YoHost предоставя конфиденциалност, сигурност и висока достъпност на клиентите чрез анонимен хостинг и офшорни бизнес услуги

TL; DR: YoHost осигурява анонимен хостинг и стабилни инструменти за сигурност, като същевременно предлага услуги, които опростяват създаването на офшорни компании. Хостът предоставя висока наличност чрез своите центрове за данни и предлага 24/7 инженерна поддръжка на повече от 3000 клиенти. Базиран в Панама, YoHost е добре позициониран, за да помогне на клиентите с входящите и офшори от офшорната формация, включително регистрация и създаване на банкови сметки. И за разлика от много хостове и регистратори, защитата на поверителността на YoHost добавя допълнителни слоеве, за да гарантира анонимността на своите клиенти.


Много предприемачи се притесняват от тяхното открадване, злоупотреба или дори продажба на онлайн данни. Годишният доклад на Фондацията за електронни граници разкри появата през 2019 г. на няколко значими проблема с поверителността на данните, които привлечеха повече внимание към глобалния проблем.

За собствениците на уебсайтове заплахите за поверителността могат да започнат веднага след като регистрират домейн, защото техните имена, физически адреси, имейл адреси и телефонни номера бързо стават публични чрез базата данни WHOIS. Тези данни могат да попаднат в ръцете на спамерите, телемаркетите или други, които могат да ги използват за злонамерени цели.

В резултат на това много собственици на бизнес избират онлайн анонимността от самото начало. YoHost предлага регистрация на частни домейни и анонимни хостинг услуги, които поддържат информация поверителна, за да гарантират, че трети страни нямат достъп до нея.

Снимка на предложенията на YoHost

YoHost предлага решения за собственици на бизнес, които са загрижени за поверителността и анонимността.

„Винаги сме се занимавали да предоставяме точно това, което рекламираме“, заяви основателят на YoHost Глен Мичъл. „Ние предлагаме напълно анонимен хостинг. Това означава, че не се нуждаем от лична информация от клиента, който иска да се регистрира при нас, така че няма кой да съхранява или споделя с никого. “

Компанията предлага голямо разнообразие от услуги в допълнение към анонимен хостинг, включително специализирани сървъри, виртуални частни сървъри (VPS) и дори помощ при формиране на офшорна компания.

И YoHost, базирана в Панама, разбира тънкостите на развитието на офшорно присъствие. Ето защо услугите му включват помощ при регистрация и откриване на банкови сметки, както и безпроблемни преводи на домейни и сайтове.

От личен проект до цялостна компания

YoHost започва като личен проект през 2009 г. с един сървър за уеб хостинг. Тя се фокусира върху анонимен хостинг, частен уеб хостинг и офшорни хостинг, но компанията все още не е участвала във виртуални частни мрежи (VPN) или специализирани услуги. Нови проблеми с поверителността започват да се появяват и Глен видя, че неговата хостинг настройка може да запълни ниша, като предоставя частен уеб хостинг за корпоративни клиенти.

Но стартирането на малки и предлагането на евтини планове имаше своя дял от предизвикателства.

„Този ​​вид бизнес модел, с много евтини хостинг пакети, може да привлече клиенти, които нямат репутация“, казва Глен. „Открихме, че някои хора се опитват да използват нашите услуги за различни цели, отколкото сме мислили, че ще бъдат използвани.“

Този бизнес модел също не беше устойчив, особено когато компанията предлагаше толкова стабилни услуги и подкрепа.

„Когато продавате хостинг за 5 долара, се нуждаете от хиляди от тези клиенти и все още трябва да осигурите техническа поддръжка за всички тях. Но по това време ние можехме да осигурим адекватна техническа поддръжка само за около 100 клиенти с всички проблеми, които могат да имат “, каза Глен. „И със 100 уеб хостинг клиенти на един сървър, ако един от тях има проблем, останалите 99 ще започнат да се свързват с вас.“

Така екипът на YoHost реши да промени бизнес модела си, да получи външно финансиране и да премине към предоставяне на по-професионални услуги, включително специализирани сървъри и VPS опции.

Тези функции привличаха нови видове клиенти, включително маркетингови компании и офшорни фирми – много от тях в криптовалутата и блокчейн индустриите. От своя страна тази промяна помогна на Глен и неговия екип да развият YoHost в надежден източник за бизнеса – и да реализират по-голяма възвръщаемост на инвестициите.

Регистрация на частни домейни защитава данните на собственика

Днес YoHost предлага първокласна високоскоростна мрежа със световен обхват. Това включва множество 10Gbps връзки в нейните центрове за данни в Холандия и Швейцария и включена DDOS защита.

Професионалните екипи за обслужване и поддръжка са на разположение 24/7 за неотложни проблеми, а инженерите му са сертифицирани от Cisco и Microsoft, така че те са в течение на тенденциите и всички възможни проблеми.

Снимка на предложенията на YoHost

В допълнение към анонимния хостинг, YoHost осигурява набор от други решения за поверителност и сигурност.

