11 καλύτερες υπηρεσίες στατικής φιλοξενίας ιστοσελίδων (2020): Δωρεάν & φτηνές τοποθεσίες

Απόδειξη ότι όλα τα παλιά τελικά επιστρέφουν στο στυλ, τα καλύτερα σχέδια στατικής φιλοξενίας ιστοσελίδων αφαιρούν όλες τις περιττές περιπλοκές για την παροχή απλών υπηρεσιών επικεντρωμένων στην απόδοση και την αποτελεσματικότητα. Αντί να βασίζονται σε βάσεις δεδομένων, οι στατικοί ιστότοποι επικεντρώνονται σε βασικό HTML, CSS και JavaScript για την παραγωγή ελαφρών σελίδων προορισμού και επιχειρηματικών προφίλ.


Ενώ οι στατικοί ιστότοποι δεν είναι σχεδόν μια νέα ιδέα, το βελτιωμένο μοντέλο ανάπτυξης απολαμβάνει μια αναζωπύρωση για όσους αναζητούν απλή κωδικοποίηση που βασίζεται στην ταχύτητα. Με τόσες πολλές δυνατότητες που έχουν αφαιρεθεί, αυτές οι δωρεάν και πληρωμένες υπηρεσίες φιλοξενίας αντιπροσωπεύουν μερικά από τα πιο προσιτά σχέδια εκεί έξω.

Επιπλέον, οι στατικοί ιστότοποι δεν είναι μόνο για μεμονωμένους προγραμματιστές ή εκείνους που αναζητούν ένα απλό σύστημα προτύπων. Το Nest, το MailChimp, ακόμη και η Google βασίζονται σε στατικούς ιστότοπους, με ιδιότητες πολυμέσων στη Vox και Vice, ακόμη και τη δημιουργία ολόκληρων συστημάτων εκδόσεων που έχουν δημιουργηθεί γύρω από δημιουργούς στατικών ιστότοπων. Εδώ, κατατάξαμε τις καλύτερες τιμές και δωρεάν πλατφόρμες εκεί έξω, με όλα τα εργαλεία dev που θα χρειαστείτε.

Το καλύτερο “φτηνό” στατικό Web Hosting

Καθώς ωριμάζει η εποχή διαδραστικότητας και δυναμικών ιστότοπων του Web 2.0, ένας αυξανόμενος αριθμός ιδιοκτητών ιστότοπων αισθάνεται το πλήθος του αναποτελεσματικού κώδικα, των επιπέδων προσθηκών και των εφαρμογών που είναι ευάλωτα σε επιθέσεις. Η στατική φιλοξενία ιστού αποτελεί μια αναζωογονητική επιστροφή στις καλές μέρες των αποθετηρίων κώδικα και της άμεσης επεξεργασίας.

Η απουσία βάσης δεδομένων ή εφαρμογής τρίτου μέρους αυξάνει δραματικά την απόδοση και την ασφάλεια ενός ιστότοπου, με έναν στατικό ιστότοπο να φορτώνει 10 φορές ταχύτερα από αυτόν που δημιουργείται δυναμικά. Η δυνατότητα κλιμάκωσης είναι εγγενώς πιο εφικτή, δεδομένου του απλούστερου φόρτου εργασίας του διακομιστή και της υποδομής που σχετίζεται με βασικό κώδικα HTML και CSS.

Για όσους δεν επιθυμούν να ενημερώνουν συχνά περιεχόμενο με την παρουσία τους στο διαδίκτυο, οι στατικοί ιστότοποι είναι μια εξαιρετικά αξιόπιστη λύση χαμηλού κόστους και δεν απαιτεί τεχνική εμπειρία και διαχείριση. Ωστόσο, προτείνουμε μια υπηρεσία που σας δίνει την ευελιξία να προσαρμόζεστε στις ανάγκες του κοινού και στις τάσεις του σχεδιασμού. Αυτοί οι κεντρικοί υπολογιστές επιτυγχάνουν την τέλεια ισορροπία μεταξύ υψηλής ταχύτητας στατικής φιλοξενίας με τη δυνατότητα προσθήκης επιπλέον υπηρεσιών και εργαλείων, όπως απαιτείται.

