pojednostavljuje i pojednostavljuje postupak – bez obzira na dob i tehničko iskustvo.


U stvari, nedavno sam pitao svog osmogodišnjeg sina zanima li ga web dizajn. Podignuo je pogled iz svoje video igre dovoljno dugo da slegne ramenima i otkotrlja oči. Okrenuo sam se njegovom starijem bratu kako bih odmjerio svoje oduševljenje tom temom i imao sam sreće. Možda se čini čudnim da desetogodišnjak strastveno živi u arhitekturi, ali bio je gung-ho da napravi web stranicu posvećenu ljubavi prema velikim strukturama čovječanstva..

Stvaranje cjelovite web stranice čini se kao dugotrajan i skup posao. Ali besplatni graditelji web stranica pomažu bilo kojem korisniku (od djece do profesionalca) da se bori s bilo kojim projektom. Bez obzira želite li pokrenuti trgovinu eCommerce ili osobni portfelj, pogledajte 12 najboljih besplatnih kreatora web stranica kako bi vaše projekte iznevjerili.

Najbolji web hosting s besplatnim graditeljima web stranica

Za one koji žele više fleksibilnosti i kontrole uz lako sučelje za uređivanje, prijava s pristupačnim pružateljem usluga hostinga izvrstan je način za početak. Mnogi dobavljači s najboljim ocjenama uključuju jedan – ako ne i više – alata za izradu i povlačenje web mjesta, osim praktički neograničenih mogućnosti dostupnih putem WordPressa i drugih sustava za upravljanje sadržajem otvorenog koda.

Vlasnici web lokacija koji žele da izvrše procjenu žele li graditelja web mjesta gdje nemate pristup internom funkcioniranju svog hosting računa ili samostalnog tvorca web mjesta kojega možete instalirati kao dio svoje domene, e-pošte i web-a hosting paket. Postoje prednosti i nedostaci bilo koje rute, a mi u popisima navodimo različite mogućnosti.

Ovdje je kratki pogled na nekoliko najbolje ocijenjenih domaćina koji pružaju usluge web graditelja i jedinstvene domene kao dio njihovih jeftinih planova..

Pogledajte ostale vrhunske domaćine s graditeljima web stranica »

Najbolje od ostatka: Besplatni kreatori web stranica

Sada, istražimo samo na platformama za izgradnju web stranica. Neki su od njih dostupni kroz različite kanale, dok su drugi dostupni samo putem određenog pružatelja usluga. Sve, međutim, obećavaju vrhunsko korisničko iskustvo i profesionalno dizajnirane predloške. Započnimo!

1. Weebly: Softver za izradu web stranica čiji su domaćini najviše vjerovali

Svijet graditelja web stranica ima nekoliko divova, a Weebly je jedan od njih. Platforma ima više od 40 milijuna korisnika koji svaki mjesec privlače više od 325 milijuna posjetitelja.

Weebly nudi besplatni plan za osnovno kreiranje web mjesta koji uključuje drag-and-drop builder, 500 MB prostora za pohranu, SEO značajke, snimanje olova i podršku za chat i e-poštu. Ako iskoristite ovaj plan, morat ćete koristiti poddomene Weebly.com i vaša će web lokacija prikazivati ​​Weebly oglase.

Snimka ekrana Weebly predložaka

Mnogi domaćini nude web stranicu Weeble-a za izradu web stranica i prekrasne predloške besplatno kao dio svojih hosting paketa.

Premijski planovi Weeble kreću se od 8 do 25 USD mjesečno kad se plaćaju godišnje, a značajke se povećavaju dok se krećete kroz različite cjenovne razine. Najviši sloj, Weebly Business, dolazi s neograničenim prostorom za pohranu, besplatnim jedinstvenim nazivom domene, HD video i zvukom te sveobuhvatnim paketom e-trgovine i marketinga..

Možda je najbolji način da izvučete najviše iz svog web mjesta Weebly, međutim, da prođete kroz davatelja usluga hostinga. Mnogi domaćini pružaju Weebly-ove premium usluge besplatno kao dio svojih osnovnih hosting paketa.

