Как да започнете онлайн бутик в 4 лесни стъпки – Нашето ръководство за 2020 г.

Когато се учат как да създадат онлайн бутик, амбициозните собственици на магазини изглеждат безброй решения, които трябва да вземат – и това е дори преди да стигнат до изграждането на своя уебсайт.


Изграждането на марка, която въплъщава стиловете, които обичате, надхвърля само намирането на модерните дрехи и бижута или кацането върху перфектната цветова схема и лого. Модите се променят с течение на времето и прищяването на един сезон може да е флоп на следващия.

Онлайн магазините за търговия на дребно трябва да използват новите технологии, за да останат конкурентоспособни, тъй като все повече клиенти отиват в интернет, за да пазаруват от прозорци. С повече от половината потребители предпочитат да правят покупки онлайн вместо в магазин, бутиковите фирми могат да изпитат високи проценти на успех.

Но как можете, модницата, да превърнете всички тези технологии в реалност? Разгледайте нашето ръководство, което предоставя прости стъпки, за да пренесете идеята си от прости скици до шоу на писта.

Стъпка 1: Изберете хостинг партньор за електронна търговия

Вече оценени на 533 милиарда долара през 2018 г., експертите прогнозират, че глобалната онлайн модна индустрия ще нарасне до 872 милиарда долара до 2023 г. Ако приемем, че вече сте започнали бизнес плана си, лицензи, брандиране и снабдяване на продуктите си, можете да заявите своята част на пая, като намерите хостинг доставчик, който перфектно балансира достъпността, бързината, сигурността и инструментите за електронна търговия, необходими за стартиране на вашия бизнес.

Веднага след бухалката, предприемачите се сблъскват с избора между да показват своите стоки на пазари като Etsy или собствен онлайн магазин. Сериозните продавачи ще искат да се насочат направо към независими уеб хостинг компании, които могат да им помогнат да стартират и развият персонализиран уебсайт. От дизайн до SEO и маркетинг, собствениците на фирми ще имат много повече гъвкавост и контрол, за да създадат точно магазина, за който са мечтали – като започнем от безплатна регистрация на потребителско име.

Нашият препоръчителен маршрут до стартиране на собствен онлайн бутик е да се регистрирате за един от най-добрите хостинг планове за малък бизнес от един от следните доставчици. Оттам имате на пръв поглед неограничени възможности за настройка на всичко точно както ви харесва – с денонощна поддръжка и ръководства за богата база от знания в режим на готовност, които да ви помогнат по пътя.

Сравнете други топ хостове за електронна търговия »

За онези собственици на магазини, които може да искат повече помощ при техническата настройка и са добре с жертвата на известна гъвкавост на дизайна, можете да изпробвате хоствано решение за електронна търговия или хоствана количка за пазаруване. Хостваните решения обикновено са доста по-скъпи и могат да оставят предприемачите, които искат по-нататъшни персонализиране на дизайна и съдържанието, да се интегрират по-безпроблемно с останалата част от уебсайта. Но платформите „всичко в едно“ предлагат по-бърз път към пазара в сравнение с това да започнете от нулата.

Тези хоствани доставчици на електронна търговия предлагат малко повече oomph отпред на онлайн магазина, като се грижат за дебелозърнестите детайли на управлението на запасите, обработката на плащанията и проследяването на поръчките. Собствениците на фирми трябва да могат да прекарват повече време в магазина и продуктите си, вместо да конфигурират уебсайта си, при условие, че отделите време за избор на платформа с лесен за използване интерфейс, който се свързва с вашите цели и ниво на опит.

Сравнете други топ хостове за електронна търговия »

Стъпка 2: Дизайн и изграждане на вашия онлайн бутик

Сега, когато сте резервирали вашето име на домейн и уеб хостинг пространство, нека да работим! Вероятно вече имате идея за това как искате да изградите своя сайт, но нека първо разгледаме няколко от най-популярните създатели на уебсайтове за електронна търговия:

 • WooCommerce е най-популярната опция за уебсайтове на WordPress, която може да се похвали с познат интерфейс и повече от 86 милиона изтегляния
 • PrestaShop е страхотна начинаеща платформа за електронна търговия с отворен код, предлагана безплатно и като инсталация с едно щракване на повечето хостинг планове
 • Magento предлага се с отворен код и търговски вкусове и представлява мощен избор за разрастващ се бизнес и по-напреднали потребители

Можете да намерите много други колички за пазаруване с отворен код и самостоятелно хоствани колички с няколко бързи търсения или като щракнете върху библиотеката с сценарии за инсталиране на вашия хостинг план. След като софтуерът е инсталиран, потърсете статиите за поддръжка на платформата за указания как да започнете.