Δείτε άλλους οικονομικούς οικοδεσπότες »

Το καλύτερο «δωρεάν» στατικό Web Hosting

Οι ειδικοί στατικής φιλοξενίας ιστοσελίδων διαθέτουν διεπαφή γραμμής εντολών ή τερματικό για εκτέλεση εντολών και ενοποίηση με αποθετήρια κώδικα και διαδικτυακά έργα. Η προσέγγιση παξιμάδια και μπουλόνια επιτρέπει συνεχή ενσωμάτωση και ανάπτυξη, μαζί με υψηλά επίπεδα αυτοματισμού.

Εδώ και καιρό είμαστε επικριτές για πολλές δωρεάν υπηρεσίες φιλοξενίας ιστοσελίδων, αλλά ο απογυμνωμένος χαρακτήρας της στατικής φιλοξενίας είναι καλός για τους ιδιοκτήτες ιστοτόπων με γνώμονα τον προϋπολογισμό. Δουλεύοντας τόσο απρόσκοπτα με την εντολή git και άλλες τεχνολογίες ανοιχτού κώδικα, πολλοί αξιόπιστες δωρεάν υπηρεσίες αφθονούν για τους προγραμματιστές και τις κοινότητες να φιλοξενήσουν απλούς ιστότοπους που δημιουργούν ακόλουθους χρήστες και συνεισφέροντες. Ακολουθεί η λίστα με τις πιο δημοφιλείς επιλογές:

6. Σελίδες GitHub

Λογότυπο σελίδων GitHubΩς πλατφόρμα ανάπτυξης επιλογής για περισσότερους από 40 εκατομμύρια προγραμματιστές, το GitHub είναι ένας αξιόπιστος πόρος για τη φιλοξενία και τον έλεγχο κώδικα, τη διαχείριση έργων και τη δημιουργία λογισμικού τόσο για ιδιώτες όσο και για οργανισμούς Fortune 500. Η στατική υπηρεσία φιλοξενίας της εταιρείας, το GitHub Pages, λαμβάνει κώδικα απευθείας από ένα αποθετήριο GitHub, προβαίνει προαιρετικά στα αρχεία μέσω μιας διαδικασίας κατασκευής και δημοσιεύει έναν ιστότοπο. Η διαμόρφωση είναι απλή και οι ενημερώσεις είναι μια απλή επεξεργασία και απομακρύνονται.

 • Αριθμός ιστότοπων: Ένας ιστότοπος ανά λογαριασμό GitHub, καθώς και απεριόριστοι ιστότοποι έργων
 • Αποθήκευση και εύρος ζώνης: Αποθήκευση 1 GB και εύρος ζώνης 100 GB ανά μήνα (περιορισμένα όρια)
 • Τομείς: Προσαρμοσμένο όνομα τομέα ή υποτομέας github.io
 • Βασικά χαρακτηριστικά: Υποστήριξη HTTPS, ενσωματωμένη ενσωμάτωση με στατική γεννήτρια ιστότοπων Jekyll

7. Netlify

Λογότυπο NetlifyΑξιόπιστη από τους οπαδούς Facebook, Citrix, Verizon, Peloton και Kubernetes, η Netlify αξιοποιεί λειτουργίες χωρίς διακομιστές και συνεχή ανάπτυξη για την παράδοση ιστότοπων έως και 10 φορές ταχύτερα από άλλες διαμορφώσεις. Η πλατφόρμα στοιχηματίζει σε μεγάλο βαθμό στο JAMstack, ενοποιώντας JavaScript, API και προαπαιτούμενο Markup για μια εντυπωσιακή υποδομή κατάλληλη για επιχειρήσεις και προγραμματιστές που αναζητούν μια εμπορική λύση. Το Netlify έκανε αρχικά μια βουτιά στη στατική φιλοξενία με τις εφαρμογές drag-and-drop στο BitBalloon, αλλά οι ηγέτες έφεραν την υπηρεσία κάτω από την ομπρέλα Netlify για να δημιουργήσουν το Netlify Drop.