Značajke besplatnih web lokacija
Alat za pravljenje i povlačenje500MB za pohranuSEOSnimanje olova
Forum zajednicePodrška za chat i e-poštuPoddomena Weebly.comPrikazuje Weebly oglase

Weebly za Hostove postao je popularan u industriji hostinga jer omogućuje pružateljima da prošire svoju ponudu klijentima kojima treba pouzdan web builder. Iako Weebly nudi besplatan plan, prolaskom kroz host možete dobiti puno više značajki bogatu značajku web programera. I mnogi pružatelji usluga nude hosting pakete znatno ispod osnovnog plana od 8 dana mjesečno.

Ako želite dublje istražiti značajke Weeblya i potpuno plasirane opcije plana, pogledajte dolje.

2. WordPress: Softver za izradu web stranica Blogeri koje su najviše izabrali

Weebly je velik, ali WordPress je vjerojatno najpopularnija platforma koja se blogeri oslanjaju na izgradnju svojih web lokacija. Snaga više od 27% web mjesta, WordPress omogućuje jednostavno stvaranje web stranica sa stotinama tema iz kojih možete odabrati.

Na WordPress.com možete pronaći planove koji se kreću u rasponu od 24,92 USD mjesečno. Besplatni plan nudi izbor prilagodljivih tema, 3 GB prostora za pohranu i podršku u zajednici. Kao i kod slobodnog sloja Weebleja, ako odaberete opciju bez troškova za WordPress, morat ćete koristiti poddomena WordPress.com.

Snimka ekrana za WordPress backback

WordPress je popularan kod blogera i pokreće više od 27% web mjesta.

Još jednom, bolji udarac za vaš dolar s WordPressom bit će prolazak hosting pružatelja usluga. Vlasnici web stranica mogu besplatno izrađivati ​​svoje web stranice pomoću softvera za izdavanje na WordPress.org i tada pronaći domaćina za život na njihovim web lokacijama.

Značajke stranica za WordPress bez web mjesta
Alat za pravljenje i povlačenjeSpremište od 3 GBPrilagodljive temePoddomena WordPressa

Domaćini s najviše ocjene, poput InMotion-a, nude pakete koji uključuju jedinstvena imena domena, neograničeno spremanje, e-poštu i sigurnost. Dobit ćete svu funkcionalnost vrhunskog WordPress računa po vrlo niskoj cijeni. WordPress predaje jednu od omiljenih platformi našeg programera za upravljanje sadržajem web mjesta – toliko da je softver koji pokreće HostingAdvice.com. Pročitajte naše misli u cijelosti u opsežnoj recenziji WordPress hostinga u nastavku.

3. Wix: Softver za izradu web stranica za bilo koju industriju ili vrstu web lokacije

Bez obzira koji je cilj vaše web stranice, Wix vam može pomoći da ga postignete. Web graditelj pruža okruženje za povlačenje i smanjivanje radi stvaranja vaše web stranice i pruža 500 MB prostora za pohranu, 1 GB propusne širine, sigurnost i mobilni odziv – i sve to bez troškova.

Uz besplatni plan Wix-a, vlasnici web mjesta koriste URL adresu s poddomenom Wix.com i moraju prikazati oglase marke Wix. Vlasnici web stranica i tvrtke u stvarnoj vrijednosti koje pronalaze u Wixu je njegova svestranost. Platforma nudi više od 100 predložaka koji pokrivaju više djelatnosti i svrhe.

Snimka zaslona dva Wix predloška

Uz prodajne prozore i galerije proizvoda, Wix nudi predloške kompatibilne s bilo kojom vrstom poslovanja.

Za poduzetnike, Wixova e-trgovina i poslovni predlošci nude zadivljujuće izloge na kojima će se predstaviti vaši proizvodi. Oglasi mogu istaknuti svoj rad jednom od Wixovih fotografija, videozapisa ili glazbe. A teme Wix-ovih restorana restoranima pružaju mogućnost prezentacije jelovnika i njihovih glavnih zvjezdica.

