Zyma – Еволюция от студентската идея до домакин, базиран във Великобритания, предоставящ високоефективна инфраструктура на хиляди клиенти по целия свят

TL; DR: Zyma е стартиран от студент по компютърни науки, работещ в спалнята си през 2010 г. и бързо прераства в изявен домакин във Великобритания, който сега захранва уеб приложенията на повече от 2000 фирми в 65 държави. Бързият възход на компанията към успеха се дължи, в голяма степен, на добре закръглената комбинация от производителност, сигурност, цена и високо оценено обслужване на клиенти. Мисията на Zyma се основава на предоставянето на уеб решения, които бизнесът трябва да излъчва марките си онлайн – и процентът на рефералност на клиентите от 90% е доказателство, че успява.


През 2010 г. яркоокият студент по компютърни науки, който посещава университет във Великобритания, имаше нова идея – да подобри несъвършения британски уеб хостинг пейзаж чрез изграждане на компания, фокусирана върху клиента. Резултатът е вече широко признатата хостинг компания Zyma.

„В Обединеното кралство имаше празнота за уеб хостинг услуги, особено в областта на споделения хостинг“, казва маркетинг директорът на Zyma Хурам Шазад. „Това беше нещо, което представихме преди няколко години и оттогава насам сме специализирани в споделения хостинг. Отглежда се всяка година. “

Хурам Шазад с глава и логото на Zyma

Хурам Шазад на Zyma ни разказа как компанията прерасна във виден домакин във Великобритания, обслужващ 2 000 клиенти.

Zyma официално се включва през 2013 г. като Zyma Technologies Limited. За по-малко от десетилетие Zyma се превърна в един от най-добрите доставчици на хостинг услуги в Обединеното кралство, обслужващ над 2000 предприятия в 65 държави.

Клиентската база на Zyma варира от малки сайтове, създадени от предприемачи, до сайтове с голям обем, използвани от големите корпорации. Базирайки се в Мидълзбро, Zyma получава голяма похвала като един от най-надеждните доставчици на споделен хостинг във Великобритания.

Подобряване в лицето на заплахите за сигурността и отказ на хардуера

Въпреки че Zyma може да се наслади на сегашната си слава, компанията е срещнала повече от няколко неравности по пътя от отварянето на вратите си.

„Всъщност се сблъскахме с доста предизвикателства, едно от които беше нарастването на DDoS и грубите атаки“, каза Хурам. „Технологията се оказа значителна през последните няколко години, когато става въпрос за клиентски данни и има решение за архивиране и възстановяване.“

Пред подобни заплахи Zyma защитава своите клиенти с модерни техники за възстановяване, включително персонализиран инструмент за архивиране. Персонализираната система за архивиране на Zyma улеснява бизнеса да възстановява операциите след престой, като свежда до минимум значителните приходи или загуби на данни.

Екранна снимка на архивирането на файлове

Учебниците за блогове на Zyma съдържат стъпките, необходими за създаването на архивни файлове и гарантират, че данните на уебсайта никога не се губят.

„На нашите сървъри имаме инсталиран по поръчка софтуер, който редовно архивира данните на няколко различни устройства, за да се гарантира, че данните никога не се губят поради повреда в хардуера или софтуера“, каза Хурам. „Защитата на клиентските данни и скоростта на сървърите са подобрени допълнително чрез облака.“

Автоматичните актуализации, съчетани с достъпа на много устройства до тези файлове, означават, че клиентите могат да имат спокойствие, знаейки, че техните данни винаги ще се съхраняват някъде.

Като споделен хост, Zyma се използва за жонглиране на множество клиенти на един сървър. По този начин доставчикът се грижи за доброто състояние на клиентите и защитата на техните данни и поверителност. Нарастването на злонамерени атаки, като например откуп, е довело до множество заглавия през последните години, включително скандалните атаки на зловреден софтуер Petya през 2017 г..

Една от най-коварните форми на зловреден софтуер, ransomware държи компютрите за заложници и изисква плащания за възстановяване на данни. По подобен начин DDoS атаките се увеличават от началото на 2000-те години, когато редица правителствени агенции и финансови институции бяха изправени на колене по време на обрив от DDoS атаки. Въпреки че винаги има място за притеснение относно атака, защитата на Zyma и съхранението на клиентските данни и способността му лесно да възстановява архивирането е успокояваща.

Балансиране на скоростта и производителността със сигурност и време за работа

DDoS атаките са особено вредни за бизнеса, тъй като целта е да затрупат сървърите и да доведат до целевия сайт до смилане. Резултатът от подобни атаки може да бъде пагубен, с часове, дни или дори седмици престой, които водят до значителна загуба на бизнеса.