 • Αριθμός ιστότοπων: Ένας ιστότοπος με 300 λεπτά κατασκευής ανά μήνα
 • Αποθήκευση και εύρος ζώνης: Χώρος αποθήκευσης 100 GB και εύρος ζώνης 100 GB ανά μήνα (περιορισμένα όρια)
 • Τομείς: Προσαρμοσμένο όνομα τομέα ή υποτομέας netlify.com
 • Βασικά χαρακτηριστικά: Καθολική ανάπτυξη CDN, φόρμες HTML και άμεση ακύρωση προσωρινής μνήμης

8. Firebase

Λογότυπο FirebaseΜε την ισχυρή υποστήριξη και επίβλεψη της Google, το Firebase δίνει στους προγραμματιστές εφαρμογών για κινητά και ιστούς πολλά εργαλεία για γρήγορη μετακίνηση στο διαδίκτυο. Οι χρήστες μπορούν να εκτελούν στατικούς ή δυναμικούς ιστότοπους στην υποδομή που υποστηρίζεται από SSD της Google, με ενσωματωμένα αναλυτικά στοιχεία, παρακολούθηση απόδοσης και εργαλεία αναφοράς σφαλμάτων για να βοηθήσουν τους κατόχους ιστότοπων να βελτιστοποιήσουν και να τελειοποιήσουν τον ιστότοπό τους. Η Google επέκτεινε περαιτέρω το στατικό της αποτύπωμα φιλοξενίας το 2015, αφαιρώντας το DivShot, μια άλλη δημοφιλή μάρκα στον ελεύθερο χώρο φιλοξενίας.

 • Αριθμός ιστότοπων: Πολλαπλοί ιστότοποι σε ένα έργο Firebase
 • Αποθήκευση και εύρος ζώνης: Αποθήκευση 1 GB και εύρος ζώνης 10 GB ανά μήνα
 • Τομείς: Προσαρμοσμένο όνομα τομέα ή υποτομείς στους τομείς web.app και firebaseapp.com
 • Βασικά χαρακτηριστικά: Πιστοποιητικά μηδενικής διαμόρφωσης SSL, καθολικό CDN, δοκιμές A / B και αναλυτικά στοιχεία

9. Amazon S3

Λογότυπο Amazon Web Services S3Δεν αποτελεί έκπληξη, ένα άλλο ισχυρό όνομα στη λίστα μας είναι το Amazon Web Services στη λίστα μας. Το Amazon S3, η υπηρεσία αποθήκευσης αντικειμένων της εταιρείας προσφέρει κορυφαία κλίμακα, διαθεσιμότητα δεδομένων, ασφάλεια και απόδοση. Όπως με όλα τα φαινομενικά AWS, η εγκατάσταση είναι λίγο περίπλοκη για τους χρήστες για πρώτη φορά, αλλά η εταιρεία περιλαμβάνει έναν χρήσιμο οδηγό εγκατάστασης για τη χρήση της διαδρομής 53 για DNS και το CloudFront για διανομή περιεχομένου. Το δωρεάν επίπεδο Amazon για όλες αυτές τις υπηρεσίες δίνει στους χρήστες 12 μήνες για να ζήσουν στατική φιλοξενία εταιρικού επιπέδου.

 • Αριθμός ιστότοπων: Ενας
 • Αποθήκευση και εύρος ζώνης: Χώρος αποθήκευσης 5 GB και εύρος ζώνης έως 1 GB ανά μήνα
 • Τομείς: Προσαρμοσμένο όνομα τομέα ή τελικό σημείο ιστότοπου για συγκεκριμένη περιοχή AWS
 • Βασικά χαρακτηριστικά: Ενσωματώσεις με 175 υπηρεσίες AWS, 99,99% χρόνο λειτουργίας, απεριόριστη επεκτασιμότητα

10. Zeit

Λογότυπο ZeitΠίσω από μια αποστολή να κάνει το cloud computing προσβάσιμο σε όλους, το Zeit υπόσχεται στατική φιλοξενία μηδενικής διαμόρφωσης που ενσωματώνεται σε μια ποικιλία πλαισίων ιστού. Εγκαθιστώντας τη διεπαφή της γραμμής εντολών, οι χρήστες μπορούν να δημοσιεύσουν και να αναπτύξουν με λίγες πατήσεις πλήκτρων. Η αυτόματη ασφάλεια SSL και το έξυπνο CDN της πλατφόρμας δεν απαιτούν καμία ρύθμιση, παρέχοντας μια λύση all-in-one για στατικές και εφαρμογές JAMstack. Τα premium σχέδια προσθέτουν απεριόριστες εφαρμογές και μεγαλύτερα εργαλεία συνεργασίας.