Ще искате да отделите много време за изработването на презентацията на онлайн магазина си, така че посетителите да не изпитват усещането за отлагане, което човек получава, когато влиза в затрупана, неорганизирана и мръсна операция на тухли и замазки. За щастие, всяка платформа за електронна търговия се предлага с безплатни и премиум теми, които ще направят голяма част от тежкия лифтинг за вас. Потърсете удобни за мобилни устройства минималистични дизайни, които се възползват от други популярни тенденции в дизайна на електронната търговия и оставят вашите продукти да блестят.

Докато добавяте продукти, не забравяйте да инвестирате във висококачествена фотография и подробни описания. Помислете как купувачите ще могат да намерят това, което търсят, и да организират артикулите в различни категории или маркери (това може да включва настройка на допълнителни страници с продукти). И накрая, определете цените си: Много бутици обикновено следват 50% надценка, което по същество означава удвояване на цената на придобиване на бижута или дрехи чрез едро.

Стъпка 3: Настройка на методи за плащане и доставка

Докато хостваните платформи като Shopify и Wix се предлагат с вградени начини за обработка на номера на кредитни карти на клиенти, вероятно ще искате да добавите няколко други опции, за да увеличите възможностите на клиентите си. Самостоятелно хостваният софтуер за електронна търговия като WooCommerce, PrestaShop и Magento често има богати пазари за плъгини или разширения, пълни с шлюзове за плащания като PayPal, Stripe и други – дори можете да намерите интеграции за ръчни плащания чрез пари или чекове.

Що се отнася до доставката, обаче, вашите опции са много по-разнообразни и объркващи. Зареждайте прекалено много за доставка и рискувате да обърнете клиенти; таксувате твърде малко и ще намалите печалбите и не подкрепяте устойчив бизнес модел. Приблизително 65% от купувачите посочват, че цената е най-важният атрибут при доставката, който се разделя на три основни категории: фиксирана доставка, изчислени разходи или безплатна доставка.

Илюстрация на транзакция за електронна търговия

Обработката на плащания и осигуряването на финансови данни на клиентите са два от най-важните аспекти на вашия онлайн магазин.

Начинът на източник на вашите продукти ще има голямо влияние върху това как ги доставяте. Преминаването през търговци на едро ви дава най-много контрол – и най-много работа. Dropshipping, който включва партньорство с доставчик на трети страни, е практически начин за изпълнение на вашите поръчки, но жертва част от персонализираната марка на опаковката на вашия бутик.

Повечето платформи за електронна търговия ще се предлагат с някаква форма на процедури за доставка, вградени в интерфейса. Например, WooCommerce дава възможност на продавачите да отпечатват етикети за доставка за пощенската услуга в САЩ, докато Shopify се интегрира с USPS, UPS и DHL. Продължете и конфигурирайте тези настройки или потърсете други плъгини и разширения, които предпочитате вместо това.

Стъпка 4: Пазарувайте продуктите си и изградете следното

Готови за вашето откриване! Време е да отворите вратите си онлайн и да оставите публиката ви да види как вашите вкусове се свързват и могат да издигнат техния. Социалните медии са безплатен и лесен начин да започнете да изграждате следното, особено ако брандирането е последователно във всеки магазин. Социалните мрежи, които поставят акцент върху фотографията, като Instagram и Pinterest, са най-добрите за онлайн бутици, които искат да покажат своите висококачествени продукти.

След като оцелеете през първите няколко седмици или месеци от бизнеса си, помислете да започнете блог, за да утвърдите марката си като мислен лидер и творчески, иновативен източник на уникални продукти. Като добавите този ключов компонент на маркетинга на съдържателната електронна търговия, средният ви процент на реализация може да набъбне до близо 3% (в сравнение само с 0,5% от уебсайтовете, които не използват маркетинг със съдържание).

Още по-добре е наличието на архив от интересни и знаещи публикации в блогове да помогне за увеличаване на SEO на вашия бутик или ефективност в резултатите от търсенето – допълнително увеличаване на трафика и потенциалните ви реализации. Комбинирайте своя отраслов опит и страст с няколко основи на изследване на ключови думи, за да научите какво точно търсят вашите купувачи онлайн.