Značajke web mjesta Wix Free
Alat za pravljenje i povlačenje500MB za pohranu100+ prilagodljivih temaWix poddomena
1GB širina pojasaMobilni odazivOglasi sa brendom Wix

Za uživanje u punoj funkcionalnosti Wix web lokacije, bolje je poraditi s jednim od premijum planova platforme. Pretplate se kreću od 5 USD mjesečno za osnovni plan do 25 USD mjesečno za VIP plan. Uz VIP plan s najviše nivoa, vlasnici web mjesta dobivaju 20 GB prostora za pohranu, besplatnu jedinstvenu domenu, 300 USD u oglasnim bonovima i sveobuhvatni paket e-trgovine, među mnogim drugim značajkama.

4. Joomla: Softver za izradu web stranica za korisnike koji žele fleksibilnost

Joomla! nudi besplatni sustav za upravljanje sadržajem s otvorenim kodom (CMS) i program za izradu web stranica kako bi se web stranice lako otvorile i pokrenule u nekoliko sekundi. Za početak, korisnici odabiru poddomenu Joomla.com, odabir predloška koji je u korelaciji s izgledom njihove marke i započinju prilagođavanje njihovog sadržaja..

Mogućnost besplatnog hostinga na Joomla.com odlična je za ljude koji žele jednostavan način da brzo dobiju svoju poruku na mreži. Međutim, za iskusne programere, softverski paket otvorenog koda dostupan na Joomla.org nudi skalabilnu arhitekturu za izradu prilagođenih web lokacija s vlastitim domaćinima.

Programeri za stvaranje sadržaja stvaraju povjetarac s intuitivnim CMS alatom. To omogućuje fleksibilnost koja omogućuje programerima da brzo izrade web mjesta bez trošenja sati kodiranja, što je korisno za upravljanje više projekata klijenta.

Joomla! Besplatne značajke web mjesta
Intuitivni CMSProtokoli za provjeru autentičnostiPHP 7 podrškaUključivanje mikropodataka

Joomla! omogućuje razvojnim programerima da konfiguriraju sustav registracije s devet grupa korisnika i dodijele različita dopuštenja i vrste pristupa. Protokoli za provjeru autentičnosti, kao što su LDAP, OpenID i Gmail, podržani su kao dio korisničkog upravljanja.

Mikropodatci se mogu ugraditi i u Joomla !, koji mogu djelovati na poticanje SEO napora. Uz PHP 7 podršku, programeri su otkrili da se performanse web mjesta značajno povećavaju kod Joomle !. Pregledajte najbolje hosting planove za Joomla korisnike da biste započeli.

Pogledajte najbolje domaćine Joomla »

5. Magento: Najbolji besplatni softver za stvaranje web mjesta eCommerce

Više od 250.000 trgovaca vodi svoje web stranice na Magentovoj platformi za e-trgovinu – i to s dobrim razlogom. Magento nudi kompletne usluge za tvrtke koje prodaju proizvode na mreži.

Ovisno o veličini i ciljevima vašeg poslovanja, Magentoova rješenja za e-trgovinu mogu koštati od besplatnog izdanja za Community Edition do više od 250 000 USD za divovske korporativne razine korporacije. Shero Designs pružio je sveobuhvatan pregled različitih cjenovnih slojeva, ali samo ćemo u naše svrhe pogledati besplatnu ponudu.

Magento’s Community Edition je platforma e-trgovine sa otvorenim kodom, savršena za mala i srednja poduzeća. Besplatna platforma nudi predložak trgovina za tvrtke koje žele brzo dobivati ​​web stranice na mreži bez potrebe za kodiranjem. Što je još bolje, mnogi od najboljih pružatelja usluga hostinga nude planove specifične za Magento koji sadrže instalacije jednim klikom za popularni softver, što olakšava pokretanje i rad internetske trgovine..