 • Αριθμός ιστότοπων: Απεριόριστοι ιστότοποι
 • Αποθήκευση και εύρος ζώνης: Έως 10.000 αρχεία και εύρος ζώνης 20 GB ανά μήνα
 • Τομείς: Υποστηρίζονται προσαρμοσμένοι τομείς ή subdomain now.sh
 • Βασικά χαρακτηριστικά: Υποστήριξη HTTPS, έξυπνο CDN, συνεχής ανάπτυξη με GitHub και GitLab

11. Σφυρηλατήστε

Λογότυπο ForgeΧρεωμένος ως ο γρηγορότερος, απλούστερος και πιο προσιτός τρόπος για να φιλοξενήσετε και να αναπτύξετε στατικούς ιστότοπους, η Forge δημοσιεύει πέρα ​​από το GitHub ή τη διεπαφή της γραμμής εντολών συμπεριλαμβάνοντας την ενσωματωμένη συμβατότητα Dropbox. Η φιλική προς το χρήστη πλατφόρμα περιλαμβάνει διεπαφή μεταφοράς και απόθεσης για συγχρονισμό αρχείων, καθώς και ενοποίηση δικτύου TurboJS και διανομής περιεχομένου για τη βελτιστοποίηση των ταχυτήτων φόρτωσης σελίδας. Οι περιορισμοί εύρους ζώνης καθιστούν το δωρεάν σχέδιο δύσκολο να παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά αγαπάμε ότι το Forge έρχεται με 24ωρη υποστήριξη.

 • Αριθμός ιστότοπων: Απεριόριστη έκδοση σε ένα έργο
 • Αποθήκευση και εύρος ζώνης: 5 GB αποθηκευτικού χώρου και 1 GB εύρους ζώνης ανά μήνα
 • Τομείς: Υποστηρίζονται προσαρμοσμένοι τομείς
 • Βασικά χαρακτηριστικά: Φιλοξενούμενες φόρμες, .htaccess επανεγγραφή και ανακατευθύνσεις, καθώς και προεπισκοπήσεις ζωντανών ιστότοπων

Τι είναι το Static Web Hosting?

Με απλά λόγια, Η στατική φιλοξενία ιστοσελίδων υποστηρίζει ιστότοπους με σταθερό περιεχόμενο και HTML που εμφανίζουν τις ίδιες πληροφορίες σε όλους τους επισκέπτες. Όταν το πρόγραμμα περιήγησης ιστού ενός χρήστη ανακτά έναν στατικό ιστότοπο από έναν στατικό διακομιστή φιλοξενίας ιστού, ολόκληρη η σελίδα είναι ήδη κατασκευασμένη σε αρχεία HTML (μαζί με πιθανώς CSS και JavaScript).

Όταν ο Παγκόσμιος Ιστός εμφανίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1990, η HTML αποτελείται από μόλις 18 ετικέτες ή στοιχεία. Κάθε σελίδα ήταν στατική και ασταθείς, με τα προγράμματα περιήγησης ιστού απλώς να λαμβάνουν αρχεία HTML από διακομιστές και να επιτρέπουν στους χρήστες να πλοηγούνται μέσω συνδέσμων. Καθώς εξελίχθηκαν οι αρχές σχεδιασμού και οι γλώσσες προγραμματισμού, οι βάσεις δεδομένων προέκυψαν ως τρόπος διαχωρισμού του περιεχομένου ενός ιστότοπου (αναρτήσεις ιστολογίου, γκαλερί φωτογραφιών, προϊόντα και παρόμοια) από τα υποκείμενα σχέδια και διατάξεις.

Οι εφαρμογές για επιτραπέζιους υπολογιστές όπως το Adobe Dreamweaver ήταν εξαιρετικές για στατικούς ιστότοπους HTML και CSS, αλλά οι αρχικοί δημιουργοί στατικών ιστότοπων δυσκολεύτηκαν να συνδεθούν εύλογα στις σχεσιακές βάσεις δεδομένων που βασίζονται σε SQL με οπτικό, φιλικό προς τον χρήστη τρόπο. Ως αποτέλεσμα, συστήματα διαχείρισης περιεχομένου όπως το WordPress, το Drupal και το Joomla κέρδισαν δημοτικότητα και οδήγησαν την τεκτονική διαδικτυακή αλλαγή σε διαδραστικό σχεδιασμό ιστοσελίδων και δυναμικές, προσαρμοσμένες εμπειρίες επισκεπτών.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός στατικού και δυναμικού ιστότοπου?