Например няколко сайта, свързани с Олимпийските игри в Рио през 2016 г., бяха атакувани в продължение на няколко месеца, дори когато игрите се приближиха. Ако атаките не бяха смекчени, Олимпийските игри можеха да се сблъскат със закъснения, грешки в данните и липса на медийно отразяване на събитията – всичко това можеше дори да отложи Игрите изцяло..

По отношение на приоритета, сигурността и продължителността на работа са сред най-важните аспекти за поддържане на жизнеспособно присъствие в мрежата. Обратно, скоростта и производителността са важни проблеми, които влияят върху използваемостта на сайта. За Zyma това означава постигане на перфектен баланс между всичките четири.

„Трябва да жонглирате със сигурността на нещата доста добре, ако искате да бъдете голям играч на хостинг пазара, тъй като данните за клиентите са абсолютно жизненоважни“, каза Хурам. „Да бъдеш в хостинг индустрията означава да бъдеш изключително надежден и здрав.“

Екранна снимка на функциите на Zyma за изпълнение и сигурност

Богатите на функции на Zyma хостинг планове осигуряват високи скорости на ъптайм, бърза производителност и всеобхватна сигурност.

Основната цел на хоста е да позволи на уебсайт да съществува онлайн. И без добра сигурност и време за работа, скоростта и производителността по същество са безполезни.

Zyma не само предоставя хостинг услуги, но и активно разработва решения за по-добро обслужване на своите клиенти и прави уебсайтовете по-безопасни и лесни за крайния потребител.

„Искаме да работим за намиране на решения за неща като DDoS атаки, CDN, балансиране на натоварването и други подобни“, каза Хурам. „Всъщност трябваше да внедрим цялата тази технология, за да решим проблемите на нашите клиенти.“

Сред най-големите подобрения на Zyma е стартирането на управляван хостинг, който освобождава клиентите от техническите аспекти на работата на сайт и вместо това ги поставя в ръцете на екипа за поддръжка на Zyma.

Подход, ориентиран към клиента, който надхвърля очакванията на клиента

Богатството от решения, които Zyma измисли, първоначално бяха създадени за справяне със собствените си предизвикателства. Това означава, че екипът на Zyma има опит от първа ръка и технически опит, за да отреже проблемите в пъпката.

“Това се свежда най-вече до факта, че ние сме ориентирани към клиента”, каза Хурам. „Повечето от нашите клиенти през годините са преминали през реферали от уста на уста, където клиентите имат толкова добър опит в обслужването, че препращат други.“

Повече от 90% от настоящата клиентска база на Zyma е получена чрез тези реферали.

Сърце графично и текстово четене "Любим и доверен от 2000+ фирми"

Повече от 90% от собствениците на сайтове, захранващи сайтове с Zyma, бяха препратени от други клиенти.

От самото начало целта на Zyma беше да направи хостинг във Великобритания по-надежден и полезен, поради което бизнес моделът му се фокусира върху осигуряване на надеждна поддръжка и намиране на решения за своите клиенти..

„Нашият подход към хостинга не е просто да ви дадем хостинг пакет и да ви пусне, но е насочен към какъвто и да е проблем, който се опитвате да решите“, каза Хурам. „В споделения хостинг има много широка клиентска база – и широк набор от функции, които сме въвели.“

Екипът за поддръжка на Zyma се състои от технологичните експерти, които мечтаят за тези решения и лесно могат да бъдат достигнати по телефон, имейл, билет за поддръжка, чат на живо и дори социални медии. Сервизните пакети на Zyma се предлагат с широк набор от функции, разработени за да се възползват клиентите. В зависимост от избрания план клиентите могат да имат достъп до CDN, създател на уебсайт, SSL сертификати и SSH достъп – всички са включени без допълнителни разходи.

По пътя за проникване в глобалното хостинг пространство

От проект за университетска страст до доминиращо присъствие във всички Великобритания и извън нея, Zyma със сигурност е запълнила нишата за дилемата на споделения хостинг във Великобритания. Съвсем наскоро Zyma надмина 2000 клиенти, достигайки значителен момент за растеж.

В очакване на своя продължителен успех, доставчикът планира да разшири обхвата си до още повече места от сегашния си пазар.

„Ще проведем международна маркетингова кампания, за да преориентираме напредъка на нещата“, каза Хурам.

Започнал от скромни начала, Zyma винаги е бил предназначен да бъде идеалният домакин за клиентите, поставяйки ги на първо място. Бързият ѝ растеж се дължи както на изключителната си услуга, така и на факта, че успя ефективно да задържи британския пазар за споделен хостинг. Фактът, че по-голямата част от клиентската му база се състои от реферали, е доказателство, че Zyma предоставя на клиентите си надеждно обслужване, както и уверението, че техните данни никога не са наистина загубени и винаги са само на няколко кликвания.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map