Značajke besplatnih stranica za Magento
Predlošci e-trgovineOtvoreni izvorTržište proširenja & temePodrška zajednice

Magento Marketplace pruža širok spektar proširenja i dodataka za poboljšanje funkcionalnosti vaše trgovine – od kojih su mnoga ponuđena besplatno. Forumi platforme zajednice pružaju i zajednicu programera i trgovaca od kojih vlasnici web stranica mogu naučiti najbolje prakse i kako najbolje poboljšati svoje web lokacije.

Pogledajte najbolje domaćine Magento »

6. Wix (Opet): novi “Kids Website Creator”

Ako ste poput mene i pokušavate zainteresirati svoju djecu za razvoj web stranica, možda ste čuli za kidswebsitecreator.com. Platforma je pomogla više od 2 milijuna korisnika (od kojih su mnogi djeca) na mrežnim stranicama. Kids Website Creator više ne pruža usluge izrade web stranica; međutim, web mjesto se udružilo s Wixom kako bi podržao platformu kao jednostavan način na koji djeca mogu kreirati web stranice svojih snova.

Snimka zaslona predloška škole umjetnosti Wix

Zbog svoje jednostavne upotrebe, Wix je savršena platforma za djecu koja mogu isprobati svoje ruke u web dizajnu.

Pomoću Wix-ovog plana za izradu besplatnih web mjesta djeca mogu odabrati predložak i povuci i ispusti svoj put na web. S Wixom nisu potrebne tehničke vještine. Intuitivno okruženje olakšava prilagodbu stranica.

Značajke web mjesta Wix Free
Alat za pravljenje i povlačenje500MB za pohranu100+ prilagodljivih temaWix poddomena
1GB širina pojasaMobilni odazivOglasi sa brendom Wix

Internet magazin preporučuje Wix Djeca, kôd i informatika, koja je objavila cjelovit udžbenik koji djeca mogu pratiti kako bi osvanula njihova web mjesta. Bez obzira na temu koju vaša djeca žele emitirati, Wix ima alate za pomoć.

7. Corel: Softver za izradu web stranica za interaktivne web lokacije

Corel nudi softver za dizajn web mjesta bez koda koji korisnicima omogućuje lako oblikovanje i razvoj interaktivnih web stranica. Softver će vam vratiti 199 dolara; međutim, 30-dnevna probna verzija programa Corel Website Creator dostupna je besplatno.

Probna verzija daje svu funkcionalnost pune verzije tako da korisnici mogu utvrditi odgovara li softver za njihove svrhe. Softver omogućava vlasnicima web lokacija da na svoje stranice dodaju interaktivne značajke, poput audio, video zapisa i drugih ugrađenih aplikacija.

Corel logotip

Corelov softver za izradu web stranica koristi JavaScript i XML widgete za izradu interaktivnih web lokacija.

Pomoću intuitivne CSS3 mreže i profesionalno dizajniranim predlošcima korisnici jednostavno izrađuju web mjesta koja su zamislili. Sve je napravljeno u okruženju koje se jednostavno povuče i ispusti, od teksta do slika i Flash videa.

Značajke besplatnih stranica za Corel
HTML5 videoHTML audioCSS3 Mreža za dizajnSlika karusel
JavaScript i XML widgetiOblak praskaUređivač vremenske trakeČarobnjak za web mjesto

Corelov graditelj koristi kolekciju JavaScript i XML widgeta za jednostavno stvaranje dinamičnih elemenata stranice. Ako želite posjetiteljima pružiti interaktivno iskustvo, uputite Corel pokus kako biste vidjeli je li vam dobro..

8. Google Sites: Jednostavan kreator web stranica s poznatim sučeljem

Čuli ste to pravo. Google sada nudi program za izradu web stranica! Besplatno je i sve što možete očekivati ​​od giganta tražilice.

Google web-lokacije dopuštaju administratorima G Suite-a izradu javnih i privatnih web-lokacija. Prema Googleu, to čini izradu web mjesta “jednostavnom poput uređivanja dokumenta.”