Με στατικούς ιστότοπους, κάθε αρχείο HTML αντιπροσωπεύει μια πλήρη σελίδα ενός ιστότοπου. το πρόγραμμα περιήγησης ιστού ανακτά και εμφανίζει το αρχείο. Ωστόσο, οι δυναμικοί ιστότοποι χρησιμοποιούν τεχνολογίες από την πλευρά του διακομιστή (όπως βάσεις δεδομένων και PHP) για να δημιουργήσουν ουσιαστικά μια ιστοσελίδα καθώς το πρόγραμμα περιήγησης ενός χρήστη αποκτά πρόσβαση στα διάφορα αρχεία. Βασικά, το πρόγραμμα περιήγησης θα βρει πολλά διαφορετικά κομμάτια πληροφοριών και στη συνέχεια θα τα ενώνει όλα σε μια συνεκτική, δυναμική ιστοσελίδα.

Εικόνα του κέντρου δεδομένων

Οι στατικοί και δυναμικοί ιστότοποι ακολουθούν δραστικά διαφορετικές προσεγγίσεις για την προσέλκυση και την προσέλκυση επισκεπτών.

Οι στατικοί ιστότοποι είναι καλοί για μικρότερους ιστότοπους που δεν χρειάζεται να ενημερώνουν συχνά το περιεχόμενό τους, ενώ μεγάλοι ιστότοποι με εκατοντάδες ή χιλιάδες σελίδες είναι πολύ πιο εύκολο να διατηρηθούν δυναμικά. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να προσθέσετε ή να καταργήσετε έναν σύνδεσμο στο υποσέλιδο του ιστότοπού σας, θα πρέπει να κάνετε την αλλαγή σε κάθε αρχείο HTML που περιέχει το υποσέλιδο. Για να ενημερώσετε το υποσέλιδο σε έναν δυναμικό ιστότοπο, πιθανότατα θα επεξεργαστείτε μόνο ένα αρχείο.

Οι στατικοί ιστότοποι δημιουργούνται χειροκίνητα, πιθανώς μέσω κωδικοποίησης με το χέρι ή με τη χρήση μιας στατικής γεννήτριας ιστότοπου που βασίζεται σε μια διεπαφή γραμμής εντολών και ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου που μορφοποιεί περιεχόμενο στο Markdown. Παρόλο που οι δυναμικοί ιστότοποι μπορούν να κωδικοποιηθούν από το μηδέν, είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιήσετε μια διεπαφή που βασίζεται στον ιστό και χειρίζεται τις γλώσσες προγραμματισμού και τις συνδέσεις βάσης δεδομένων για εσάς. Οι κατασκευαστές ιστοτόπων μεταφοράς και απόθεσης, το WordPress και άλλα συστήματα διαχείρισης περιεχομένου και δημοσίευσης αποτελούν πρωταρχικά παραδείγματα δυναμικών δημιουργών ιστότοπων.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των στατικών ιστότοπων?

Δεδομένου του σχεδιασμού των δυναμικών ιστότοπων και των συστημάτων διαχείρισης περιεχομένου που εστιάζουν στον χρήστη, μπορεί να είναι δύσκολο να εκτιμηθούν τα πλεονεκτήματα και οι αδυναμίες των στατικών έναντι των δυναμικών ιστότοπων. Γενικά μιλώντας, Οι στατικοί ιστότοποι είναι συνήθως πιο γρήγοροι, πιο ασφαλείς και πιο προσιτοί παρά δυναμικές εναλλακτικές λύσεις. Ακολουθεί μια πιο ολοκληρωμένη λίστα επαγγελματιών:

 • Ταχύτερη απόδοση
 • Χαμηλότερο κόστος
 • Υψηλότερη αξιοπιστία και επεκτασιμότητα
 • Πιο ασφαλής
 • Λιγότερο χρόνο δημιουργίας
 • Ευκολότερη για ευρετηρίαση των μηχανών αναζήτησης

Με όλα αυτά τα προνόμια, οι στατικοί ιστότοποι αντλούν τη δύναμή τους από την απλή απλότητά τους. Η απουσία βάσεων δεδομένων και εφαρμογών τρίτων καταργεί πιθανές ευπάθειες ασφαλείας, σημεία αστοχίας, διακοπές λειτουργίας, ακριβά πρόσθετα και ανεπάρκειες υποδομής.