Тъй като вашият бизнес започва да расте, поддържайте клиентите си ангажирани чрез създаване на списък с абонати за канали за маркетинг по имейл. Можете да ги уведомявате за нови продукти или продажби, да предлагате отстъпки и друга информация, за да сте сигурни, че ще продължат да преследват инвентара ви. Можете също така да искате да инвестирате в софтуер за управление на взаимоотношения с клиенти или CRM хостинг, за да проследявате тези взаимодействия и заявки за поддръжка на по-лична основа.

Колко струва да започнете онлайн бутик?

В зависимост от маршрута, който поемете, можете да стартирате и стартирате вашия онлайн магазин за само няколко долара всеки месец. Просто се регистрирайте за евтин уеб хостинг план и използвайте безплатен и отворен код за електронна търговия или маркетингови програми, за да поддържате разходите си ниски. Сдвоете това с безплатна регистрация на домейн, имейл адреси и дори безплатни маркетингови кредити за търсачките за най-достъпната стратегия..

Разбира се, можете лесно да похарчите доста повече, ако бюджетът ви позволява. Вероятно ще имате такси за обработка на плащания от около 3% за транзакция, плюс, разбира се, разходите за придобиване и потенциално съхраняване или изпращане на инвентара си.

По-претенциозните собственици на магазини могат да избират да харчат между 20 и 100 долара за шаблон за първокласен магазин или по-скъпите хоствани решения за електронна търговия като Shopify и Volusion – което все още е по-достъпно от наемането на професионален разработчик, който да настрои и управлява техническите аспекти на вашия бутик.

Изображение на бутик за мъжки дрехи

Тъй като не е нужно да инвестирате във физическо местоположение, електронната търговия представлява по-достъпен начин за продажба на продукти онлайн.

Независимо от тези онлайн разходи, все пак ще излезете напред в сравнение с отварянето на място за физически магазин. Един град в Средния Запад като Де Мойн, Айова, таксува средно 87,55 долара на квадратен фут годишно, което води до почти 90 000 долара годишен наем преди комунални услуги, като вода, газ и интернет.

Как мога да продавам онлайн безплатно?

Въпреки че можем да ви намерим десетки безплатни възможности за уеб хостинг, по-голямата част от тях не поддържат електронната търговия без платено надграждане. И, честно казано, нито бихте искали те. Силният хостинг на електронна търговия изисква ниво на ефективност, сигурност и поддръжка, които много домакини на изгодни сутерени просто не могат да предложат на тази цена.

Дори при много платформи за електронна търговия вероятно ще трябва да плащате такси за транзакции или доставка. Не че те ще намалят драстично в приходите ви, но са поредната бръчка в мечтата за продажба безплатно.

Ако настоявате да не харчите нито стотинка, продавайки нищо, единствената ви реална опция е Craigslist – не съвсем бутиков материал. Etsy и други онлайн пазари имат достъпни такси за регистрация, но софтуер с отворен код и евтин уеб хостинг представлява маршрута, който ще даде на вашия бутик най-голям шанс за успех при най-ниски стартови разходи.

Отворено за бизнес: Как да постигнем успех с вашия магазин за дрехи и бижута

След като най-накрая стартирате своя онлайн бутик, как можете да сте сигурни, че марката и продуктите ви резонират с купувачите? В допълнение към увеличенията на продажбите, които вашият сайт ще изпита от бързината и сигурността, която предоставя вашата хостинг компания, ще искате непрекъснато да оценявате потребителското си изживяване, дизайна на магазина и фуниите за преобразуване..

Цел за време за зареждане на уебсайтове от четири секунди или по-малко за най-добрия шанс за успех – процентите на конверсия спадат с повече от 4% с всяка следваща секунда клиентът ви трябва да изчака. Инфраструктурата и конфигурациите на вашия хост ще имат голямо влияние върху скоростта на зареждане на страницата ви, но можете да ускорите уебсайта си, като добавите мрежа за доставка на съдържание или CDN хостинг, за да съкратите физическото разстояние, което вашите данни трябва да изминат.

След като се погрижат настройките зад кулисите, погледнете да оптимизирате процеса на оформяне на магазина си. Седем или осем от всеки 10 купувачи ще добавят артикули в количка, но ще напуснат, без да купуват, според консултантската фирма за електронна търговия The Good. Често пъти потребителите се изключват от изненадващи такси като данъци или доставка, както и да бъдат принудени да създадат акаунт или да се натъкнат на тежък и продължителен процес на плащане. Изследвайте най-добрите практики за касата на електронната търговия и вижте какви идеи можете да приложите и не забравяйте да изучите анализите си, за да видите какъв ефект имат.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map