Zaštitite podatke i izbjegavajte skupe popravke pomoću skalabilnog softvera za upravljanje sustavom Advanced Host Monitor

TL; DR: Gotovo dva desetljeća Advanced Host Monitor pruža sysadminima skalabilni softver za upravljanje mrežama koji kontinuirano prati dostupnost i performanse poslužitelja. Snažno, pouzdano i fleksibilno rješenje dolazi s fleksibilnom podrškom po povoljnim cijenama i iznenađujuće je jednostavno instalirati. Tijekom godina, napredni razvojni ciklus naprednog monitora hosta pomogao je da se proizvod razvija u čvrst, ali jednostavan za korištenje alat kakav je danas..


Kada je riječ o provjerenim vremenskim rješenjima za upravljanje mrežama, Advanced Host Monitor zasigurno odgovara računu. Softver za nadgledanje sustava na tržištu je već gotovo dva desetljeća – dovoljno dugo da se njegov osnivač, Alex Kozlov, sjeća samo nekoliko konkurenata u vrijeme prvobitnog izdanja softvera.

Danas je tržište prepuno sličnih proizvoda, ali Advanced Host Monitor ipak se uspije istaknuti među mnoštvom.

“Od početka smo željeli stvoriti fleksibilan alat s širokim izborom opcija i metoda praćenja, dok softver zadržava kompaktan, brz i jednostavan za postavljanje”, rekao je Alex. “Sada, 19 godina kasnije, imamo softver koji nudi mnogo izbora i zahtijeva samo 20 MB prostora na disku (ne računajući priručnike, primjere, izvještaje i dodatne alate).”

SuperMatrix prozor

Napredni monitor domaćina omogućuje sysadminima da primjenjuju više ispitnih predmeta, od kojih je svaki predstavljen jednom ćelijom.

Napredni monitor domaćina kompatibilan je s Windows XP, Windows 10 i Windows Server 2019, kao i Windows 2000, uz određena ograničenja. Alex nam je rekao da je na brodu povjetarac. Lako je prenijeti postavke s jednog sustava na drugi i istovremeno postaviti osnovne testove praćenja za stotine sličnih poslužitelja. Istovremeno, korisnici mogu prilagoditi bilo koji test ili stavku upotrijebiti prilagođene izraze.

Nakon gotovo 20 godina kontinuiranog razvoja, Advanced Host Monitor evoluirao je u pouzdano rješenje za upravljanje mrežnim administratorima s odzivnom podrškom po povoljnim cijenama. Uz besplatni probni period od 30 dana, svatko s osobnim računalom može se uvjeriti u to koliko je softvera lako instalirati, upravljati i koristiti..

Pouzdano rješenje za upravljanje mrežnim administratorima

Otkako je osnovao Advanced Host Monitor, Alex je prikupio znatnu količinu znanja u prostoru za nadzor mreže.

On točno zna koji portovi protokola za kontrolu prijenosa trebaju se otvoriti u vatrozidu kako bi nadzirali određene usluge. On vam može reći kako izmijeniti registar da bi nadgledao Windows usluge na udaljenom sustavu koji ne pripada Windows domeni i koja se vrsta enkripcije koristi za razmjenu podataka. Lista se nastavlja.

Konačno, Alex je iskoristio ovo veliko znanje kako bi oblikovao Advanced Host Monitor u izuzetno pouzdan i svestran softver koji je danas.

“Mrežni administratori moraju imati stabilan nadzorni softver koji može raditi 24 sata dnevno i pomoći im u rješavanju problema povezanih sa nestabilnim softverom ili hardverom”, rekao je. “To bi trebalo olakšati život mrežnom administratoru, a ne teži.”

Web sučelje

Sustav sadrži internetsko sučelje koje je lako za navigaciju.

Napredni monitor hosta može se koristiti za praćenje provjere Windows i UNIX operativnih sustava, usmjerivača Cisco i Juniper, poslužitelja Hewlett Packard Enterprise (HPE), uređaja s dodatkom NetApp Network Attached Storage (NAS), uređaja za neprekidno napajanje napajanjem (UPS) i VMware glavnog računala i sustave za goste, između ostalih mreža. Također može provjeriti udaljene domaćine, bilo izravno ili putem sredstava za udaljeno nadgledanje.