Kako to funkcionira: Administratori G Suite imaju mogućnost uključivanja ili isključivanja Google Sitesa u administracijskoj konzoli. Korisnici sa uključenim web-lokacijama mogu kreirati i upravljati web-lokacijama u domeni administratora. Od tamo administrator može odlučiti tko će dobiti koja su dopuštenja za pregled i pristup web-lokacijama te odrediti je li web lokacija javna ili vidljiva samo onima iz korisničke grupe.

Značajke Google Free Site
Okolina povlačenja i ispuštanjaIntuitivni vizualni urednikPrilagodljivi predlošciJednostavna administracija

Postavljanje stvarne web lokacije ne može biti lakše. Kada kliknete gumb Stvori u području Konzole nove web lokacije, učitava se povlačenje i ispuštanje. Nakon što ste tamo, vrijeme je za dodavanje sadržaja. Stranice su lako prilagodljive, a vizualni uređivač olakšava umetanje različitih aplikacija poput video i drugog dinamičkog sadržaja.

9. Domaćinstvo: Softver za izradu web stranica usmjeren na privlačenje kupaca

Ako želite emitirati svoju marku i privući ciljanu korisničku bazu, Homestead bi mogao biti web graditelj za vas. Homestead nudi stotine profesionalno dizajniranih predložaka u 100 različitih poslovnih kategorija. Predlošci se mogu prilagoditi kako bi vašu marku prilagodili njenom vizualnom uređivaču, a korisnicima je omogućen pristup knjižnici koja sadrži više od milion fotografija.

Korisnici koji dom čine na platformi uživaju u prilagođenim imenima domena kako bi pronalaženje web-mjesta postalo lak, a Homesteadovi SEO stručnjaci mogu čak preporučiti i najbolje ime za poboljšanje vaše ocjene pretraživanja. Adresa e-pošte s markom također je uključena u Homestead račune.

Ono što Homestead čini tako vrijednim za internetske tvrtke jest sveobuhvatni marketinški paket platforme. Alat paketa izgrađen je za poboljšanje poslovne prisutnosti na web lokacijama pretraživanja, uključujući Google, Google Maps, Yahoo! Lokalne karte i Bing karte.

Web mjesta mogu se dodati obrasci za prikupljanje vrijednih podataka o posjetiteljima koji se mogu koristiti u promotivnim kampanjama. Cilj je pretvoriti kupce, a Homestead nudi.

Značajke besplatnih stranica na domaćinstvu
Stotine predložaka100 poslovnih kategorijaPristup galeriji slika 1M + fotografija30-dnevno besplatno probno razdoblje

Homestead planovi kreću se od 7,99 USD za osnovni paket do 62,99 dolara za plan Business Plus. Platforma nudi besplatna 30-dnevna suđenja za sve svoje planove, pa se bez ikakvog rizika prijavite da li je prikladna za vaše poslovanje.

10. Jimdo: Jednostavan alat za izradu web stranica za početnike

Ako imate sjajnu poslovnu ideju na mreži, ali ne znate ništa o razvoju web stranica, Jimdo vam nudi leđa. Sve što trebate učiniti je odabrati jedan od profesionalnih predložaka platforme, prilagoditi ga slikama koje se odnose na vašu marku i dodati svoju poruku. Stvarno je tako jednostavno.

Jimdove predloške lako su prilagodljive i izgradile se da rade za tvrtke bilo koje vrste. Web graditelj uključuje teme za prikazivanje portfelja, isticanje proizvoda i kućne blogove, među nizom drugih slučajeva upotrebe.

Svi Jimdo predlošci reagiraju tako da će vaša web lokacija izgledati najbolje bez obzira na uređaj na kojem se pregledava. Vlasnici web stranica također mogu uređivati ​​svoje web stranice s bilo kojeg mjesta i na bilo kojem mobilnom uređaju pomoću aplikacije Jimdo.

Značajke besplatnih stranica za Jimdo
Profesionalno dizajnirani predlošciMobilni odazivApp za upravljanje500MB za pohranu

Besplatni plan platforme početnicima nudi poddomena Jimdo.com, 500 MB prostora za pohranu i 2 GB propusne širine. Plaćeni planovi kreću se od 7,50 USD mjesečno za JimdoPro do 20 USD mjesečno za JimdoBusiness. Ovi premium planovi su značajni, tako da, ovisno o cilju vaše web lokacije, prelazak na jednu od plaćenih opcija može biti dobar izbor.