За разлика от много регистратори на частни домейни, YoHost добавя допълнителни слоеве за защита, за да гарантира пълна анонимност на клиентите. И YoHost не използва никакви клиентски данни за регистрация на домейни, за разлика от тези, които просто покриват някаква защита над личните данни на клиента..

Вместо това компанията използва собствена корпоративна информация за всички регистрации на отделни домейни и добавя двуслойна защита на поверителността към информация за домейна на клиента..

“Това гарантира, че личната им информация никога няма да проникне в публичната сфера”, каза Глен.

С управляваната регистрация на домейн, име, адрес и телефонен номер на клиента остават поверителни, така че в базата данни WHOIS няма лични данни. За напълно анонимна регистрация на домейни, клиентите не са задължени да предоставят лична информация по време на регистрацията и YoHost ги представя в процеса на регистрация.

Хостът може да регистрира почти всяко разширение на домейна и дори може да прехвърля съществуващи домейни в своята частна мрежа. Той може също така да прехвърли целия сайт на клиента от текущата си хостинг компания. Възможностите му за регистрация на домейни също могат да помогнат да се защитят клиентите от иск за авторски права.

„Много компании се рекламират като анонимни / офшорни регистратори на домейни, но преминават през обикновени регистратори на домейни. И тези компании са много стриктни с политиките си за авторско право, каза Глен. „И ние знаем случаите, когато регистраторите просто спират домейна поради несериозни оплаквания за авторски права без правно основание. Затова е много важно услугите, които се рекламират като анонимни, да използват само надеждни регистратори, които не притежават домейна / сървъра поради фалшива жалба или оплакване без правно основание. “

Анонимните офшорни хостинг и VPN решения позволяват сигурен достъп

Когато YoHost стартира през 2009 г., анонимният и офшорният хостинг не бяха на първо място за много фирми или физически лица. И компанията получи малък трафик от тези ключови думи при онлайн търсения.

„Доколкото си спомням, терминът„ анонимен хостинг “имаше само нещо като пет или 10 импресии на ден“, каза Глен.

Но това търсене бързо нараства и оттогава YoHost предоставя анонимни офшорни хостинг услуги. Неговите специализирани сървъри, базирани на Linux и Windows, имат 99,9% честота на работа и предлагат 24/7 мониторинг на мрежата. Виртуалните частни сървъри внедряват технологии за виртуализация на OpenVZ и Xen, които позволяват на YoHost да предлага професионален хостинг на офшорни клъстери.

Компанията добави защитен от DDOS VPS със защита до 500Gbps, достатъчна за смекчаване на 99,9% от всякакви атаки.

Другите услуги за сигурност на YoHost включват VPN, отдалечен работен плот, отдалечено архивно съхранение и анонимни SSL сертификати. Наскоро тя въведе сигурна резервна услуга за отдалечено съхранение в своя швейцарски център за данни. Това архивиране гарантира загуба на данни при никакви обстоятелства.

Снимка на предложенията на YoHost

YoHost предлага много честотна лента за офшорни компании и може да им помогне да мигрират от старите си хостинг доставчици.

Услугата VPN на компанията предоставя на потребителите сигурен достъп до повечето канали за трафик, включително HTTP, HTTPS, FTP, FTPS, торенти и VoIP. YoHost не използва виртуални сървъри за VPN, но вместо това използва високоефективни Xeon сървъри, всеки свързан към 1 Gbps uplink за професионална, безпроблемна услуга.

Софтуерът OpenVPN Access Server и статичен IP адрес закръглят своите предложения.

YoHost също така планира да добави шлюзове за плащания и частни сървъри за електронна поща, тъй като тези нужди продължават да нарастват сред клиентската си база.

„Тъй като нашата собствена обработка на плащания се увеличава, ние се опитваме да се справим с този проблем“, казва Глен. „Сблъскахме се с някои проблеми при използването на различни доставчици, така че имаме някакъв ценен опит и работим върху стартирането на собствен портал за обработка на увеличени обеми на плащания.“

YoHost: Разклонение в шлюзове за плащане и частни имейл сървъри

Анонимният уеб хостинг и офшорните хостинг пространства непрекъснато нарастват след основаването на YoHost през 2009 г. И опасенията за потребителите и бизнеса за поверителността са засилили този интерес.

„Сега хората наистина се притесняват от уединението“, казва Глен. „Така че те търсят нови източници на уеб хостинг, където личната им информация не се съхранява, не споделя или дори се изисква за регистрация. И това ни помага да привлечем още повече клиенти. “

Наскоро компанията добави безметни сървъри с висока честотна лента за големи производствени среди. Налични са и сървъри с до 28 ядра, 16 твърди диска, 256 GB RAM, 10 Gbps, посветен на връзката нагоре.

YoHost използва изводите, които е научил като офшорна компания – както добра, така и не толкова добра – за да обслужва по-добре клиентите си и да подкрепя техните нужди. И продължава да бъде честен и прозрачен с клиентите си, което е решаващ елемент за изграждането на доверие.

“В крайна сметка те ще научат повече и ще разберат тези теми”, каза Глен. „И ние искаме те да знаят, че могат да ни се доверят, и да разпространяват думата, че сме надеждна компания, която предлага надеждни продукти.“

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me