Prati mrežne i poslužiteljske funkcionalnosti koristeći više od 100 metoda ispitivanja koje obuhvaćaju gotovo svaki parametar. Da napomenem samo nekoliko, softver može nadzirati ping hostova; provjerite datume isteka domene i potvrde; nadziranje temperature, napona i stanja ventilatora; provjerite raspoloživi prostor na disku; nadziranje slobodne fizičke ili virtualne memorije i CPU-a; nadziranje mrežnog prometa; i testirajte SQL poslužitelje.

Softver također omogućava korisnicima da upravljaju svojim zadacima organiziranjem ispitnih predmeta u različite mape s jedinstveno definiranim postavkama. Korisnici također mogu diktirati kada se provode testovi, poput redovitih intervala ili zakazanih datuma.

Fleksibilnost naprednog monitora hosta proširuje se i na načine na koji softver reagira na neuspjele usluge, nudeći izbor od 36 različitih radnji koje se mogu pokrenuti kao odgovor na određeni rezultat testa.

Na primjer, sysadmin može postaviti radnje na sljedeći način: Kada neki kritični servis ne uspije, softver će prvo ponovno pokrenuti poslužitelj. Ako to ne riješi problem, poslat će e-poštu navedenom dežurnom tehničaru. Ako poslužitelj ostane nečujan tijekom sljedeće tri sonde, softver se može usmjeriti na redovno pisanje tehničara dok se poslužitelj ne napravi sigurnosnu kopiju..

Odgovarajuća podrška i povoljne cijene

Alex je rekao da je Advanced Host Monitor ponosan na opskrbu širokog kruga kupaca u 82 države. Do danas, tisuće IT kompanija i stotine vladinih organizacija, banaka i sveučilišta iskoristili su softver za posluživanje različitih potreba za sysadminom.

“Naši kupci često kažu da pružamo najbolju tehničku podršku”, rekao je. “Normalno možemo ispraviti prijavljenu pogrešku i pružiti ažuriranje za jedan ili dva dana. Ponekad je teže pronaći pogrešku koja se ne može ponoviti, a potrebno nam je mnogo više vremena, ali to je rijetka pojava. “

Grafikon uspješnosti

Grafikoni performansi i drugi vizualni pokazatelji olakšavaju interpretaciju podataka koje stvara sustav.

Alex je rekao da je lagan postupak instalacije naprednog nadzornika domaćina, vrlo intuitivno sučelje i temeljiti internetski forum za podršku softveru zaradio brojne nagrade, uključujući nagradu za odabir programera Hosting Advice. Kupci također cijene činjenicu da je takav robustan alat za nadzor mreže dostupan po povoljnim cijenama.

Napredni monitor domaćina može se kupiti preko nekoliko opcija licenciranja, uključujući Starter, Professional, Advanced i Enterprise. Opcija s gornjom policom, Enterprise s dugoročnom podrškom, dostupna je za manje od 2.500 USD, dok početna licenca košta manje od $ 200.

Ako želite preuzeti softver prije okretanja, ne bojte se. Besplatno probno preuzimanje za 30 dana dostupno je na web lokaciji tvrtke bez zahtjeva za unos kreditne kartice. Imajte na umu da softver ne mijenja nikakve postavke sustava ili biblioteke dinamičkih veza (DLL-ove) kako bi se osiguralo da ga možete ukloniti u nekoliko minuta bez ikakvih problema..

Poboljšane performanse kontinuiranim razvojem

Kao cjelina, Alex je rekao da je softver za nadgledanje mreže prilično konzervativan, pa je potrebno nekoliko ažuriranja za održavanje statusa quo. “Ne trebamo svaki mjesec implementirati nove šifriranje šifriranja”, rekao je. “Ponekad je kôd potrebno redizajnirati kako bi bolje funkcionirao na novoj verziji sustava Windows – na primjer, neke funkcije koje se odnose na GUI u sustavu Windows 10 rade puno sporije nego u sustavu Windows XP ili Windows 7.”

U konačnici, tvrtka se uglavnom brine kako kontinuirano poboljšavati proizvod čineći ga bržim, jednostavnijim za postavljanje i prilagođenijim korisnicima..

“Planiramo olakšati postavljanje suvišnog nadzora, dodati mogućnosti vizualizacije mreže, redizajnirati evidentiranje za znatno bržu obradu, poboljšati GUI i dodati više metoda testiranja u Verziji 12”, rekao je Alex.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me