Ωστόσο, για να είμαστε δίκαιοι, οι στατικοί ιστότοποι παρουσιάζουν μερικά σημαντικά μειονεκτήματα αξίζει να εξεταστεί: το περιεχόμενο δεν αλλάζει εύκολα και η λειτουργικότητα είναι περιορισμένη. Λόγω της εξάρτησης από την κωδικοποίηση και τη γραμμή εντολών, δεν είναι όλοι οι ιδιοκτήτες ιστότοπων (ή πρόθυμοι) να κάνουν τις μη αυτόματες, κουραστικές ενημερώσεις που απαιτούνται για να έχουν μια σύγχρονη και αποτελεσματική διαδικτυακή παρουσία. Επιπλέον, δεδομένης της μειωμένης φύσης HTML, CSS και JavaScript σε σύγκριση με δυναμικές γλώσσες προγραμματισμού, οι ιδιοκτήτες ιστότοπων θα δυσκολευτούν περισσότερο να αξιοποιήσουν τις τρέχουσες τάσεις σχεδιασμού και ανάπτυξης.

Απλοποιήστε την εμπειρία φιλοξενίας σας ακόμη περισσότερο με Static Generators

Όταν πρόκειται για τη λήψη ενός στατικού ιστότοπου, πολλοί παραδοσιακοί και προγραμματιστές παλιού σχολείου θα ανοίξουν απλά το αγαπημένο τους πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου και θα αρχίσουν να κωδικοποιούν. Για πολλούς άλλους, ωστόσο, μια στατική γεννήτρια ιστοσελίδων θα κάνει το τέχνασμα. Μοιάζουν πολύ με τους καλύτερους δημιουργούς ιστότοπων που προσφέρουν οπτικούς τρόπους σχεδίασης δυναμικών ιστότοπων, οι στατικές γεννήτριες ιστότοπων εργάζονται για να συνδυάσουν το περιεχόμενό σας με ένα πρότυπο σχεδίασης και να δημιουργήσουν στατικό κώδικα HTML. Δείτε τη λίστα των κορυφαίων γεννητριών και πλαισίων, σύμφωνα με τους ειδικούς της StaticGen:

 • Ούγκω
 • Γκάτσμπι
 • Hexo
 • VuePress
 • Τζέκυλ
 • Πελεκάνος

Και πάλι, η επιλογή μιας στατικής γεννήτριας ιστότοπου είναι παρόμοια με τα βήματα που λαμβάνονται κατά τη στάθμιση του τρόπου επιλογής ενός web host. Έχετε μια σαφή και λεπτομερή εικόνα των αναγκών και των στόχων του έργου σας για να ενημερώσετε τη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Από εκεί, έχετε ουσιαστικά δύο διαδρομές για να διαλέξετε: αναζητάτε τον υψηλότερο αριθμό ενσωματωμένων λειτουργιών ή την απογυμνωμένη και αποτελεσματική πλατφόρμα με μια ζωντανή αγορά προσθηκών?

Ευτυχώς, πολλές από τις καλύτερες δημιουργίες στατικών ιστότοπων βασίζονται σε έργα και τεχνολογίες ανοιχτού κώδικα. Αφού επιλέξετε ένα φτηνό ή δωρεάν στατικό πρόγραμμα φιλοξενίας από την παραπάνω λίστα, θα έχετε πολλές επιλογές για επίδειξη, δοκιμή και πειραματισμό. Αφιερώστε χρόνο για να μάθετε ποιοι τύποι διαδικασιών δημιουργίας ιστότοπων εκτιμάτε περισσότερο, είτε είναι καθαρή χρηστικότητα είτε αποτελεσματικοί χρόνοι κατασκευής. Απολαύστε την εξερεύνηση των ελευθεριών και των δυνατοτήτων που σας δίνουν οι δημιουργοί στατικών ιστότοπων!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me