11. Čvor: Platforma za stvaranje autora vjenčanja # 1

Ne tako davno, nakon što je na veliko pitanje odgovoreno sa “Da”, parovi bi poslali na papiru najave svojih bračnih planova, zajedno s podacima o registru. Sada je gotovo preduvjet da imate cjelovitu web stranicu za vjenčanja prije vašeg velikog dana.

Parovi su pronašli jednostavan način da s The Knotom pošalju vijesti o svojim angažmanima i planovima za vjenčanje. Platforma ima više od 100 tema na kojima će moći odabrati svoje web stranice za vjenčanja. Dobre vijesti? Potpuno je besplatno!

Snimke zaslona predložaka The Knot

Parovi putem Knota mogu emitirati vijesti o svom velikom danu i kućnim registrima na jednom središnjem mjestu.

Nevjesta i mladoženja mogu sve svoje registarske stavke držati na središnjem mjestu. Dakle, teta Mary će zasigurno kupiti pravi mikser, a ujak Dave će vam nabaviti pećnicu tostera koju ste pekli..

Značajke web mjesta bez čvorova
Profesionalno dizajnirani predlošciPovuci i ispusti EditorPopisi gostiju i registraAlati proračuna

Popisi gostiju mogu se formatirati u povuci i ispusti urednik, što pojednostavljuje organiziranje adresa i RSVP-ova. A pomoću alata The Knot’s Budgeter, parovi mogu planirati svoje vjenčanje na temelju svog proračuna.

12. Duda: Najbolji softver za kreiranje web stranica za mobilne uređaje

Nije vijest da sve više i više ljudi koristi svoje telefone za surfanje Internetom kako bi pronašli proizvode, zbog čega je tako važno za tvrtke da imaju učinkovite web lokacije za mobilne uređaje. Zapravo, 57% korisnika napustiće web mjesto ako traje više od tri sekunde.

Srećom, Duda pruža rješenje. Duda nudi veliku biblioteku mobilnih predložaka web stranica koje se koriste kao temelj za optimalno mobilno iskustvo.

Pouzdano hosting i upotreba Google PageSpeed ​​platforme osiguravaju visoku dostupnost i brza vremena učitavanja, koja djeluju na način da se spriječe odbacivanje korisnika. Dudin besplatni plan nudi analitiku i praćenje, web hosting na Amazonu i podršku u zajednici. Uz besplatnu uslugu, vlasnici web lokacija mogu odabrati URL s poddomenom Duda (mobile.dudamobile.com/site/mysite) i na svoje stranice moraju uključiti oglase s markom Duda..

Značajke besplatnog web mjesta Duda
Profesionalno dizajnirani predlošciGoogle PageSpeedVisoka dostupnostAnalitika
Amazonski web hostingPodrška zajednicePoddomena DudaOglasi marke Duda

Premium planovi kreću se od 7,20 do 9,99 dolara mjesečno. Opcije s plaćenim dodatnim značajkama sadrže prilagođeno ime domene.

Postoje li kreativni sokovi još uvijek? Neka vam domaćin pomogne

Dok smo još uvijek u inspirativnoj fazi našeg web mjesta, moj 10-godišnji sin i ja planiramo koristiti jednu od tih jednostavnih opcija za izradu njegove ideje temeljene na arhitekturi. Uzbuđen je što će Eiffelov toranj predstaviti na početnoj stranici i već traži karte u Francusku da naprave istraživanja.

Mog sina očito ne zanima trošak, ali znam da jesam. Zbog toga ću proći kroz pružatelja usluga hostinga koji nudi premium funkcije nekih web graditelja koji su ovdje obuhvaćeni kao dio hosting paketa. Uvjereni smo da će jedna od gore navedenih opcija odgovarati na bilo koji test koji imate na umu!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me